Guest Mansku

Kuinka paljon hääkuvat maksavat?

239 viestiä aiheessa

Meidän kuvaajamme maksaa 600e. Kuvaa potretit + kirkon ja juhlaa, yhteensä noin 8-9h. Hinta sisältää nettigallerian ja käsittelyt.

Muoto/potrettikuvien koevedoksista saamme valita viisi jotka erikoiskäsitellään. Kuvat toimitetaan cd/dvd-levyllä korkearesoluutioisena, 10-kuva optimoituina ja nettikoossa. Levylle poltetaan myös kaikki koevedoksina olleet kuvat peruskäsiteltyinä.Vihkimisestä ja juhlasta tuleva kuvamäärä riippuu monesta, mutta normaali määrä on kuvaajallamme noin 300 käsiteltyä kuvaa.Osa kuvista on värillisiä, osa mustavalkoisia. Kuvat toimitetaan cd/dvd-levyllä korkearesoluutioisena, 10-kuva optimoituina ja nettikoossa. Kuvaajalta tuli näytteitä, kun pyysin niitä. Olivat aivan upeita verrattuna moneen muuhun. Mun mielestä siis todella hieno hinta/laatusuhde. Kuvaaja ei ole hääkuvaaja, ihan vaan kuvaaja :D En tiedä vaikuttaako hintaan... On kuvannut nettisivujen mukaan kyllä tosi paljon häitä ja potretteja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain tänään tarjouksen valokuvaajalta. Yllätyin, koska kuvittelin sen olevan enemmän. Ei mulla siis ollu mitään käsitystä mitä maksaa, mutta yllätyin tavallaan positiivisesti.

Sanokaahan te muutki mitä oote hinnasta mieltä?

Dokumentaarinen kuvaus sisältäen vihkimisen ja potrettikuvat miljöössä + 3h hääpaikalla kuvausta: 850€

Lisäkuvaustunnit hääpaikalla 55€/h

Hääpaikalla kuvaaminen osittain yhdellä tai kahdella kuvaajalla.

Koko päivän dokumentaarinen kuvaus sisältäen vihkimisen ja potrettikuvat miljöössä + 6h hääpaikalla kuvausta: 1000€

Lisäkuvaustunnit hääpaikalla 55€/h

Hääpaikalla kuvaaminen osittain yhdellä tai kahdella kuvaajalla.

sis. 2 kuvaajaa,10x15 valokuvapaperille tulostetut koevedokset potreteista, tapaaminen ennen häitä, potrettikuvat digitaalisina värillisinä ja mustavalkosävytettyinä (kirkosta 50-100 kuvaa, potretteja 10-20 kuvaa, juhlista 100-200 kuvaa). Kuvat toimitetaan asiakkaalle DVD:llä noin 3-4 viikon kuluttua häistä.

Meillä muuttui suunnitelmat kuvaajan suhteen ihan totaalisesti. Sulholle tuli mieleen eräs ammattivalokuvaaja (tutun tutun tuttu), joka asuu reilun 200 km päässä meidän juhlakaupungista. Pistin meiliä, että tuleeko hän näin kauas kuvaamaan, ja että onko hän enää vapaana tuolloin, kun kuvaajaa tarvitsemme. Ja me saatiin hänet, ollaan ihan super onnellisia! :) Hänen ottamat kuvat on ihan mahtavia, sellasia luovia ja tunteellisia, eikä mitään "ollaan nielty rautakanki ja tässä ny pönötetään".

Eli meille tulee koko päivän paketti:

-vihkimisen kuvaus kirkossa

-muotokuvaus

-hääjuhlan kuvaus

-yhteiskuvat perheen, sukulaisten, kavereiden kanssa

-kuvien käsittely päivä

-suunnittelu- ja tutustumispalaveri

-"kihlajaiskuvia" suunnittelupalaverin yhteydessä

-valmiit käsitellyt digitaaliset kuvat vapain käyttöoikeuksin

-valokuvaajan assistentti

-20 kpl virallisia muotokuvia

-mustavalkeat ja erikois käsitellyt kuvat kuuluu hintaan

-yleensä ottaa matkakulukorvaukset, jos häät yli 100 km päässä, kun varasin hänet jo näin ajoissa, niin ei ota matkakustannuksista mitään

Hinta 1500 €.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee koko päiväksi ammattilaisvalokuvaaja ottamaan kuvia.

Aloittaa siis hääkuvien ottamisesta miljöössä ennen vihkimistä, kuvaa vihkimisen ja sitten juhlassa jatkaa iltaan asti, kunnes "virallinen ohjelma" loppuu, eli häävalssit, sukkanauhan heitot, yms ovat ohi.

Pakettiin sisältyy:

- Suunnittelupalaveri

- kuvaus miljöökuvista iltaan asti

- matkakulut

- kuvien käsittely ja muokkaus (Ei siis kaikkien, lähinnä hääkuvien ja muiden "virallisten kuvien")

- juhlasta tehty hääkirja TAI hääkuva suurennos

- kaikki kuvat dvd:lle tai cd:lle, sekä nettiin tunnusten taakse kaikkien katsottavaksi & tilattavaksi

 

hintaa tulee olemaan 620€.. On siis todella edullinen! Kun vertailin ennen kuvaajan varausta hintoja, niin monet pyysivät reilusti yli 1000€!! Ja mikä parasta, kuvaaja on kuvannut useat kuvat jo ennenkin meidän juhlapaikalla, joten paikka ja miljöö on tuttu ja hänellä olikin heti paljon ideoita, missä hääkuvia voi ottaa! :) Ja todella upeita kuvia onkin siellä ottanut, kun niitä suunnittelupalaverissa meille esitteli! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä tässä olen kuvaajien sivuja pläräillyt läpi, niin yhtä juttua mä en ymmärrä. Miten muotokuva/ryhmäkuva/perhekuva miljöössä on usein puolta halvempi kuin hääkuva miljöössä? Mikä siitä hääkuvasta tekee niin erilaisen tavalliseen muotokuvaan verrattuna, että siitä veloitetaan ekstraa, vai onko se vain se hää-etuliite? Jos siis kuvauksen sisältö on kuitenkin molemmissa sama.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin, häät on juhlittu ja valokuvat saatu. Ja olen niin onnellinen, että päädyttiin sitten kuitenkin ammattilaiseen. Selailin vielä keväällä uudelleen valokuvaajia ja onnistuin löytämään edullisemman paketin vaikka se sitten tarkoittikin kuvaajan tulemista pääkaupunkisaudulta saakka. Maksoimme siis 1000€ ja se sisälsi koko päivän dokumentaarisen kuvaamisen (sulhasen valmistautumista, morsiamen valmistautumista, vihkiminen ja juhlan kuvausta aina bändin ensimmäiselle tauolle eli kimpunja sukkanauhan heittoon saakka), potrettikuvauksen ja tosiaan nuon kuvaajan matka ja yöpymiskulut. 

 

Todellisen ammattilaisen tunnisti kyllä jo työssään. Hyvillä kuvaajilla on taito olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja olla silti todella huomaamaton kaiken aikaa. Ja sen kyllä huomaa kuvissa! Ihmiset ovat kaikissa kuvissa todella rentoja ja luonnollisia. Ja kuvat ovat aivan mahtavia. Potrettikuvissa toki neuvoi ja ohjasi ja niissä meillä on nyt ihan ongelmaksi asti hyviä kuvia valittavana. Miten ikinä niistä osaa valita vain yhden kuvan kiitoskortiin?  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

fru, häät-etuliite kummasti nostaa hintaa monissakin asioissa :girl_sigh:

 

Saimme tarjouksen ammattikuvaajalta, ja vihkikuvaus miljöössä sekä vihkimisen ja hääjuhlan videointi olisi yhteensä 700 €. Hintaan sisältyy muistaakseni ainakin videon editointi ja leikkaus sekä kuvien käsittely, taisi olla muutama kappale kuvia ihan paperillakin (ei tähän hätään ole tarjousta käsissä). Pidimme tätä ensin hintavana, sulho eritoten, mutta ei tämä sittenkään taida kallis olla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hää-liite voi vaikuttaa, mutta varmaan sekin vaikuttaa, että kuvaaja saattaa esim. tavata hääparin etukäteen ja suunnitella yhdessä kuvausta enemmän. Ja ehkä esim. potretteja hiotaan enemmän/ tehdään väri- ja mustavalkoversioita ym. Riippuu varmaan paketista. Kannattaa vertailla hintoja. Tuo 700 ei mun korvaan kuulosta paljolta, jos on mukana myös videointi. Ja ammattilainen, joka maksaa 24 % alvia, eläkemaksut ym. tuosta summasta -> käteen jää reilu puolet. Jos on harrastaja tms. niin noita maksuja harvoin menee ja se vaikuttaa tietty heti hintoihin.

