Morsian2002

Valokuvauksen ajankohta? (yhdistetty)

651 viestiä aiheessa

Meille tulee kuvaaja koko päiväksi, joten jossain välissä nipistetään aikaa niille "virallisille" hääkuville.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meille tulee kuvaaja koko päiväksi, joten jossain välissä nipistetään aikaa niille "virallisille" hääkuville.

Hei, mistä olette hommaneet kuvaajan? Onko joku tuttu vai täysin ulkopuolinen? Osaatko sanoa, mitä "lysti" maksaa? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

haluaisin kertoa teille miten ei AINAKAAN KANNATA TOIMIA jos on vieraitakin kutsuttu jatkoille..

Hääpari halusi nähdä toisensa kirkossa no vihkiminen ohi niin he ilmoittivat että he tulevat hiukan myöhemmin juhlapaikkaan koska he lähtevät nyt hääkuvaan joten vieraat voivat siirtyä juhlapaikkaan nyt kaikessa rauhassa...no juhlapaikkaan oli alle kilometri matkaa ja autolla se oli nopeasti taitettu mutta hääparia ei näkynyt ja oli kaasoille ilmoitettu että hääpari ottaa itse vieraat vastaan joten itse juhlatilaan ei sitä ennen saa päästää ketään... häävieraat siis odottivat 2TUNTIA KUUMASSA AURINGONPAISTEESSA ILMAN MITÄÄN VIRVOITUSJUOMIA tms. hääpari saapui vihdoin paikalle ja juhlat pääsivät siis alkamaan

Nyt jälkeenpäin sain kuulla että heillä oli vielä kuvaus ollut eri paikassa kun itse juhlat siis,oli haluttu jokin ulkoilmakuvaus johon oli sitten ollut matkaakin vielä 5km ja kuvaajakin oli joutunut erikseen saapumaan paikalle sillä hänen studionsakin oli toisella puolen kaupunkia

siis en kyllä vieläkään tajua mitä järkeä ottaa ulkokuvaus jos se ei ole sitten ns.hääpaikalla...kiva varmaan jakaa kiitoskortteja tms. kun porukka ihmeissään kyselee että "missäs tällaiset maisemat oli "

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei oo vielä sovittu valokuvausta mutta mietin että ehkä kätevintä olis ennen vihkimistä. Kuvaus on mulle tositärkee ja en haluis että siinä olis kauhee kiire hääjuhlaan. Jännittää vaan että miten sen sään kanssa menee ku haluan ehdottomasti ulkokuvat ja mitä jos silloin onki huono sää???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkimisen jälkeen talvisessa Vanhan Porvoon maisemissa. En todellakaan halua, että mieheni näkee mut eka kertaa hääpuvussa esim. jonkun studion ovella.

Varaan vieraille glögiä tms. ja yms. juomaa juhlapaikalle, jolloin odottaminen menee kivuttomasti. Ja jos samantien suihkastaan kirkolta kuvien ottoon, niin ei siinä kauan mene. :)

Lisään vielä, että meidät vihitään Porvoon pikkukirkossa (Tuomiokirkon vieressä) ja jatkopaikalle noin 300 metriä. Joten kuvauspaikat on ihan vieressä ja kuvauksen hoitaa siskoni kaveri, joka on valokuvaaja. Muutama poseerauskuva ja sit tilannekuvia. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli miljöökuvaus ennen vihkimistä. Tämä ratkaisu osoittautui todella hyväksi - jo senkin takia, että silloin oltiin vielä parhaimillaan, suoraan meikistä ja kampauksesta.  ::)

Lisäksi hääjuhla menee muutenkin niin nopeaa vauhtia, että en olisi halunnut olla yhtään hetkeä pois vieraiden luota. Lisäksi juhla pääsi heti alkamaan vihkimisen jälkeen eikä kenenkään pitänyt odotella.

Meillä oli kuvaaja myös mukana koko päivän kirkossa ja juhlassa, mutta silti erikseen otetut viralliset kuvat on aivan ehdottomia! Eilen juuri saatiin 70 hyvää koevedosta ja niistä yritetään sitten päättä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häihin on vielä aikaa niin en ole asiasta vielä ihan varma...Voisin ajatella, että käymme kuvassa kirkon jälkeen, kun muu juhlaväki siirtyy juhlapaikalle ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kuvaus varattuna ennen vihkimistä. Kuvaaja ehdotti myös mahdollisuutta ottaa kuvat jonain muuna päivänä esim. silloin kun on käynyt koekampauksessa ja meikissä, mutta silloinhan täytyisi hankkia kukat erikseen kuvausta varten  :(. Lisäksi en halua, että vieraat joutuvat odottelemaan juhlapaikalla kovin pitkään, koska yleensä kuvauksiin on varattu ainakin tunti aikaa (lisäksi menee aikaa juhlapaikalle siirtymiseen). Olisin toivonut, että sulhanen näkee minut vasta kirkossa, mutta kaikkea ei voi saada  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ammattilainen kuvaamaan aina vihkimisestä lähtien. Meillä otetaan luultavasti lyhyt potrettikuvaussessio vihkimisen jälkeen kirkon maastossa (jonka aikana vieraat siirtyvät juhlapaikalle ja heille tarjotaan pientä naposteltavaa) ja lisäkuvia otetaan sitten ruokailun ja kahvin välissä juhlapaikalla. Olisi mukavaa, jos sulhanen näkisi minut häälookissani vasta kirkossa, mutta vielä en ole varma, että toteutuuko se.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on aika kuvaukseen ennen vihkimistä, otetaan juhlapaikalla sitten ulkokuvia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin suunniteltiin että käydään hääkuvassa häiden jälkeen tiistaina. Haluamme ulkona otettuja kuvia ja kuvaaja meinasi että kuvaukseen menee usempi tunti joten ajattelimme tämän olevan parasta meidän tilanteessa... Lisäksi 070707 oli jo haluamamme kuvaaja varattu koko päiväksi, joten senkään puolesta ei olisi onnistunut saada hääpäivälle kuvausta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin kuvaus varattu ennen vihkimistä koska se alkaa vasta klo 17. Tuntuu hyvältä kun tietää ettei ole kauhea kiire saada hyviä kuvia kun vieraat odottavat juhlapaikalla. Saatetaan olla vielä juhlapaikalla ennen vieraita :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ennen vihkimistä, koska ei haluta juhlan venyvän ja vieraiden tylsistyvän hääkuvauksemme takia. Studiokuvassa ei käydä, vaan kuvat otetaan niin juhlapaikalla kuin kirkon ympäristössä; pihalla että sisällä.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä miljöökuvaus ja vihkimisen jälkeen, lähellä juhlapaikkaa. Haluttiin näin, koska sulhanen ei halua missään nimessä nähdä mua ennen kun kirkon ovet aukeaa.. se kuulema tuottaa huonoa onnea jos näkee morsiamensa ennen kirkkoa! :) joten näin meillä, ja toisaalta myös sen takia, että koska meitä molempia jännittää se vihkiminen jo nyt, niin halutaan mielummin vapautuneet ilmeet niihin kuviin ku jotain jännitysvirnettä! ja sit vielä se, että halutaan, että meidän hääkuvissa me ollaan jo naimisissa, ihan oikeasti ;)  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee kuvaaja kuvaamaan kirkkoon koko vihkimis tapahtuman,on sovittu että tulee jo aikaisemmin kuvailemaan kun vieraat saapuu ja ennenkaikkea haluan kuvia hermostuneesta sulhasesta alttarilla kun odottelee koska aloitetetaan.näin siksi kun ite jään paitsi just tosta kaikesta.Ja tulee sitten kuvattuu vieraitakin.kuvaaminen päättyy siihin kun lähdetään kirkolta autolla juhlapaikalle.ajateltiin että näistä kuvista saadaan varmasti joku kiva kuva kiitoskortteihin.On sitten ainaskin luonnollisia ilmeitä ja eleitä kuvissa kun ei tarvi poseerata.Me aiotaan olla sitten ekana juhlapaikalla niin ei tarvi vieraiden talvella odotella meitä ja päästään het kättelee ja jatkaa juhlimista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain (mahtavaa ihanaa!) tuttavani joka on jo monta vuotta kuvannut häitä, kuvaamaan meidänkin häät, ja hän tulee sitten jo kirkolle kuvaamaan. Tulee vähän aikaisemmin niin voi ottaa sitten kuvia vieraista kun he tulevat. Vihkimisen jälkeen hän ottaa meistä viralliset hääkuvat jossain ulkona ja ehkä kirkon ympäristössä, ja siksi aikaa on keksitty tekemistä vieraille, valokuvavieraskirjan täyttöä, juomaa ja ehkä jotain pieniä coctailpaloja. Tämä tuttava kuvaa sitten koko päivän ja jossain vaiheessa heivaa kameran pois ja osallistuu bileisiin.

Tämä valokuvaaja-tuttava ei ole niin läheinen ystävä että olisin hänet muuten häihin kutsunut joten ei tule sitten huono omatunto siitä että hän keskittyy kuvaamiseen. En kyllä pyytäisi ketään tosi läheistä ihmistä kuvaamaan, koska heidän pitää keskittyä juhlimiseen! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olin pari vuotta taka perin häissä, joissa hääparia odotettiin kuvasta tuntikausia. Osa vieraista lähtivät kotiin ennenkuin morsiuspari suvaitsi saapua juhlapaikalle ja silloin tarjoiltu ruoka oli kylmää. Tämä siksi, ettei morsian halunnut sulhasen näkevän pukuaan vasta kuin kirkossa. No, huonoa onnea oli ilmeisesti mukana kuitenkin kun pari erosi puoli vuotta häiden jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkitoimituksen jälkeen kuvaus. Sen verran perinteestä pidämme kiinni. Sulhanen ei saa nähdä minua ennen kuin kirkossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkimistä seuraavan viikon maanantaina, tiistaina tai lauantaina. Ei suosita vihkipaikkakunnan ainoata kuvaamoa jossa on pilattu molempien yo-kuvat vaan pelataan varman päälle valitsemalla joku pro pääkaupunkiseudulta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon aina ajatellu että en halua sulhasen näkevän mua ennen ku vasta alttarilla mutta tässä häitä järjestellessä oon tullu ehkä toisiin aatoksiin... Meillä ensinnäkin vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla ja tuntuisi tyhmältä jättää vieraat odottamaan kun käymme välillä kuvattavana! Olin viime kesänä häissä jossa pari vihittiin juhlapaikalla ja sen jälkeen oli vasta kuvaus joten paria sai odotella reilun tunnin mikä on aivan liikaa! Ja toisaalta kun olemme molemmat varmasti ihan hermona ennen vihkimistä niin saattaa hieman rauhoittaa jos näkee toisen siinä vielä ennen  :) Mutta sormusta en laita sormeen kun vasta alttarilla (tai mieshän sen laittaa)  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kuvausaika varattu hääpäivälle, ennen vihkimistä. Tietysti olisi juhlallisempaa että sulhanen näkisi minut "täydessä tällingissä" vasta alttarilla, mutta käytännön syistä on mielestäni parempi käydä kuvassa ennen vihkimistä. Sitten voi rauhassa keskittyä juhlimiseen, eikä vieraitakaan tarvitse odotuttaa. Minulle hääkuva on nimenomaan muisto elämäni ehkä tärkeimmästä päivästä kokonaisuudessaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me menemme hääkuvaan vasta vihkimisen jälkeen juuri siitä syystä että haluan mieheni näkevän minut ekaa kertaa vasta alttarilla,kyllä siinä hyvin ehtii ja vieraat seurustelevat yleensä hyvin keskenään sen ajan.olen itse ollut häissä jossa kuvaus tapahtui heti vihkimisen jälkeen eikä siinä kerennyt edes kaipaamaan viihdykettä kun aika meni muita moikatessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme ajatelleet että käymme studiokuvassa hääpäivää seuraavana päivänä. Miksi sen pitäisi olla juuri hääpäivän aikana?  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ollaan kanssa päädytty tuohon ajatukseen "hääkuvaan ennen vihkimistä". Talvihäät kun on kyseessä niin ei voi vieraita seisottaa pihalla ja sitten menisi tuo onnittelu kierroskin kovin hankalaksi. Toisaalta aamupäivällä kuvat saa ottaa rauhassa. Hääpaikalla ystäväni hoitaa kuvauksen, joten sitten saadaan kyl varmasti ihania kuvia, joissa ollaan jo virallisesti naimisissa. (kuvia löytyy osoitteesta http://www.huikka.1g.fi/kuvat/H%E4%E4t/ )

Ongelmia ei tule myöskään sen suhten et sulhanen näkisi minut ennen alttarille marssimista, sillä otan hänet mukaan pukua katselemaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä en ole päässyt niin tarkkaan mietintään, että jotain johkin suuntaan olisi sovittu, mutta varmaan toiveena on käydä hääkuvassa vihkimisen jälkeen. Perinnettä haluan vaalia sillä, että en halua näyttäytä etukäteen ja aiemmin/myöhemmin tuntuisi hieman hölmöltä pynttäytyä. Eli toive on vihkimisen jälkeen. Hääpaikalle on matkaa, joten jollekkin vain ohjeistus (joko kaaso tai bestman), miten ohjata vieraat oikean paikaan ja jos kestää, niin jotain toimintaa (vieraskirjaan kirjoittelua, alkumaljaa jne.).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään