Harrastelijakuvaaja/opiskelija? (yhdistetty)


kukkamaa

Recommended Posts

Meille tulee tuttuni valokuuvaamaan hääjuhlaan ja sitä ennen otetaan potretit miljöössä.

 

Samainen kaveri otti meistä kihlakuvatkin ja oltiin todella tyytyväisiä tulokseen :) Säästetään aika roimasti ja on kiva, kun tunnetaan valokuvaaja jo entuudestaan. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kuinka tarkkaan harrastelijavalokuvaajan kanssa pitäisi tehdä tuo "kuvaussopimus"? Vai tehdäänkö aina niin että harrastelijakuvaaja ottaa kuvia sen verran mitä ottaa (ei siis tiedossa tarkkaa lukumäärää, vaan ottaa kuvia kuvauskelpoisista tilanteista) ja antaa kaikki kuvat sitten hääparille? Onko harrastelijakuvaajalla sen verran oikeuksia kuviin, että ne rajoittavat hääparin kuvien käyttöä?

 

Sopimus kannattaa aina tehdä! Harrastelijakuvaajalla on samat oikeudet kuviinsa kuin ammattilaisella. Jos haluatte varmistua oikeuksistanne käyttää kuvia haluamallanne tavalla, kannattaa kirjata oikeudet sopimukseen. Sopimuksessa tulee mainita ainakin osapuolet ja mistä sovitaan, eli mitä eri osapuolet saavat, milloin itse tapahtuma on, ja milloin kuvat toimitetaan. 

 

Mielestäni ei kannata pyytää, että kuvaaja luovuttaisi aivan kaikki kuvat eteenpäin hääparille, vaan mieluiten niin että valitsee parhaat kuvat (tai ainakin jättää pois kuvat, jotka teknisesti epäonnistuneita tai joissa ilmeet kauheita) ja editoi ne sopimaan visuaalisesti ja tarinankerronnallisesti yhteen. Jälkikäsittely on tavallisesti n. 2/3 työstä. Jos kuvaaja haluaa vain toimittaa kuvat suoraan kamerasta eteenpäin, ei lopputulos välttämättä ole kovin hyvälaatuinen, vaikka kuvaaja olisi taitavakin kameran kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vinkkinä, Facebookissa on sellainen ryhmä kuin "Häät kuviksi", jonne voi laittaa oman ilmoituksen ja sitä kautta saada tarjouksia valokuvaajilta, myös opiskelijoilta ja harrastelijoilta. 

 

Kyseisen ryhmän kautta löysimme häihimme kuvaajaksi ensimmäisen vuoden valokuvausopiskelijan. Hän on aiemmin kuvannut rippijuhlia, ristiäisiä jne. ja voittanut muutamia palkintojakin. Meidän häämme ovat hänen ensimmäinen hääkuvauksena, joten kuvauksen hinnaksi (vihkiminen, miljööpotretit, dokumentaarinen kuvaus juhlissa) tulee vain 250e, joka sisältää myös valmistelut ja jälkikäsittelyn :) 

Link to comment
Share on other sites

 

Meidän häämme ovat hänen ensimmäinen hääkuvauksena

Hyvä harjoitella hääkuvausta joidenkin häissä :) Täytyyhän ne harjoitteluvirheet joidenkin kuviin ujuttaa...

Missähän kuvaajat sitten harjoittelisivat, jos eivät oikeissa häissä? Jokaiselle jotkut häät ovat ne ensimmäiset. Mielestäni tämä kuulostaa oikein hyvälle ratkaisulle - kuvaaja saa kokemusta ja pienen palkan ja te puolestaan kuvia edullisesti.

Meille tulee 1000 euroa laskuttava ammattilainen, koska halusimme panostaa kuviin ja meille oli tärkeä saada vertailla portfolioita. Ymmärrän silti hyvin, että kaikki eivät halua käyttää kuvaukseen yhtä paljon rahaa ja uskon, että myös valokuvausta opiskeleva osaa ottaa oikein kelvollisia, ellei jopa erinomaisia kuvia!

Muokattu: , käyttäjä: mehitähti
Link to comment
Share on other sites

Meillä kuvat ottaa valokuvausta harrastava serkku. Siinä mielessä tulee "ylimääräisenä", että serkkuja ei muuten ole kutsuttu. Tarvitaan oikeastaan vain "viralliset" kuvat joten lupasin, ettei tarvi olla koko iltaa kuvaamassa ja saa toki jäädä syömään ja viettämään iltaa. Parikymppiä maksaa.

Olen paljonkin nähnyt hänen kuviaan ja videoitaan ja tykännyt, joten ei oikeastaan epäilytä tai pelota ollenkaan, eikä muutenkaan olla niin tarkkoja  :)

Muokattu: , käyttäjä: Lidda
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...