katka

Kuvat kadonneet

16 viestiä aiheessa

Miten toimia tilanteessa, jossa ammattivalokuvaajalta on kirkossa ottamat digikuvat kadonneet?! :'(

Onneksi potrettikuvat otettiin filmille ja ne ovat tallessa!!! Tietenkin, kun kirkkokuvista on kysymys, on menetys korvaamaton.

Onko jollakin muulla sattunut vastaavanlaista epäonnea kuvaajan kanssa ja miten siitä on selvitty ja mitä korvauksia on pyydetty menetetyistä kuvista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

AUTS!

Joku korvaushan tuosta on saatava ja toivoa, että sukulaisilla on edes joitakin hyviä kuvia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niimpä, toivottavasti kuvaajan kanssa päästään yhteisymmärrykseen siitä mikä on korvaus.  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onhan se ammttivalokuvaaja kokeillut kuvanpalautusohjelmia tms.? Niillä saa yleensä muistikortilta jo poistetutkin kuvat takaisin, jos korttia ei ole alustettu/formatoitu!

Täytyy sanoa, että ainutkertaisen tilaisuuden kuvien arvon määrittäminen on TODELLA vaikeaa. Ne ovat lähes KORVAAMATTOMIA.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten toi on edes mahdollista  :-?  :-?

Meidän kuvaaja tyhjensi kirkkokuvat heti koneelle vihkimisen jälkeen, ja pitkin hääjuhlaakin se teki sen välillä, JA SILTI ne kuvat pysyi lisäksi kamerassa, eli sillä oli kahdet kuvat koko ajan  ::) Tosi kurjaa et tommosta edes tapahtuu  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiinnostaisi kuulla, kuinka jutussa kävi.. Ainakin kun "ennenvanhaan" vein filmejä kehitettäväksi, tuli kerran katkerasti opittua se, että liike korvaa pilaamansa filmin uudella tyhjällä. Eli ei mitään korvausta menetetyistä kuvista  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vähän samanlainen tilanne. Oltiin etukäteen sovittu kuvaajan kanssa, että saadaan häneltä dvd:llä kaikki kuvat. Häät juhlittiin ja kuvaaja räpsi kuvia koko ajan. Palasimme häämatkalta ja saimme kuvat. Ihan heti emme huomanneet mitään kun katsoimme kuvat nopeasti läpi, mutta sitten kun aloimme tarkemmin katsomaan kuvia, huomasimme, että suuri osa kuvista puuttui. Esim. sakastista ennen vihkimistä ei ole yhtään kuvaa, kuten myöskään miehestäni bestmanin kanssa alttarilla ennen vihkimistä. Mieheni mukaan kuvaaja otti sielläkin koko ajan kuvia. Samoin juhlapaikalla otetuista kuvista vanhempien, kummien, kaasojen ym. muiden kanssa ei saatu yhtään. Tämän lisäksi ennen vihkimistämme otetut studiokuvat epäonnistuivat valojen ja varjojen suhteen täydellisesti. Onneksi otimme myös ulkokuvia, joten niistä saimme valittua viralliset kuvat ja kiitoskorttikuvat. Annoin tietysti palautetta kuvaajalle, joka oli itsekin ihmeissään kadonneista kuvista. Muistaa kyllä itsekin kuvat ottaneensa, mutta jostain syystä ei löydä niitä mistään. Ehdotin kuvaajalle, että palauttaa meille hyvitykseksi osan rahoista, koska minusta ei tunnu kohtuulliselta vaatia kaikkia rahoja takaisin, sillä kuvaaja kuitenkin oli meidän kanssa koko päivän ja hääjuhlasta otetut kuvat ovat erinomaisia. Kuvaaja kuitenkin otti palautteen aika raskaasti - ei ole kuulema koskaan ennen saanut vastaavaa palautetta - ja palautti meille maksamamme summan kokonaisuudessaan takaisin. No, me saimme ilmaiset hääkuvat, mutta kuvien epäonnistuminen jäi kieltämättä harmittamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi apua!Voiko noinkin käydä?Meille on tulossa ammattikuvaaja ottamaan  "Virallisen hääkuvan"ja semmoisen parin kuvan sarjan.Toivon hartaasti ,että tyyppi onnistuu niissä!

Toivottavasti saitte edes jonkinmoisen rahallisen korvauksen,vaikkei se tässä tapauksessa paljon lohdutakaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllähän kaikkea voi tapahtua. Äitini on ammattikuvaaja (hänestä keskustellaan tälläkin palstalla) ja kaikkien niiden satojen vai peräti tuhansien kuvausten joukossa, joita hän on urallaan tehnyt, niin kyllä noinkin on joskus käynyt (en nyt tosin muista, oliko kyseessä juuri hääkuvaus). Harvinaistahan se on, mutta erittäin ikävää.

Mitä tuohon uusi filmi tilalle kadonneiden kuvien tilalle -käytäntöön tulee, niin se on amatöörikuvajuttuja. Niistä valokuvausalan järjestöt ovat neuvotelleet kuluttaja-asiamiehen kanssa standardikorvaukset. Mutta monet liikkeet kyllä korvaavat yläkanttiin, koska haluavat pitää asiakkaat asiakkaina jatkossakin ja estää huonojen puheiden leviämistä (tosin jos on kovin hankala asiakas, niin silloin ei välttämättä korvata kuin se standardi). Mutta joka tapauksessa ammattikuvauspuolella on eri pelisäännöt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tosi ikävä homma!

kuvaajatkin ovat kuitenkin inhimillisiä olentoja, joten kyllähän kuvaus voi joskus valitettavasti mennä pieleenkin. tietysti ammattilaiselta voi olettaa saavansa ammattitason kuvia, mutta kaikki tekevät joskus virheitä ikävä kyllä.

minä en ole todellakaan ammattilainen, mutta kuitenkin jonkin verran kuvauksia tehnyt.. yhdellä kerralla kuviin tuli jotain häikkää niitten siirtovaiheessa (onneksi ei ollut kyse häistä, vaan pystyin uusimaan kuvauksen seuraavana päivänä) ja viime talvena yksissä häissä pakkanen sai kameran hetkeksi epäkuntoon. onneksi vain hetkeksi.

nimim. nyt myös toinen kamera hankinnassa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kuvasin töissä jonkin verran sellaisia juttuja, joita en päässyt uusimaan (en missään nimessä ole ammattilainen) ja mulla kävi pari kertaa, että kuvien siirtovaiheessa kortti meni tilttiin ja kone väitti, että kortilla on kuvia nolla, vaikka olin juuri aiemmin selaillut niitä kameralla. Sen jälkeen hankin kuvanpalautusohjelman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuvaajan kanssa ollaan keskusteltu asiasta ja olemme päässeet sopimukseen. On kyllä hyvin ymmärtänyt millainen moka on tullut tehtyä. Siis emme maksa kuvauksesta, hääkuvista mitään, mitä sitten teetetämmekin ja myös hän teettää sukulaisilta ym. saamamme kuvia. Eli työllään korvaa, mitään rahasummaa on tosi hankala alkaa miettimään. Toki asia harmittaa vieläkin, mutta onneksi on ollut valveutuneita kameran käyttäjiä kirkossakin "ammattikuvaajan" lisäksi.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä, että asia selvisi edes jotenkin. Kuulostaa hurjan kurjalta tuo kuvien katoaminen!  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*

Muokattu: , käyttäjä: Ariella

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään