Jump to content
Naimisiin.info

Valokuvauksen sijoittaminen hääpäiväksi?


Jettaneito

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä viralliset potretit otetaan koekampauspäivänä! Tähän päädyimme paristakin syystä: ensinnäkin kuvaaja ei ollut vapaana hääpäivänä meille sopivaan aikaan. Olen myös kova jännittäjä ja ajattelin että arkiaikana kuvaus sujuisi helpommin. Ja kun kerran puvut on valmiina ja vakikampaajan uskon onnistuvan jo kokeilussa...

Varasimme myöhemmän iltapäiväajan, kun valokaan ei kuulemma ole parhaimmillaan keskipäivällä (halusimme kuitenkin ulkokuvat). Kuvaaja myös lupasi katsastaa aikataulun, jos hän pääsisi vielä ottamaan tunnelmalliset iltakuvat hääjuhlan loppupuolella juhlapaikan lähistöllä. Meikki jne tuskin on enää edustavimmillaan, mutta keskustelimme "sinisen hetken" kuvista peltoaukealla, joten eipä naama paljon niissä näykään. Kuulosti ainakin hyvältä kokonaisratkaisulta, toivottavasti sää suosii...

Link to comment
Share on other sites

...jatkoa edelliseen...

päädyimme koekampauspäivään myös, koska vastavihitty ystäväni teki niin ja suositteli vaihtoehtoa. Silloin kuvaukseen voi panostaa rauhassa vähän enemmällä ajallakin, eikä tarvii jännittää myöhästymistä / yllätyksiä / totaalista paniikkia h-hetkeä ennen ;)

Link to comment
Share on other sites

Tätä valokuvauksen ajankohtaa olen minäkin pohtinut...toisaalta en haluaisi, että näkisimme toisemme hääpäivän aamuna, mutta toisaalta kaikkien kannalta olisi parempi, jos kuvaus olisi ennen kirkkoa, mutta toisaalta en missään nimessä halua, että vieraat joutuvat odottamaan. Meidän vihkiminen on Kulosaaren kirkossa ja hääjuhla Kulosaaren casinolla, joten voi viedä suht kauan aikaa, jos lähtee valokuvaukseen esim. keskustaan. Vieraillahan on kirkosta juhlapaikalle vain parin minuutin automatka ja max. 10 min kävelymatka. Kulosaaresta tosin löytyy paljon kauniita paikkoja miljöökuvauksiin, joita vamasti hyödynnetään kyllä hääjuhlan aikana, mutta haluaisin myös otattaa satsin studiokuvia. B)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meidät kuvataan hääjuhlassa. Eikä meillä ole kirkkoa tai koekampauspäivää.. meidät vihitään juhlapaikalla.

Kuvaajan otimme melkein koko juhlan ajaksi ja koska vieraita on paljon, meille on varattu virallinen hääkuvaussessio siihen väliin, kun olemme itse jo syöneet, mutta vierailla on vielä ruoka kesken. Vieraat saavat siis syödä rauhassa ja sitä mukaa kun sieltä irtoavat, voivat tulla kuvaamaan meitä ulos (säävarauksella :P )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Monissa häissä missä olen ollut vieraana on hääpari käynyt kuvauksissa jo ennen kirkkoa ja onhan se kätevää niin ettei tarvitse vieraiden sitten odottaa ym.

Itse kuitenkin haluan että meidän hääkuva otetaan vasta sitten kun ollaan oikeasti naimisissa eikä sitten ku ollaan vasta menossa naimisiin.. Olen ajatellut pyytää valokuvaajan paikalle juhliin jossa otetaan sitten ulkona kuvat, niin vieraidenkaan ei tarvitse odottaa tms.

En kylläkään ole vielä yhtään tiedustellut paljonko maksaa kuvaajan varaaminen juhlapaikalle..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä hääkuvaus on ennen vihkimistä. Minusta on mukava mennä kuvaan suoraan kampaajalta ja meikkaajalta, jolloin kampaus ja meikki ovat varmasti parhaimmillaan. Vihkiminen meillä on klo 16 kuvaus klo 14. Valokuvaaja tulee myös kirkkoon kuvaamaan, joten ottaa meistä siis kuvat myös avioituneina. ;) Minulle kuvat ovat muisto hääpäivästämme, mutta en kuitenkaan pidä erityisen merkityksellisenä sitä, että kuvat otettaisiin vasta vihkimisen jälkeen. Tärkeä se päivä on aamusta iltaan ennen ja jälkeen vihkimisen. Minulla ei myöskään ole tarvetta piilotella pukuani sulhaselta, onhan hän sen jo nähnyt kuvissakin.

Täällä vilahtaneista muista syistä on meilläkin ajatuksena ollut kuvauksen sijoittamisessa se, että vieraat eivät joutuisi odottelemaan turhaan ja että voisimme nauttia juhlasta ilman pitkiä keskeytyksiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Itse kuitenkin haluan että meidän hääkuva otetaan vasta sitten kun ollaan oikeasti naimisissa eikä sitten ku ollaan vasta menossa naimisiin..

Miksei voisi ajatella, että hääkuva on kuva nimenomaan sulhasesta ja morsiammesta. Aviovaimo ja -mies te olette sitten loppuelämänne :)

Se hetkihän siinä on ainutlaatuinen! Kaikki arkipäiväisimmätkin sohvallaröhnötyskuvatkin ovat sitten siitä lähtien rouva ja avoimies -kuvia jolloin "ollaan oikeasti naimisissa"...

Muokattu: , käyttäjä: Yiyyu
Link to comment
Share on other sites

Mä haluaisin myös, että ukkoni näkisi mut kaikessa loistossani vasta alttarilla. :) Kampaaja, meikkaaja ja mahdollinen kuvaus olisi kaikki kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Vierastan kuitenkin ajatusta studiokuvista, haluaisin mieluummin luonnossa mutta mitä jos sataa!? B) Ja missä vaiheessa päivää sitä kuvien ottamista kannattaa miettiä, jos ei halua ennen vihkimistä? Jännitys varmasti näkyisi meissä molemmissa enemmän ennen kuin jälkeen. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Meillä tää on vähän ongelmana. Kotipaikkakunnallani, jossa meidät siis vihitään, ei ole lainkaan valokuvausliikettä. Lähimpään kuvausliikkeeseen on noin 35 kilometrin matka. Että varmaan pakko ottaa viralliset hääkuvat sitten juhlapaikalla. Kotipaikkakunnallani oli kyllä ennen, vielä sillon kun menin ripille 2002, valokuvausliike ja tämä mies kyllä asuu edelleen siellä. Olenkin ajatellut pyytää häntä valokuvaamaan kirkkoon ja juhlapaikalle..

Hinta saattaa tietenkin olla korkeampi, onhan hän ex-ammattilainen. (taitaa hän tehdä kotonaan joitakin valokuvashommia) Tai sitten kirkkoon pyydän jotakin sukulaista, joka osaa kuvata ja tämän miehen sitten juhlapaikalle ottamaan ne viralliset hääkuvat. Ulkona haluisin ne otettavan mutta se sää on epävarma puoli siinä sitten.

Täytyy mietiskellä.

Link to comment
Share on other sites

Mä itseasiassa tänään juuri mietin,että jos tekiskin niin,että 'perinteistä' poiketen,ei ryöstettäisi pelkästään morsianta tai sulhasta vaan molemmat.Meillä siis ajatuksena ottaa juhlapaikan ympäristössä kuvat,joten sillä aikaa,kun ollaan ryöstettynä/kuvattavana saisi sitten molempien vanhemmat jollain keinolla yrittää saada meitä takaisin,tätä en vielä ehtinyt miettimään,että mitä 'joutuisivat' tekemään.. :) Ei ainakaan luulis tulevan aika pitkäksi vieraille..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meillä valokuvat ottaa mieheni serkku ja hänen miehensä, jotka molemmat ammatti valokuvaajia.

Koska he ovat vieraanamme koko päivän otetaan kuvia aina tilanteen salliessa, mutta viralliset kuvat varmaankin vieraiden syödessä. En halua, että mieheni näkee minua ennen vihkimistä, joten siksi kuvauksen oltava vihkimisen jälkeen ja toisaalta en halua, että vieraat joutuvat meitä odottamaan. Ehdimme varmasti syödä ennen kuvasuta tai sitten syömme vasta kuvauksen jälkeen ja voihan se olla ettei ruoka edes maistu..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olin vastikään töissä keittiöllä häissä, joissa morsian ja sulhanen lähtivät kuvaukseen vihkimisen jälkeen. Tämä ei mielestäni odotuttanut vieraita pahalla tavalla, koska häät oli järjestetty hienosti. Kaaso ja bestman ottivat ohjat ja "leikittivät vieraita" pienellä pelillä. He sanoivat esim. "Kaikki nousee seisomaan, ketkä on joskus vaihtaneet morsiamelta vaipan" tai "Kaikki nouskoot seisomaan, jotka ovat joskus kuulleet sulhasen soittavan kitaraa" jne. Leikki oli kiva, ja viihdytti yleisöä. He myös saivat alkumaljat juotavakseen ennen kuin tuore aviopari lähti kuvaukseen. Vieraita viihdytettiin hyvin siihen asti, kun aviopari tuli takaisin. Joten mielestäni ei haitannut yhtään vaikka he olivat hetken poissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Meillä otetaan kuvat ruokailun jälkeen! Ollaanpa ainakin rentoina jos ei muuta ;)

Meillä on vihkiminen ja juhlat samassa paikassa, joten ruokailun jälkeen tulee vasta eka kunnon paussi seurusteluun jne, joten siinä välissä me käydään pihalla kuvattavana. Ja ohjelmaa on varalla jos meininki vaikuttaa odottavaiselta..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...