pirpana

Kertakäyttökamerat

181 viestiä aiheessa

En taas tiedä onko tämä viesti oikeassa paikassa, mutta voi vapaasti siirtää jos kuuluu jonnekin toiselle osastolle!

SIIS...mietin niitä kameroita; mistä niitä sais edullisesti?

Onko kellään kokemusta niiden kuvanlaadusta?

Ja ovatko vieraat intoutuneet ottamaan hyviä kuvia vai onko ne jotain aivan päättömiä otoksia joita ei ois kannattanu edes teettää!!??

Teettäminen on kait saman hintaista kun normaali filmikin?

Kiitos vastauksista!!   :o ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kertakäyttökamerat häissämme viime kesänä. Silloin sattui juuri Lidlissä olemaa kameroita varsin edulliseen hintaan tarjolla. Ensin suunnittelin tekeväni itse uudet kuoret kameraan (väriteemaan sopivaksi  ;D ), mutta teinkin vain värillisestä paperista "kääreen" kameran ympärille, johon oli tulostettu asiaan sopiva teksti.

Morsian edestä,  sulhanen takaa,

anoppi istuu, appi makaa…

Jotta albumistamme löytyisi muistakin kuvia

ja siitä olisi meille myöhemmin hupia

niin annamme käyttöönne kamerat nämä

ne käytön jälkeen pöydälle jätä!

Meillä oli käytössä 5 kameraa ja kaikissa oli juhlien päätyttyä filmirulla täynnä. Vaikka vierailla oli omat digi- ym. kamerat mukana, ottivat he runsaasti myös näillä meidänkin kameroilla kuvia. Niitä oli kyllä mukava katsella jälkeenpäin, sillä niissä ei ollut niitä perinteisiä poseerauskuvia vaan mielenkiintoisia tilannekuvia! Kameroiden määrä kannattaa kuitenkin suhteuttaa häävieraiden määrään. Meillä oli pienet, 30 vieraan häät, kameroita olisi riittänyt vähempikin määrä. Kameroista löytyi paljon samanlaisia kuvia samasta tilanteesta.

Suosittelen!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme vieraina viime elokuussa kaksissa häissä, joissa oli juuri näitä kertakäyttökameroita. Ensimmäisissä häissä taisi tullakin ihan hyviä ja hauskoja kuvia, mutta toisissa häissä se idea hukkui kerta kaikkiaan... Melkeinpä kaikki kuvat oli jotain kavereiden naamanvääntelykuvia, joita muutenkin tulee bileissä ihan riittämiin.. Toimii siis ilmeisesti ihan hyvin, jos vieraat on tarpeeksi fiksuja eikä turhan lapsellisia...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä oli 4 kertakäyttökameraa pöydissä. Vieraat olivat sen verran "fiksuja", että ottivat toisistaan hyviä kuvia, ei mitään tyhmiä pelleilykuvia vaan tavallisia tilannekuvia. Meidän palkattu kuvaaja kun ei meidän sukua tunne, vaan vain osan ystävistä, niin ei hän sitten tullutkaan kuvanneeksi ihan kaikkia vieraita... Onneksi ne "puuttuvat" vieraat löytyivät sitten kertakäyttökameran kuvista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässäpä linkki, jossa puhutaan noista hinnoista:

http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...;num=1104301253

Tiedustelin tuota kehittämispuolta juuri kaverilta, joka on "puoliammattilainen", ja sanoi, että paperikuvien sijasta ne voi teettää CD:lle, joista valitsee paperiversioiksi teetettävät. Näin ei tarvitse maksaa turhien kuvien teettämisestä. Filmi pitäää kuitenkin ensin tehdä negoiksi, joka kait sitten nostaa hintaa, mutta niitä hintojahan voi kysellä valokuvausliikkeistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse kuvannut kertakäyttökameroilla pari kertaa ja niillä kyllä ihan hyviä kuvia tulee, JOS juhlavieraat eivät pistä pelleilyksi ja ota toisistaan pelkkiä naamanvääntelykuvia niinkun joillakin harmi kyllä on käynyt. Itse olen ajatellut, että jos puhemies mainitsisi vaikka tervetuliaissanojen jälkeen kameroista, että mihin tarkoitukseen ne on, siis esim. et hääpari saa monipuolisempia kuvia jne ja pyytäisi häävieraita suhtautumaan asiaan fiksusti. Tai jotenkii, saa puhemies päättää mitä sanoo. Monille kuitenkin koko kameraidea on outo. Mitäs mieltä ootte? Onko tyhmää jos joku alussa kertoo miksi kamerat on pöydissä ja mitä niillä tehdään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todella hyvä tietää että kertikset saa myös CD:lle..eipähän tarttis teettää huonoja kuvia!! Kiitos tiedosta Ann 80      :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mitäs mieltä ootte? Onko tyhmää jos joku alussa kertoo miksi kamerat on pöydissä ja mitä niillä tehdään?

Mun mielestä ehdottoman FIKSU idea. Me oltiin häissä viime kesänä ja siellä oli tuollaiset kertakäyttökamerat joissain pöydissä. Niistä ei mainittu missään vaiheessa mitään ja epäilen, että harvempi otti niillä kuvia = olivat aivan turhia. Toinen on se, että ilman ohjeistusta vanhemmat saattavat antaa ne lapsille viihdykkeeksi.

Harvempi tietää mitä kameroilla on tarkoitus tehdä, jos sitä ei esim. seremoniamestari mainitse (tai jollei käy naikkareissa ;D). Toinen vaihtoehto on laittaa kameroiden kanssa pöytään lappu, jossa lukee suurpiirteiset ohjeet niiden käytöstä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

4,90 on halvin mitä olen lappeenrannassa nähnyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ifiltä:

Easy Click kertakäyttökamera salamalla, ISO 400/27 kuvaa

1 kpl 6.95, 3 kpl 18.90 ja 5 kpl 29. Isommista määristä kannattaa kysyä tarjousta.

kertis_big.jpg  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eräs tuttavani, joka meni naimisiin viime kesänä kertoi tärkeän vihjeen koskien kertakäyttökameroiden käyttöä. Laittakaa kameran päälle teipillä tms lappu "käytä salamaa!". Heillä vieraat olivat vain räpsineet kameroilla, ja suurin osa kuvista oli sitten mustia hahmoja... eli rahaa paloi kuvia teettäessä mutta suurin osa oli käyttökelvottomia. :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

JOO - minäkin olen kuullut samanlaista viestiä noista kameroista, että vähänkään pimeämmässä tilassa tai oikeesta sisällä yleensäkään ei ole tullut hyviä kuvia. Viime kesänä ystäväni meni naimisiin ja minun mielestäni valoa on hyvin sisällä ja silti heidän kertiskameroilla otetut kuvat eivät olleet läheskään kaikki onnistuneet. Hän myös sanoi, että moni lähettää itse ottamiaan kuvia sitten jälkeenpäin, että kuvia kylä tulee ilman noita kertiksiäkin. Itse voisin hyvinkin päätyä kierrättämään digikameraa..mutta emme aio ostaa kertakäyttökameroita ollenkaan. Tunnelma kun muutenkin on häissämme hämyinen ja paikassa ei  ole isoja ikkunoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kertikset ja toimi joissakin pöydissä hyvin ja toisissa taas ei ihan niin hyvin. Saimme paljon kuvia nurmikosta ja kukkaistutuksista sekä mukana oli runsaasti myös päättömiä kuvia (häissämme oli paljon lapsia).

Teimme sinne sellaiset laput, jossa oli vinkkejä mitä asioita voi kuvata (juhlan kaunein nainen, nuorin osannottaja, vieraat vauhdissa yms. ).

Kamerat olivat hauskaa ajan vietettä, ja joillakin vierailla oli tosi hauskaa sen kanssa. Ja huomaa kuinka nuo jotkut olivat ottaneet kuva vinkit vakavasti ja meillä on muutama filmillinen kuvia, joissa on joidenkin ihmisten näkemys häistämme. Ja se vasta onkin kivaa...

Nyt kun laitan kuvia kansioon, niin osaan mulla on valmiit kuva tekstit. Ajattelin laittaa nää kertis kuvat siten, että yhdelle sivulle kuvia juhlan kauneimmasta naisesta (enkä se aina ole ollut minä  :( ). Ihmisten näkemykset on tosi kivoja. Samoin mua ei haittaa yhtään ne päättömätkään kuvat. Voi olla aika hauska ajatus laittaa kummitädin päätön kuva sivulle jossa kuvataan juhlien kauneinta naista (kummitätini on huumorintajuinen ja varmasti ymmärtää).

Kameroista tuli paljon palautetta ja useimpien mielestä se oli tosi hauska ajatus. Emme ole muuten saaneet yhdeltäkään vieraalta kuvia (vaikka olemme niitä pyytäneet), joten ellei kertiksiä ei olisi ollut, emme olisi saaneet mitään käsitystä siitä millaista vierailla on ollut.

Kuvan laatu oli ihan OK! Ei ehkä ihan yhtä hyvää, kuin kunnon kameralla, mutta riittävän hyvää. Ja sehän vain muistuttaa juhlasta, kun näkee mitkä kuvat on otettu kertiksellä (ihan kaikista ei sitä huomaa).

Jos järjestäisin uudelleen häät, tekisin saman jutun, mutta ehkä vähän hioisin käyttöohjeita.

Ai niin, ja jonkun täytyy sanoa juhlissa siitä. Kukaan ei ala lukemaan niitä mistään lapusta alun alkaen. Mutta kun joku sanoo sen, niin silloin ihmiset kiinnostuvat ja rohkaistuvat hommaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselaitoin hääsivuille maininnan että valokuvaus on suotavaa ja toivottavaa ja mulle saa lähettää kuvia jotka sitten liimatan hääalbumiin. Toivottavasti ihmiset ymmärtää idean.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni hääkamerat aivan hukkaan, kuvat olivat todella huonoja  >:(  >:(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässäpä hauska teksti niihin kertiskameroihin:

Tässä kamera pöytäseurueenne käyttöön

kurkkaa siis rohkeasti kameran näyttöön

Ota kuva vaikka vierustoverista

niin löytyy se sitten avioparin albumista

Kuvaa tunnelmia, ihmisiä, häähumua tai vaikkapa pirteää shamppanjakuplasumua

Kerran vain meillä on nämä häät ikuista ilta kuten itse sen näät

Illan päätteeksi jättäkää kamera pöytään

parhaat kuvat pian postista luoksemme löytää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmasti kannattaa satsata laatuun!

Oiskohan joissakin automaattisalama?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 6 kertakäyttökameraa ja vain yhden kameran kuvat olivat liian pimeitä teetettäväksi. Kuvat olivat juuri sellaisia kuin olimme halunneetkin elikkä vieraista tosi makeita otoksia  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 6 kerttistä pöydissä ja vain yhden kuvat olivat liian pimeitä teetettäväksi. Tosi onnistuneita otoksia vieraista  ;D Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt en tarkkaan muista kameroiden merkkiä, mutta Prismasta ostin sellaisen paketin missä 2 kameraa ja hinta n.12 e.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ootteko miettiny näitä "vanhan aikaisia" filmi- kameroita? Ite aattelimme laittaa niitä pöytiin, niitä kun löytyy joka kodista ja filmit vain ostaa, tulee halvemmaksi varmasti ja on ehkä tutumpi käyttää!!! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannatan kertiksiä! Itse olen niillä kuvannut pariinkin otteeseen joissakin kemuleissa ja ihan hyviä kuvia niillä tulee. Toki valo ei aina riitä mutta kuitenkin suurin osa kuvista on ainakin mulla onnistunut. Ja ei kai niillä olekaan tarkoitus saada muuta kuin ns. "tunnelmakuvia" illan mittaan tms...   ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään