Jump to content
Naimisiin.info

Turha hääkimppu?


Guest vieras XD

Recommended Posts

Me saadaan kukat lahjaksi, joten kumppu ja kaikki muutkin kukkakoristeet tulee niin kaasolle kuin bestmanillekkin. Kimppuuni tulee ainakin valkoisia liljoja...muusta en vielä tiedä. Pyöreetä jäykkää kimppua en halua vaan jonkin ei niin symmetrisen. Kukkia meille ei muuten kattaukseen ole juuri tulossa muutakuin maljakkoon liljan kukka.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olen myös miettinyt kimpun hankitaa. Me pidetään ortodoksiset häät, jolloin kannan kädessäni tuohusta, joten kimppua ei kannattaisi edes kirkkoon ottaa. Taidan kuitenkin itse tehdä kuvauksia varten kimpun (säästöä), jonka heitän illanpäätteeksi sinkuille neitokaisille.

Link to comment
Share on other sites

Mulle oli aina ihan selvio, etta kimppu tulee. Mielestani se nayttaa tosi kauniilta, vahan kuin kruunaa koko haalookin, ja lisaksi sita oli luonteva ja kiva pitaa toisessa kadessa kavellessa kohti 'alttaria'. Mulla oli kimppu myoskin lahes kaikissa kuvissa, joita otettiin juhlapaikalla, joten kimpulla oli siina mielessa tosiaan osansa juhlassa.  :D

Link to comment
Share on other sites

Olipas hyvä ketju. Minulle on ollut koko ajan itsestään selvyys että kimppu tulee, mutta tämän ketjun ansiosta rupesin miettimään että jos tyytyisin pelkkään tekokukkakimppuun....? Juhlapaikalle meillä ei tule kukkia koristeiksi syystä että jokainen kukka maksaa ja niitä pitäisi sitten hääpäivän aamuna hakea plus hintaansa nähden ne eivät kestä kauaa. Samahan pätee myös minun kimppuuni. Sekin maksaa, sekään ei kestä kauaa ja sekin pitäisi hakea hääpäivän aamuna. Kehtaako hääkimpuksi ottaa tekokukkia? :D Alttarille kävellessäni minulla on joka tapauksessa pakko olla jonkin näköinen kimppu kädessäni että voin sitten jännityksessäni sitä puristaa :D

Muokattu: , käyttäjä: maarit87
Link to comment
Share on other sites

 Kehtaako hääkimpuksi ottaa tekokukkia? :D Alttarille kävellessäni minulla on joka tapauksessa pakko olla jonkin näköinen kimppu kädessäni että voin sitten jännityksessäni sitä puristaa :D

 

En ole koskaan pitänyt tekokukista. Nyt olen kuitenkin valistunut siltä osin, että niitä kutsutaan  nykyään lähinnä silkkikukiksi :girl_cray3:  Samoin tällä palstalla askarteluosoiossa  on aika hauskoja versioita eri variaatioista, joissa kuka on korvattu muutoin. Samoin itsetehdyistä kimpuista löytyy kustannustehokkaita ja kauniita versioita mitä voi puristella jännityksissään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minä kukkakauppiaan tyttärenä olin aina ajatellut että kimppu tulee ja varmaan aikas prameakin kun äitini sen minulle voisi tehdä.

 

Noh, nyt sitten mietin että miten kerron äidilleni että kimppua en kyllä aio ottaa, eikä juhlatilaan paljoa kukkakoristetta muutenkaan ole tulossa :D Tämä siis johtuu siitä, että menen naimisiin saaressa ja olen sitä mieltä että Suomalaista saaristoa kauniimpaa asiaa ei ole olemassakaan ja tästä syystä en myöskään sinne mitään ylimääräistä koristetta tarvitse.

 

Mikäli muutan mieleni niin mahdollisesti luonnonkukista tehty "hippikimppu", siis sellainen aika "sotkuinen" voisi olla ok. Leikittelen myös sen vaihtoehdon kanssa että vihkimisen ajan minulla olisi kukkaseppele päässä. Katsotaan miten likan käy :)

Link to comment
Share on other sites

Minä ajattelin ensiksi tekokukkakimppua, mutta nyt rupesin miettimään, tarvitsenko sitäkään.

 

Meidät vihitään maistraatissa ilman tuttuja todistajia(no okei, EHKÄ mun äiti kutsutaan todistamaan), joten sielläkään en tarvitse mitään nyplättävää, kun ei ole mitään sen kummempia muodollisuuksia. Ja juhlissakaan ei taida olla mitään seremonioita tms, missä sitä tarvitsisi, joten ehkä en osta sitten kimppua ollenkaan. Hmm, täytyypä miettiä vielä! Rahaa ainakin säästyisi.

Link to comment
Share on other sites

Oikeasti mitä enemmän mietin, niin sitä enemmän hääkimppu tuntuu turhakkeelta. Toisaalta taas tietenkin riippuu häistä. Kinuskille sopisi varmasti juuri joku "hippikimppu" miljöön ja tunnelman huomioiden. Maistraattiissa on varmasti ihan morsiamesta kiinni haluaako kantaa kukkakimppua mukana vai ei.

 

Itse ajattelin alunperin etten ota ollenkaan tai sitten kaappaan lähellä sijaitsevalta puutarhalta jonkun kivan (maljakko)kimpun ja se siitä. Sitten ystäväni alkoi höpisemään kimpuista ja kyselemään mitä olen  suunnitellut ( höh - en mitään!!!! :ph34r: Jos olisin halunnut kimpun niin floristit osaisi sen homman). 

 

No tuon intensiivisen kyselyn pohjalta googletin sitten hääkimppuja ja INNNOSTUIN :girl_witch: kristallirintakoruilla koristellusta kukkakimpusta. Oikopääätä ostin ja tilaisin  bling-bling rintakoruja ympäri maailmaa, kolusin vanhan tavaran kauppoja ja kirppareita. Nyt on sitten läjäpäin rintakoruja, joihin olen tehnyt varret.  Mutta kuinkas suu nyt pannaan? Ajattelin ostaa ruusuja tms ja koota kimpun itse. Nyt kuitenkin olen alkanut miettimään, että kannattaisi ehkä kuitenkin viedä idea oikealle floristille ja antaa työ hänelle, koska kokeneen konkarin työn jälki poikkeaa kuitenkin erittäin suuresti omasta osaamisestani. :blush:

 

Nyt minua ihmetyttää miksi aloin hankkimaan kaikkea bling-bling juttua kimppuun, koska olen aina niin klassinen ettei bling-jutut ole olleet yhtään "minua", vaikka hauskoja muilla. Mutta koska niihin on nyt syydetty rahaa, niin kimppuun tulevat ja sillä sipuli.

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

Mulla ei ollut kimppua, enkä sitä yhtään kaivannut. Jotenkin mulla ei hetkeäkään ollut sellainen olo, että kimppu olis pitänyt olla. Ovathan ne kauniita, mutta niin turhia. Kukin tietenkin tavallaan myös tässä asiassa. :)

Link to comment
Share on other sites

 

************

......tuon intensiivisen kyselyn pohjalta googletin sitten hääkimppuja ja INNNOSTUIN :girl_witch: kristallirintakoruilla koristellusta kukkakimpusta. Oikopääätä ostin ja tilaisin  bling-bling rintakoruja ympäri maailmaa, kolusin vanhan tavaran kauppoja ja kirppareita. Nyt on sitten läjäpäin rintakoruja, joihin olen tehnyt varret.  Mutta kuinkas suu nyt pannaan? Ajattelin ostaa ruusuja tms ja koota kimpun itse. Nyt kuitenkin olen alkanut miettimään, että kannattaisi ehkä kuitenkin viedä idea oikealle floristille ja antaa työ hänelle, koska kokeneen konkarin työn jälki poikkeaa kuitenkin erittäin suuresti omasta osaamisestani. :blush:

 

Nyt minua ihmetyttää miksi aloin hankkimaan kaikkea bling-bling juttua kimppuun, koska olen aina niin klassinen ettei bling-jutut ole olleet yhtään "minua", vaikka hauskoja muilla. Mutta koska niihin on nyt syydetty rahaa, niin kimppuun tulevat ja sillä sipuli.

 

***********

 

Kävin kukkakaupassa tapaamassa floristia. Esittelin rintakoruja ja ideakuvia (Kuvia rintakorukimpuista). Lopputulos - olimme ihan eri aaltopituudella, eli hän ei ollut koskaan nähnyt moista eikä tuntunut oikein ymmärtävän ajatuksiani saati innostuvan uudesta haasteesta /erilaisesta kimpusta. Eli nyt asia on mietintävaiheessa. Tarvitaako kimppua ja laitanko rintakoru hässäkät hääpaikan koristeiksi vai käynkö testaamassa vielä toista floristia/teenkö kimpun kuitenkin itsse. Pian se selviää, koska kolmen viikon kuluttua häät on olleet ja menneet.

Link to comment
Share on other sites

Linkkaa Suli jokin kuva millaista tarkoitat! Näin niinkun vuosikaudet kukkakaupassa töissä olleena kuulostaa erikoiselta ettei kauppias ymmärtänyt. Missä asut? Kukkakaupoissa on kyllä todella paljon eroja myös eli kannattaa käydä toisessakin kaupassa kyselemässä!

Link to comment
Share on other sites

Minulla oli mukana useita ideakuvia sekä rintakorut. Minusta tuntui etten tullut ollenkaan kuulluksi eikä floristi valitettavasti ollenkaan innostunut asiasta vaan selitti ettei noita tietenkään kaikkia kannata laittaa (tietysti kannattaa - sitä vartenhan ne on!!!)

 

Tällä palstalla on vastaavia kuvia ainakin "Kukaton hääkimppu" ja "Talvimorsiamen kimppu" osioissa. Taisi olla jossain muissakin kohdissa. Googlesta löytyy paljon kuvia sekä suomenkielisenä sekä enkkuversiona. "Häähullun"  sivuilla on myös kuvia. Itse haluaisin valkoisen kimpun. Rintakorut on kirkkailla kivillä, metalliosat hopean värisiä.

 

http://haahullu.blogspot.fi/2011/09/haakimppu-kuin-koru.html

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

Okei, elikkäs nyt ymmärrän, olin jotenkin luullut että tarkoitit että kimpussa on sekä kukkia että näitä koruja, mutta haluat siis ilmeisesti ihan pelkästään bling blingeistä tehdyn kimpun.

 

Sinällään ymmärrän sitten kukkakauppiasta, tuohan ei ole kukkaprojekti vaan askarteluprojekti. Siis kyllä varmasti löytyy myös kukkakauppias joka tuollaisen suostuu tekemään ja kun on tottunut kimppuja sitomaan niin luulisi onnistuvan helpostikin. Kannattaa vaikka käydä vielä muutamassa ja kysäistä. Mutta, uskoisin kyllä että saisit itsekin aikaiseksi kauniin.

 

Et kertonut aiemmin että millaiset "tikut" olit niihin koruihin laittanut, mutta suosittelen paksua rautalankaa. Siis niin paksua että kestää sen korun painon taittumatta. Jos olet laittanut puutikut (tms. taipumattomat) niin kimpun kokoaminen on todella vaikeaa koska et saa niitä "kukkia" asettumaan juuri haluamaasi kohtaan ja varresta tulee myös spiraalin muotoinen (versus kun teet rautalangoilla niin saat varret taivutettua suoraan jolloin siitä tulee hyvä kädensija jonka saa päällystettyä nauhalla).

 

Kannattaa huomioida myös että korujen lisäksi uskon että tarvitset "täyteainetta", eli jotain pehmeämpää materiaalia (sulkia tms) korujen väliin jolla saat vältettyä sen että sinne kimppuun ei tule aukkoja. Tämä riippuu tietysti siitä millaisia koruja sinulla on, jos niitä on paljon eri kokoisia niin saatat pärjätä ilmankin.

 

Rautalangat kannattaa yksitellen päällystää kukkateipillä. Rautalangat itsessään "pyörivät" helposti sidontavaiheessa mutta kun ne langat päällystää kukkateipillä (voit ostaa kukkaupasta ja pyytää vaikka kauppiasta näyttämään päällystystekniikan, ei ole vaikeaa) niin niistä tulee sellaiset "tahmeat" eli pysyvät paikallaan eivätkä lähde pyörimään. Sitten kun on valmis niin nippu vaan kiinni narulla ja lopuksi varren päällystys nauhalla!

 

Kysele vielä kukkakaupoista, jos eivät suostu tekemään niin varmasti auttavat ainakin noissa rautalankatekniikoissa. Mutta kannattaa mennä kyselemään vasta joulun jälkeen, tämä on kauppojen stressaavin aika joten voin vannoa että saat erikoisprojektiin parempaa palvelua jos menet vasta välipäivillä! :)

Link to comment
Share on other sites

Heitän tähän väliin lisää OT:ta, eli kukkateippiä saa muualtakin kuin kukkakaupasta, esim. Tiimarin alessa on (laatueroista en tiedä).

Link to comment
Share on other sites

Rintakoruissa on vimpan päälle tukevat rautalankavarret, jotta "kukkia" voi  taivutella ja asetella. :girl_sigh:  Löysin youtubesta videon, jossa oli työohje alusta loppuun sellaiselle kukkaversiolle, mutta en kyllä ehkä kuitenkaan omiin taitoihin luota niin paljon kuin floristin.

 

Tarkoitus ei ole siis tehdä pelkkää rintakorukimppua, vaan tuollainen versio, missä on sekä kukkaa, että koruja. Rintakoruvarastoni ei ole kuitenkaan niin suuri, että  siiträ nyt kimppu yksistään tulisi, enkä sellaista haluakaan. Valkoinen ruusu tai neilikka voisi olla hyvä perusta  komeudelle.

 

Ja mitä kukkateippiin tulee, niin sen olen hankinut Tiimarista. Nyt kannattaa varmaan hakea vielä lisää loppualesta.

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

No mutta sitten on kyllä kumma jos ei kukkakauppias ole ollut samalla aaltopituudella jos haluat kukkaa ja vain koristeeksi noita koruja - sellaisen kimpun tekeminen pitäisi kyllä kuulua kukkakauppiallaa ihan perushommiin. Käy vielä kysymässä jostain muusta kukkakaupasta, joskus se on vaan ihmisestä kiinni että mitä haluavat ymmärtää!

 

Ja siis juu, kukkateippiä saa toki monestakin paikasta mutta koska en ollut ihan tietoinen siitä että onko Sulilla homma hallussa niin mielestäni paras on suositella paikkaa jossa saa myös käyttöopetuksen tarvittaessa :) Ja eiköhän se siis ihan sitä samaa tavaraa ole joka paikassa..

 

Valkoinen ruusu ja korut koristeena kuulostaa aivan ihanalta talvikimpulta! Tai miksei neilikkakin, jotenkin itse kuitenkin näen että ruusun yksinkertaisuus yhdistettynä bling blingiin olisi hurmaava yhdistelmä!

 

Mutta käy tosiaan jossain toisessa liikkeessä joulun jälkeen, tämä ensimmäinen oli selvästi yhteistyökyvytön!  :skilletgirl:

Link to comment
Share on other sites

Minustakin kukkakaupan suhtautuminen noihin koristeisiin oli erikoinen. Kyllähän elilaisia somisteita näkyy nykyään paljonkin. Poikkean vielä toisessa paikassa, koska ammattilaisen jälki on aina kuitenkin ammattilaisen jälkeä. Kiitos kannustuksesta ja rohkaisusta :tender:

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

Tämä on nyt kyllä ihan väärässä osiossa, mutta koska aiheesta täällä keskusteltiin niin....

 

Kinuskimansikan innoittamana käytin lounastaukoni piipahtaen toisessa kukkakaupassa - vielä jäätävämpi kohtelu. Heti kun astuin sisään, töykeä katse jota siivitti tiuskaisu "No mitä sinä haluat?" :angry:  Opin myös, että hääkimppuun tulee vain kukkia eikä muuta. Eikä tammikuun alussa ole varmaan kukka-autokaan käynyt, joten ei tiedä onko mitään kukkiakaan. :skilletgirl:

 

Sitten tuli mieleen kolmas paikka, josta mies yleensä hakee minulle kukkia. Ajattelin piipahtaa vielä siellä. Kukkatäti oli innostunut ja toisen kollegan silmät säihkyi kiinnostuneena kun nostin rintakorukollaasini esiin. Olimme aivan heti samalla aaltopituudella eikä korujen yhdistäminen ollut ongelma ollenkaan vaan päin vastoin. Kukkien osaltakin tuli heti visio miten siihen sopii muutama ruusu ja hortensiaa. Kaikkineen koko visiittiin meni varmaan 5 minuuttia, koska ajatuksemme kohtasivat heti. Joten korut jäi sinne ja kimppu on tilattu. Hienoa, ei tarvitse sitäkään enää miettiä. :girl_blum: :girl_blum: :girl_blum: :girl_blum: :girl_blum: :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

Ihana kuulla Suli! Mielestäni kampaajat ja kukkakauppiaat ovat sellaisia että niiden kanssa pitää vain löytää se kenen kanssa on samalla aaltopituudella, muuten mistään ei tule mitään! Ja koska nekin on persoonia niin joidenkin kanssa mätsää ja toisten kanssa ei.

 

Olen tosi iloinen sun puolesta! Niin ne unelmat toteutuu!  :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kauniista sanoista - ja positiivisesta sparrauksesta ja patistelusta. :girl_smile:

 

Oikeasti huomaan, että avioitumiseen liittyy paljon tunnepohjaisia asioita. Esim. se, että tämä kolmas paikka oli ainut, jossa kiinnostuneena plarasivat ideakuviani joissa oli  kuvia kukkakimpuista, korukimpuista ja niiden yhdistelmistä, merkitsi minulle paljon. On jotenkin ihanaa, kun joku osoittaa kiinnostusta ja paneutuu osaltaan asiaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minulle ei ole tulossa morsiuskimppua, mutta juhlapaikan koristelussa kukkakimppuja tulee kuitenkin olemaan. Mielestäni kauniit kukkakimput kuuluvat useaan juhlaan ja tuovat niihin kauniin lisän, mutta en kuitenkaan halua kantaa kimppua kädessä vaan pitää sen osana koristelua.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...