 

Meille tuli juuri kuvat tänään ja voih! Kannatti ammattikuvaaja, oli hie-no-ja. Potrettien valitseminen koevedoksista oli hankalaa, kun niin moni näytti kivalta. Kuvat jäävät juhlista jäljelle, joten olen iloinen, että niihin satsattiin. Videokin toki jää - ainakin siihen asti, kun dvd:t ovat käytössä/ tiedoston saa konvertoitua johonkin tulevaan tallennusmuotoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on studiokuvat 135e.

 

Hääjuhlaan otetaan tuttava kuvaamaan, niin päästään halvemmalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on ammattikuvaaja, hintaa tuli 650e. Sisältää hääkuvauspalaverin, kuvien käsittelyn, itse kuvauksen (potretti + dokumentaarinen kirkosta alkaen). Kuvia tulee kuulemma n. 500kpl, joita potretista n. 50kpl. En noista kuvien määristä mitään ymmärrä, mutta kuulostaa siltä että pitäisi tuohon onnistuneita, upeita otoksia mahtua..? Kuvat saadaan kotiosoitteeseen dvd -levyllä.

 

Minun korvaan kuulostaa halvalta, kun ajattelee työtunteja mitä kaikkineen menee vielä sen päivän lisäksi. Ja siitä alvit ja kaikki pois niin.. Mahtavaa! Toivottavasti saadaan upeita kuvia! Kuvaustyyli ainankin miellyttää silmää, heh - toivottavasti miellyttää vielä kun löytää oman naamansa sieltä kuvista! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän ammattikuvaaja maksoi 480 € ja olimme todella tyytyväisiä kaikin puolin. Tapasimme kuvaajan kerran ennen hääpäivää ja olimme lisäksi sähköpostitse yhteyksissä. Hintaan kuului kokopäivän kuvaus (about klo 13-22 muistaakseni) eli potretit ja vihkimisen&juhlien kuvaus ja kuvat käsiteltyinä muistitikulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vaan potretit miljöössä ja hintaa tulee 14 potretille 170€ :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muuten olen saanut ajoissa asiat järjestettyä ja varattua mutta tämä kuvaaja on kyllä muodostunut ongelmaksi. Ammattikuvaajat on äärettömän kalliita ja toki ymmärrän sen hinnan, koska tuleehan heille valtavasti työtunteja ja mahdolliset matkustukset sekä tietysti kaikki muut kustannukset päälle, mutta ihan yksinkertaisesti ei ole varaa heidän palveluihin. Haluaisin ainoastaan kunnon järjestelmäkameralla otettuja kuvia kirkosta ja juhlista, mutta kaikki tuttujen tutut harrastajavalokuvaajatkaan ei anna ns. käsittelemättömiä kuvia eteenpäin (toki sekin ymmärrettävää) joten heidänkin hintapyynnöt nousee kuvien määrän ja niiden muokkaamiseen menevän ajan mukaan. Onko kukaan saanut hääkuvia esim. 200€ budjetilla ja jos on niin mitä siihen on kuulunut?

Muokattu: , käyttäjä: Ticor

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihdoin saatiin kuvaaja varattua! Alotteleva kuvaaja, joten hinta oli tarpeeksi alhainen meille. 700€:lla saadaan nyt kuvaaja koko päiväksi käyttöön ilman aikarajoitteita. Kuvaa aamun valmistautumisen, potretit miljöössä ja juhlat loppuun asti. Oon niin tyytyväinen että saatiin hyvä kuvaaja varattua! Alunperin piti pyytää kaveria kuvaamaan, mutta on helpompi ottaa rennosti kun tietää että ammattilainen huolehtii kuvista :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään