Lizzy

Kaason kanssa ongelmia -vuodatusketju (yhdistetty ketjuja)

307 viestiä aiheessa

Mutta onko asiasta laadittu jokin sääntö että kaason on kuljettava ensin johon aloittajan kaaso voi vedota vaiko mitä?? Vai onko tuokin perinne tullut jenkeistä jolloin ne 25 kaasoa tepastelee ennen morsianta?

On se vaan niin tylsää kun tulee tuollaista vastaan jolloin kaaso pilaa koko touhun.. :angry:

ALkuperäinen suomalainen perinne lienee, että hääpari kulkee yhdessä alttarille. Morsiamen luovutus ja kenties morsiusneito/kaaso-saattokin on tullut jenkeistä. Mutta tavan alkuperällä ei sinänsä ole väliä, eikä mitään kiveenhakattuja sääntöjä ole. Kukin tekee niin kuin parhaaksi näkee.

Alkuperäiseen ongelmaan en osaa oikein sanoa mitään fiksua. Ainut mahdollisuus on kai vaan keskustella kaason kanssa, ja yrittää selvittää mikä on kieltäytymisen perinteinen syy. Tunteeko kaaso itsensä typeräksi kävellessään morsiamen perässä, kun niin ei kerran ole yleensä tapana tehdä? Tai tunteeko hän, että hänet on asetettu lapsen asemaan, leikkimään morsiustyttöä vaikka on aikuinen nainen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kaasona ollessani ja omissä häissäni sekä kaikissa muissa häissä joissa olen ollut on kaaso ja bestman tulleet sakaatista sulhasen kanssa yhtä aikaa alttarille, sitten morsian on kävellyt joko yksin tai isän käsipuolessa alttarille. Yksissäkään häissä (omia lukuunottamatta) ei ole ollut edes morsiuslapsia. Miksi se nyt on niin kamalaa jos kaaso ei halua kävellä alttarille?

Minusta kaasoa tulee kunnoittaa ihmisenä eikä "pakottaa" tekemään mitään mitä hän ei halua. Jos haluaa että bestman ja kaaso tottelevat kaikessa ja tekevät kaikki mitä morsiuspari haluaa niin silloin heidät tulee palkata siihen tehtävään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kai tuossa nyt "pakottamisesta" ollut kyse... Mutta kyllä kaaso olisi voinut, ehkä hieman kohteliaammin/hienovaraisemmin kunniasta kieltäytyä.... musta ainakin kuulosti hieman tylyltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
No, ihmiset ovat erilaisia. Tilanne voi olla jännittävä paitsi morsiamelle, myös kaasolle. Kaikista ei vain ole huomion keskipisteeksi, mikä heille salittakoon.

minun kaasoni kyllä haluaa olla huomion keskipisteenä. vaikka toinenkin kaunis ja yksinkertaisempi hame olisi ollut tarjolla, hän päätti laittaa oman juhlapukunsa. tästä aiheesta olen kirjoittanut ennenkin. kaasollani tulee olemaan siis koko juhlien hienoin ja näyttävin tylli röyhellys. itsellänikin on suora leninki ilman koristeluja, ja kaasoni tietää tästä kyllä. nyt hän kiukutteli kun kukaan ystävistämme ei laita iltapukuja vaan esim. jakun ja suorat housut...hän sanoi olevansa ylipukeutunut. nauroin, että sitähän minä olen alusta asti selittänyt. tosin hän sanoi laittavansa iltapukunsa silti, koska se on niin kaunis ja näyttävä....että ei siis halua olla huomoin keskipisteenä? j

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos kaasosta ei ole sinulle kuin harmia, miksi ihmeessä haluat hänen olevan kaasosi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ollut vieraana häissä, joissa morsiamen ja hänen isänsä perässä kulki kolme kaasoa. Ei se ollut minusta mitenkää outoa! En itse asiassa kiinnittänyt siihen mitään huomiota, vaan huomasin asian vasta häiden jälkeen kuvia katsottuani. Häissä tuijotin vain onnellista ja kaunista morsianta.

Oletko kysynyt tarkemmin, miksi kaasosi ei halua kulkea perässänne alttarille? Pelottaako tai jännittääkö häntä huomio ja katseet vai onko se hänestä vain jotenkin noloa ja tyhmää. Minusta ensimmäinen vaihtoehto on ihan hyvä syy kieltäytyä tehtävästä, sillä ei kai ketään voi siihen pakottaa, jos tuntee olonsa tosi ikäväksi. Mutta jälkimmäisen syyn olessa kysessä, kaaso voisi harkita omaa itsekkyyttään kertaalleen. Jos asia on teille tärkeä ja hänellä kieltäymisen syynä olisi vain "koska se on tyhmää", niin minusta silloin kaason kuuluisi siihen suostua. Ei pyyntö ole kuitenkaan mitään nöyryyttävää, kuten "voisitko pukeutua klovniksi ja tehdä kuperkeikkoja alttarilla tai kertoa vieraita viihdyttääksesi nöyryyttävimpiä hetkiä elämästäsi". Häät ovat kuitenkin sinun ja miehesi häät ja kaason tehtäviin kuuluu auttaa ja tukea morsiansa, eikä hankaloittaa ja tuottaa pahaa mieltä. Tietysti ottaen huomioon, että morsiamen pyynnöt eivät ole ihan mielettömiä, kuten tässä tapauksessa ei ole!

Tsemppiä! Kävi niin tai näin, niin älä anna asian pilata hääsuunnitelmiasi saatika hääpäivääsi! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toi on kyllä todella erikoista miten jotkut ihmiset reagoi eri tavalla eri asioihin.

Itselläni oli myös hyvä ystävä kaasona (olimme ystäviä tarhasta asti) , vähitellen hääjärjestelyissä huomasin että häntä ei kiinnostanut tippaakaan järjestelyt :angry:

Ja muutenkin kaasojen kanssa oli vähän väliä pientä vääntöä (mitä en olisi arvannut heitä pyytäessäni tehtävään). Esim. Annoin kaasojen valita mekkojensa värit (ainoa pyyntö oli että ne olisi samaa sävyä, mutta sävyn saavat itse valita koska meillä ei ollut rahaa kustantaa heidän mekkojaan) kun kaasot eivät saaneet päätettyä väriä vaan kysyivät sitä minulta, sanoin että vaaleanpunainen on ihan kiva. Noh siitähän se purnaus sitten alkoi, kuinka huono väri vaaleanpunainen olikaan. Sitten ostin kaasoille huivit (sellaiset vähän limen vihreät jotka mielestäni sopivat hyvin mekkojen väriin) ja taas hirveä valitus huivien väristä (kaasot joutuivat pitämään huivia vain kirkossa, minä maksoin ne).. Pieniä asioita, mutta pointti oli se että mitään ei voinut tehdä ilman purnausta :angry: Jos nyt voisin tehdä kaiken uudestaan,niin pitäisin kyllä pääni kovemmin!

Mutta täytyy kyllä sanoa että aina ei kuitenkaan vika ole kaasossa :rolleyes: olinpa juuri polttareissa joissa morsian hyppyytti kaasoa kuin sätkynukkea.. Ja samaa jatkuu muuallakin kuin vain polttareissa.

En nyt tiedä mitä hain tällä viestillä takaa :lol: mutta pointti on kai se että järjestäkää häistä sellaiset mitä itse haluatte. Älkää tehkö niinkuin äiti,anoppi tai kaaso haluaa, vaan niinkuin te haluatte. Ja jos kaason kanssa ilmenee ylitsepääsemättömiä ongelmia,vaihtakaa kaasoa..ei kannata mennä pilaamaan päivää eripuralla.

Mutta älkää kuitenaan menkö liiallisuuksiin, kaason ei tarvitse seistä häissä päällään :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos kaasosta ei ole sinulle kuin harmia, miksi ihmeessä haluat hänen olevan kaasosi?

tässä vaiheesa ei paljon ehdi vaihtamaankaan. häät ovat tosiaan kuuden pvän päästä. mutta olen kyllä minimoinut kaasoni hommat ja jaellut niitä muille ystävilleni. onneksi heistä jokainen on ottanut asiat vastaan kunniatehtävinä.

mitä kaasooni tulee, hän on aina ollut yksi parhaista ystävistäni. järjestelmällinen ja luotettava. kaikki hänen negatiiviset elkeensä hääjärjestelyissä on tullut aivan yllätyksenä. en siitä tietenkään tykkää, koska tässä alkaa olla omaa jännitystä sen verran, mutta tahtoisin ajatella että hänen syyt ovat jotakin muuta. esim. jokin hänen yksityisasiansa, parisuhde, opiskelu tai joku muu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noh, toivottavasti hääpäivänä kumminkin käyttäytyy "ihmisiksi" ja saatte juuri niin ihanan ja täydellisen päivän kuin haluatte ja ansaitsette :):-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun mielestäni morsiamen (ja mahdollisen saattajan) tulisi tulla kirkkoon viimeisenä. Eli minusta on hassua, jos morsiamen perässä tulisikin kaaso tai morsiuslapset. En ole koskaan nähnyt edes morsiuslasten tulevan morsiamen perässä, vaan aina ovat menneet hääparin edellä ja kenties heitelleet jotain terälehtiä tms. Poispäin tultaessa morsiuslapset/kaaso tulevat hääparin perässä. Nämä ovat kuitenkin vain mielipiteitä ja mielikuvia siitä, mikä on kenenkin mielestä oikea tapa tehdä asioita.

Joka tapauksessa, jos kaasosi ei koe sitä luontevaksi, hän voi mielestäni aivan hyvin kieltäytyä siitä, eikä sinun tarvitse sen kummemmin loukkaantua asiasta. Itse en oikein ymmärtänyt, minkä takia on niin tärkeää, että kaaso kulkisi perässäsi? Onko vaihtoehtona siis, että hän on jo alttarilla vai että hän kulkisi edellänne? Ymmärtäisin "tuen puutteesi", jos hän ei lainkaan halua kävellä alttarille, vaan haluaisi odottaa siellä (mikä tosin omasta mielestäni olisi ihan fiksua sekin). Jos sinulla kuitenkin on saattaja, miksi kaason pitäisi seurata perässä?

Ei kai kyse siitä, ettet halua päästää kaasoa hameineen ennen sinua käytävälle? ;) Ja voihan sekin olla kaasolla taka-ajatuksena, että haluaa itse näyttävästi tepastella käytävää, jos on kovin huomionhakuinen? :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm..on miten on, niin eihän tuo kyllä mikään mahdoton pyyntö ole. Kirkossa kuitenkin "pääosassa" ovat morsian ja sulhanen. Voisit ehkä tiedustella kaasoltasi, että miksi hän ylipäätään otti tehtävän vastaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minun mielestäni morsiamen (ja mahdollisen saattajan) tulisi tulla kirkkoon viimeisenä. Eli minusta on hassua, jos morsiamen perässä tulisikin kaaso tai morsiuslapset. En ole koskaan nähnyt edes morsiuslasten tulevan morsiamen perässä, vaan aina ovat menneet hääparin edellä ja kenties heitelleet jotain terälehtiä tms. Poispäin tultaessa morsiuslapset/kaaso tulevat hääparin perässä...

Tälläinen käsitys minullakin on ollut! Jos siis kaaso ja neidot eivät seiso jo valmiiksi alttarilla, vaan kävelevät myös "kaikkien nähden" alttarille, se tapahtuu ennen morsianta ja saattajaa! Minusta olisi TODELLA outoa jos kaaso, morsiusneidot tai morsiuslapset tulisivat vasta morsiamen perässä...!?

Siis näin:

1. taustalla soi kevyt urkumusiikki

2. pienet kukkaistytöt kävelevät kohti alttaria, heittelevät terälehtiä, jos heittelevät

3. morsiusneidot kävelevät kohti alttaria yksikseen (bestman ja sulhaspojat valmiiksi alttarilla), tai sulhaspoikien saattamana (usein kun kaason ja bestmanin lisäksi on morsiusneitoja ja sulhaspoikia tasamäärä) ja asettuvat paikoilleen

4. kaaso kävelee kohti alttaria yksin tai bestmanin saattamana ja asettuu paikalleen

5. häämarssi alkaa, vieraat nousevat seisomaan ja morsian saapuu yksin tai saattajan kanssa

Tai näin (jos on sormuspoika):

1. taustalla soi kevyt urkumusiikki

2. morsiusneidot kävelevät kohti alttaria yksikseen (bestman ja sulhaspojat valmiiksi alttarilla), tai sulhaspoikien saattamana (usein kun kaason ja bestmanin lisäksi on morsiusneitoja ja sulhaspoikia tasamäärä) ja asettuvat paikoilleen

3. kaaso kävelee kohti alttaria yksin tai bestmanin saattamana ja asettuu paikalleen

4. pienet kukkaistytöt kävelevät kohti alttaria, heittelevät terälehtiä, jos heittelevät ja menevät istumaan

5. sormuspoika kävelee kohti alttaria kantaen sormusta/sormuksia tyynyllä ja luovuttaa tyynyn bestmanille ja menee istumaan (tai jos on tarpeeksi vanha sormuspoika, voi hän jäädä bestmanin ja sulhaspoikien tavoin alttarille seisomaan)

6. häämarssi alkaa, vieraat nousevat seisomaan ja morsian saapuu yksin tai saattajan kanssa

Jälkimmäisessä versiossa kohdat 4. ja 5. voivat olla myös toisin päin...

Näin siis minusta... Ja vielä kerran pakko sanoa että outoa jos morsiamen jälkeen laahustaa vielä porukkaa... :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun perässä ainakin laahusti porukkaa :lol: eikä kyllä kukaan ihmetellyt..

Meillä piti käytännön syistä yhden kaason tulla perässä..sillä kirkon matto oli nimittäin niin karhea että laahus olisi siinä rikkoontunut. Mutta eipä tuo nyt mun mielestä muutenkaan mitenkään pöyristyttävä ajatus ollut.. Meidän häät,meidän tavalla :rolleyes:

edit. Niin ja mitä alkup. juttuun vielä, niin tuli vaan mieleen että ei pyyntösi mielestäni mitenkään ylitsepääsemättömän paha ollut..mutta tietenkään ketään ei voi pakottaa mihinkään, tosi kieltäytäkkin voi kohteliaasti!

Tulehan sitten kertomaan kuinka kävi :)

Muokattu: , käyttäjä: Adamo

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta on outoa pakottaa kaaso kävelemään kirkkokäytävää. Itselläni on ollut joskus paniikkihäiriö ja tuo tilanne olisi ollut aivan ylitsepääsemätön tilanne. Olisin jännittänyt sitä niin että olisin todennäköisesti pyörtynyt. Silti olisin ollut pettynyt jos se olisi ollut syy miksi sydänystäväni olisi evännyt minulta kaason pestin, koska se on muuten niin suuri kunniatehtävä!

Onneksi meillä kävi sitten niin että kävelin kyllä ystäväni häissä kaason ominaisuudessa käytävää pitkin koska olen selvinnyt taannoisesta paniikkihäiriöstä enkä siis pyörtynyt, kaikki meni ihan hienosti. Nyt kun itse menin naimisiin, niin minulla oli 2 kaasoa kun tämä sydänystäväni sai pienen vauvan joten päätettiin yhdessä että on hyvä olla 2 kaasoa jos vauvan kanssa tulee vaikeuksia osallistua kaikkiin järjestelyjuttuihin. Toinen kaasoni pyysi ettei tarvitsisi kävellä alttarille ja minusta se oli ihan ok! Tottakai haluan että kaikilla ja varsinkin läheisimmillä ystävilläni on meidän häissä hyvä mieli, eikä jännitys vie iloa koko kauniista tapahtumasta!

Jos ihan suoraan sanotaan niin minusta on juhlavampaa kun käytävää pitkin kävelee selkeästi sulhanen ja morsian tai sitten morsian saattajan kanssa. En olisi edes halunnut siihen muuta porukkaa "laahustamaan"...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaan tästä on täällä palstalla ennenkin kirjoitettu, mutta voisiko näissä kaasojen "luonteenmuutoksissa" olla ainakin toisinaan kysymys ihan naisten välisestä kateudesta. Ahdistaa vain sen toisen päivä prinsessana, vaikkei sitä edes itselleen myöntäisi, rupeaa vaan kenkkuilemaan jostain kakusta ja siten koettaa heittää kapuloita rattaisiin...

Kyllä hieman mietityttää tämä kaasoasia minuakin. Meillä tosin häät ovat vasta 2009, enkä aio ketään pyytää ennen kuin kirkko on varattu. Kaiketi kaaso tulee olla, jotta hääpäivänä asiat sujuisivat paremmin, häiden valmisteluihin emme varmaankaan apua niinkään paljon tarvitse. Hirvittää vain, kun on kuunnellut kaasoina ja bestmaneina olleiden ystävien mietteitä häiden järjestelyistä, en haluaisi että meidän häämme muodostuisivat kenellekään taakaksi mitä pitää sitten itkeä ja selvitetellä kuka teki mitäkin ja kenen olisi pitänyt tehdä mitäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tälläinen käsitys minullakin on ollut! Jos siis kaaso ja neidot eivät seiso jo valmiiksi alttarilla, vaan kävelevät myös "kaikkien nähden" alttarille, se tapahtuu ennen morsianta ja saattajaa! Minusta olisi TODELLA outoa jos kaaso, morsiusneidot tai morsiuslapset tulisivat vasta morsiamen perässä...!

Näinhän se varmaan perinteisesti menee, mutta toisaalta perinteet eivät ole mitään luonnonlakeja. Ottamatta sen kummemmin kantaa siihen, kenen tahtoon tässä tapauksessa kenenkin pitäisi taipua, haluan kuitenkin muistuttaa että viime kädessä ainoat pakolliset kuviot häissä ovat papin/tuomarin, hääparin ja todistajien läsnäolo samassa tilassa samaan aikaan ja ne muutamat ratkaisevat sanat. KAIKKI muu on vain käytännön, estetiikan ja/tai traditioiden sanelemaa. Se on sitten ihan jokaisen oma asia mihin tärkeysjärjestykseen nuo kolme kriteeriä laittaa.

Monesti tuntuu että varsinkin nuoremmat morsiamet (ja ehkä jotkut sulhotkin) kovasti stressaavat miten joitain asioita pitäisi tehdä ja luulevat että häille on olemassa jokin hyvin tiukka protokolla josta ei saa poiketa. Tosiasiahan on se, että häät ovat jo pitkään olleet hyvin vapaamuotoinen tilaisuus, jonka voi toteuttaa lukemattomin eri tavoin. Toki perinteitä riittää, mutta useimmat niistäkin ovat muuttuneet moneen kertaan ja muuttuvat edelleen. Ns. "Perinteiset Suomalaiset häätkin" ovat nykyään lähempänä amerikkalaisten TV-sarjojen häitä kuin vanhoja suomalaisia perinteitä kansallispukuineen, sahteineen, tanhuineen päivineen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Näinhän se varmaan perinteisesti menee, mutta toisaalta perinteet eivät ole mitään luonnonlakeja.

Olen samaa mieltä. Mielestäni hääpari päättää kuinka heidän häissään toimitaan. Jos hääpari haluaa kontata koko illan niin sitten hääpari konttaa koko illan, riippumatta siitä, miten yleensä tehdään. ^_^ Eri asia jos kaasolla on jokin paniikkihäiriö tms. hyvä syy, mutta "mä en tee noin kun ei yleensäkään tehdä" ei ole hyvä syy vaan pikkumaisuuttaa. Ajattelen minä.

Muokattu: , käyttäjä: hasabu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan kahta edellistä..saitte kirjotettua pointin paremmin :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan Parsatia!

Musta on fiksua, että kaaso tulee statistina perässä jos sille on järkevä syy (esim laahuksen asettelu). Jos kaaso ei tähän suostu, niin pyydä jotain toista ystävää. Jos ei ole syytä kävellä perässä, niin haluaisin astella alttarille/vihkijän eteen vain mieheni kanssa koska juhlapäivä on meidän kahden eikä meidän kahden + kaason. Tyylejä on monia tietenkin, esimerkiksi itse en huolisi edes saattajaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Varmaan tästä on täällä palstalla ennenkin kirjoitettu, mutta voisiko näissä kaasojen "luonteenmuutoksissa" olla ainakin toisinaan kysymys ihan naisten välisestä kateudesta. Ahdistaa vain sen toisen päivä prinsessana, vaikkei sitä edes itselleen myöntäisi, rupeaa vaan kenkkuilemaan jostain kakusta ja siten koettaa heittää kapuloita rattaisiin...

Kyllä hieman mietityttää tämä kaasoasia minuakin. Meillä tosin häät ovat vasta 2009, enkä aio ketään pyytää ennen kuin kirkko on varattu. Kaiketi kaaso tulee olla, jotta hääpäivänä asiat sujuisivat paremmin, häiden valmisteluihin emme varmaankaan apua niinkään paljon tarvitse. Hirvittää vain, kun on kuunnellut kaasoina ja bestmaneina olleiden ystävien mietteitä häiden järjestelyistä, en haluaisi että meidän häämme muodostuisivat kenellekään taakaksi mitä pitää sitten itkeä ja selvitetellä kuka teki mitäkin ja kenen olisi pitänyt tehdä mitäkin.

Voi myös olla, että kaaso hämmentyy, kun ennen suorapuheisuutta arvostanut ystävä muuttuukin yllättäen hysseröksi, jonka jokaista mielipidettä pitää myötäillä ja kehua, ja hienovarainenkin kritiikki aiheuttaa lähes hysteerisen raivonkohtauksen tai mökötyksen. Tai kun morsian, joka on sanonut toivovansa ainoastaan henkistä tukea, tuleekin 30-kohtaisen tehtävälistan kanssa esittelemään kaason velvollisuuksia. Tai kun ystävä, joka aina itse on naureskellut häiden vuosikausia kestävälle suunnittelulle, tahtookin yhtäkkiä vähän väliä keskustella 2,5 vuoden päästä järjestettävien häiden järjestelyistä.

Itse olen ollut huomaavinani, että kaasojen negatiiviset kokemukset kaasoilusta tuntuvat olevan yleisempiä kuin positiiviset kokemukset. Myös jokainen morsian pitää itseään hyvänä morsiamena, kun taas kaaso poikkeuksetta on se hankala tapaus, mikä tarkoittaisi sitä, että kaasojen negatiiviset kokemukset olisivat aina heidän omaa syytään.

Itse kallistun kuitenkin uskomaan, että morsiamen minä-käsitys ja mielikuva omista vaatimuksistaan kaiken häästressin keskellä saattaa vääristyä helpommin kuin kaason, minkä vuoksi kaasot eivät todellisuudessa ehkä olekaan niin pahoja kuin kaikki nämä hyvät morsiamet antavat aina ymmärtää. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edustaako edellinen kirjoittaja mahdollisesti "kaaso-rintamaa"? Eli tämän perusteellahan ei missään tapauksessa kannata kaasoa ottaa, vaan starailla häät läpi itsekseen. Niinhän se on, että itsekritiikki on vaikein kritiikin laji. Olen juurikin miettinyt tätä, että haluanko rasittaa ystäviäni omilla juhlillani. Helpostihan voi unohtaa, etteivät minun hääni kiinnosta ystäviäni kuin murto-osan verran siitä mitä ne minua ja miestäni kiinnostavat. Toisaalta, loukkaantuko joku, jos pyyntöä kaasoksi ei tulekaan? Tricky business...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tinjami, saitko asian selvitettyä kaasosi kanssa? Tempperamenttinen kun itsekin olen ja siskoni myös niin meillä on jo muutamaan otteeseen sattunut tuo "En oo kaasosi"-tapaus. Molemmat tietää, että loppupelissä siskoni varmasti tulee olemaan kaasoni, ja tuo on vain tapa siskoni tapa sanoa, että mulla on paha olla ja haluaisin kertoa sinulle, mutta en osaa. Eikä nuo pari kertaa ole liittyneet mitenkään häihin. Ehkä kaasoasi hävettää ja pelottaakin, ettet enää halua häntä kaasoksesi ja siksi hän ei ole viesteihisi vastannut. Toivottavasti sait kaasosi kanssa asiat selville ja voit nauttia päivästäsi yhdessä hänenkin kanssaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pyysin kaasokseni jo aikoja sitten parasta ystävääni. Niin, tai luulin parhaaksi ystäväkseni. Tänään selvisi että ystävyys on ollut vain yksipuolista.

Kuulin kiertoteitä, että hänen miehensä on saanut töitä 300km päästä eri paikkakunnalta ja sinne he ovat muuttamassa. Olin hirveän vihainen ja pettynyt. Miksei voinut sanoa aikaisemmin? Minä luulin, että me voidaan puhua kaikesta, mutta ei sitten voinut kertoa mitään muutto suunnitelmista.

En tiedä enää mitä ajatella. On käynyt mielessä kaason vaihto, mutta en osaa valita muista ystävistäni.

Mitä minä teen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nyt tietenkään tiedä yksityiskohtia mutta yritä ajatella hänenkin puoleltaan asioita. Olisiko vaikka koko muuttaminen ollut epävarmaa aiemmin? Ehkä kaaso pelkäsi että suutut (kuten näköjään suutuitkin..)? Ja onko tämä muuttaminen todella niin ystävyyttänne romuttava asia? Jotenkin tuntuu että ehkä ylireagoit asiaan. Minun kaasoni asuu myös 300 kilometrin päässä, toinen kaaso 600 km päässä. Mutta kappas, puhelimet, sähköposti ja mese toimii - suunnitelmat etenevät ihan hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tai voisiko olla, että hän ajattelee sinun tunteitasi niin paljon, ettei ole vielä uskaltanut kertoa. Itse asuin opiskeluaikana opiskelukaverini, hyvä ystäväni, kanssa kimppakämpässä, ja kun sulhon kanssa oltiin muuttamassa joululoman aikana yhteen, uskalsin kertoa kämppikselle vasta joululomaa edeltävänä iltana saunassa asiasta, kun harmitti niin että kämppiselo loppuu, ja pelotti tosi paljon kuinka hän suhtautuu asiaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään