Guest vieras XD

Turha hääkimppu?

74 viestiä aiheessa

Onko kukaan koskaan oikein istahtanut ajattelemaan tuota morsiuskimpun tarkoitusta?

Miksi ihmeessä kukaan haluaa raahata jotain puskaa koko päivän mukanaan?

Koko morsiuskimpputouhu on ihan abdsurdi: Alttarille kävellään rutistaen kukkasia. Sitten sitä kimppua hyysätään päivä läpeensä ja lisäksi jotkut vielä tanssivatkin sen kukkapuskan kanssa. Kaiken kukkuraksi se pääsee aina valokuviin just morsiamen ja sulhasen väliin, välillä melkein kasvojen väliin. Kimppu kulkee mukana myötä ja vastoinkäymisissä :)

Miksi te haluatte morsiuskimpun? Mitä se teille merkitsee?

Aiotteko kuivata puskan kirjahyllyn päälle?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joku on hieman samoilla linjoilla itseni kanssa :) Ehkä olen taikauskoinen höpö, kun ei kuitenkaan uskalla jättää kimppua kokonaan pois, mutta itsestäni kimppu on (oikeastikin) aika turha! :huh: Mutta sen vuoksi minulle ei tule heittokimppua vaan heitän oman kimppuni illalla pois.Uskoisin,että alttarille se kulkeutuu mukana, mutta tuskinpa sitä tulee koko päivää raahattua matkassa. Joku voisi melkein kysyä,että miksi hankin koko kimppua..mutta kaipa se on nuo perinteet mitkä vetää... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluan kimpun, koska pidän kukista ja kotikin tuntuisi minusta kolkolta ilman viherkasveja ja ajoittain hankittuja kukkakimppuja. ;)

En kuitenkaan aio kuljettaa morsiuskimppua kaikkialle mukanani, sillä pidän myös käytännöllisyydestä. :grin: Käytän siis kimppua todennäköisesti vain vihkitilaisuudesa ja -kuvissa korunani ja lopun ajan se saa olla somisteena pöydässämme. Hiusvieheeni taas kulkevat mukana koko päivän ja illan ilman sen kummempaa kuljettamistakin...

---

Lisäyksenä: en aio heittää kimppuani (häissämme ei ole muutenkaan leikkejä) enkä kuivattaakaan sitä, vaan vien sen häiden jälkeen biojäteastiaan. :P

Muokattu: , käyttäjä: Peppi Pitkatossu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle ei tule kimppua juuri sen turhuuden vuoksi. Jos minulla olisi kimppu, kävelisin varmaan vihittäväksi sen kanssa, mutta sen jälkeen heivaisin sen käsistäni. En okein ole sellaista tyyppiä, joka tuntee kukkapuskan kanniskelun omaksi jutukseen. :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huojentavaa kuulla etten ole ainut :)

En vielä tiedä hankinko kimpun vai en. Pitää vielä kypsytellä ideaa. Perinteet painaa päälle mutta omakin tahto ja ajatusmaailma elää siinä rinnalla.

Jos otan, niin luontevinta olisi heittää se kimppu sitten neiti-ihmisten joukkoon. (jos sellaista ohjelmanroa edes tulee)

Jos oikein taikauskoon ja perinteisiin mennään, niin eikö se ole juuri se morsiamen kimppu, mikä sitä naimaonnea tuo. Sehän on neitilauman huijaamista heittää jokin pienempi kakkoskimppu ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla oli kimppu ihan sen takia, että se on niin kaunis. Tykkään kukista. Sillä sain myös väriä meihin, kun tuo valkoinen puku on niin väritön.. Heitin kimpun neidoille, koska en halunnut jättää sitä pölyyntymään hyllyn päälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jäin oikein miettimään. Jotenkin tuntuu että kimppu/kukka pitää olla. Tod. näk. kimppu on alttrille kävellessä mukana (etten rusenna isän ja sulhon kättä :) ) ja sitten kuvissa koristeena. Niinkuin joku jo sanoi meillä kimppu tulee varmaankin olemaan sitten juhlapaikalla päydän koristeena ettei tarvitse sitä kanniskella koko päivää mukanaan ja saatan sen kimpun heittää jonkun naimattoman riesaksi. ;) täytyy tosiaan miettiä asiaa tarkaan.. sillä kimputkaan ei ole mitään halpoja kapistuksia..ainakaan sellaiset mitä olen miettinyt.. että kannattaako sitä "turhaan" kimppuun tuhlata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei tule kimppua kahdesta syystä. Ensinnäkään mielestäni kukat eivät sovi marraskuuhun. Toisekseen miellän hääkimpun kristilliseksi symboliksi. Häälaukkuni tyrmätköön kaikki hienoudellaan ja sinne sentään mahtuu jokunen kymmensenttinen sisällekin säilöön. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajatus kukkapuskan kanssa pörräämisestä hääpaikalla tuntui itsestänikin vieraalta, myös sen takia ettei melle tule kirkko-osuutta (vihitään juhlapaikalla), mutta jotain halusin kaunistukseksi, joten päädyin pieneen koriin, jossa kukkia, eli tällainen samantyyppinen kun usein näkee morsiusneidoilla. Kori sopii hyvin pukuni tyyliin ja juhlapaikan miljööseen. Uskoisin, että mikäli meille olisi tullut ns. perinteisemmät häät kirkkoineen päivineen, en olisi ottanut edes sitä koria, vaan pelkän yhden kukan.

Luonnollisesti aion koriasetelmani säästää jälkeenpäin :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulle tulee hääkimppu, koska tykkään kukista ja halauan vähän väriä, tosin hiuksiinkin tulee samoja kukkia. :) "käytän" sitä kirkossa ja varmaan niissä poseerauskuvissa, mistä tehdään kiitoskortit ja kehystettävät kuvat. enpä usko että tanssin sen kanssa tai kävelen juhlissa muuten enää sen kanssa. saa olla sitten somisteena meidän pöydällä siihen asti että heitän sen neideille. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en tietäis, miten pidän käsiä siinä alttarille astellessa, jos ei ois kimppua. Tyhmältähän se kuulostaa mut näin on. :rolleyes: Mut en kyllä aio liikuskella juhlapaikalla koko aikaa kimppu kädessä, vaan kyllä se saa rauhassa koristaa hääparin pöytää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on aivan megalomaaninen ahdistus (:grin:) tästä kimppu-kysymyksestä. Olen jo monta kertaa miettinyt, että nou vei mutta sitten iskee epäröinti. Ja todellakin mua vaivaa toi sama kysymys kuin edellisessä viestissä, miten pidän käsiäni seremonian aluksi puhujan luokse kävellessä. Mies on toki siinä toisessa kädessä mutta mitä se toinen tekee, roikkuu vieressä :unsure:

Ja ovathan kukat kauniita ja mukavaahan se olisi oma kimppu suunnitella, mutta en kyllä ottaisi sitä maistraattiin mukaan (turhaan tiellä) ja kuvissakin sen mukana olo on vähän niin ja näin. Kukkia saa toki muutenkin, vaikka upeisiin pöytäasetelmiin tms. Mutta silti, pitäisikö se ihan morsiuskimppukin olla...

Ongelmansa kullakin :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee kukat vain koska minusta kukat on kauniita. Kimppuni tulee olemaan pieni, sillä itselleni tulee monista kimpuista sellainen hautavihko fiilis :o , siksi aluksi olin jättää koko kimpun pois. Päätin lopulta, että tilaan kukkakauppaan haluamani leikkokukat ja teen itse pienen kimpun niistä. Tarkoitus ei ole kuitenkaan retuuttaa sitä mukanani joka paikkaan... se saattaa jopa jäädä alttarille seremonian jälkeen. (ei toki jumalalle lahjana :rolleyes: , vaan saattaa olla että tarvitsen molempia käsiäni poistumiseen :lol: )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekin juuri pohdin tätä kimppuasiaa. Meillä on vihkiminen maistraatissa, minkä vuoksi pidän kimppua turhana, sillä eipä siinä ajassa ehdi miettiä miten käsiään pitäisi. :) Päinvastoin, en tietäisi mihin kimpun laittaisin tai miten sitä pitäisin, kun ei ole kaasoakaan.

Mutta olisiko valokuvassa tyylikästä olla jokin kukka? En muista nähneeni yhtään hääkuvaa, jossa ei olisi kukkia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä haluaisin kimpun kirkkoon, ja juhlassa se voisi olla maljakossa ja pitäähän se kerran elämässä päästä se kimppu poiskin viskaamaan :) mutta en kyllä olis valmis laittamaan suuria summia tuohon, luulen että silloin vihkimispäivän aamuna tulee haettua jotain vaaleita kukkia kukkakaupasta. Mutta eihän tolla kimpulla loppujen lopuksi mitään tee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri se puska tuntuu ihan luonnottomalta... Ratkaisin asian rannekukkasella, joka kulkee mukana itsestään. Kuviin se ei tule mukaan kun viralliset kuvat otetaan ulkona (jos ei sada vettä tai ole muuten inha loskasää).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin mietin pitkään aionko mitään kimppua edes ottaa. Viime metreillä eli vain viisi päivää ennen häitä päätin sitten kuitenkin käydä paikallisessa kukkakaupassa kysymässä onko liian myöhäistä tilata morsiuskimppua. En todellakaan aio hyysätä kimppua koko päivää, vaan se pääsee mukanamme hääkuviin ja alttarille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kukaan koskaan oikein istahtanut ajattelemaan tuota morsiuskimpun tarkoitusta?

Miksi ihmeessä kukaan haluaa raahata jotain puskaa koko päivän mukanaan?

Koko morsiuskimpputouhu on ihan abdsurdi

En varma onko tämä nyt aiheesta vai aiheen vierestä, mutta luin jostain, että koko morsiuskukkatouhu on saanut alkunsa siitä, että ennen ei peseydytty kun muutaman kerran vuodessa (huh), ja morsian piteli siksi kukkia kehon tuoksujen peittämiseksi... ;) (Tuohon tarkoitukseen sitä nyt ei nykyaikana ainakaan tarvittaisi... ;)) Muistaisinpa nyt mistä tuon luin.

Mutta joka tapauksessa, minustakin kukat ovat kauniita (ja jotain mitä pidellä seremonian ajan ;)), en vain varma haluanko kimppua maistraattiin... Mutta miksei.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hienoa, että on muillakin samanlaisia mietteitä. Itse taidan jättää kimpun suosiolla sinne kauppaan. Toisaalta mietin, että pitääkö käsissä jotain olla? Jos sitten vaikka vain yksi kukka? Iso ruusu? Talvella vois miettiä jotain kynttilähommaakin..hm..mutta puskaa en kyllä raahaa metriäkään mukanani :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle kimppu on vain asuste muiden mukana. Kun päähän ja pukuun tulee ruusuja, tahdon niitä kimppuunkin. Mitään erityisasemaa sillä ei kuitenkaan ole. En aio pyöriä kimpun ympärillä hääpäivää eikä se välttämättä ole edes kaikissa kuvissa. Illalla viskaan kimpun pois enkä todellakaan kaipaa mitään erillistä heittokimppua. Kuivakukat on minusta kamalia, joten ajatuskin hääkimpun kuivaamisesta kirjahyllyyn on minun kohdallani naurettava. Totta kai kaikki tekee niin kuin tykkää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin oon vähän miettinyt tota kimppua ja sen tarvetta. Meille kun tulee maistraattivihkiminen ja sen jälkeen ravintolaillallinen perheiden ja parin ystävän kanssa, niin tavallaan tuntuu turhalta hankkia kimppua vain maistraattia ja kuvaa varten. Ei sillä kuitenkaan ravintolassa mitään tee. Tällä hetkellä voisi tuntua hyvältä ajatukselta yksi kukka. Mutta taas toisaalta en mä sitä kukkaa/kimppua hääkuvaankaan kuitenkaan tarvitse. Onpas vaikeaa.. pitänee kysyä miehen mielipide. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
En varma onko tämä nyt aiheesta vai aiheen vierestä, mutta luin jostain, että koko morsiuskukkatouhu on saanut alkunsa siitä, että ennen ei peseydytty kun muutaman kerran vuodessa (huh), ja morsian piteli siksi kukkia kehon tuoksujen peittämiseksi... ;) (Tuohon tarkoitukseen sitä nyt ei nykyaikana ainakaan tarvittaisi... ;)) Muistaisinpa nyt mistä tuon luin.

Tietääkseni voimakasta tuoksua ei ole käytetty morsiamen pahan hajun peittelyyn ;)

"Jo muinaisessa Egyptissä morsian kantoi voimakkaasti tuoksuvista yrteistä ja kukista tehtyä kimppua, jonka uskottiin suojaavan morsianta pahojen henkien manauksilta."

(lähde: www.amoriini.com)

Ai niin ja aiheesta: mulle morsiuskimppu oli kuin koru tai puvun koriste (myös ihan vain se puska ihan vain perinteen vuoksi :blush: ) - mutta en sitä raahannut mukanani kuin vihkimisen ajan, minkä jälkeen se oli maljakossa hääparin pöytää koristamassa.

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuoksujen peittäminen tuskin on Suomessa ollut koskaan tarpeen, kun täällä on saunottu useamman kerran viikossa, ja häitä edeltävän illan morsiussaunahan on nykyisinkin joillakin polttariohjelmana (edit: En siis tarkoita että kenelläkään olisi enää polttarit häitä edeltävänä päivänä). Sen sijaan jossakin renessanssi-Ranskassa, jossa eivät peseytymisen merkitystä tajunneet, oli kyllä arkenakin hoveissa kaiken maailman hajunpeittojuttuja. Siis vaatteisiin kiinnitettyjä tuoksupusseja ym. Kukat on varmaan kuuluneet häihin niin monessa kulttuurissa, että syitä löytyy kymmeniä.

Muokattu: , käyttäjä: Kartio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kukaan koskaan oikein istahtanut ajattelemaan tuota morsiuskimpun tarkoitusta?

Miksi ihmeessä kukaan haluaa raahata jotain puskaa koko päivän mukanaan?

Koko morsiuskimpputouhu on ihan abdsurdi: Alttarille kävellään rutistaen kukkasia. Sitten sitä kimppua hyysätään päivä läpeensä ja lisäksi jotkut vielä tanssivatkin sen kukkapuskan kanssa. Kaiken kukkuraksi se pääsee aina valokuviin just morsiamen ja sulhasen väliin, välillä melkein kasvojen väliin. Kimppu kulkee mukana myötä ja vastoinkäymisissä :)

Miksi te haluatte morsiuskimpun? Mitä se teille merkitsee?

Aiotteko kuivata puskan kirjahyllyn päälle?

Kiitos tästä kommentista! Olen tähän asti ajatellut, että pitää varmaan tehdä se morsiuskimppu itse, kun en halua mokomasta vihkosta maksaa itseäni kipeäksi. Tämän sinun kysymyksesi myötä vasta tajusin, että eihän minun ole pakko hankkia kimppua laisinkaan. Olen ehkä vähän hidas, mutta hyvä, että tuli tässä vaiheessa edes mieleen.

Eli näin ollen minulle ei tule kimppua sillä minulle sillä ei ole mitään merkitystä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään