Jump to content
Naimisiin.info

Häiden videokuvaus


Ashley

Recommended Posts

Meille tulee vihkimiseen ammattivideokuvaaja. Sen ehdottamasti halusin ja vihkiminen on kuvattava siitäkin syystä, että voimme näyttää sukulaisimme vihkimisen. häihimme kun ei tule kuin 8 vierasta :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Harkitsemme häihimme videokuvausta (ammattilaista kuvaamaan siis) mutta asia mietityttää, koska se ei todellakaan ole halpaa hupia. Ainakaan jos haluaa laadukkaan videon. Te jotka olette ottaneet videokuvaajan häihin, olisin kysellyt kannattiko? Tuleeko häävideota katsottua ja oliko se video hintansa arvoinen? Häiritsikö videokuvaus häävieraita tai morsiusparia vai osasivatko ihmiset kamerasta huolimatta rentoutua?

Link to comment
Share on other sites

Meillä häistä on vielä aika vähän aikaa, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu, että häävideoon panostaminen oli todella hyvä asia - siitä jää aivan ihanat muistot. Mielestämme video oli hintansa arvoinen.

Olemme katsoneet videota lähes joka viikko, mutta lähinnä tiettyjä "kohtauksia" eli valikkomahdollisuus on ollut meillä todella toimiva. Ainakaan meitä morsiusparia videointi ei haitannut ollenkaan! Joistain vieraista näki videolta, etteivät he välttämättä välittäisi olla kuvattavana (tosin eihän vieraita ole pakko kuvata yksittäin, niin kuin meidän kuvaajamme teki, vaikka siitäkin jää tosi ihanat muistot! :)) Yleiseen tunnelmaan ja rentouteen videokuvaus ei kuitenkaan vaikuttanut mielestäni mitenkään. On ihanaa, että hääpäivän onnellisiin tunnelmiin pääsee palaamaan videon avulla kerta toisensa jälkeen! :-X

Link to comment
Share on other sites

Mä olen jutellut muutamien tuttavien kanssa, jotka ovat avioliittoon aikoinaan menneet. Sellaisten, jotka ovat videoineet ja sellaisten, jotka ovat jättäneet kuvauksen väliin. Ollaan katseltu jälkeenpäin häitä videolta porukassa ja moni niistä, jotka eivät videota teettäneet, ovat harmitelleet asiaa.

Ja kirjoitan nyt ehdottomasti videon teettämisestä, koska ne amatööri kuvaukset jäävät sinne piirongin laatikkoon, tai tietokoneen kovalevylle ja unohtuvat sinne.

Kun sopii kuvaajan kanssa tietyt ehdot ja asiat mitä kuvataan ja miten leikataan kuvauksen jälkeen, niin kirjahyllyyn ja mukava muisto ja DVD, jonka voi heittää sitten joskus DVD asemaan ja katsoa.

Voisin suositella yhtä kuvaajaa ja leikkajaa, mutta en nyt muista, mikä nimi sen DVD:n takakannessa oli, mutta todella laadukasta työtä kaveri oli tehnyt....Turun seudulta kuitenkin ja tekee kuvaushommia vieläkin.

Pitää katsoa kotelosta nimi ja palata tälle palstalle, jos jotakin sattuu kiinnostamaan.

Link to comment
Share on other sites

En pitäisi videointia kalliina, kun me saimme keskisuomes erikseen valokuvauksen ja videokuvauksen, yhteishinta oli sama kuin mitä jotkut maksaa helsingissä pelkästä valokuvauksesta.

Mielestäni videon arvo kasvaa vuosittain arkistossa, kun muutoin tilanteista ei vaan muistu niin tarkasti juttuja. Suosittelen...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Olen pyöritellyt budjettia niin kauan, että lopulta sain sinne kuvaajan mentävän aukon :tender: Eli saan kuin saankin ammattikuvaajan taltioimaan sekä vihkimisen että hääjuhlan (häätanssiin asti). En itsekään tunne olevani erityisen omimmillani kameran edessä, mutta enemmän vaa'assa painoi mahdollisuus näyttää häävideota omille lapsille (sitten kun ovat isompia) ja häistä huonon kuntonsa takia pois jääville isovanhemmille. Lisäksi tuntuu, että oma hääpäivä on niin täynnä "kaikkea", että haluan palata sekä vihkimisen että juhlimisen parhaimpiin paloihin (esim. puheisiin) aina uudestaan :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

Pystyisikö joku suosittelemaan Etelä-Suomesta jotain tiettyä videokuvaajaa? Kovasti asia kiinnostaa edelleen, etenkin aiempien kommenttien perusteella...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

meille Lahteen tulee juhlakuvaaja Jyväskylästä... ja mielestäni sopuhintaan. Tuttu vinkkasi kuvaajan, kun oli nähnyt hänen tekemän häävideon kaverin juhlista.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

hyvää pohdintaa myös nykypäivän kuvauksiin. Tänäpäivänä tuo 16;9 on arkipäivää ja kuvaus joko kortille tai hdv-nauhalle.

Hääparit tulleet tosin laman myötä varovaisiksi ja häävideon puuttumista juhlasta voi sitten jälkeenpäin voivotella.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Suosittelen ehdottomasti : www.videopri-kanto.com todella hyvää ja ammattititoista palvelua ja itse olimme ainakin todella tyytyväisiä häävideoon ja kaikenlisäksi saimme videon kotiin katseltavaksi jo muutaman päivän päästä häistä :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli Videotimo videoimassa häämme ja suosittelen kyllä lämpimästi häntä! Ollaan niin tyytyväisiä, kun saatiin ammattilaisen kuvaama video häistämme :) Kyllä sellainen laadukas video on aivan erityisen hieno muisto häistä :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä häissä kuvasi eräs sukulaisemme, joka harrastaa videokuvausta.

Ei ollut siis ammattilainen, mutta kuitenkin on työnjälki on todella kiva. On leikannut meille usean tunnin materiaalista ihanan 1,5h mittaisen dvd-pätkän. Etenkin vihkiminen on mennyt itseltä aika ohi, joten se on ollut ihana jälkeenpäin katsoa ja kokea uudelleen.

Eli jos vain mahdollista, jonkilainen video muistona on mukava asia. (vaikka pyytää kavereita kuvaamaan puhelimella sieltä täältä pätkiä.. meillä on mm. kakunleikkuusta muutamat tällaiset loistavat kuvaukset myös)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vitsi, tota juttua mäkin oon tässä niin miettinyt.

Siis mä oon kyl valitettavasti sellainen ihminen, että en kauheasti katsele muitakaan elämäni videointi pätkiä. Molempien lapsieni ristiäiset on videoitu, enkä siis ole kertaakaan katsonut niitä sen jälkeen...

Jotenkin voisin kuvitella, että en nyt välttämättä mitään omaa häävideotakaan katsele kuin ehkä kerran, joten onko siihen panostaminen sitten ihan turhaa. Ja tuskin sitä kukaan muukaan haluaa katsella se enempää...

Link to comment
Share on other sites

Me päätettiin, ettei oteta videointia. Videota katotaan sen muutaman kerran ja sit se pölyyntyis jossain hyllyn nurkassa, oli laadukas tai ei. Panostettiin kuitenkin 2tonnia valokuvaajaan ja niitä täydellisiä kuvia kelpaa katella ja se riitti meille.

Link to comment
Share on other sites

Vaikka uskon että tunnelma välittyisi ammattilaisen valokuvissakin, niin jokin minua vetää myös videoinnin puolelle. Varsinkin jos se ei ole tylsä kotivideotyyppinen, vaan kooste päivästä tyylikkäästi leikattuna (eikä vain kamera suljettuna välissä).

Varsinkin valat ja sitä sanallista fiilistelyä. Hymyä, naurua ja huumaa. Sitä Eloa siis kaipaan vielä lisäksi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä myös tuttu ammattilainen tulee videoimaan vihkimisen sekä juhlat sen jälkeen :) Tarjotaan hänelle toki ruuat ja jälkkärit!

Mutta saamme ko. henkilön suht halvalla, kun on meidän tuttu. :) Mies ei halunnut kun vajaat 100e koko päivästä ja sitte tottakai ruuat. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Sattuisiko kenelläkään olemaan tuoreita kokemuksia häiden videoinnista ja erityisesti videokuvaajista Pirkanmaa-Satakunta - akselilla?  :)

 

Olemme ajatelleet, että vihkimisen ja hääjuhlien videointi olisi hyvä idea! Eräästä studiosta meille kuitenkin sanottiin, ettei hääjuhlista kannattaisi videoida kuin keskeiset tapahtumat, eli esimerkiksi hääkakun leikkaus ja häävalssi. Isosiskoni häät tosin videoitiin aikoinaan ihan kokonaan, ja yleistä tunnelmakuvaa otettiin videolle paljon. Mikä olisi järkevää, mielipiteitä?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

sanoisin, että ehottomasti koko juhlan videokuvaus ja hyvä editointi kuvauksille. Tietysti valokuvaaja sanoo, että ota vaan muutama otos, että saa itselleen hyvän valokuvaus diilin. Videon arvo nousee vuosi vuodelta. Moni hääpari varmaan harmittelee jälkeenpäin, kun ei oo juhlasta mitään videoo tai joku täysamatööri on tunaroinut kuvaukset juhlassa. Meillä oli muutama vuos sitten Tampereella kuvaaja täältä: www.juhlakuva.com

Muokattu: , käyttäjä: kuivmar
Link to comment
Share on other sites

jos ei itse tykkää videota katsoa, niin varsinkin lapset ja myöhemmin lapsen lapset varmasti tykkäävät nähdä otoksia "niiltä ajoilta kun..." Mua ainakin kiinnostaisi kovasti nähdä vanhempieni häät filmillä, mutta kun ei... ei ooo mitään otoksia aikanaa otettu kaitafilmille.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...