Jump to content
Naimisiin.info

Valokuvauksen ajankohta? (yhdistetty)


Morsian2002

Recommended Posts

Meilläkin potretit otetaan ennen vihkimistä, ja heti vihkimisen (juhlapaikalla) jälkeen pidetään pihalla valokuvausvartti, jotta saadaan vieraistakin niitä virallisempia kuvia. Me emme myöskään ole niin taikauskoisia, että ennen vihkimistä emme saisi nähdä - se taitaa olla jo menetetty homma :D first lookia mietin myös, mutta taitaa jäädä se väliin meiltä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mitenkäs muut talvihäitä juhlivat, jos vihkiminen on iltapäivällä niin meneekö mahdottomaksi ottaa potrettikuvia ulkona, jos klo 15 jälkeen rupeaa jo hämärtymään? Meillä vihkiminen klo 15.30 maistraatissa ja varsinaiset potretit ajattelimme ottaa vasta juhlapaikalla ruokailun jälkeen. Siinä vaiheessa ulkona on kyllä jo pimeää, ja mietin että onko ulkokuvat poissuljettu ajatus. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Mä olen jossain toisessa ketjussa ilmeisesti tästä inttänytkin :) Meillä oli kuvaus vihkimisen jälkeen - ei taikauskon takia vaan sen takia että meidän mielestä se on dokumentaarinen otos siitä että olemme juuri menneet naimisiin - siis meidän ajatuksissa virallista hääkuvaa ei oikein voi ottaa ennen vihkimistä. Ja kyllä - minä itkin koko vihkimisen ajan mutta kyllä se meikki pysyi ihan ok naamassa ja vaikka ei olisi pysynytkään niin ei olisi haitannut, se on sen hetken dokumentointia. Mutta älkää siis tuosta suuttuko, se on meidän juttu ja jokainen tekee sen tavallaan, en mä arvostele hääkuvia jotka meille lähetetään sen perusteella onko ne otettu ennen vai jälkeen vihkimisen :)

 

Mutta piti sanoa siitä että täällä tuntuu olevan vallalla se käsitys että vieraat tylsistyvät jne. jos kuvaus on vihkimisen jälkeen. Omasta mielestäni se on ihan järjestelykysymys. Meillä vierailla oli oikein mukavaa, sen n. puolentoista tunnin aikana mitä siinä meni, meidän kaikki vieraat kuvattiin vieraskirjaa varten ja samalla myös täyttivät vieraskirjatekstin (oltiin siis tehty sellaiset valmiit pohjat joissa oli esim: Rakkaus on....(täytä) jne juttuja - kyllä te tiedätte :) 

Sen lisäksi meillä oli tarjolla siinä virvokkeita ja pientä suolaista niin kenellekään ei tullut nälkä tai jano. Meillä tietysti etuna oli se että oli kesähäät ja ilmat ihanat, mutta talvihäissä olisin varmaankin tehnyt sen samalla tavalla, silloin vain vieraille olisi ollut coctailtilaisuus sisätiloissa (ja sama ohjelma). Eli tärkeintä mielestäni on että vieraat eivät joudu odottamaan vaan heille on jotain tekemistä järjestetty.

Myös ero moniin ystävieni häihin oli se että meidän häissä kaikki vieraat oikeasti täyttivät vieraskirjan ja kävivät kuvassa koska siihen oli varattu oma aika (ja kaasot & best manit organisoivat kuvausta). Usein kuulee että kaikki eivät ole muistaneet kirjoittaa vieraskirjaan tai eivät ole muistaneet käydä photoboothissa (tms) koska alkuun "ei uskalla" (en haluu ekana jne) ja myöhemmin ei muista - itsellekin on käynyt näin.

Link to comment
Share on other sites

Tää on kanssa mulle vähän dilemmallinen juttu, koska olen taipuvainen ajattelemaan samoin kuin kinuskimansikka tuosta kuva-asiasta. Että haluan sen kuvan/kuvien olevan nimenomaan meidän ensimmäisistä hetkistä avioliitossa. Kiitoskorttikuvaa katsovat vieraathan ei sitä tiedä, tai muut myöhemmin kuvia näkevät henkiöt. Mutta mua varmaan vaivaisi loppuelämän se, ettei olla sen kuvan aikana vielä naimisissa :D 

 

Mutta kuten esssiekin tuossa pohtii, jos talvella haluaa ulkokuvia ja vihkiminen on vasta kolmen aikaan, niin se alkaa olla aika myöhä. Toisaalta, aina on riski, että ulkona on todellinen loskapaskakeli eikä ulkokuvat edes houkuttaisi. 

 

Mietin myös sellaista optiota, että ennen vihkimistä on potrettikuvia/ulkokuvia kortteja ja sellaisia varten. Ja vihkimisen jälkeen sitten lyhyempi sessio näitä "hei me ollaan naimsissa"-kuvia. Mutta kokonaisuutena tuollaiseen tuhraantuu todennäköisesti taas enemmän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä potretti- ja kiitoskorttikuvaukset on myös ennen vihkimistä. First look -kuvauksen haluan myös jonkinlaisen. Lisää kuvia otetaan sit vihkimisen jälkeen kaasojen, bestmanien, perheiden, kavereiden jne. kanssa. :) Olisihan se ihanaa, että kävellessäni mökkilaiturille, jossa meidät vihitään, näkisimme toisemme ensimmäistä kertaa hääasuissa, mutta en halua vieraille tuota odotteluaikaa. Etenkin, kun koko juhla vihkimisestä iltamyöhään on samassa paikassa, eikä perinteistä kirkosta juhlapaikalle siirtymäaikaa ole, jonka voisi käyttää hyödyksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä oli hääkuvaus juhlapaikalla ennen vihkimistä. Valokuvaaja oli kuvaamassa myös vihkimistä ja juhlia, joten ruokailun jälkeen otettiin vielä muutamia potrettikuvia, joita ei ennen vihkimistä ehdittykään ottaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli sikäli helppo, että maistraattivihkiminen oli eri päivänä kuin hääjuhla.

 

Pukeuduimme maistraattiin ihan hääpukuihin, kävin kampaajalla aamulla ja oltiin ns.täydessä tällingissä ja vihkimisen jälkeen käytiin otattamassa studiokuvat :) Meille oli tärkeää olla naimisissa hääkuvissa, koska minäkin varmasti olisin kuulunut niihin, jotka olisi loppuelämän kuvia katsellessa ajatellut "nää on otettu vähän ennen vihkimistä" :D

 

Hääjuhlapäivänä sitten otettiin miljöökuvat ennen hääjuhlan alkua :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli vihkiminen vasta klo.16 ja sen takia sovittiin valokuvaus ennen sitä. :) Ennen häiden alkua olimme tosin hyvin jännittyneitä ja sen takia kuviin tuli paljon epäluonnollisia ilmeitä, eikä ollut niin helppo rentoutua... Yhdistettynä siihen, että meillä molemmilla on muutenkin taipumusta ilmeen jäykistymiseen kameran edessä, lopputulos oisi voinut olla parempikin! Muutenkin siinä tuli ehkä ajateltua, että "nyt nää kuvat vaan tästä äkkiä ohi" eikä keskityttnyt niihin asentoihin ym. ihan täysillä. :D No, kyllä siellä pari hyvääkin potrettia lopulta oli joukossa!

 

Kirkkotilaisuuden jälkeen taas oli ihanan rentoutunut olo ja kaikki juhlissa napsitut kuvat olivat todella onnistuneita! Siksi ehkä suosittelen potrettikuvaustakin vihkimisen jälkeen, mikäli vain on aikaa! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä oli hääkuvaus ennen vihkimistä, eli vieraiden ei tarvinnut odotella missään vaiheessa. Kuvat onnistui ihan hyvin, en huomannut, että jännitys olisi vaikuttanut kuvaustilanteeseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on maistraattivihmiminen häitä edeltävänä päivänä, joten valokuvaus on sitten hääjuhlapäivänä. Tarkoitus on, että kuvaaja ottaa juhlapaikalla meistä niitä virallisia kuvia ennen vieraiden saapumista ja sitten häitä kuvataan dokumentaarisella otteella. Itse halusin hääkuvat nimenomaan juhlapaikalle, koska ympäristö on niin kaunis ja ollaan jo valmiina paikan päällä niin ei tarvitse suhata autoilla ympäri maakuntaa. Meillä alkaa juhlat 15.00 ja noin tunti niihin potretteihin kuvaajan mukaan menee. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä haluan kuvat vihkimisen jälkeen. Kinuskimansikan syystä ja siitä, että haluan miehen näkevän mut puvussa ekan kerran kun kohdataan alttarilla. Jos vihkiminen toteutuu ulkona, niin kuvat voi ottaa siinä lähistöllä, ei sitä tarvitse välttämättä kauas lähteä. Vierailla menee kuitenkin aikaa siirtyä ratikalla juhlapaikalle, ja kaaso ja bestmanit hoitavat sinne ohjelmaa ja juotavaa. Uskon että saadaan otettua hyvät kuvat tunnissa, ja jos ei saada, niin otetaan lisää myöhemmin. Juhlat kestää kuitenkin myöhään yöhön, että varmaan ihan kivakin jos saadaan urbaaninpaakin keskustamaisemaa joihinkin kuviin. 

 

Mä oon ite ollut monissa häissä, joissa joissain on onnistunut odottelu ja toisissa ei. Yleensä avainasemassa on se, onko tarjolla juotavaa vai ei. Jos joutuu kuivin suin istua odottamassa paria, niin kyllähän siinä tylsää tulee. Ja no, meillä on tulossa niin pieni porukka, että uskon että ihmiset pystyy ihan seurustelemaan keskenään siinä. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä kun vihkiminen on arkena, niin kuvaus on sitten vasta juhlapäivänä (seuraava päivä vihkimisestä). Tässä jo pähkäilty kuvaajan kanssa juttuja, mutta me sitten käydään katsomassa että missä kuvataan (pieni paikkakunta, niin kuvauspaikaksi osoittautui tuo meidän lähimetsä... Jos ei ole ihan kamalaa vesisadetta). Koska juhlapaikka on matkailutila, niin sieltä varmaan löytyy paikkoja missä kuvata jos on ihan kamala vesisade, mutta se nähdään sitten sään mukaan :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Mä kannatan kuvat vihkimisen jälkeen -leiriä :D

 

Minulle on tärkeää, että sulhanen näkee minut ensimmäistä kertaa kirkossa. Haluan kirkkohetken olevan aito ja tunnelmaa täynnä :) Lisäksi on mielestäni hyvä pointti, että hääportretti on nimenomaan kuva uudesta avioparista. Ja on ainakin sitten mekko vielä puhdas kirkkoon mennessä.

 

Ymmärrän kyllä, että jotkut vieraat eivät pidä odottelusta. Mielestäni kuitenkin vieraidenkin pitää joustaa, onhan päivä kuitenkin hääparin yksi tärkeimmistä päivistä (not to mention, että hääpari on pulittanut omaisuuden vieraiden viihdyttämiseen, syöttämiseen ja juottamiseen loppu-illan ajan). Täältä on tullut paljon hyviä ideoita odottelun ajaksi! Ajattelin tehdä samoin kun muut; vieraat saavat tutustua juhlatilaan, osallistua itsekin kaasojen järjestämään valokuvaukseen, kirjoittaa vieraskirjaan (joka meidän häissä tulee olemaan pieniä kirjekuoria jotka tiputetaan isoon maljaan), juoda virvokkeita ja mahdollisesti syödä jotakin pikkupurtavaa. Muistuttaisi siis amerikkalaiseen tapaan cocktail tuntia.

 

Todennäköisesti otamme muutamia kuvia ensin kirkolla, kun kirkkonamme on kaunis Uspenskin katedraali, ja loput kuvat kartanon tiluksilla jossa juhlat pidetään. Voitaisiin siis myös järjestää ryhmäkuva, jossa kaikki vieraat voivat olla osallisina! Eikä kuvauksiin myöskään mene niin paljon aikaa, kuin jos menisimme jonnekin ihan muualle kuvaamaan.

Muokattu: , käyttäjä: Angelycon
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä kannatan kuvat vihkimisen jälkeen -leiriä :D

 

Minulle on tärkeää, että sulhanen näkee minut ensimmäistä kertaa kirkossa. Haluan kirkkohetken olevan aito ja tunnelmaa täynnä :) Lisäksi on mielestäni hyvä pointti, että hääportretti on nimenomaan kuva uudesta avioparista. Ja on ainakin sitten mekko vielä puhdas kirkkoon mennessä.

 

Ymmärrän kyllä, että jotkut vieraat eivät pidä odottelusta. Mielestäni kuitenkin vieraidenkin pitää joustaa, onhan päivä kuitenkin hääparin yksi tärkeimmistä päivistä (not to mention, että hääpari on pulittanut omaisuuden vieraiden viihdyttämiseen, syöttämiseen ja juottamiseen loppu-illan ajan). Täältä on tullut paljon hyviä ideoita odottelun ajaksi! Ajattelin tehdä samoin kun muut; vieraat saavat tutustua juhlatilaan, osallistua itsekin kaasojen järjestämään valokuvaukseen, kirjoittaa vieraskirjaan (joka meidän häissä tulee olemaan pieniä kirjekuoria jotka tiputetaan isoon maljaan), juoda virvokkeita ja mahdollisesti syödä jotakin pikkupurtavaa. Muistuttaisi siis amerikkalaiseen tapaan cocktail tuntia.

 

Todennäköisesti otamme muutamia kuvia ensin kirkolla, kun kirkkonamme on kaunis Uspenskin katedraali, ja loput kuvat kartanon tiluksilla jossa juhlat pidetään. Voitaisiin siis myös järjestää ryhmäkuva, jossa kaikki vieraat voivat olla osallisina! Eikä kuvauksiin myöskään mene niin paljon aikaa, kuin jos menisimme jonnekin ihan muualle kuvaamaan.

 

 

 

 

Tästä meilläkin tuli mietintää. Mies halusi nähdä minut vasta sitten kun marssin alttarille ja meidät vihitään. Mutta nyt en oo vakuuttunut lainkaan että tämä tulee onnistumaan.

 

Ihan jo siksikin, että meidät vihitään paikanpäällä. Tulis niin pitkä odottelu, koska jos kunnon kuvat hienoissa maisemissa haluaa eikä vaan nopeita räpsyjä, niin kyllä siihen menee n. 1 tunti melkein.

Kyseessä on anniskeluoikeudet omaava mesta, eli omia juomia ei saa viedä. Meillä tulee jo nyt ruoat + ruoan kanssa pari kaatoa viiniä + alkumalja maksamaan n. vajaa 7000 euroa, eli tämä on se mitä tarjotaan. No, jos vieraat joutuisivat odottamaan tunnin, onko ne siellä ilman juomaa ja ruokaa kunnes saavumme? Kuulostaa kauhealta. Ja tulee liian kalliiksi tarjota muuta, mutta sitten olisi myös röyhkeetä aloittaa hääjuhla heti "omakustanteisesti". Myöskin juhlasalissa useita hyviä kuvauspaikkoja, mutta jos vieraat siellä niin kuvauksia ei voi siellä tehdä.....Mitäs mieltä muut ootte?

Muokattu: , käyttäjä: Eleonore
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä ennen siunausta kirkossa, en halua, että vieraat joutuvat odottamaan liian kauan. Itse inhoan sitä, sitäpaitsi olemme jo naimisissa ennen kuvia, ei vain samoissa vaatteissa. : ) 

Link to comment
Share on other sites

Meillä otetaan kuvat ennen vihkimistä. Vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla, ja itseäni ahdistais jotenkin ajatus, että vieraat siinä vieressä odottelee kun meitä kuvataan... Sulhanen ei halua nähdä pukua ennen h-hetkeä, mutta taipui kyllä siihen, että näkee mut laitettuna jo ennen "alttarille" astelemista - hänelle first look -kuvaidea uppos yllättävän helposti.

 

Tuo odotteluhan siinä ärsyttää, tai itseäni ainakin ärsyttäis, paitsi jos vieraille olis siksi aikaa edes jotain viihdettä tai ohjelmaa järjestetty. Tuo onkin Eleonore hankala paikka teillä  :girl_to_take_umbrage2: Mitä mieltä itse oot, jos ei sulhaselta kysytä? :D Mä just eilen taas markkinoin tätä omaa ajatustani sulhaselle (vaikkei hän nyt sitä ookaan vastustanut) että onhan se ihanaa, että saadaan olla siinä kuvauksessa ihan kahdestaan ilman kaikkien vieraiden läsnäoloa. Ja jotenkin sekin, että saadaan ns. rauhottua kahden siinä kuvattavana oloon siellä paikan päällä, että jos se aamu on kuitenki hirveetä hässäkkää.

Link to comment
Share on other sites

--

Tästä meilläkin tuli mietintää. Mies halusi nähdä minut vasta sitten kun marssin alttarille ja meidät vihitään. Mutta nyt en oo vakuuttunut lainkaan että tämä tulee onnistumaan.

--

Meilläkin mies oli alkuun ihan ehdoton, että vasta alttarilla (tai no käytävällä) nähdään, mutta sitten kun lähempänä häitä katsottiin ihan aikataulua, niin kääntyi siihen, että kuvat otettiin pääasiassa ennen vihkimistä ja sitten vihkimisen jälkeen (kun vieraat järjestäytyi juhlapaikalle) otettiin yksi nopea setti kuvia matkalla kirkosta juhlapaikalle. Mä halusin sitä "wau"efektiä kuitenkin vähän, joten mulla ei ollut huntua ennen vihkimistä otetuissa kuvissa, eli mies näki vasta kirkossa sitten sen kanssa eli vähän kuin "ekaa kertaa". Lisäksi se oli ihana hetki, kun tavattiin first look -tyylisesti ja sai vaan pussata, ihailla, kuiskutella jne. siinä kahdelleen (ok, valokuvaaja oli siinä, ja kaaso, ja bestmänit ja ehkä joitain turisteja mut kuitenkin :D). Kun sitten taas kirkossa jos oltais nähty, niin ois pitäny äkkiä siinä käytävällä vaihtaa käsipuolta (isä saattoi minut) ja papin edessä kuiskutella ja vilkuilla toista ennen kaavan alkamista.

 

Kuvat oli tärkeät, ettei haluttu hosuakaan niiden kanssa. Ne kuitenkin on se juttu, joka muistoksi jää.

Link to comment
Share on other sites

Lisäksi se oli ihana hetki, kun tavattiin first look -tyylisesti ja sai vaan pussata, ihailla, kuiskutella jne. siinä kahdelleen (ok, valokuvaaja oli siinä, ja kaaso, ja bestmänit ja ehkä joitain turisteja mut kuitenkin :D). Kun sitten taas kirkossa jos oltais nähty, niin ois pitäny äkkiä siinä käytävällä vaihtaa käsipuolta (isä saattoi minut) ja papin edessä kuiskutella ja vilkuilla toista ennen kaavan alkamista.

 

:girl_in_love: Just noin mäki aattelen tuota :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Me halutaan ehdottomasti kuvat vasta vihkimisen jälkeen, kun ollaan jo oikeasti aviopari :) Tarkoituksena on otattaa miljöökuvat, mutta vain yhdessä paikassa, eli varaamme kuvaukselle max. tunnin. Vieraille ilmoitetaan kutsussa siitä, että kuvaus on vihkimisen jälkeen, ettei odottelu tule kenellekään yllätyksenä. Mun mielestä hääparin odottelun ei pitäisi tuntua kenestäkään ylivoimaiselta, jos ja kun vieraille on järjestetty ohjelmaa ja juotavaa ja pientä naposteltavaa odotellun ajaksi. Hääpäivä on hääparin päivä, ja me ollaan niin itsekäs pari, että halutaan tehdä oman mieltymyksemme mukaan :D

Mua on vähän ihmettänyt, että jossain ketjussa (en muista, oliko tämä ketju vai joku toinen) on väitetty, että vieraat ja erityisesti lapset tulevat odottelun aikana nälkäisiksi ja ärsyyntyneiksi, mikä pilaisi tunnelman. Kun kerran vieraille kerrotaan etukäteen, että odottelua on tiedossa - tai ainakin se pitäisi kertoa - niin eivät kai aikuiset ihmiset ole niin ajattelemattomia, että eivät varaa esim. lapsilleen pientä välipalaa mukaan? Tai että vieraat eivät syö kunnon aamupalaa ja mieti, jaksavatko ilman tankkausta odottaa ruokailun alkua? Toki häitä pitää järjestää vieraita ajatellen, mutta kyseessä ei ole varsinaisesti mikään vieraiden hemmottelupäivä, vaan vieraat ovat saaneet kunnian juhlia tärkeää päivää häparin kanssa. Sitä pitäisi mielestäni kunnioittaa ja asennoitua sen mukaan. Meni ehkä vähän ot:ksi, mutta pointti on, että vieraillekin maalaisjärjen käyttäminen lienee sallittua ;)

Muokattu: , käyttäjä: Aleze
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Mä olen ajatellut, että jos miljöökuvauksen aikaan sataa vähän vettä, niin yksi vaihtoehto on ostaa etukäteen valkoinen, nätti sateenvarjo ja ottaa kuvat sateessa. Jos taas sade on runsasta ja vielä tuulen kanssa, niin pitää miettiä plan B, eli sisäkuvauspaikka. Valokuvaajalla on varmaan ehdotuksia, miten toimitaan :) 

Link to comment
Share on other sites

Meille sattui sateinen päivä, mutta kävi lopulta niin onnekkaasti, ettei juuri kuvauksen aikana satanut lainkaan. Maa oli kuitenkin märkä, ja vaikka siitä oli etuakin (kuvasimme mm. rantakalliolla, jossa kuvaaja käytti hienosti hyväksi vesilammikkoa heijastuksineen) niin tietysti puvun helmat vähän likaantuivat touhussa. Onneksi sain silti helmat pidettyä ulkopuolelta siisteinä, kun kuvaus oli jo ennen vihkimistä - vannehame oli kyllä avuksi tässä! Kuvaajalla oli mukanaan myös sateenvarjoja rekvisiitaksi. Ostin itsekin "paniikkiostoksena" sateenvarjon kampaajalta tullessa, mutta ei sitä lopulta tarvittukaan ja nuo valokuvaajan sateenvarjot olivat paljon hauskemman värisiäkin. Näin jälkikäteen ajatellen, olisihan se varmaan ollut fiksua sopia edes jokin sisätila varapaikaksi (tai miksei muutenkin yhdeksi kuvauspaikaksi, nytkin tuli hieman ympäriinsä ajelua). Valokuvaajalta voi varmasti kysyä mielipiteitä ja vinkkejä tähän. Tuuli lienee pahempaa kuin pelkkä sade - valmiita kuvia katsellessa melkein harmittaa, ettei noissa sateenvarjokuvissamme sada oikeasti vettä. :D

Olimme tosiaan sopineet miljöökuvauksen 1,5 h ennen vihkimistä, joka oli vasta klo 17. Tuo vihkimisen ajankohta saneli aika paljon päivän muuta kulkua, mutta minusta valokuvaus ennen vihkimistä oli oikein toimiva ratkaisu meille. Vaikka vihkiminen tietysti jännitti joka tapauksessa, niin tilaisuus meni kuitenkin rennommin ehkä siksi, että olimme jo nähneet toisemme ja saaneet kuvauksen myötä hiukan halailla ja suukotella ilman laajempaa yleisöä. ;) Emme edes muistaneet ottaa sormuksia mukaan kuvaan mutta mitäpä tuosta, aika harvassa kuvassa näkyvät kädet niin hyvin ja omiani piilottelin enimmäkseen kimpun takana.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...