Jump to content
Naimisiin.info

Hääkuvien negat jemma-nimisessä paikassa


Pikku-Tomppa

Recommended Posts

Koitin tossa selata edellisiä viestejä mutta ei tullut ainakaan ihan helposti vastaan että kenelläkään (toivottavasti) olisi hääkuvien negat hävinneet.

Meillä oli häät kesäkuussa 2005 ja menimme hääkuviin paikalliseen valokuvaamoon joka on voittanut jos jonkinlaisia palkintoja ja on muiden mukaan ns. alan ykkönen paikkakunnalla.

Kuvaus meni ihan mukavasti ja koevedoksetkin tuli kotiin kohtuuajassa "pienen" laskun kera, jonka maksoimme.

Aikaa meni ja syksylla saimme sen verran aikaiseksi että tilasimme kuvia ja kiitoskortit. Toimusajaksi luvattiin viikko-pari. Kun reilu 2 viikkoa oli mennyt niin vaimo soitti valokuvaamoon josta tuli tyly vastaus, että negat ovat kadonneet ja 10 hyvää selitystä päälle.  

Ainoa mikä lohtu oli niin saimme kuvauksen yhteydessä polaroid-kameralla otetun kiitoskortin heti mukaan vietäväksi ja se onneksi on tallella. Ideana meillä oli lähettää kiitoskortit joulupostin yhteydessä mutta mönkään meni sekin. Valokuvaamo onneksi lupasi scannata ja teettää siitä ainoasta polaroid-kuvasta kiitoskortit jotka tulivat vielä aika nopeasti. Kuvien laadun ollessa kohtalainen ja saimme myös puhuttua, ettei niistä sentään tarvitse mitään maksaa. Lisäksi tilasimme itselle ko. kuvasta noin 13x18 suurennoksen, mikä on kieltämättä aika sumea. Sitä hakiessamme myyjä (siis se kuvaaja ja liikkeen pääomistaja) vielä kehtäsi kymppiä pyytää, jota ei tullut saamaan.

Keväällä taas olimme suunnilla ja kyselimme kuvien kohtaloa niin eipä se paremmaksi ollut muuttunut. Ko. kuvaaja lupasi kyllä ottaa uudet kuvat, mutta käyppä teettämässä uudet kukkakimput, kampaukset, meikit, vuokraamassa puku. Saatikka mahtuisipa vaimo vielä hääpukuun, lapset olisivat kasvaneet vuoden ja kaason sekä bestmännin haaliminen samalle paikalle samaan aikaan ympäri maailmaa olisi ollut käytännössä lähes mahdoton yhtälö (mikä olisi myös tullut aika kalliiksi).

Sovimme keväällä suullisesti että valokuvaaja ottaa meistä sitten perhekuvan. Nyt kävimme sopimassa päivämäärän ja kyselimme että mitens niiden kuvien kanssa. Anteliaana yrittäjänä rouva lupasi jopa yhden ilmaisen kuvan ja lopuista velottaisi. Itse olin onneksi sen verran sivummalla etten kuullut vaimon keskusteluja (onneksi), mutta aika vihanksi meinaa kuvaajan ahneus ja välinpitämättömyys laittaa. >:(

Toivottavasti kenelläkään ei ole vastaavia kokemuksia... sitä tässä vaan kirjoittelin että mitähän kehtaisi korvaukseksi pyytää. Ja mikä olisi realistinen "korvaus" mihin kannattaisi suostua?

Oli ideana laittaa kanssa ko. tapauksesta jonkinlaista viestiä kuluttaja-asiamiehelle tai jonnekkin sinne ja valokuvaajien liittoon jonkä jäsen ko. yritys on.

T: Pikku-Tomppa (vaikkei enään niin pieni) perheineen.

Link to comment
Share on other sites

No ohhoh :o Enpä oo kyllä aiemmin kuullu tuollaista! ja että vielä kehtaavat noin törkeesti käyttäytyä teitä kohtaan!! Ensinnäkin mun mielestä olis ollu kuvaajan asia ilmoittaa teille, että negat on hukassa heti, kun sellaisen havainnon teki. Suosittelen lämpimästi kuluttaja-asiamiestä! Korvauksestakin se varmaan osaa sanoa jotaki. Toivottavasti ne teidän negat löytyvät vielä :-/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...