Jump to content
Naimisiin.info

Epäonnistuneet hääkuvat (yhdistetty)


camelianna

Recommended Posts

Ja tarkennukseksi sanottakoon, että kuvaaja siis häipyi kirkosta autolleen saman tien huikaten, että "nähdään studiolla". Kirkossakin on seremonian aikana vähän hankala mennä katsomaan kuvaajan otoksia ja sanoa papille, että laitetaankos uudelleen ne sormukset sormeen ja otetaan suudelmat uusiksi, kun kuvat jäivät ottamatta... :hysteric:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^^Meillä oli kyseessä ihan ketju, jolla on studioita ympäri Suomea. En nyt viitsi sen enempää selitellä sitä sotkua.

_argh_*: ei kannata raivostua asiassa, mistä ei kaikkea tiedä.

Muokattu: , käyttäjä: -Julianna-
Link to comment
Share on other sites

Täydellistä epäonnistumista ei ollut, mutta kuvista tekee eksoottisen lähinnä oma arjen vakioilmeeni, joka sanoo "haistakaa kaikki *****" ja yritin välttää hymyä viimeiseen asti. Kenties antaisin vinkkinä harjoittelun, ilmeitä kannattanee harjoitella reippaasti peilin edessä, siitä ei ainakaan ole haittaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Voisikohan tänne forumille tosiaan laittaa ihan nimet niistä valokuvaajista / studioista, joista ei ole niin hyviä kokemuksia ja tai joiden ottamat kuvat ovat täysin epäonnistuneet ja tai yhteistyö ei ole muutoin sujunut? Sitten nämä keskustelut olisivat hyödyksi meille, jotka eivät vielä ole hääpäiväänsä viettäneet?!

Link to comment
Share on other sites

^ Eikö olisi parempi jos niitä kysyttäisiin yksityisesti, sillä yksi epäonnistunut kerta ei tee kuvaajan kaikista kuvauksista epäonnistuneita. Minusta se olisi kovinkin epäreilua että tänne avataan ketju, missä yhdessä ruoditaan huonoja kuvaajia, siitä voi joku saada huonon maineen vaikka todellisuudessa sellaista ei olisi. Mieluummin minusta sitten kommentit aina kuvaajien henkilökohtaisiin ketjuihin :)

Link to comment
Share on other sites

Tämän keskustelupalstan tapoihin ei kuulu mainostaminen, ei hyvässä, eikä pahassa. Liikkeiden nimiä ei siis mainita. Asiallista keskustelua voi käydä. Vaan yksittäisiä asiakaspalvelukokemuksia ei ruodita millään keskustelualueella, ei myöskään täällä valokuvausosastolla.

t. mode

Link to comment
Share on other sites

Me saimme muutama viikko sitten raakavedokset omista studiokuvistamme. Kuvat ovat ihania ja niistä välittyy hyvä fiilis, ilo ja mukava tunnelma.

Ainoa todella PALJON harmittava asia on, että kuvaaja on ottanut kuvat liian läheltä. Todella monessa kuvassa siis esim. sulhanen näkyy ns. kokonaan, mutta morsiamesta puuttuu pala hiuksia tai pala kättä. Studiolta kävimme lempikuvastamme erikseen kysymässä että onko tämä kuva nyt tässä kokonaan, onko sitä rajattu niin että morsian "alkaa" vasta otsasta alaspäin ja hiukset jäävät kuvan ulkopuolelle? Vastaus oli, että mikäli taustaa halutaan jatkaa niin se onnistuu kuvankäsittelyllä, mutta ihmistä ei!!

Laskeskelin, että 60 saamastamme koevedoksesta 19 puuttuu "pala ihmistä" (siis ihan häiritsevästi). Yleensä kyseessä on kaiken lisäksi morsian, joten niistä hyvistä kuvista joista pidimme, välittyy tunnelma että sulhanen on pääosassa ja morsian sidekickinä. Suuresta osasta puuttuu juuri päälaki kokonaan kuvasta, tai sitten juuri kättä esim. puolet. Jossain kuvissa on kuvattu vielä niin vinosti, että sulhaselta puuttuu olkapää oikeasta laidasta, mutta vasemmassa laidassa on 1/4 kuvasta pelkkää taustakangasta ja valaistuslampun teline.

Tämä harmittaa äärimmäisen paljon, koska kyseessä on todella monet kerrat vuoden hääkuvan ja muotokuvan voittanut firma - luulisi, että koska kuvaajalla ei kädessään ole mikään 2Mpix kamera, että kuvia olisi tosiaan varaa ottaa vähän "laajempana" kuvakulmana, että olisi tosiaan sitä rajausvaraa. Tiedämme siis todellakin että saamamme raakavedokset ovat nimen omaan raakavedoksia, joista rajataan ja käsitellään sitten ne valitut vedokset, mutta mitenpä rajaat kuvaan toiselle ihmiselle lisää kättä tai päätä??

Se Täydellinen Kuva oli tosiaan juuri se, josta morsiamen pää alkaa vasta otsasta, ja päälaki (=hiukset) jää kokonaan kuvan ulkopuolelle. Se on ollut kaikkien kuvia selanneiden suosikki vanhempia ja sisaruksia myöten, sillä ilmeet ovat osuneet kohdilleen.

Mitä hemmettiä tuossa tilanteessa oikein voi edes sanoa? "Anteeksi, kuvat ovat ihania, mutta vaihdatteko uudet päät näiden kuvien tilalle..."

Harmittaa! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä kuvaus onnistui, mutta kun kolmisen vuotta myöhemmin olin kiinnostunut teettämään lisää kuvia, studion työntekijä kertoikin, että tietokone hajosi, ei ole kuvia. Oi digiaika... Kyseessä tunnettu, "luotettava" studio - vasta kotona ajattelin, että en ymmärrä, miten heillä ei ollut mitään backup-järjestelmää, vai mitä ihmettä. Olin ymmärtänyt, että kuvia voi teettää vielä vuosienkin kuluttua - muistan kysyneeni asiasta. En ole löytänyt sopimusta, en ole vielä todella etsinytkään, kun ei ollut ilmeisimmässä paikassa. En muista onko sopimuksessa asiasta mitään. En tiedä. Onko meillä mitään oikeuksia, voimmeko edes pyytää (vaatia?), että saisimme alennuksella (jos ei ilmaiseksi) teettää kuvia kuvista. Tarkoitus on ollut käydä studiossa uudestaan asiasta kysymässä. Kiva.

:girl_mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olen toiminut studiossa, jossa kuvattiin hääkuvia hyvin klassisen mallin mukaan filmille. Luin tätä ketjua surullisena, hilpeänä kaikista kommelluksista ja osin epäuskoisenakin. En kuvaa koko päivän ja illan kestäviä hääkuvauksia.

Joissakin kirjoituksissa törmää teknisiin virheisiin, jotka ovat lähes uskomattomia, toisissa taas täydelliseen kommunikoinnin puutteeseen asiakkaan ja kuvaajan kesken. Erikoista on myöskin se, että vieläkään ei mielletä vanhaa totuutta siitä että halvin on harvoin hyvä.

Erittäin tärkeänä pidettyyn hintatasoon liittyy merkittävä muistettavaa asiaa. Toinen on kuvien määrä joka digiaikana on räjähtänyt käsiin. Määrä ei koskaan korvaa laatua, eli sitä ei voi pitää etukäteen laadun mittana. Toisaalta määrä näkyy hinnassa. Kuvaus on digiaikana asia erikseen ja filmiajasta poiketen kaikki nuo sadat kuvat täytyy käsitellä ennen kuin asiakas saa edes koevedokset käyttöönsä. Tähän sisältyy ei-veloitettavien työtuntien paradoksi. Kuvia halutaan, mutta kokonaisprosessin kustannuksia ei haluttaisi (varsinkaan kaikkien muiden hääkustannusten ohessa) maksaa.

Toinen on asiakkaan/kuvaajan kommunikointi. Asiakkaan on kyettävä kertomaan mitä hän haluaa vaikkapa esimerkin avulla ja kuvaajan on tehtävä parhaansa täyttääkseen nämä toiveet. Tähän hän tarvitsee asiakkaan tukea sillä aina innokkaat tärkeät avustajat kaaso ja bestman etunenässä ovat pitäneet huolta siitä, että hääpäivä on yleensä täysi.

Tämä on valintatilanne. Jos studioon saavutaan puoli tuntia tai tunnin myöhässä, kärsivät myöhässä oleva hääpari (kiire, stressi) ja kuvaaja, koska hänellä on asiakkaita yleensä lauantaisin peräkkäin hyvinkin tiukan aikataulun puitteissa. Tätä painetta eivät helpota avustajat, joiden pitäisi pysyä ensinnäkin pois kuvaustilanteesta ellei esim. kaaso toimi assistenttina ja pyrkiä tehtävänsä nojalla ainakin rauhoittamaan tilanne vaikka olisi millainen kiire tahansa.

Hääpari on siis ruljanssin pomo (ja varsinainen iso pomo usein miten morsian). He yksin päättävät omasta tyytyväisyydestään - eivät ystävät ja sukulaiset. Jos käy niin valitettavasti että syytä reklamaatioon on (kuten päälaen ja käsien leikkautuminen kuvasta), on syytä keskustella saman pöydän ääressä kuvaajan kanssa. Usein nettipalstalla esiintyvät kehotukset painua suoraan kuluttajasuojan, lakimiehen tai ukkosen jumalan luo oikeutta saamaan voi heti alkuunsa unohtaa. Jos neuvottelut johtavat umpikujaan on asian tietenkin toinen. Silloinkin kannatta yrittää käyttäytyä, sillä metsä vastaa usein miten siten kuin sinne huudetaan.

Link to comment
Share on other sites

Tämän keskustelupalstan tapoihin ei kuulu mainostaminen, ei hyvässä, eikä pahassa. Liikkeiden nimiä ei siis mainita. Asiallista keskustelua voi käydä. Vaan yksittäisiä asiakaspalvelukokemuksia ei ruodita millään keskustelualueella, ei myöskään täällä valokuvausosastolla.

t. mode

Sellainen kysymys tähän liittyen, että kyllähän monella eri keskustelualueella mainostetaan "hyvässä ja pahassa". Esimerkkinä tuo hääkukkaketju, jossa puhutaan vaikkapa hyvistä tai huonoista kukkakauppakokemuksista pk-seudulla. Ensinnäkin siellä totta tosiaan puhutaan kukkakaupoista (ja niiden omistajista) niiden oikeilla nimillä, ja toiseksihan se on todella hyvä juttu. Mikäs keskustelupalsta se on jossa ei saa harrastaa vapaata mutta asiallista keskustelua? Sehän on todella tylsää, jos monella on hyviä/huonoja kokemuksia tietystä palvelusta mutta tästä ei saisi mainita sanallakaan. Sehän on mielestäni keskustelupalstan ideakin että saa vapaasti puhua mutta hyvässä hengessä.

Toiseksi, onhan täälläkin valokuvaaja-/paikkakuntakohtainen ketju, jossa taas saa mainostaa, hyvässä ja pahassa. Mikä ero näillä viesteillä on tähän viestiketjuun?

Kysyn ylläpidolta tätä ihan mielenkiinnolla vain, sillä en oikein ymmärrä näitten eroa :)

Link to comment
Share on other sites

samoin vastaavaa listaa täytyisi vastavuoroisesti laatia vältettävistä tulevista juhlista, jotta eri yrittäjät (bändit, pitopalvelut, kuvaajat ym.) osaisivat välttää karuimmat bileet ja nipottavimmat asiakkaat

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sellainen kysymys tähän liittyen, että kyllähän monella eri keskustelualueella mainostetaan "hyvässä ja pahassa". Esimerkkinä tuo hääkukkaketju, jossa puhutaan vaikkapa hyvistä tai huonoista kukkakauppakokemuksista pk-seudulla. Ensinnäkin siellä totta tosiaan puhutaan kukkakaupoista (ja niiden omistajista) niiden oikeilla nimillä, ja toiseksihan se on todella hyvä juttu. Mikäs keskustelupalsta se on jossa ei saa harrastaa vapaata mutta asiallista keskustelua? Sehän on todella tylsää, jos monella on hyviä/huonoja kokemuksia tietystä palvelusta mutta tästä ei saisi mainita sanallakaan. Sehän on mielestäni keskustelupalstan ideakin että saa vapaasti puhua mutta hyvässä hengessä.

Toiseksi, onhan täälläkin valokuvaaja-/paikkakuntakohtainen ketju, jossa taas saa mainostaa, hyvässä ja pahassa. Mikä ero näillä viesteillä on tähän viestiketjuun?

Kysyn ylläpidolta tätä ihan mielenkiinnolla vain, sillä en oikein ymmärrä näitten eroa :)

Aivan, on olemassa erikseen valokuvaajia käsittelevät ketjut, joissa voi kaydä kertomassa omia kokemuksiaan. Vahdin niitäkin siis suoria mainospuheenvuoroja että myös kaikista purevimpia haukkuja.

Jokainen asiakaspalvelukokemus on kahden kauppaa ja niinpä tämä foorumia ei ole oikea paikka käsitellä näitä palautteita. Jokainen hoitakoon palautteenantonsa suoraan liikkeen kanssa, mutta toki tännekin kunkin valokuvaamon ketjuun kirjoittaa asiallisen kertomuksen omista kokemuksistaan. Mitään lynkkauslistoja ja -ketjuja ei kuitenkaan tänne perusteta.

Asialliset kommentit niin hyvässä kuin pahassa ovat tervetulleita. Asiallisuuden raja on toki subjektiivinen kokemus ja tässä tapauksessa se jää siis meidän modejen ratkaistavaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Olimme syksyllä hääkuvassa studiossa, ammattikuvaajalla. Yksi monista kaupungin kuvaamoista, valkkasin mallikuvien perusteella (netistä katselin). Kuvaaja vaikutti puhelimessa järkevältä, mallikuvat antoivat asiantuntevan vaikutelman ja hinta oli keskitietä - ei kallein muttei halvinkaan.

Itse kuvaustilanne oli hieman epämääräinen, sähläämistä ja säätöä, tuli kumma tunne. Saimme koevedokset: katastrofi. Parhaimmissakin oli kimppu jommankumman naaman edessä, silmät raollaan, puvun helma rutussa - näistäkin voisi vielä syyttää itseään (vaikka kuvaajanhan on huolehdittava ohjaamisesta, eihän sitä itse näe onko se kimppu naaman edessä tai räpsähtikö silmät kiinni), mutta pahinta oli se, että kuvat ovat taustan takia käyttökelvottomia. Taustalla näkyy harmaa raita milloin mihinkin suuntaan vinossa - taustakankaan taitekohta, jota emme tietenkään voineet huomata kuvauksissa. Kun pyysin korjaamaan taustalla näkyvän raidan, tuli kuvista ylivalottuneita - valkoisia länttejä pitkin molempien naamaa ja ihoa..

Kuvat ovat pilalla jos suoraan sanotaan. Enkä ole edes kriittisimmästä päästä. Mikäs nyt eteen - hyvät neuvot siis kalliit..! Joku ehdotti uuden kuvauksen lavastamista... KALLISTA! Miehen puku, kukat, ehostukset, kampaus, itse kuvaus...

Link to comment
Share on other sites

Aivan uskomattoman tökerö moka! Mielestäni kuvaajan tulisi korvata kuvaus siten että kustannuksia uuden kuvauksen lavastamisesta ei koituisi parille itselleen. Hääkuva on kuitenkin niin ainutlaatuinen kuva, että sen pilalle menemistä ei ihan helpolla (ja halvalla!) korjatakaan. Jos mitään korvauksia tai uusintoja ei kuulu, tee valitus kuluttaja-asiamiehelle, ja korjauta valokuva jollakin kuvankäsittelyn ammattilaisella. Kuulostaa siltä että valokuvaaja on yrittänyt häivyttää takana olevan raidan lisäämällä valotusta, vaikka hommaan tarvittaisiin Photoshopia. Medianomiopiskelijoista saa varmasti edullisesti apua.

Toivon että rohkenet myös julkaista kyseisen kuvauspalvelun nimen että toiset osaavat välttää sitä.

Link to comment
Share on other sites

Oliko sinun pukusi oma vai vuokralla? Entä sulhasen?

Mielestänne voisitte vaatia uusintakuvauksia niin, että valokuvaamo maksaa teille mahdolliset vuokrakulut, meikin ja kampauksen, etc. Eihän hääpäivästä jää oikeastaan mitään muuta konkreettista kuin sormus ja kuvat. Ymmärrän täysin kyllä tuohtumuksesi!

Link to comment
Share on other sites

Oliko sinun pukusi oma vai vuokralla? Entä sulhasen?

Mielestänne voisitte vaatia uusintakuvauksia niin, että valokuvaamo maksaa teille mahdolliset vuokrakulut, meikin ja kampauksen, etc. Eihän hääpäivästä jää oikeastaan mitään muuta konkreettista kuin sormus ja kuvat. Ymmärrän täysin kyllä tuohtumuksesi!

Emme missään tapauksessa menisi enää uudestaan samalle kuvaajalle. Jos päättäisimme ottaa kuvat uudestaan niin se tapahtuisi jossain ihan muualla...

Minun pukuni on oma, sulhasen vuokralla.. (kysyin uusintavuokraa, saketin saisi 100€:lla uudelleen käyttöönsä).

Mutta onko aivan älytöntä/friikkiä lavastaa hääkuvatilannetta uudelleen...?

Link to comment
Share on other sites

Minä ehdottomasti vaatisin rahat takaisin tuollaisesta virheestä. En kuitenkaan lähtisi enää lavastamaan uutta hääkuvausta. Tulette kuitenkin aina tietämään, ettei kuvaustilanne ollut aito. Onko häistänne muita kivoja kuvia, jotka voisivat edes osittain korvata studiokuvat ja joista löytyisi mahdollinen kiitoskorttikuva (mikäli sellaisen haluatte)?

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän monet ottaa hääkuvia alunperinkin ennen tai jälkeen häiden, joten ei sen tarvitse olla "lavastamista", vaikka pyrkisikin samanlaiseen lookiin. On se kuva kuitenkin silloinkin teidän avioliiton alkutaipaleelta, ja kiva muisto avioliiton alkamisesta. Se viiva sieltä taustalta on luultavasti helppo poistaa, jos vähänkin kuvankäsittelyä osaa (kummalta tuntuu, että kuvaaja ei sitä osannut poistaa), mutta sille ei mitään voi jos kuvat ei muuten miellytä. Itse varmasti panostaisin uusintakuvaukseen ennemmin kuin jäisin harmittelemaan ikuisesti huonoja kuvia.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän monet ottaa hääkuvia alunperinkin ennen tai jälkeen häiden, joten ei sen tarvitse olla "lavastamista", vaikka pyrkisikin samanlaiseen lookiin. On se kuva kuitenkin silloinkin teidän avioliiton alkutaipaleelta, ja kiva muisto avioliiton alkamisesta.

Samaa mieltä ja ehdottomasti rahat takaisin ja muualle kuvauttamaan!

Link to comment
Share on other sites

Mites trash the dress -kuvaus? Sulhanen ei tarvi kuin suorat housut ja kauluspaidan ja kampaajalle ei tarvi välttämättä mennä jos kuitenkin päätyy pulikoimaan johonkin järveen tms. :)

Itse vaatisin rahat takaisin + jotain extrahyvitystä valokuvausliikkeestä ja varaisin jonkun etevän miljöökuvaukseen perehtyneen ammattilaisen TtD-sessioon.

ps. Photoshopilla korjaa kiinni räpsähtäneet silmät, rypyt puvuissa ja oudot taustat alta aikayksikön. Homma on helppo etenkin jos kuvia on kuitenkin useita, joista voi valita parhaat kohdat ja yhdistää sitten ne.

Link to comment
Share on other sites

ps. Photoshopilla korjaa kiinni räpsähtäneet silmät, rypyt puvuissa ja oudot taustat alta aikayksikön. Homma on helppo etenkin jos kuvia on kuitenkin useita, joista voi valita parhaat kohdat ja yhdistää sitten ne.

Photoshopilla silmän korvaaminen toisesta kuvasta otetulla on mahdollista, mutta jotta siitä ei jäisi mitään virheitä kuvaan, on se hyvin työlästä.

Link to comment
Share on other sites

Inhottava tilanne. :/

Itse pyytäisin tuossa tilanteessa vähintäänkin rahat takaisin. Ja nimenomaan vähintäänkin.

Jos asut Helsingissä/lähistöllä voin suositella meidän häämme kuvannutta kuvaajaa oikein lämpimästi.

Hän etsii tällä hetkellä tietääkseni sellaista paria joista otettuja kuvia voisi käyttää portfolioonsa/kotisivuilleen omana mainoksenaan. Tiedot voin antaa sähköpostitse: [email protected]

Luulisin että saisit kuvat melko edullisesti ja kuvien luulisi olevan erityisen huolella otettuja jos kuvaa samalla omaksi mainoksekseen. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uskomattoman törkeää ja tökeröä toimintaa.

Itsellä kävi vähän samantapainen juttu ylioppilaskuvissa, kuvaaja hätiköi ja hösäsi ja

kun sain kuvat, oli kaikissa kuvissa oma tumma pitkä hiukseni naamallani ja pilasi

koko kasvot häiritsevästi. Ei voinut

kuvaaja huomata sitäkään, ei. Kyllä itketti ja tapaus harmittaa vieläkin 15 vuoden jälkeen.

En tajunnut silloin vaatia mitään korvauksia, mutta hääkuvaus on vielä ainutlaatuisempi

ja panostetumpi tilanne, joten vaadi ihmeessä korvauksia.

Ymmärrän, että uusintakuvaus ei tunnu samalta, ei ole sitä samaa hehkua kuin hääpäivänä

ja kamalan suuri vaiva. Itse lähtisin vaatimaan, että tuo kuvaaja korjauttaa jollain

AMMATTILAISELLA omaan piikkinsä noista kuvista ne, mitä korjattavissa on.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...