Nippe

Hääjuhlan ohjelma ja aikataulutus

392 viestiä aiheessa

Aikataulujen kanssa pähkäillään täälläkin. Ajattelinkin kysyä, pistääkö tässä meidän ohjelmaluonnoksessa heti jokin silmään - saa siis ehdottaa parannuksia:

- 16:00 vihkiminen juhlapaikalla

- onnittelut maljoineen ja tervetuliaissanoineen

- alkuruoka noutopöydästä, ruokailun taustalla pianisti

- morsiamen isän puhe

- pikainen esittely lautasliinanhuiskutuksin tai maljaa nostamalla

- pääruoka noutopöydästä

- sulhasen isän puhe ja mahdolliset muut puheet

- tauko, jonka aikana ryhmäkuvia ym.

- kakun leikkaus ja kahvi

- laulusikermä

- valokuvaesitys hääparista (ja juhlavieraista)

- tauko

- mahdollinen häävalssi/-tanssi ja ehkä myös kimpun heitto/luovutus

- hääparin kiitospuhe

- boolimalja esiin, musiikki päälle

- vapaata seurustelua ja illanviettoa

- iltapala?

- valomerkki klo 23.30, siirtyminen muualle klo 00 mennessä

Johtotähtenä meillä on tuota ohjelmaa suunniteltaessa ollut, että hääväki pääsisi mahdollisimman nopeasti syömään ja saisi myös kahvia kohtalaisessa ajassa ruokailun jälkeen. Leikkejä emme ole halunneet ottaa mukaan, sillä emme itse oikein pidä niistä eivätkä juhlavieraatkaan ole sen sorttisia, että kovasti tykkäisivät.

Muokattu: , käyttäjä: Eleniel

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eleniel, ihan hyvältä kuulostaa, toki eri asia miten aikataulutatte nuo. Nyt ei oikein osaa sanoa tuosta mitään kun ei tiedä, millä aikataululla asiat on suunniteltu tapahtuviksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen kaavaillut suunnilleen tällaista aikataulua 30 hengen juhlaan:

(meillä on siviilivihkiminen eri päivänä)

17:00 Juhla alkaa, hääpari saapuu juhlapaikalle ja vihkiminen katsotaan kankaalta

17:15 Onnittelut ja alkumalja

Tervetulosanat ja ehkä samaan hengenvetoon vieraiden pikainen esittely (tyyliin tuolla istuu morsiamen vanhoja ystäviä ja täällä sulhasen veljet jne)

17:45 Ruokailu noutopöydästä (alku- ja pääruoka)

Morsiamen isän puheenvuoro joskus ruuan jälkeen sopivassa saumassa

19:30 Hääkakku ja kahvit

Sulhasen isän puheenvuoro kahvien lomassa

20:30 Häätanssi

Seurustelua ja illanviettoa & valokuvausta hääparin ja vieraiden kanssa (erillistä hääkuvausta meillä ei olekaan)

Klo 00:00 mennessä juhlapaikan oltava tyhjä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eleniel, ihan hyvältä kuulostaa, toki eri asia miten aikataulutatte nuo. Nyt ei oikein osaa sanoa tuosta mitään kun ei tiedä, millä aikataululla asiat on suunniteltu tapahtuviksi :)

Myöhäinen kiitos kommentista, luin sen kyllä ennen häitä. :) Ja juhla sujui suunnilleen tuolla konseptilla oikein hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnitellaan häitä ensi kesäksi ja kaipaan apua nyt ennen kaikkea hääjuhlan kestossa. Useassa juhlapaikassa on takarajana tuo klo 24. Onko se liian aikainen aika lopettaa pirskeet, kun emme halua varata jatkopaikkaa? Monelta kannattaisi aloittaa, jos silloin on oltava juhlapaikan tyhjänä (ei siivottu)? Miten monta tuntia siis alusta loppuun olisi hyvä kesto häille, kun toivomme letkeää aikataulua, viertaita satakunta, ohjelmassa alkuruoka, pääruoka, kakku ja bändi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Tätä voi ehkä helpoiten ajatella laskemalla aikoja lopusta päin:

- Bändi soittaa usein 3 x 45 min setin eli taukoineen kolmisen tuntia. Bändin pitäisi siis aloittaa klo 21.00

- Kakkukahveihin voisi tuolla porukalla varata tunnin eli kakku leikataan klo 20.

- Ruokailuun sadalle hengelle, jos erikseen alku- ja pääruoka ja edes jotain puheita tai muuta ohjelmaa siinä samalla, kannattaa varata kolmisen tuntia eli päästään klo 17.

Eli häiden pöytäosuuden voisi aloittaa klo 17. Se mitä kaikkea sitä ennen halutaan määrittää vihkimisen ajankohdan eli kuinka pitkä matka kirkolta hääpaikalle, otetaanko kuvat vihkimisen jälkeen (pitää varata vähintään tunti), onko juhlapaikalla onnittelujono ja alkumalja. Noissa menee 100 hengellä aika kauan, ehkä 30-40 min.

muoks: ja musta toi 00.00 ei välttämättä oo liian aikainen lopettaa juhlia, jos niitä on kuitenkin juhlittu sitä ennen jo 7-10 tuntia (riippuen koska vihkiminen ym. Mutta jos teillä on oikein bileintoista porukkaa, joka pääsee juhlimisen makuun vasta puolilta öin, niin sitten kantsii harkita jatkopaikkaa.

Muokattu: , käyttäjä: Lainie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lainie, kiitos. Suunnilleen noin olin itsekin suunnitellut. Olin tosin hieman miettinyt onko meillä ihan liian "löysä" ohjelma. Vihkiminen on jo klo 14, mutta olen laskeskellut, että vieraat ovat juhlapaikalla vasta klo 15.45 aikaan. Sitten onnittelujen jälkeen ruokailu aloitetaan aikaisintaan klo 16.30, siihen voi laskea ruokailun ja kahvin ajan ja sitten alkaa musiikki. Kiirettä ruokailuun en halua ja muutenkin saisi olla aikaa seurustella. Juhlat jatkuvat sitten ainakin klo 24 asti, tosiaan sillon kestoa juhlilla on ollut jo 10 tuntia, eli ehkäpä se riittäisi... toki halukkaat saavat lähteä jatkoille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Voin vastata tietysti vain omasta puolestani, mutta meillä oli vieraita 115 ja mentiin kahdella kattauksella + kakulla. Ruokailu aloitettiin klo 16.30 ja kahvit oli tosiaan kahdeksalta, eikä ollut yhtään liian löysä aikataulu,kun meillä oli jonkin verran siinä puheita ja sitten on kiva, että hääpari ehtii seurustella vieraidensa kanssa ja vieraat keskenään ja vessassakin on aikaa käydä ja tupakalla halukkailla.

Samantyyppinen aikataulutus on ollut myös niissä häissä, joissa olen ollut vieraana, enkä kertaakaan ole kokenut ainakaan ajan käyvän pitkäksi ruokailun aikana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka paljon pitää varata aikaa kirkosta juhlapaikkaan siirtymiseen, jos vieraita on max 80 ja matka kestää autolla noin 15 minuuttia? Riittääkö siihen puoli tuntia, onko tunti liikaa? Kaasot ja bm:t ovat sitä mieltä, että vähintään tunti pitää varata, mielellään enemmän. Ideana siis, että hääpari saapuu sitten vasta vieraiden ollessa kaikkien paikalla, eli väliaika hengaillaan ja ehkä poseerataan vähän kameralle tms. Miusta yli tunti kuulostaisi jo paljolta kuitenkin... :unsure:

Entä kuinka paljon aikaa pitää varata onnittelujonolle? Riittääkö siihen ja pöytiin siirtymiseen vajaa tunti?

Toinen kysymys, olisiko ohjelman hyvä jaksottaminen esim. sellainen, että ensin ruokaillaan, sitten olisi puheita, sen jälkeen kakkukahvi ja sitten vasta muuta ohjelmaa?

Alustavasti ideana olisi siis tämä:

14.00 vihkiminen

15.00 vieraat juhlapaikalla

15.15 (tai joskus siinä pian vieraiden saapumisen jälkeen) hääpari saapuu: tervetuliaispuhe, onnittelut, onnittelumalja

16.00 (?) ruoka

17.00 ohjelmaa (puheita?)

17.30 kakkukahvi

18.30 ohjelmaa (tietovisa yms. muuta kuin puheita?)

-> kun näistä selvitty, häätanssi, musiikkia ja vapaata seurustelua. Mahd. kimpun ja sukkanauhan heitto.

Ajat ovat ihan summittaisia, lähinnä osoittavat etenemisjärjestystä. Aikoja en myöskään aio laittaa ohjelmalehtiseen, vaan pelkästään paljaan rungon, en edes ohjelmanumeroiden kuvauksia siltä varalta, että muutoksia tulee.

Joo kiitos ja anteeksi. Miulle tulee jotain ajoittaisia stressiaaltoja, jotka melkein hävettää. :ph34r::grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan koko ketjua en kahlannut läpi, mutta joku jo kyseli, että kauankohan ruokailussa menee aikaa n.150llä hengellä? Ruokaa ei tarjoilla pöytiin, että seisovastapöydästä haetaan.. Sitäkin mietin, että kuinka kauan pitäisi olla ruokailun jälkeen aikaa ennenkuin kahvi tarjotaan? Itse ainakin tykkäisin että ruokailun lopettamisesta aikaa kuluisi ainakin yli tunti jos ei kaksikin, mutta kuulostaako se vähän liian pitkältä ajalta? :unsure: oon niin pihalla tämmösistä aikataulujutuista, että huh huh <_<

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Meille pitopalvelun edustaja sanoi, että vähintään tunti tulee pakosti taukoa ruuan ja kahvin väliin, sillä pitäähän heidän ehtiä siivota pöytä ja kattaa kahvit. Liian pitkä väli ei mielestäni saa olla, olimme kerran häissä, jossa kahvia odotettiin ja odotettiin samalla, kun yritettin seurata kuivaakin kuivempaa ohjelmaa...Meinattiin lähteä jo läheiselle Essolle kahville. :ph34r: Mutta mikä on sitten liian pitkä väli, kas siinäpä pulma :blink:.

Meille on tulossa n. 80 vierasta, ja pitopalvelusta sanottiin, että ruokailuun menee 1 - 1½ tuntia. Yksi tunti kuulostaa minusta hirmu vähältä (tosin meillä otetaan ruokaa pöydän molemmista päistä, joka nopeuttaa jonottamista), ollaan varattu ruokailulle pari tuntia.

Muoks. typo.

Muokattu: , käyttäjä: Sari_O

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alustava aikataulutus meidän hääpäiväämme. Miltä teistä vaikuttaa?

Aamulla juhlapaikan koristelu, kukkien nouto.. Juhlapaikan koristelua voivat muut jatkaa ollessani kampauksessa ja meikissä

Klo 10-12 kampaus ja meikki

12-13 Lounastauko + rauhoittumista

13-14 Pukeutuminen + valokuvauspaikalle siirtyminen (ei ole kuin pari km)

14-15 valokuvaus

15-15.45 Rauhoittumista yms., siirtyminen kirkolle

16 vihkiminen

16.30 kunniakierros hääautolla ja juhlapaikalle siirtyminen (n. 300m)

17-17.30 Onnittelut, pöytiin siirtyminen, kaaso kertoo juhlan kulusta ja esittelee vieraat

17.30-19 ruokailu

ruokailun loppupuolella sulhasen äidin puhe

Valokuvausvartti

Vapaata aikaa

19.45-20.15 taikashow

20.30 Kahvi + kakku

Ohjelmaa: häälotto, 12kk-leikki

22 Häävalssi + tanssia juhlaväelle

22.30 Hääkimpun ja sukkanauhan heitto

vapaata seurustelua

Muokattu: , käyttäjä: kevät2011

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ole vielä miettinyt aikataulua loppuun asti. Tiedossa on, että haluan syödä rauhassa hotelliaamiaista (edellinen yö siis tyttökaverien kanssa hotellilla)

9-13 Tukka, meikki, pukeutuminen jne

13.30 Siirtyminen kirkolle

14.00 Vihkiminen

n. 14.30-15 Yhteiskuvat kirkolla

15 Hääpari lähtee valokuvaukseen, vieraat siirtyy sillä aikaa juhlatilalle 1h aikaa. Juhlapaikalle matkaa ripeästi kävellen 15min..

16 alkaa juhla (tämä lukee kutsussakin)

ELI kysymys kuuluukin, olemmeko "velvollisia" järjestämään vieraille ohjelmaa kirkon jälkeen kun kutsussa jo on ilmoitettu kl 16 alkava juhla. Kutsuja ei ole vielä lähetetty niin infokirjeeseenhän voi sepustaa ihan mitä vaan. hyvän sään salliessa olin ajatellut että kaaso+bm voisi johdattaa vieraat kävelyretkenä Espan kautta. Voisivat vaikka ennakkoon jo käydä esim. kilistelemässä Kappelissa tms... Häät siis Helsingin keskustassa vihkimisineen ja juhlapaikkoineen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän tuleva hääpäivä kuukauden päästä näyttää tältä:

Aamulla herätys kaason luota, suihku ja aamupala

Klo 8-12 morsiamen kampaus ja meikki, kaaso heittää, sen jälkeen kaaso menee takaisin asunnolleen ja meikkaa ym valmistautuu muuten itse

Klo 11 kaason kampaus samassa paikassa.

Klo 12 lähdetään yhdessä taas kaasolle

Klo 12.15-14.10 Pukeminen ja syöminen. Kamat kasaan ja menoksi.

Klo 14.45 valokuvaus eräällä vanhalla kivisillalla minne sulho tulee :-X (ja toki valokuvaaja)

Klo 16.15 vihkiminen, en tiedä kuinka aikaisin tulee olla kirkossa mutta varmaan 15.45

Sen jälkeen juhlapaikalle meno, onnittelut, alkumalja, tervetulotoivotus.

Klo 17.30 Ruokailu (buffet) ensin alkupalat ja sitten pääruoka.

Ohjelmaa, pari leikkiä

Klo 20 Kakkukahvit ja karkkibuffetin "avaus"

Boolit ja juomat esille, musaa ja tanssia, hauskapitoa ja seurustelua.

Kimpun heitto myös joko tässä vaiheessa tai ennen kakkua?

Klo 22.30 Yöruokana hotdog -kärry tulee pihalle

Klo 01 juhlat loppuvat, kaaso pakkaa tavarat mukaan ja me lähdetään miehen kanssa hotellille hääyön viettoon.

Osa sukulaisista jää juhlapaikalle yöksi ja osa menee meidän talolle, ja sunnuntaina vielä tarkotus koota sukulaiset meille kahville ennen kun lähtevät ajamaan kotia kohti.

Seuraavana päivänä eli 2pv häiden jälkeen suunnataan häämatkalle :-X Joten viedään eläimet anoppilaan hoitoon ja sitten kentälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

7.00 Herätys

9.00 Meikki

10.30 Kampaus

12.00 Pukeutuminen

13.00 Hääkuvaus

15.00 Hääjuhla alkaa (kyseessä siis pelkät juhlat, vihkiminen edellisenä päivänä maistraatissa)

15.15 Onnittelumalja

15.30 Päivällinen

17.00 Puheita yms

18.00 Kakkukahvit

21.00 Häätanssi

22.00 Iltapala

-- 24 Bändi lavalla

24-- DJ Kaaso

Muokattu: , käyttäjä: T-Bird

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

07:00 Herätys

09:00 Kampaus (aamukahvit + leipä mukaan)

11:00 Meikki (itse)

~ vapaata ~

13:00 Pukeutuminen

13:30 Lähtö kirkolle

14:00 Vihkiminen

14:30 Juhlapaikalle

15:00 Onnittelumalja

15:15 Ruokailu

15:30 Valokuvaus hääparilla (muut jatkaa ruokailua..)

17:00 Hääkakun leikkaus + jälkiruoka

19:00 Häätanssi + bändin eka setti

20:00 Ohjelmaa (mitä?)

21:00 Iltapala

ja tästä jatkuu bändin 2. setillä ja ohjelmalla aina 24:00 asti, jolloin siirrytään jatkopaikkaan.

Tuo on vain viitteellinen, kuulemma kellonajat muuttuu aina. Mut eipä siinä kelloa varmaan paljon katsellakaan :)

Ja seur. päivä:

- Aamiainen vuoteeseen hotellissa, huomenlahjat

- Klo 12 mennessä juhlapaikka siivottu (kaaso+BM hoitaa)

- Klo 13 Hääbrunssi

- Klo 16 Lähtö häämatkalle ;)

Muokattu: , käyttäjä: My_Dream_Wedding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäni alkaa ihan ahdistamaan miten sitä selviää kaikesta hääpäivän aamuna. Vihkiminen tapahtuu klo 12.00 ja ennen sitä pitäisi saada tukka ja meikki laitettua. Aika meikkiin ja kampaukseen on 8.30. Ja onhan siinä sitten kaikkea muutakin... :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

huih, kohta enää viikko jäljellä ja sitte ollaankin jo rouvashelkilö :D

yövyn meillä kotona kaasojeni kanssa, sulho menee varmaan jomman kumman bestmanin luo :)

mä olen alustavasti ajatellut seuraavaa aikataulua:

Herätys 6.30-7.00

Kampaus 8.00

Meikki 10.30-12

Kukkien nouto tähän väliin (aikaa en laske kun on meikkipaikkani vieressä oleva kukkakauppa)

Pukeutumaan, ollaan varmaan takaisin meillä viimeistään 12.30

Lähtö kirkolle 13.40 ( tai 45)

Vihkiminen klo 14

Kuvaus studiossa n.14.30

Onnittelut ja malja 16.00

Ruokailu 16.30

ruokailusta etennpäpin mennäänkin sitten n. suunnilleen aikataululla... tarkoitus siis olisi että ruokailu kestää n. 1,5 tuntia jonka jälkeen tulee esiintyjä ja se kestää vajaan tunnin (tällä välin pitoplavelu saa rauhassa laittaa kahvit jakaun pöytään) tämän jälkeen kakkukahvit ja tanssit pyöräytetään käyntiin melkeinpä heti perään :)

mitä luulette, riittäkö tuo tunti pukeutumiseen? meillä kaikilla kolmella on nyöritettävät puvut, mutta mitä nyt olen kaasojeni pukuja sovitusilanteessa nyörittänyt niin ei siitä kovin kauaa mennyt/puku.. ja kaikki muuhan on silloin jo valmiina niin toivotaan että riittää.

tuon kukkien noudonkin voi tehdä niin että toinen mun kaasoista käy ne kukat ottamassa niin ei tarvii enää meikin jälkeen niitä hakea.. kunhan nyt pähkäillään :D täytyy varmaan tehdä "koesovitus" mun puvun kanssa että minkä aikaa sen nipomiseen menee..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi rähmä, koko syksyn olen odottanut että saan varata vihkijän paikan päälle, aikaisintaan 4 kk etukäteen, ja nyt aamulla soittaessani klo 15 aika oli jo mennyt... :girl_cray: Mikäs nyt neuvoksi, vihkijän saisi vasta 16.15 maistraatista, mutta meillä otetaan valokuvatkin paikan päällä vihkimisen jälkeen, joten menee aika iltapainoitteiseksi juhlaksi vaikka nimenomaan kaunista kevätpäivää halusin viettää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysyin jo heti eilen, lupasivat ilmoittaa ensi viikon keskiviikkoon mennessä, suostuuko joku. Sanoi, että koska vihkiminen on heillä vapaaehtoista, ja usein lauantaisin, niin halukkuus vaihtelee suuresti. Ensi viikon keskiviikkona minun on tosin tiedettävä, koska kutsujen teksti viimeistellään silloin ja olisi hyvä jos ajan saisi oikein kutsuihin... :/ Peukut pystyyn, rakkaat kanssamorsiamet!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidetään peukkuja, Mimosah, että onnistuu! Itsekin jännitin tosi paljon saammeko vihkijän ylipäätään suunnittelemallemme päivälle elokuulle. Tietenkin juuri klo 15 aika oli mennyt meidänkin tapauksessamme. Se näyttäisi olevan suosituimpia tämän gallupinkin perusteella.

Otimme kuitenkin tarjotun klo 17 ajan, koska toinen vaihtoehto olisi ollut ennen klo 13.30. Meillä on tosin pieni tilaisuus, noin 30 vierasta. Kuvaus hoidetaan ennen vihkimistä. Vihkimisen jälkeen kevyt ruokailu, jonka jälkeen hääkakku ja muut leivonnaiset. Muuten ohjelmassa vain vapaata seurustelua.

Tässä tapauksessa tuo myöhempi aika tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Mitä mieltä te muut olette?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja niinhän siinä sitten kävi, ettei kukaan käräjäoikeudesta ilmoittautunut vapaaehtoiseksi... :( :( Nyt alkaa keinot loppumaan, mikä neuvoksi??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mimosah missä päin asutte? Onko "lähellä" toista maistraattia tai käräjäoikeutta, josta saisitte sen vihkijän?

Oma aikataulumme näyttää tältä:

7.30 Herätys

9.00-13.30 Kampaus ja meikkaus kaason kanssa

13.45 Pukeutuminen

14.30 Vieraat paikalle

14.45 Lähtö juhlapaikalle (hääpari)

15.00 Vihkiminen

15.15 Onnittelut ja onnittelumaljat

Vieraitten kanssa valokuvien ottoa

16.00 Ruokailu

18.30 Kahvit

19.xx Morsiuskimpun heitto

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Asumme turun seudulla, täälläpäin eivät muut maistraatit vihi juhlapaikalla virka-ajan ulkopuolella kuin Turun oma. Olen lähettänyt pyyntöjä sähköpostitse ympäri Suomen, ja yrittänyt tavoittaa puhelimitse, mutten saa vastauksia... STRESSAA!! :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään