Lizzy

Kaason kanssa ongelmia -vuodatusketju (yhdistetty ketjuja)

307 viestiä aiheessa

Ei kai kaason ole pakko tehdä mitään erityistä häävalmisteluiden osalta. Pääasia, että kaaso olisi henkisenä tukena hääpäivänä. Kaikki muu on vapaaehtoista ja plussaa. Jos henkinen tukikaan ei onnistu, niin sitten katoaa vähän se kaasouden idea.

Totta kai olisi hienoa, jos kaaso välillä jaksaisi antaa rehellisiä (ei tarvitse olla mielisteleviä) kommentteja häihin liittyen ainakin sellaisissa asioissa, joihin sulhaselta ei saa mitään älyllistä vastausta. Häiden järjestely ja toteutus on kuitenkin joka tapauksessa hääparin homma, eikä mielestäni voi automaattisesti odottaa, että kaasot tai muut vastaavat olisivat erityisen kiinnostuneita hääjutuista. (Siis totta kai ystävien tulee olla kiinnostuneita toistensa asioista, mutta ei häistä tarvitse olla erityisen paljon enempää kiinnostunut kuin muistakaan asioista.)

Jos toinen kaaso peruu ja toinen ei ole kovin kiinnostunut osallistumaan, niin pohtisin myös hetken itse, vaadinko kenties kaasoilta liikaa tai turhia asioita, tai esitänkö asioita jotenkin epäkohteliaasti/-kunnioittavasti tms. Kovinkaan moni ihminen ei välttämättä ilahdu esim. siitä, jos pitää itsestäänselvyytenä, ettei kaasolla ole parempaa tekemistä kuin häärätä hääasioiden parissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa,

jotenkin hienoa, mutta toki myös ikävää lukea, että täällä on kohtalotovereita.. Minulla ei ole raivoavaa kaasoa tai sitä en tiedä, mitä tästä vielä kehkeytyy.. mutta tällä hetkellä on suuri sota päällä. Olen menossa naimisiin helmikuussa 2009 ja hän menee sitä ennen, joten kumpikin on kaason paikalla vuorollaan. Juttelimme häämusiikista yleisesti aluksi hänen polttareissaan jolloin hän myös kysyi olenko laulamassa sulhaselleni.. no hän käyttäytyi silloin jo mielestäni omituisesti jopa hiukan halveksivasti, joten päätin selvittää asian. Sain kyllä suoran vastauksen, joka oli sanoihin puettu tappava loukkaus. Olen musikaalinen ihminen ja olen saanut musiikista aina koulussakin 9-10 ja harrastanut laulamista pennusta lähtien.. musikki on minulle yksi elämäni tärkeimpiä asioita. Äidilläni on lähes absoluttinen musiikkikorva, joten olen käynyt laulamisessa pienestä pitäen aika rankan koulun.. Hän kertoi kyllä viestissään, että ei ole musikaalinen ihminen, että jopa hänen tuleva miehensäkin on sen hänelle sanonut. Hänen mielipiteensä omasta musikaalisuudestaan huolimatta oli, että minun ei kannata laulaa omissa häissäni sulhaselleni, koska ääneni ei kuulosta luonnolliselta, enkä hallitse hänen mielestään äänenkäyttöäni laisinkaan, vaan minun tulisi mennä laulutunneille. Ja mikäli yhtään mietin, laulanko sulhaselleni vai en, on parempi etten laula vaan voisin vaikka lausua runon. MITÄ??? mitä tuollaisesta muka pitäisi ajatella? KUINKA KUKAAN VOI OLLA NOIN TÖKERÖ ja sanoa niin parhaalle ystävälleen? Vastattuani hänelle pariinkin kertaan, hän vain ilmoitti olevansa oikeasti sitä mieltä, että eihän hän mielipiteilleen mitään voi, mutta se ei kyllä estä minua laulamasta. Miten mun pitäisi muka keskittyä siihen laulamiseen, jos joudun katselemaan parhaan ystäväni kritiikistä nyrpeitä kasvoja sen ajan?

En oikeasti halua menettää ystävyttämme tämän takia, mutta tämä asia merkitsi minulle todella paljon ja en usko, että kaikki jatkuu normaalina tämän jälkeen.. onko kenelläkään vinkkejä mitä tehdä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
--- Hänen mielipiteensä omasta musikaalisuudestaan huolimatta oli, että minun ei kannata laulaa omissa häissäni sulhaselleni, koska ääneni ei kuulosta luonnolliselta, enkä hallitse hänen mielestään äänenkäyttöäni laisinkaan, vaan minun tulisi mennä laulutunneille. Ja mikäli yhtään mietin, laulanko sulhaselleni vai en, on parempi etten laula vaan voisin vaikka lausua runon. MITÄ??? mitä tuollaisesta muka pitäisi ajatella? KUINKA KUKAAN VOI OLLA NOIN TÖKERÖ ja sanoa niin parhaalle ystävälleen? Vastattuani hänelle pariinkin kertaan, hän vain ilmoitti olevansa oikeasti sitä mieltä, että eihän hän mielipiteilleen mitään voi, mutta se ei kyllä estä minua laulamasta. Miten mun pitäisi muka keskittyä siihen laulamiseen, jos joudun katselemaan parhaan ystäväni kritiikistä nyrpeitä kasvoja sen ajan?

En oikeasti halua menettää ystävyttämme tämän takia, mutta tämä asia merkitsi minulle todella paljon ja en usko, että kaikki jatkuu normaalina tämän jälkeen.. onko kenelläkään vinkkejä mitä tehdä?

Aluksi täytyy todeta, että vaikka osaa laulaa nuotilleen ja/tai omistaa absoluuttisen sävelkorvan, se ei tarkoita, että lauluäänen sointi tai laulutekniikka (tai persoona) olisi esiintymiseen sopivaa. Myös se vaikuttaa, minkä tyyliseen musiikkiin äänen tyyppi sopii. Minulla on muutamia ystäviä, jotka kyllä mielellään laulavat aina tilaisuuden tullen, mutta eivät silti mielestäni ole tekniikan osalta hyviä esiintyjiä, ts. ääni on kireä tai heikko, sointi puuttuu, ääni ei kestä riittävästi, jolloin laulaminen kuulostaa väkinäiseltä. Itse hieman vaivaannun sellaisista esityksistä. Sitten on sellaisia, joiden laulu on paitsi säveltarkkuuden, myös tekniikan puolesta miellyttävää kuunneltavaa. Monilla keikkailevilla laulajillakin saattaa olla epämiellyttävän kuuloinen ääni, vaikka säveltarkkuus on kohdallaan. Ja tässäkin asiassa maku vaikuttaa myös.

En kuitenkaan itse menisi sanomaan asiasta, ellei ystäväni suoraan kysyisi mielipidettäni. Toisaalta, jos kysyisi, kertoisin kyllä varmaankin jotenkin kaunistellen mielipiteeni, jos jotain kehitettävää on. Ystävyyshän perustuu siihen, että saa ja pitää kertoa rehellisesti omat mielipiteensä, kunhan niitä ei sanota vain loukkaamistarkoituksessa. En siis näe syytä siihen, että ystävyys pitäisi menettää moisen takia. Tietysti se tuntuu kurjalta, jos itselle tärkeää asiaa (jossa vielä omasta mielestään on hyvä) arvostellaan, mutta ystävyys ei voi perustua asioiden kaunisteluun ja hymistelyyn.

Ihmisen on itse vaikea arvioida omaa lauluaan, sillä useimmat eivät itse kuule niitä juttuja, joita eivät osaa tai tee oikein. Koska olet harrastanut laulua pitkään, olet ehkä käynytkin laulutunneilla ja saanut asiantuntijan palautetta tekniikastasi. Jos siis itse tiedät, että olet säveltarkka laulaja ja laulat teknisesti oikein/miellyttävästi, on turha jäädä pohtimaan sellaisen ihmisen kommenttia, joka ei itse edes ole musikaalinen. Jos taas olet epävarma tekniikastasi, käy ihmeessä laulunopettajan juttusilla ja pyydä rehellistä palautetta. Jos kyse ei ole mistään isosta ongelmasta, muutama tuntikin voi auttaa. Joskus hankalan kuuloisessa äänentuotossa voi olla kyse äänihuulten kyhmyistä tai joskus erittäin harvoin jopa kasvaimista.

Joka tapauksessa on ystäväsi ongelma, jos hän ei pidä laulutavastasi, ja yhden laulun pystyy jokainen kyllä aina kuuntelemaan ainakin ystävältään. Kysehän on siitä, että laulat sulhasellesi, joten tärkeää on ensisijaisesti se, että hän pitää siitä. :) Joten jos haluat laulaa ja sulhasesi tykkää siitä, niin tietysti sitten laulat - tekniikasta riippumatta.

Itselläni on siis erittäin tarkka sävelkorva ja olen musikaalinen, mutta minulla on heikko laulutekniikka. Sen vuoksi itse en aktiivisesti esiinny kuin pyynnöstä mummoille ja tädeille, joille on tärkeää lähinnä se, että laulaa nuotilleen. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitokset Ötökälle kattavasta vastauksesta..

ymmärrän kyllä nuo siunkin pointit aivan täysin.. mutta kysehän oli siitä, että ystäväni, joka ensin kertoo itse olevansa epämusikaalinen latistaa toisen maanalle omilla sanoillaan.. siitä tulee olo, että mitä muuta ilkeää hän hautoo mielessään, jota ei ole aiemmin kehdannut sanoa. Ja tiedän, että musiikkialalla saattaa kuulla arvosteluja tyyliin: "ihan paskalta tuo kuulostaa" ja silti saa kokeesta ja arvostelijoilta lopulta täydet pisteet. Jotenkin tuollaista latistavaa kommenttia ei pysty sulattamaan läheiseltä ystävältä, joka itse on vielä kertonut, että ei osaa laulaa.. tulee olo et hän sanoo niin että on kateellinen tai vaan haluaa muuten olla ilkeä.. No onneksi aikaa on kulunut ja olen saanut selvitettyä tämän asian jota kuinkin ystäväni kanssa.. en sitä ehkä vielä 100% ole unohtanut.. mutta onhan tässä vielä aikaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kommentoin Mimi82:n viestiin. Mä olen sitä mieltä, että omissa häissään saa tehdä ohjelman ja puitteiden suhteeen mitä haluaa. Musta on turhaa välittää muiden nipotuksesta. Ei kukaan varmastikaan oleta, että morsian tai sulhanen olisi ammattilaulaja, mutta se tunne, jonka haluaa puolisolleen laulamisella viestittää, tulee varmasti esille, vaikka esitys ei olisikaan täydellinen. Musta sama juttu on puheiden pitämisessä, harva meistä on ammattilaisia puheen pitämisessä, mutta varmasti kaikista tulee oman näköisiä ja koskettavia, kun läheiset ihmiset haluavat ne morsiusparille pitää. Jos rohkeutta vaan löytyy, mun mielestä omissa häissä saa tehdä ihan mitä itse haluaa. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertoiko tuo innostuneempi kaaso syytä perumiselleen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kertonut. Häneltä en saanut tuonkaan vertaa mitään selitystä kuin tuolta toiselta. Oon yrittänyt miettiä tilannetta. Ainakaan en keksi yhtään sellaista syytä, että olisin tilanteen itse jotenkin aiheuttanut. Kummankaan kanssa ei ole ollut missään vaiheessa minkäänlaista riitaa tms. Eikä heillä keskenään, koska eivät sinänsä tunne toisiaan. Mitään en sinänsä heiltä ole asian tiimoilta vaatinut enkä ole juurikaan häistä puhunutkaan (siis hössöttänyt) elleivät he itse ole asiaa esille ottaneet. Itelleni on alusta asiti ollut selvää, että en vaadi/odota kaasolta juurikaan mitään vaan teen itse niin paljon kuin suinkin pystyn. Onhan jokaisella omakin elämä elettävänään. Itteäni ahdistaa ja mietityttää tämä epätietoisuus kovasti. Oikeastaan minkäälaisessa yhteydessä en ole ollut kummankaan kanssa tuon heidän eroamisensa jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No jo on kaaso.. kaason tulee olla sinun apuna ja hoitaa hommansa.. Kannattaa puhua asiasta ja ottaa toinen kaaso rinnalle jos ei ole homma onnistumaan.. Typerää sanon minä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On kyllä kaaso ollut vähän ajattelematon.. Itse olin myös häissä, joissa kaaso ei ollut ehtinyt juurikaan auttaa morsianta järjestelyissä tai missään muussakaan ja minä olin kaasonsijaisena sitten suunnittelemassa ja pidin jopa puheen häissä kaason puolesta, koska kaason piti lähteä aikaisemmin junalle, vaikka oli lupautunut tehtävään. Sanoinkin morsiamelle kun hän jossain vaiheessa itki minulle sitä, että hänen kaasonsa ei ehdi auttaa missään, että pitäisiköhän hänen harkita jotakuta toista kaasoksi. Hän sanoi miettineensä asiaa, mutta ei kuulemmaa kehdannut perua. Hyvin häät menivät, vaikka minä olinkin ylityöllistettynä toisen ystäväni kanssa, koska toimimme myös "pitopalveluna". Kaaso oli kuitenkin ollut aamun morsiamen tukena ja auttoi pukeutumisessa. Mutta pointtina tarinassani oli, että kaikki eivät aina ajattele mihin lupautuvat. Oma kaasoni on ihana pikkusiskoni, jonka kanssa en usko tulevan ongelmia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun kaverilla vähän sama tilanne. Kaaso ilmoitti, ettei ehdi auttamaan koko päivänä ennen kirkkoa kun on vauva. Kaverini pyysi itselleen toiseksi kaasoksi sitten sellaisen yhteisen ystävämme, jolla oli mahdollisuus tulla avustamaan hääpäivänä. Kaasoja oli siten 2. Lapsuudenystävä, joka piti puheen häissä, mutta ei ehtinyt pukemisessa auttamaan ja toinen ystävämme, joka oli morsiammen kanssa koko hääpäivän (mutta joka ei missään tilanteessa olisi halunnut pitää häätilaisuudessa puhetta).

Mielestäni aika yksinkertainen ja kaikille toimiva ratkaisu. Kaason tehtäviähän voi juuri jakaa ja räätälöidä tilanteiden mukaan...

Muokattu: , käyttäjä: myy2908

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta tuntuu, että oon vähän erilainen morsian. Mä en oo kertaakaan ees aatellut, että kaason pitäis olla hääpäivänä vain minua varten. Mä olen ilmoittanut kaasolleni, että kunhan kirkkoon ilmestyy niin se riittää. Eli ei todellakaan tarvii auttaa missään pukeutumisessa tms. Käyn miehen kanssa kuvauksessa päivällä ja kyllä hän osaa takaa vetskarin kiinni vetää ;). Hääjuhlassakin yritän, että kaasolla olis mahd.vähän tekemistä, että pääsis nauttimaan juhlahumusta. Kaasoksi pyydetään yleensä niitä tärkeimpiä ihmisiä ja musta on väärin, että juhlan aikaan hän joutuu olemaan "orjana" ja tekemään mitä minä haluan. Kyllä itekin voin laukun ottaa ja siihen tarvitsemani tavarat, hääpuku on siten suunniteltu, että pääsen yksin vessaan jne. En tod. halua olla kenenkään varassa ko. päivänä.

Mun mielestä tärkein kaason tehtävä on järjestää polttarit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kaasona olleena ja nyt itse morsiamena olen sitä mieltä, että kaason kanssa pitää tehdä asiat mahdollisimman selviksi molemmin puolin. Itse olin aikoinaan toinen kahdesta kaasosta, ja olisi helpottanut, jos aikataulu olisi ollut aiemmin selvillä ja sovittu ja sitä kautta mahdollisuus sitoutua palavereihin, koristeluihin ym. paremmin .oinen kaaso oli itse tuore vaimo ja tiesi siksi hääjärjestelyistä listavasti lähes kaiken. Siksi ongelmia ei juurikaan ollut. Harmitti vaan, un oma panos jäi vähän pieneksi, kun ei toisaalta ehtinyt, toisaalta tiennyt mitä tehdä enemmän.

Nyt itselläni on kaaso, josta tiesin kyllä jo etukäteen, että omapäinen on. On ihan turha odottaa tietynlaista hössötystä kovin paljoa, mutta toisaalta hänen kanssaan suunnittelimme ensimmäisen version puvustanikin. Kutsujen ja muiden muotoseikkojen suunnittelu hoituu onneksi lähinnä sulhasen kanssa, kutsuja tekemään tosin tarvitaan kaikki vapaaehtoinen työvoima, koska projektia on. Kaasolta odotan tukea ja käytännön apua nimen omaan hääpäivänä, mutta sen tiedän myös saavani. Hän on osoittautunut uskomattomaksi käytännön ihmeeksi mm. lakkiaisissani ja kahdessakin muutossa. En siis huolehdi ollenkaan pukeutumisesta, kimpun huolehtimisesta tai ylimääräisestä käsiparista H-hetkellä. Lisäksi tällaisissa auttavat miehen neljä bestmania.

Lyhyesti: Kaasoa valitessa yleensä tietää aika hyvin, mihin on itsensä pistämässä. Ihmiset on erilaisia, ja enimmäkseen on ennakoitavissa, miten kukakin kaasona käyttäytyy. Jos kuitenkin ilmenee täysin odottamattomia (negatiivisia) tapoja ja piiretitä, kannattaa pistää kaaso suosiolla vaihtoon tai ainakin ottaa toinen rinnalle. On hirvittävän epäreilua stressata omasta puvustaan tai tukastaan toisen hääpäivänä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Musta tuntuu, että oon vähän erilainen morsian. Mä en oo kertaakaan ees aatellut, että kaason pitäis olla hääpäivänä vain minua varten. Mä olen ilmoittanut kaasolleni, että kunhan kirkkoon ilmestyy niin se riittää. Eli ei todellakaan tarvii auttaa missään pukeutumisessa tms. Käyn miehen kanssa kuvauksessa päivällä ja kyllä hän osaa takaa vetskarin kiinni vetää ;). Hääjuhlassakin yritän, että kaasolla olis mahd.vähän tekemistä, että pääsis nauttimaan juhlahumusta. Kaasoksi pyydetään yleensä niitä tärkeimpiä ihmisiä ja musta on väärin, että juhlan aikaan hän joutuu olemaan "orjana" ja tekemään mitä minä haluan. Kyllä itekin voin laukun ottaa ja siihen tarvitsemani tavarat, hääpuku on siten suunniteltu, että pääsen yksin vessaan jne. En tod. halua olla kenenkään varassa ko. päivänä.

Mun mielestä tärkein kaason tehtävä on järjestää polttarit.

Sama täällä. Eli Kunhan kaaso ilmaantuu kirkkoon niin hyvä. Kyseinen kaaso kyllä ilmoitti haluavansa pitää puheen. Enkä pistä vastaan ollenkaan :)

Toinen kaaso hoitaa polttarit muttei missään nimessä halua kirkossa eteen tai puhua juhlassa.

Toimimme tod.näk sulhasen kanssa itse seremoniamestareinakin koska kaasoilla tai bestmaneilla ei siihen niin paljon halukkuutta ole :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan pakko kommentoida sen kummemmin kantaa ottamatta missä kenenkin kuuluu kävellä vai kuuluuko ollenkaan.

Vaikka päivä olisi kuinka morsiamen täydellinen kokemus ja mitä lie, ei minusta ole mitään syytä pakottaa ketään (morsianta, sulhasta, kaasoa, pappia, vieraita) tekemään mitään, mikä heistä vieraalta, vaikealta tai kiusalliselta tuntuu - olipa syy mikä tahansa. Tietysti ne ns. perusasiat täytyy suorittaa kunnialla, varsinkin jos on kaason kunniatehtävän vastaan ottanut (olla apuna ja tukena jne.).

En nyt tarkoita että jokaisella olisi oikeus temppuilla ja kiukutella mielensä mukaan joka asiassa "koska on oikeus", mutta joku käytävällä asteleminen on ainakin mielestäni sen verran iso juttu, että ei kävisi mielessäkään pakottaa ketään jo kieltäytynyttä tekemään sellaista. Sillä käytävällä kulkemisellahan koko hääjuhla yleensä korkataan, joten en yhtään ihmettele että joku ei halua olla ihan niin silmiinpistävässä asemassa (varsinkaan jos on epävarma itsestään, muiden mielipiteistä, omasta mielipiteistä, ihan mistä vaan).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin meidän häissämme isäni saattaa minut alttarille ja kaaso kävelee perässämme. En aikaisemmin edes ajatellut että siinä samallahan kaaso voi myös pitää silmällä hääpukuni laahusta, vaan halusin hänen kävelevän kanssamme alttarille koska hän on minulle tärkeä ihminen ja suuri tuki tuossa tilanteessa ja hääpäivänä yleensäkin. Mikäli isäni ei jostain syystä voisi minua alttarille saattaa, kävelisin sinne joka tapauksessa vaikkakin sitten yksin ja kaaso perässäni. Tämä on minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeä asia, ja onneksi kaasoni suostuikin siihen mielellään. Luotan kuitenkin siihen, että häävieraat katsovat kirkossa alkumarssin aikana joka tapauksessa lähinnä minua eivätkä kaasoani, vaikka kaunishan hänkin kyllä on. - Kuulostanpa itserakkaalta...! :girl_haha:

Pointtini kuitenkin on se, että mielestäni enää nykyään ei ole niin nöpönnuukaa noiden etikettien kanssa, ja jos joku häävieraista vetää herneet nenäänsä jonkin marssijärjestyksen vuoksi, niin kaataako se nyt koko maailmaa? :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen aivan samaa mieltä kun Marru55. Morsiantahan kaikki joka tapauksessa odottaa ja katsoo (toivottavasti!). Häät ovat hääparin juhla ja vaikka se ei tarkoita sitä että voivat vaatia kuuta taivaalta niin kyllä päivän silti tulisi olla heidän näköinen.

Itsekin olen huomannut että yllättävän monella on vahvoja mielipiteitä miten meidän häiden kuuluu mennä. Onneksi olen kumminkin saanut minulle tärkeistä asioista pidettyä kiinni ja joustanut semmoisissa asioissa jotka eivät ole minulle niin just just. Tiedän että jotkut sukulaiseni vetävät herneitä nenään useammankin kappaleen hääjuttujen takia :girl_haha: mutta se on heidän ongelma. Pääasiahan on tulla juhlimaan hääparia ja viettämään yhteistä juhlaa... hauskanpidolle ei ole mitään yhtä oikeaa etikettiä!! :girl_blum:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mutta onko asiasta laadittu jokin sääntö että kaason on kuljettava ensin johon aloittajan kaaso voi vedota vaiko mitä?? Vai onko tuokin perinne tullut jenkeistä jolloin ne 25 kaasoa tepastelee ennen morsianta?

On se vaan niin tylsää kun tulee tuollaista vastaan jolloin kaaso pilaa koko touhun.. :angry:

Tarkentaisin, etta siis vaan yksi maid of Honor (kaaso)

Muut neitokaiset Bridesmaids

ja pikku tytot Flower girls ja pojat Pageboys

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika usein kaaso kävelee alttarille ennen marssin alkua merkkinä kanttorille, että voi aloittaa soittamisen. Meillä sovittiin papin kanssa, että tullaan kaason kansa kirkolle ja koska mies ei saa nähdä minua vielä, kaaso menee sakastiin kertomaan, että olen paikalla. Sieltä menevät sitten pappi, bestmanit ja kaaso alttarille ja sulho käytävälle odottamaan, pappi sanoo muutaman sanan käytännön asioista kuten kuvaamisesta ja toivottaa ihmiset tervetulleiksi. Sitten alkaa marssi ja tullaan isin kanssa.

Nämä on minun käsittääkseni sovittavissa ihan niin kuin tykkää itse. En usko, että kenenkään etikettitunnetta loukkaa, jos kaaso kävelee morisamen perässä alttarille. Ja morsiuslapsiakin on usein nähty morsiamen perässä, joskus kantamassa laahusta ja joskus muuten vaan. Tämä on siis kiinni hääparin toiveista ja tietenkin siitä kaasosta. Toivottavasti teidän tapauksessa löytyi yhteisymmärrys.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Arhg!

Mun on kanssa pakko purkautua, tämä lienee sopiva ketju, kun en tahdo omaa aloittaa..

Minua on alkanut ärsyttää oma kaasoni, joka tahtoo suunnitella juhliin ohjelmaa, mutta ei missään tapauksessa sitä voi itse vetää, kun hän ei tahdo esiinytä. Ohjelman pitäisi kuulemma olla minulle ja sulhaselle yllätys, eikä ohjelmaksi tule mitään, mitä me itse ollaan ehdotettu! Sanoin kyllä suoraan, että minä ja sulhanen päätämme omien häidemme ohjelman, meille ei todellakaan tule mitään morsiamen ryöstöjä tms. nolausleikkejä. Eikä sitä paitsi ohjelmaa tulee muutenkaan paljoa, vain pari leikkiä/ohjelmanumeroa, jotka me itse päätämme, niiden lopullinen sisältö saa olla yllätys. No, tuo ohjelma-asia on vielä pientä.

Jonkinlainen täydellisyyden tavoittelija/kontrollifriikki nostaa päätään minun luonteessa... Tai kaipa tämä harmittaisi muitakin... Kaasoni pyysi/ehdotti, että voi auttaa kutsujen tekemisessä, joten annoin hänelle mallin ja tarvikkeet, luotin tehtävän hänelle, vaikka hieman epäröin. Sain tänään valmiit kutsut ja voi *****, sisälehdet on leikattu vapaalla kädellä miten sattuu, liimaukset on huonot ja tarratkin liimattu osittain päällekäin. Nyt en oikeasti tiedä mitä tekisin. Pitääkö mun nyt tehdä kutsut uusiksi? Vai tyydynkö näihin rumiin tekeleisiin? Huomautanko asiasta kaasolle? Korttitarvikkeisiin upposi aika paljon rahaa, en tahtoisi laittaa samaa summaa niihin toista kertaa. Ja kutsut on ensimmäinen asia, johon vieraat kiinnittää huomion ja nyt ne on rumat ja huonosti tehdyt!

Kaaso ei nähnyt ilmettäni kun näin valmiit kortit ekaa kertaa, onneksi, koska itku pääsi. Oma moka, en kai antanut tarpeeksi selviä ohjeita, mutta luulin, ettei tarvitse ääneen sanoa, että kaikki leikataan mallia apuna käyttäen ja SUORAAN!

Tästä lähtien teen kaiken itse. Näperrän hääkarkitkin itse, en anna kenenkään pilata niitä. Ja jos niistä tulee rumat, niin olenpa ainakin itse ne pilannut. Toistaiseksi en ole vielä saanut kaasolta mitään apua, aivan hyvin pärjäisin ilmankin. Vaan eipä tässä vaiheessa enää kehtaa sanoa, että en muuten tarvitsekaan kaasoa... No, toivottavasti tämä vielä muuttuu ja saan häneltä tukea ja apua suunnitteluun ja toteutukseen edes jossain määrin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on TUSKIN niin harvinaislaatuinen ongelma.. :( Siksi ajattelinkin jos täällä olisi vaikka kanssasisaria tai edes ihmisiä kenellä olisi antaa vähän neuvoa..

Katsokaas kun, minulla on tulevissa häissä kolme kaasoa, kaikki aivan ihania ihmisiä ja minulle tärkeitä..

Nyt kun olen tosissani alkanut joitakin hääsuunnitelmia tekemään ja yrittänyt saada kaikki kolme kaasoani saman katon alle jotta voitaisiin puhua järjestelyistä sun muista. Nyt kuitenkin yksi kaasoistani on luonut joka ikinen kerta jonkin sortin esteen kun ehdotan tapaamispäivää, yleensä syynä jokin niin läpinäkyvä että ymmärrän suoraan että jokin on vialla.. (kaaso ei ole töissä eikä omistanut ainakaan ennen kovinkaan ylisosiaalista elämää..) Kuitenkin tämä samainen kaaso haluaa olla pääjärjestäjä polttareissa, mutta miten saan homman toimimaan kun ks. kaaso ei edes halua tavata muita kahta kaasoa??

Ja pitäisikö pitää jonkin sortin varoitusmerkkinä että tämä samainen kaaso on eräälle toiselle morsiammelle muutama vuosi sitten tehnyt oharit, ei halunnut mitään suunnitella, eikä koskaan ehtinyt mihinkään tapaamisiin esim. polttareiden suhteen ja kun toinen kaaso hänelle asiasta huomautti, veti kaaso hirveät herneet eikä lopulta mennyt edes häihin..!!

Huolestunko ja olen hiljaa, vai kysynkö suoraan kiinnostaako koko projekti laisinkaan, vai MITÄ MÄ TEEN?? :D

HELp!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai niin, alkuperäiseen aiheeseen; Minun mielestäni kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta, ja tuo alttarille kävely kuuluu hänen tehtäviin, jos se on morsiamen toive. Itse ainakin kävelisin morsiamen perässä, jos hän siitä saisi helpotusta. En ymmärrä, miksi kaaso tahtoo tehdä niinkuin kaikki muutkin, eikä niinkuin hääparin toive on. Häät on hääparin juhla, heidän toiveidensa täyttymys. Eikä tämä todellakaan tarkoita, että hääparia tarvitsi jotenkin pokkuroida ja että kaaso ja bestman joutuisi tekemään aivan kaiken mitä hääpari tahtoo ja että heitä voi pompottaa miten sattuu. Oma kaasoni jännittää esiintymistä, hän ei aio häissämme esiintyä ja minulle se on ihan ok, kunhan tukee minua ja auttaa suunnittelussa. (tosin tämäkin meillä vähän huonoilla kantimilla...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mä ainakin kysyisin suoraan, että mikä on homman nimi...josko häntä häirii, ettei olekaan ainoa kaaso ja on jo vetänyt herneet nenään.....

mahotonta meininkiä...mut juu..suoraa puhetta vaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, jos ystävä on läheinen, niin kysy suoraan. Ennen sitä voisit kyllä kysyä, että milloin hänelle sopisi yhteinen tapaaminen. Jos vastaus on jotain "en oikein tiedä, ei vielä pysty sanomaan" -tyylistä, niin kysy sitten, että eikö häntä enää kiinnostakaan toimia kaasona, vaikka asia olisi sinulle tärkeä? Ja että toivot kovasti kaikkien kolmen ja sinun välistä yhteistyötä juhlien onnistumiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen Anna-Stiinan kanssa siinä mielessä samoilla linjoilla, että en aio (toivottavasti) nakittaa ihan kauheasti töitä kaasoille. Toinen heistä (siskoni) on kylläkin itse jo nyt aktiivisempi häiden suhteen kuin minä mutta ei se varmaan häntä haittaa, itsepähän touhuaa! :P Mutta muut "askartelu"hommat ym. hoidamme itse, ja kaasot ja BM:it osallistuvat minkä tahtovat. Siinä mielessä olen eri mieltä, että itse tulisin toimeen ihan ilman polttareita mutta hääpäivän aamuna tarvitsen apua ja henkistä tukea ja se onkin ainoa toiveeni heiltä!

Haluan kaasojeni ja bestmanien nauttivan juhlasta yhtä paljon kuin itse nautimme, ja he ovat nyt vain hieman "etuoikeutetumpia" kuin muut kutsutut! :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjottelinkin tämän saman tekstin tuonne montako kaasoa osioon, mutta laitanpa vielä tännekin..

Mulla on kolme kaasoa, josta on nyt sitten muodostunut hienoinen ongelma..Ainakin mulle..

Ensiksi pyysin mun parasta ystävääni joka valintana oli aivan ilmeinen, olin hänenkin kaaso jne.. Toisena pyysin mun miehen siskoa, asuu 750 km päässä meistä, mutta on silti mukana menossa ja mulle tosi tärkeä. No sitten kävikin niin että tämä paras ystäväni tuli raskaaksi ja ajattelin että voi hitto, toinen kaaso asuu toisella puolella suomea, ja toisella aika menee varmasti pienokaisen kanssa tiiviisti, joten apuahan he varmasti tarvii.

Sitten tosiaan pyysin yhtä vanhaa hyvää ystävääni "auttamaan" järjestelyissä, ja alku menikin ihan mukavasti. Hän itse alkoi tituuleeraamaan itseään kaasokseni, eikä siinä mitään, ihan mukavalta tuntui siinä vaiheessa, ja hän vaikutti tosi innostuneelta.

Nyt sitten tuntuu siltä että häntä ei juurikaan innosta hommat, eikä hän tullut häätapaamisiin, vaikka 2kk aikasemmin ilmoitin että sinä ja sinä päivänä tehdään tätä ja tätä, ja kaikki muutkin kaasot ja bestmanit ympäri suomen tulevat paikalle, ja varmasti viimeistä kertaa ennen häitä. Hän olikin sitten sopinut jo jotain muuta (joku kaveri oli tulossa saunomaan, piti myydä auto ym..) ja kyse oli tosiaan yhdestä illasta kun kaikki muutkin olivat paikalla.Tuli sellanen tunne että on ilmeisesti jotain tosiaan tärkeämpää kuin tämä kaasona olo. Kukaan bestmaneista tai mun toinen kaasoni ei oo siis koskaan nähnyt tätä ihmistä..

Nyt musta tuntuu että ois ollut helpompaa vaikka toinen kaaso toisella puolella suomea, ja toinen hoivaa pikku vauvaa.. Kolmas näköjään sotkee vaan kuvioita. Ja kaikki hokee nyt tyyliin että itepä olet kaasosi valinnut joten koita elää sen mukaan. Tosi ikävää.

Tämä kolmas kaaso ei edes varmasti voinut sanoa pystyykö auttamaan hääpaikan koristeluissa tai pääseekö sitten kirkkoharjotukseen, kun on miehensä kanssa lähdössä ulkomaille, ja tulo on Ehkä juuri siinä häiden kynnyksellä.

Asia ei ehkä muita haittaa niin paljon kun mua itseeni, eli pitäs vaan kai sit antaa olla.

Onhan se kummaa kun tästä hääaskartelusuunnittelu palaverista on kulunut viikko, eikä tämä ihminen ole edes soittanut että mitä te sovitte .. AARRRGGHH!!!

Ei kai sitä kaasopyyntöä voi perua enää, vai voiko..?? Nyt tuntuu että haluan alttarillekin vain nämä kaksi muuta kaasoa.....................

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään