Morsian2002

Valokuvauksen ajankohta? (yhdistetty)

651 viestiä aiheessa

Meillä on siinä suhteessa helppo koska häämme pidetään kotona ja isäni on valokuvaaja joten kuvat voidaan ottaa mihin aikaan tahansa.

En myöskään halua että sulhanen näkee ennen kirkkoa vilaustakaan  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sama täällä. Sulkku EI saa nähdä mua etukäteen!! Meidät kuvataan juhlapaikalla.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ainakin käydään ensin maistraatissa vihittävänä ja sen jälkeen mennään kuvaan. Kuvien oton jälkeen menemme juhlapaikalle. Tämä oli mielestäni järkevin vaihtoehto, sillä vaikkemme kirkossa häitämme pidä niin ei silti sulhanen näe mekkoani ennen kuin vasta maistraatissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä taas en osaa yhtään päättää, että milloin ne kuvat otetaan ja otetaanko studiossa. Muuten voitais ottaa ennen kirkkoa, mutta en tietdä kuinkä keretään, kun vihkiminen alkaa klo.13.00 tai siis tuleekohan hirvee häslinki. Tää on niin hankalaa... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Entäs onko kukaan ottanut kuvia häiden jälkeen??

Meille kävi niin, että valokuvaajan ottamat tilannekuvat (esim. vihkimisestä, riisisateesta, häätanssista jne.) olivat ihania ja häiden lämmin tunnelma todellakin niistä paistaa, mutta juuri ennen vihkimistä otetut poseerauskuvat epäonnistuivat. Nyt olemme pähkäilleet tyytyäkö persoonallisiin tilannekuviin vai mennäkö vielä uudelleen kuvattaviksi studioon muotokuviin. Puku roikkuu kaapissa valmiina uusiokäyttöön, mutta kampaus ja meikki pitäisi sitten maksaa uudelleen.. Kukkia en ajatellut teettää uusiksi, kimppu kuitenkin näkyy loistavasti monessa hääpäivänä otetussa tilannekuvassa. Tilannekuvissa "häiritsee" esimerkiksi se, että yhdessäkään kuvassa kaunis pukuni ei näy kokonaisena. Milloin kannan helmojani ja milloin muita ihmisiä on morsiusparin edessä osittain jne. Ilmeet ovat morsiusparilla myös juuri sellaisia tilanteeseen sopivia, varsinaisia sieviä "hei olen prinsessa"-hymyjä ei löydy. Onko kenellekään toiselle käynyt näin? Tai häiritsisikö tällainen ketään toista..  ;) Miestäni asia ei häiritse, mutta hän on ymmärtäväisenä lupautunut tulemaan uudelleen kuvaan jos vaimo sitä tahtoo!  ;D

T: Turhamainen morsian (tai siis vaimo jo nyt!)  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin haluisin että kuvat otetaan vasta vihkimisen jälkeen. Sulhanen näkis minut täydes tällingis vasta kun astun iskän kanssa kirkon ovesta. Kovasti toivon että päästäis kuvaan juhlapaikan lähellä asuvien ystävien pihalle,ei siis studio kuvia. Eli sinne suoraan kirkosta ja sil aikaa vieraille virvokkeita ja valokuvan otto vieraskirjaa varten. Kunhan ei vaan satais vettä,siihen täytynee sitte kehitellä vara suunnitelma  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös tarkoituksena ottaa kuvat vasta kirkon jälkeen, ja ihan samasta syystä kuin monella muullakin, eli sulhanen ei saa nähdä minua ennen kuin isäni kanssa (toivottavasti) kirkon ovesta astelen.   ;)

Katsotaan nyt sitten otetaanko ne kuvat jossain vaiheessa esim. ruoan jälkeen vai milloin, mutta ideana olisi kuitenkin kuvata juhlapaikalla, ettei vieraiden tarvitse odotella kummemmin missään välissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä haluaisin ehdottomasti kuvaan vasta vihkimisen jälkeen, mutta käytännön toteutus on vielä auki joten saapa nähdä joudunko antamaan periksi tässä asiassa... Jos kuva otetaan vihkimisen jälkeen, sen ottaa eräs ystävistäni. Hän on lähestulkoon ammattilainen valokuvauksen suhteen.  :) Jos kuva otetaan ennen vihkimistä, käymme varmaankin studiossa...

Onneksi tässä on vielä lähes vuosi aikaa värkätä asiaa, kun häät ovat vasta elokuussa.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me otettiin itseasiassa kuvat jo viikko ennen vihkimistä, jotta saatiin hyvä kuvaaja kotikaupungista ennen kuin matkustettiin hääpaikkakunnalle. Oltiin tosi tyytyväisiä. Kuvaaminen oli yllättävän rasittavaa, en olisi millään jaksanut samalle päivälle vielä vihkimistä ja hääjuhlaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joko ennen kirkkoa tai sitten ei mennä potrettiin ollenkaan ja luotetaan siihen, että hääpäivän aikana tulee tarpeeksi hyviä kuvia. Suoraan kirkon jälkeen ei missään nimessä mennä, en halua että vieraat joutuvat odottamaan meitä ja me joudumme kiirehtimään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minua mies ei näe kun vasta kirkossa,joten kuvat otetaan vihkimisen jälkeen kirkon pihalla.(emme ota studiokuvia)ulos tulon jälkeen jäämme ulos jossa kaikki vieraat saavat hetken kuvata,ja sitten vieraat patistetaan matkoihinsa ja kuvaaja ottaa meistä kuvat.ei varmasti kestä kovinkaan kauaa,ja ajattelin että sillä välillä voisi kaasot kertoilla päivän kulusta vieraille siellä hääpaikalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajateltu käydä hääkuvassa kirkon jälkeen,siis virallisesti avioparina.Otetaan kuitenkin hääpaikalla ulkona kuvia,jos on hyvä ilma.Haluan itselle seinälle ison kuvaamossa otetun hääkuvan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me otetaan miljöökuvat jo häitä edeltävällä viikolla, koekampauksen ja -meikin yhteydessä. Syitä oli useita: 1) ei tule kiire vihkipäivänä 2) tulee testattua meikki ja kampaus kunnolla, samoin kimppu 3) valoisuuden voi valita, ei tarvitse ottaa keskikesän kirkkaaassa keskipäivän valossa 4) hääpari on toivon mukaan freesinä, häät ei vielä jännitä 5) vieraiden ei tarvitse odotella vihkimisen jälkeen, juhlapaikka on parin kilsan päässä eikä häihimme haluta mitään odottelu- saatika muutakaan "hää"ohjelmaa tai -leikkejä 6) haluamme juhlia koko juhlat vieraidemme kanssa, emme odotuttaa 7) ollaan varmasti ihan yhtä liikuttuneita nähdessämme toisemme kirkon käytävällä vaikka olemme nähneet toisemme jo "hääparilookissa". Eli ei stressiä, ei taikauskoa. ;) Sama kuvaaja tulee kuvaamaan hääpäivän kirkkoon saapumisesta illan juhlien pyörteisiin, joten monenlaisia kuvia on tulossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Johonkin vastaavaan jo kirjotin, mut työnnänpä nokkani vielä tähänkin. Meillä otettiin kuvat vihkimisen jälkeen ja oli se sen arvosta. Mies meni vanhemmilleen edeltäväksi yöksi ja nähtiin vasta kirkossa. Kirkkovieraat kuiskutteli vielä jälkikäteenkin, kuinka mies veti happea ja meni punaiseksi mut nähdessään ja hääautossa se kertoi myöskin itse meinanneensa pakahtua. Juhlapaikalla oli ensin ruokailu ja ruokailun jälkeen otettiin valokuvia, kun osa vieraista vielä söi, muut polttelivat ruokatupakkia. Kaaso miehineen järkkäsi videokuvauksen meille lahjaksi ja meidän hääkuvien oton aikana (kuvat otettiin paikan pihalla) haastatteli ihmisiä videohääkirjaan. Eikä kukaan sanonut, että sen reippaan puolituntisen aikana olisi aika tullut pitkäksi.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kuvaus vasta vihkimisen jälkeen juhlapaikalla, kun halutaan kuvat siellä miljöössä kun on niin kaunis paikka, mut kyl me jotenki haluttais siinä kirkollaki ottaa kuvii mut vasta vihkimisen jälkeen  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen sitä mieltä että kuvat otetaan ennen vihkimistä ulkona jos sää vain sallii. Tuleva mieheni taas on sitä mieltä että hän haluaa nähdä minut vasta kun astelen isäni kanssa kirkon käytävää pitkin.

Perustelen valintaani meikin ja kampauksen takia ja en haluaisi ottaa kuvia hääpaikalla niin että jokaisen kamerasta löytyy jo sama kuva. Riisi ei tuota ongelmaa sitä ei meidän päälle heitetä.

Emme siis vielä ole päättäneen kuvausajankohtaa ja kuvaajaakaan ei ole valittu. Onneksi aikaa vielä on hiukan! ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

myöskään meille ei tule kyseeseen ettäkö kuvat otettaisiin ennen vihkimistä. asumme erillään hääpäivään asti ja ensimmäiseen yhteiseen asuntoon astumme vasta hääyöksi/sitä seuraavaksi yöksi. musta olis jotenkin tosi tökeröä mennä ennen vihkimistä johonkin hääkuvaan.

tahdomme ehdottomasti miljöökuvat, eli kuvaus tapahtuu hääpaikalla. ajankohdaksi voisi sopia esimerkiksi ruuan ja kahvin väli tms. en usko vieraiden viihtymisen kuvausaikana olevan ongelma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee dokumentaarinen valokuvaus päivän ajaksi, joten kuvia otetaan sitten jossakin sopivassa välillä, yhteiskuvia EI kuitenkaan ennen vihkimistä. Morsian aikoo olla salaisuus (no ei nyt ihan varsinaisesti) sulhaselle kirkon ovien aukaisuun asti, ja tätä myös sulho tahtoo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en missään nimessä halua nähdä hääpäivänä sulhasta ennen alttaria,

aiomme jopa nukkua eri osotteissa yön ennen tärkeää päivää..  :'(

Nukkuminen yksin voi tuottaa ongelmia, mutta tuskin sinä yönä hirveästi saa nukuttuakaan..  :D

Meillä on todella upea juhlapaikka varattuna, jossa otamme kuvat.  :-X

Otamme varmaan useammankin kuvan päivän mittaan, josta valitsemme sitten mieluisimman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin ensin, että tottakai nähdään vasta kirkossa, mutta sitten päätettiin toisin...ehkei niin romanttista, mutta omat hyvät puolensa.

Aikataulun kannalta kuvaus on hoidettava ennen vihkimistä. Suoraa kampaajalta ja meikistä niin on ainakin parhaimmillaan, eikä itkusta meikit levinneinä.

Meillä vihkiminen on vasta klo 16, joten ajattelin, että päivällä nätimpää ottaa miljöökuvia ja lisäksi saadaan se tunti käyttää kuviin. 14-15 kuvaus ja tunti aikaa ennen vihkimistä.

Molemmat varmaan jännitämme itse vihkimistilannetta aika paljon, joten uskon, että jännitys valokuvauksen aikana vähän lievittyy. Tyytyväinen tähän ratkaisuun.   :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme ole taikauskoisia, joten ei haittaa tippaakaan, että sulhanen näkee mut "täydessä tällingissä" jo ennen hääpäivää. Olemme nimittäin ideoineet sellaista ratkaisua, että kiitoskorttikuvat, jotka ovat miljöökuvia, otetaan mun koemeikki / -kampauspäivänä. Ja ne olisivat valmiit jaettavaksi häävieraille sitten juhlassa. Ei mene hääpäivää "hukkaan" kuvauksen takia eikä tarvii jälkikäteen stressailla niiden kiitoskorttien lähettämisen kanssa. Lisäksi meille ei ole tulossa mitään "poseeraamme tässä vanhalla pistoaidalla / aitan rappusilla/ koivun juurella"-tyylisiä miljöökuvia, joten paikkoihin siirtymiseen ja kuvauksen suorittamiseen voipi mennä jokusen verran aikaa. Näin ollen ei myöskään haittaa, ettei mulla ole varsinaista kimppua niissä kuvissa, vaan ehkä jokin yksinkertainen, juuri niihin kuviin sopiva kukka. Vähän hirvittää, että mihin joudunkaan kapuamaan hamoseni kanssa! Mutta tyylikkyys ennenkaikkea, kuvissakin  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

EH-DOT-TO-MAS-TI ennen vihkimistä kipaistaan kuvassa. Ei mitään syytä muuhun! Edellisen yön olemme eri paikoissa, mutta sen enempään kikkailuun ei aiota sortua.

Tässä "kuvat-ennen-vihkimistä"-menettelyyn selkeät syyt:

Siinä ihan näin summasummarum. Ja jos joku taikausko tuossa "sulhanen ei saa nähdä morsianta ennenkuin kirkossa" oikeasti piilee, niin onpa sitten jokin mitä syyttää jos joskus ero tulee!  :P :P :P :P :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään