Jump to content
Naimisiin.info

Lahjatoiveena raha


Guest katja(Guest)

Recommended Posts

Tämän hetkinen versioni on seuraava:

Toiveemme on, että teidät saamme

juhlaamme jossa onnemme jaamme.

Älkääkä ajatelko meistä pahaa

vaikka lahjatoiveenamme onkin puhdasta rahaa.

Meillä on jo niin paljon kaikkea toistemme haalimaa,

että haluaisimme vain päästä kiertämään maailmaa.

Niinpä hääparin ylin toive on, että omatoimisen lahjain hankinnan sijaan heitä muistettaisiin lahjashekeillä tai kaivertamattomilla hopea-aterimilla, jotka on helpompi pantata häämatkan paluulippuja varten.

---

Siinä on vaan liikaa tavaraa jo omasta mielestänikin. En vaan millään raaskisi luopua kummastakaan osuudesta. Aih ja voih tätä valinnan vaikeutta!  ??? Mutta jotain hauskaa sen pitää ehdottomasti olla, mikään muodollinen ei sopisi meidän tyyliin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Niinpä hääparin ylin toive on, että omatoimisen lahjain hankinnan sijaan heitä muistettaisiin lahjashekeillä tai kaivertamattomilla hopea-aterimilla, jotka on helpompi pantata häämatkan paluulippuja varten.

;D LOISTAVA!!! Tuollaisen halluun minäkiiin!!! Tai kun kieltämättä tämä on ollut vähän kiusallinen ongelma meilläkin. Huomasimme nimittäin itse pari viikkoa sitten häävieraina, että vaikka hääpari toivoikin MYÖS rahaa lahjalistan lisäksi, niin me menimme ja ostimme aivan oman lahjan  ::) eli juuri niin kuin EMME toivoisi omien vieraidemme tekevän. no ok, myönnettäköön, että morsian on minun ensi kesän kaasoni, jotenka tiesin tarkalleen mistä pari pitää ja mistä ei...siinä mielessä oma lahja oli aika turvallinen vaihtoehto. Lahjamme maksoi kuitenkin 75e, mutta oman miekkoseni kanssa mietimme, että jos oltais annettu lahja rahana, niin ei varmaankaan oltais annettu yhtä paljon....vaan ehkä 50e.

Mutta nyt kun näimme mitä kaikkea ihanata pariskunta sai, olemme alkaneet miettimään josko sittenkään laitamme tätä rahalahjatoivetta. Mutta toisaalta, emme todellakaan pääse häämatkalle, ellei jostain tipu lottovoitto (tai vaihtoehtoisesti häälahjoja kahisevassa muodossa).

Link to comment
Share on other sites

Villiviivin runo oli minusta aika kiva. Mielestäni kuitenkin on kaiken kaikkiaan hyvin vaikeaa esittää rahalahjatoivomus niin, ettei joku kuitenkin koe sitä tökerönä kerjäämisenä.

Niinpä itse jätämme kaiken siihen viittaavan pois. Kyllähän ihmiset ymmärtävät kertomattakin, että raha on aina tervetullut ja sopiva lahja hääparille. Halutessaan he voivat tuoda shekin tai kysyä tilinumeron kaasolta/vanhemmilta. Ja jos tarpeetonta tavaraa kuitenkin tulee lahjaksi, niin pystymme kyllä elämään sen asian kanssa. Ennemmin niin kuin että loukkaamme tahtomattamme vieraitamme.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mäkin kaipaisin Sinderellan tapaan jotakin kivaa runoa, jolla voisi kertoa vieraille, että lahjaksi kaivattaisiin rahaa/lahjakortteja rakennusprojektia varten. Jos jollain on ideaa tai on saanut kivan kutsun, missä tällainen värssy on ollut, niin kiltit auttakaa!  :-/

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli just tiukka keskustelu sulhon kanssa aiheesta.

Hänen mielestään voi hyvin laittaa tilinumeron kutsukorttiin,

mutta minä en kyllä laittaisi.

Meille tulee juhlaohjesääntö joten laitamme sinne sitten varmaan

(jos saan tahtoni läpi, niin ei siis tilinumeroa  ;) ) vaan

" ...olisi suotavaa tuoda kirjekuoria tai sitten jotain todella persoonallista".

Meillä näin siksikin että emme tarvitse/halua enää yhtään kattilaa, lakanaa eikä leivänpaahdinta, ja painotammekin sitä ettei todellakaan tarvitse tuoda mitään jos ei keksi/jaksa/halua/ole varaa.

Link to comment
Share on other sites

---" ...olisi suotavaa tuoda kirjekuoria tai sitten jotain todella persoonallista".---

Anteeksi vaan, mutta minusta tämä kuulostaa lähinnä uhkaukselta. :P Ja tuo huomautus "jostain todella persoonallisesta" on sellainen, että ainakin minulla loksahtaisi leuka auki, että mikähän mahtaisi olla riittävä taso. :-/

Link to comment
Share on other sites

Aikanaan avioon astuttuamme pyysimme vieraita osallistuimaan lahjashekillä kulujen kattamiseen. Tosin sanamuoto taisi olla hieman toinen ;D Kun kaksi varsinkin nuorta menee naimisiin jotka kuitenkin ovat jo asuneet pitkään yhdessä on ymmärrettävää että toivovat apua juhlien järjestämiseen :-[ Monta kertaa on jo pesä rakennettu eikä ollaniinkään mitään tilpehööriä vailla  :o Tosin olen nähnyt muutaman kerran kutsussa tilinumeron "matkakassan kartuttamista" varten. Ei ole mielestäni häpeä pyytää rahallista avustusta. Sitäpaitsi monissa eri kulttuureissa lahjat annetaan aina käteisenä :o :o kuten myötäjäiset ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä oli yksinkertaisuudessaan näin: Muistamiset mieluiten häämatkatilillle ja sen alla tilinumero / sulhoni nimi. Lisäksi meillä oli Stockmannin häälahjatoivelista. Siitä sitten vieraat voivat valita ostavatko lahjan vai antavatko rahaa.  

Link to comment
Share on other sites

Maassa maan tavalla. Jos osa vieraista tai hääpaikka on Keski-Euroopassa, niin sitten paikallisten tapojen mukaan.

Samaten Suomessakin eri alueilla ja eri piireissä on varmasti eri tavat, ja ihan ihmistenkin kesken on eroja. Kaikkia ei voi miellyttää.

Miksei se tilinumero voi olla yhdenä vaihtoehtona muiden muassa? Itse en anna rahaa lahjaksi, mutta ei se mulle kuulu jos joku muu haluaa niin tehdä. Lahjalistoista pidän, muttei kaikkien tarvitse niitä noudattaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että jos itseä arveluttaa/hävettää laittaa tilinumero kutsuun, niin sitten sitä ei kannata laittaa. Jos taas joku muu käskee jättämään sen pois, vaikka itse sen haluaa niin ei kun numero kutsuun vain!

Edit: ainoastaan nuo : muistakaan mieluiten rahalla / vain persoonalliset lahjat käy - käskyt ovat ehkä hieman karkeita.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän juhlaohjesäänönssä lukee näin.

"Koska taloudessamme on jo kaikkea tarpeellista kaksin kappalein, sekä kaapit täynnä tavaraa, olemme päätyneet toivomaan, että lahjojen sijaan saisimme avustusta häämatkakassaan. Avustuskuoria varten on hääpaikalla asiaan kuuluva kassakaappi."

Ei haluttu laittaa tilinroa, joten päädyttiin tämmöseen ratkaisuun. Kassakaappia ei ole vielä keksitty. Luultavasti tulee olemaan lukollinen postilaatikko tms. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viimeiset häät joissa ollaan kihlatun kanssa oltu, oli semmoisen puolitutun pariskunnan häät. Meidät kutsuttiin koska autoin morsiamen polttarijärjestelyissä, ja lopulta laitoin myös morsiamen hiukset.

Mietimme pitkään sopivaa häälahjaa ja päädyimme lopulta antamaan lahjakortin Anttilan kodin ykköseen. Ehkä vähän mielikuvituksetonta mutta sieltä saa pariskunta sitten käydä ostamassa mitä haluavat. Lahjakortin summa oli 50 euroa mikä mun mielestä oli aivan hyvä summa.

Meillä kun joskus häitä vietetään, niin kyllä toivotaan mieluusti rahaa, tai lahjakortteina muistamiset. Juurikin sen takia että ollaan asuttu yhdessä jo vuosia, ja kotoa löytyy jo kaikennäköistä tavaraa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kun lisätilaa ei ole vaikka kuinka raivaa,

ei vieraidenkaan kannata nähdä lahjan suhteen vaivaa!

Makuja on monia, toiset käy yksiin

ja aina voi varautua yllätyksiin!

Keräämme myös pesämunaa sukan varteen,

häämatkalle kun mielimme ennen paluuta arkeen.

******

Ja nyt tulee se pakollinen paha,

lahjakäärö vai kylmä raha!

Tässä vaiheessa kuuluu sanoa, että lahja ei ole tärkeä,

mutta moni ei näe lahjattomana saapumisessa mitään järkeä.

Lahjan suhteen ei ole aihetta huoleen,

kaiva kuvetta ja laita se kuoreen!

Jos tässä mentiin liian suorasti asiaan,

voi sen paahtimenkin pakata sievään rasiaan!

On elämä tasapuolisesti arkea ja juhlaa,

ethän silti ansioitasi vuoksemme turhaan tuhlaa!

On matka/remontti/oma koti suurin haaveemme,

pakettilahjan sijaan ehkä haluat sijoittaa tulevaisuuteemme!

Häiden jälkeen meillä on sitten aikaa yhdessä varttua,

tehdä suunnitelmia ja antaa säästötilimme pesämunan karttua.

*******

Tuossa muutama, jota voi mielensä mukaan muokata. Mekin ollaan hääpäivän koittaessa oltu yhdessä 8 vuotta ja saman katon alla asuttu 7 vuotta, niin tuota kaiken näköstä roinaa ja lasia ja astiaa on päässyt kertymään ihan riittämiin!!!

Link to comment
Share on other sites

Itse en tunne luontevaksi pistää tilinumeroa kutsuun, jotenkin se ei vaan sinne sovi...  :-/ Mutta kukin tavallaan. Me laitamme listan Stockalle, mutta koska menemme häämatkalle vasta myöhemmin ja mieluusti keräisimme sinne avustuksia, paras vaihtoehto on avata matkatili matkatoimistoon, esim. Areaan ainakin mahdollista. Ei tarvitse ilmoittaa tilinumeroa, vieraat saavat nimet ilmoittamalla laittaa avustusta matkatilille. En tiedä että saako siitä jonkun kortin mukaan vai miten toimii että tiedetään ketkä ovat mitäkin antaneet, mutta luulisin että joku fiksu systeemi löytyy...

Link to comment
Share on other sites

Meidän juhlapaikan pitäjä kertoi ettei kuulemma kannata laittaa tilinumeroa. Ihmiset antavat enemmän käteisellä ;D

Niin ja oli yhdelle kaverilleni viime kesänä käynyt niin että olivat laittanett tilille rahaa, mutta jostain syystä eivät olleet menneet perille. Hääpari ei tietenkään kehdanneet kysyä asiasta kun se sitten tuli selville puolen vuoden kuluttua. Rahat olivat jostain kumman syystä menneet väärälle tilille.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestäni aina hiukan mennään mauttoman puolelle, jos varsinaisessa kutsukortissa on tilinumero tai maininta jostain lahjalistoista. Juhlaohjesääntöön ne sopii ehkä paremmin, ja kaikkein fiksuinta olisi, jos vaikka ilmoittautumisia vastaanottava henkilö vastaisi niistä. Itse olen ollut noita ilmoittautumisia vastaanottamassa kaason roolissa, ja vaikka kutsussa ei asiasta mitään mainittu, niin ihmiset osasivat kysyä neuvoa minulta. Ja jos joku ei kysynyt, niin kysyin häneltä, että onko häälahja jo selvillä, vai tarvitsetteko vinkkejä. Näin homma hoituu tyylikkäimmin, eikä taatusti kenellekään tule mitään kerjäämis-fiiliksiä. Mutta tietysti ihmiset ja suvut ovat erilaisia... ;)

Link to comment
Share on other sites

Meille tuli taannoin hääkutsu, jossa oli C5-kuoressa kortti,  A4-kokoinen ajo-ohjelappunen sekä lisäksi pikkuinen (ehkä 10x3 cm) paperilappu, jossa luki lahjalistan osoite sekä lahjatilin numero. Minusta tuo oli ihan kiva juttu; ei tuntunut, että se lahjalista/tilinumero olisi ollut kutsun keskeisin asia, mutta toisaalta nekin tiedot löytyivät niitä haluaville.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli kutsun liitteenä juhlaohjesääntö, ja siitä löytyy tällainen kohta:

Minkäämmoista lahjuskapinetta ei vaarita. Olemme yhressä kortteeranneet jo vuasikauret, ja elämisseen tarvittavat kapineet meiltä löytyy. Jos morsianta ja suluhasta tykkää erityisesti ilahuttaa, ni häämatkatilimme kannattaa huomioira. Tilinummero on 123456-7890  ja tarkotuksenamme matkustaa tammikuusa ”hanimuunille” etelän paratiisisaarelle.

Mä olin ihan tyytyväinen tuohon ratkaisuun, nimittäin "kannattaa huomioida häämatkatilimme" on kuitenkin ihan ystävällinen ilmaisu, ei liian jyrkkä.

Link to comment
Share on other sites

Asumme sulhon kanssa ulkomailla ja häät Suomeessa. Meidän mielestä on luontevaa ja kohtuullista pyytää rahaa. olemme asuneet monta vuotta yhdessä, joten kaikenlaista tavaraa kyllä löytyy. Matkatavaroita on muutenkin aina niin paljon, ettei enään mitään astiastoja tarvitse raijata.

Link to comment
Share on other sites

laitamme vain:

Jos haluatte meitä muistaa,

toivomme teidän kartuttavan häämatkakassaamme,

koska kotimme on jo täyttynyt esineistä.

EI tilinumeroa

Link to comment
Share on other sites

Meillä hääkutsussa oli vain hääsivustomme osoite, jonka takaa löytyivät mm. ajo-ohjeet ja lahjatoiveet. Sinne ei tuntunut niin pöhköltä tilinumeroa kirjoitella, vaikka kyllä senkin mainitsimme vikana, ykköstoive oli, että lahjakkaat vieraamme esittäisivät juhlissa jotain, mukana kun oli esim. vaikka kuinka monta muusikkoa  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee kutsuun runollinen rimpsu, jossa lukee "ettehän lahjaideaan ajatuksianne tuhlaa, voittehan antaa häämatkaamme rahaa, jollette tykkää siitä pahaa". Mun mielestä toi oli silleen asiallisesti laitettu. Ilmottautumisen yhteydessä voi kysyä tilinumeron anopeilta tai sitten tuoda shekin tai rahaa. Mitään ei ole siis kuitenkaan pakko tuoda vaan tärkeintä on juhliin osallistuminen. On aika tökeröä laittaa tilinumero suoraa kutsuun, tulee rahastuksen maku.

Link to comment
Share on other sites

Meillä luki että voi myös muistaa lahjashekillä ja jälkeenpäin saatiin kommentti, että tilinumero olis ollut helpompi/parempi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Mun mielestäni aina hiukan mennään mauttoman puolelle, jos varsinaisessa kutsukortissa on tilinumero tai maininta jostain lahjalistoista.

No eikä mennä. Tää on ihan vakiintunut käytäntö ja muutenkin asiallinen tapa. Turha siinä on sen enempää kierrellä ja kaarrella. Häihin mennessä kaikki kuitenkin hankkivat jonkun lahjan. Mun puolesta jos joku tästä vetää herneet nenään niin on ehkä parempi että pysyy kotona...  :P  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me aiomme myös pyytää rahaa, koska me ei yksinkertaisesti keksitä lahjalistalle mitään!!!

Olemme ostamassa mun kotitaloa (ja äiti ostaa meidän rivarikämpän) ja rahaa tulemme todella kaipaamaan talon remonttiin. Tuon asian kun keksisi laitaa vielä kivaan muotoon...

tyyliin... "iloisin yllätys olisi vaikka lahjakortti Starkille, niin saamme remonttitarvikkeita lisää meidän markille...."

Katsoo nyt millaisen runonpoikasen sit keksii....

Link to comment
Share on other sites

Mitä mieltä olette, ajattelimme tulostaa kutsuun matkalaukun kuvan, jossa lukee lahjavinkki: ja laukun kyljessä kirjoitettuna varaamamme häämatkan matkakohde ja päivämäärä, laukun alareunassa näkyy matkatilimme numero.

Olen pyöritellyt asiaa mielessäni, kun meillä ei mitään lahjatoiveita ole, ja eikö ole sama, jos kaaso antaisi kuitenkin saman tilinumeron, menee vain monilla tilinumeroiden tankkaamiseen puhelimessa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...