Hetukka

Kuinka aikaisin hääpukujen katsastus?

202 viestiä aiheessa

Mä ajattelin, että laihduttelen tässä myös ennen häitä, kuten neea, mutta kävin sovittamassa yhtä kerran pidettyä pukua ja se oli NIIN täydellinen mulle, että en yksinkertaisesti voinut hättää sitä ottatta!! Onneksi siinä on nyörit takana eli vähän voi laihduttaakin :girl_wink: Eli minä olen nyt sitten ostanut pukuni ja häihin on aikaa 9kk...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Neea-81: ei välttämättä, jos juuri sun kokoinen ja näköinen puku löytyy liikkeestä niin ettei sitä tarvitse tilata. Puvun tilaamiseen voi mennä aikaa useita viikkoja, ellei kuukausia. Itse en uskaltaisi jättää ostamista ihan niin viime tippaan, koska entäs jos silloin ei löydäkään juuri sitä mitä etsii, eikä ole aikaa tilata/teettää? Tietysti jos mielessä on ihan perusperuspuku ja oma koko on niitä tavallisia, niin sellaisen varmasti löytää kaupoista valmiina.

Voithan ostaa hääpuvun nyörityksellä esim. 4 kk ennen häitä, se kun antaa pelivaraa. Tai sitten ostaa hitusen pienemmän puvun jo valmiiksi, se kun antaa kummasti motivaatiota laihdutukselle, kun on kerta pakko mahtua.. :) Näin ainakin mulla. Tai jos ostat nyt hyvän kokoisen puvun, niin ompelija pystyy pienentämään yleensä pukua kuin pukua, suurennus ei välttämättä ole niin simppeli juttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa ilmeisesti yksi mattimyöhäinen. Häät on toukokuussa 09 ja koko ajan ajattelin, että eihän nyt ennen vuodenvaihdetta vielä oo tarvis pukua ruveta kattelemaan (ja kun suunnittelin muka laihduttavani (no vähän laihduinkin syksyllä)). Nyt oon yhdessä pukuliikkeessä käynyt ja siellä sanottiin, että myöhään oon liikkeellä, kun ei mitään enää ehdi tilata. Sama näyttäisi olevan myös ainakin Suomen Pukuvuokraamossa nettisivujen mukaan tilanne (toimitusaika n. 16 vko). Iiks. Toivotaan, että jostakin liikkeestä löytyy paikan päältä se mun puku...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä aloin miettiä, etten tiedä yhtään mitään hääpuvuista, ja mitä hintaluokkaa on minkäkinlainen puku. Onkohan ihan tyhmää lähtä tsekkaamaan ihan hintavertailuna pukuja jo paria vuotta aikaisemmin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemuksia puvun vuokraamisesta noin kuukautta ennen h-hetkeä? Tarkoitus olisi saada kroppa pienennettyä sellaisiin mittasuhteisiin että kehtaisi niitä kuvia katsella vuosien saatossa... Tuntuu jotenkin hassulta että puku pitäisi sovittaa niin hirveän aikaisin... Kokemuksia muutenkin vuokraamisesta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt on jo puku valmiina. Sitä pitää tosin vielä kaason kanssa vähän muokata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät viiden kuukauden päästä, ja olen yrittänyt kovasti malttaa vielä mieleni pukuasioissa! Pelkään, että nyt ihastun johonkin pukuun niin, että ostan sen, ja sitten kuukausi ennen häitä jo kaduttaa... Tai sitten vastaan tulee myöhemmin joku ostamaani puhua vieläkin ihanampi! Kovasti olen kyllä pukulehtiä + nettikuvastoja ja näitä sivuja selaillut, ja oman unelmapuvun ominaisuudet alkavat olla tiedossa. Kohta päästän itseni irti, ja syöksyn sovittelemaan! :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko älytöntä ajatella lähtevänsä kattelemaan pukuja jos naimiaiset ois vuoden päästä tammikuussa? :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie laitoin pukutilauksen menemään tossa tammikuussa kun oli enää pikkasen reilu 5 kuukautta häihin. Nyt niihin on n.4kk. Puku ei ole vielä saapunut, joten mielenkiinnolla odottelen, että milloin tulee kun ulkomailta tilasin (zazabellan kautta). Toivottavasti ei kovin paljoa puku viivästy, että ehtii tekemään korjauksia jos tarvitsee. Alun perin oli tarkoitus olla äitini tekemä itse suunnittelema puku mutta kun halvalla löysin kivan mallin josta on helppo muokata itsensä näköinen niin päädyin siihen. Pikkasenhan se jäi harmittamaan ettei äiti tehnytkään mutta on mulla äidin vanha huntu. :)

Puku aloin katselemaan noin vuosi ennen häitä.

Muokattu: , käyttäjä: aranel

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko älytöntä ajatella lähtevänsä kattelemaan pukuja jos naimiaiset ois vuoden päästä tammikuussa? :girl_smile:

Ei! B) Itse ostin oman pukuni melko tasan vuotta ennen häitä. Ostin pukuni tampereen morsiusgallerian syysalesta, kun tänä vuonna alet eivät ehtisi olla ennen häitämme. Jos halusi hyödyntää alennukset oli puku ostettava näin paljon ennakkoon. Kerran kuussa sitä pukua on tullut sovitettua, etten vaan vahingossa lihoisi puvustani ulos :D kertaakaan ei puvun oston jälkeen ole kaduttanut ja mielestäni upeampaa pukua ei ole vastaan tullut ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä uusi käyttäjä ja eka postaus foorumille. :) Itsekin mietin, että kuinka aikaisin hääpukua kannattaa lähteä katselemaan. Innostus on valtava ja sormet syyhyävät, mutta häitä on alustavasti suunniteltu kesäkuulle 2010. Eli aika reilusti aikaa vielä. :D

Olen käynyt kerran sovittamassa pukuja ja katsellut vähän netistä, ja suunnilleen tiedän minkätyyppistä haluan. Nyt viikon päästä olisi myös Tallinnan matka tiedossa, ja haluaisin käydä vähän hypistelemässä pukuja. MUTTA, mistä sen tietää, etteikö ala kaduttamaan jos ostaa puvun jo näin aikaisessa vaiheessa? Onko ihan pöhköä katsella tai ostaa jo nyt? Haluaisin sitä paitsi vetoketjullisen puvun, kun en nyöreistä pahemmin perusta, ja sellaista onkin sitten vaikeampi muokata sopivaksi jos pääsee vartalo vielä muuttumaan.. Kannattaako unohtaa koko juttu vielä tässä vaiheessa vai ottaa puku mukaan jos ihanan löytää? :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täälläkin uusi käyttäjä, jolla häät 08/2010.

vuosi sitten kävin häämessuilla silloisessa kaason virassa, ja silloin kolahti ja kovaa, kun näin Morsiusgallerian pellavapukuja. Heti vain tiesin että tollanen mulle sitten tulee, kun sen aika koittaa. Olen niitä sivuja käynyt monesti kuolaamassa (itseasiassa en ole käynyt sen jälkeen, kun hääpäivä lyötiin lukkoon).

En ole sovitellut enkä aio antaa itselleni lupaa siihen ennen syksyä. luulen että syysaleissa tulee käytyä, ja jos sitä unelmien pukua ei sieltä löydy, niin sitten alan miettiä millaisen sieltä tilaisin. En kuitenkaan vielä halua todellakaan ostaa pukua (enkä oikeastaan edes vielä sovitellakaan) kun häihin on niin pitkä aika eikä sitä koskaan tiedä, millainen pullanhimo iskee. kurjaa, jos sitä paisuukin vuoden aikana niin paljon että pitää ostaa uusi puku ja eka jää käyttämättä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin pukukatselmuksella (ja ostinkin sitten puvun) tammikuun puolessa välissä, häät on elokuussa. Jos olisin jo syksyllä tiennyt meneväni tänä vuonna naimisiin niin olisin käynyt syysalessa, mutta kun enhän mä vielä sillon arvannut näin käyvän. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ostin pukuni vuosi ennen häitä ja en ole katunut päätöstäni, vaikka muita pukuja olen katsellutkin tässä aikani kuluksi. Se oli vaan mun puku! Alunperinkin puku ei istunut mun kroppaan ja nyt on vähän tullut paisuttua, joten tiukka kuuri päällä ja puku ompelijalle kesällä. On todellakin hyvä motivaattori, kun kerran kuussa alkaa änkkään itteensä pukuun :) Kannattaa käydä hyvissä ajoin kokeilemassa eri tyylisiä pukuja niin tietää mikä sopii itselle ja mikä ei. Samalla näkee eri värisävyjä ja mikä omaa silmää sekä vartaloa miellyttää. Ja varsinkin, jos haluaa teetättää tai tilata jonkun tietyn mallin, ei kannata jättää viime tippaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin ihanan pukuni helmikuun alussa, ja häät ovat elokuun ensimmäinen päivä. Ostin siis heti kun sopiva ja se oikea tuli vastaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ostin pukuni 08/08 ja häät 05/09. Mulle tulee värillinen puku ja halusin kaikkien häissä käytettävien värien jotenkin nivoutuvan yhteen, joten puku oli looginen valinta ostaa ensimmäisenä. Lisäksi löysin erittäin hyvin istuvan ja edullisen puvun, joten en jäänyt pitkäksi aikaa miettimään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin puvun maaliskuussa, häät helmikuussa 2010. Vielä ei kaduta tippaakaan, enkä usko että niin tulee tapahtumaankaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päätös naimisiin menosta tehtiin marraskuussa 2008 ja joulukuussa päätettiin ajankohdaksi kesäkuu 2009. Halusin vielä päästä hyödyntämään vuoden viimeiset alemyynnit Helsingissä ja puku löytyi juuri ennen joulua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät joulukuussa, ja nyt heinä-elokuun vaihteessa kävin ekaa kertaa pukuja katselemassa ja ostinkin sitten kun sopiva löytyi. Luulin olevani tosi ajoissa, meinasi ihan nolottaa kun kyselivät milloin hääpäivä on, mutta ilmeisesti en ollut ollenkaan aikaisessa. :D Liikkeellä oli nyt TOSI paljon nuoria tyttöjä shoppailemassa pukua vanhojenpäiväksi, ja sehän on vasta helmikuussa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät 10.10 ja pukua lähdin sovittamaan 13.6 ja samalla kertaa sen myös ostin. Taisin sovittaa 5-6 pukua ja olin kyllä jo päättänytkin, että sen puvun pitää sillä reissulla löytyä ja löytyihän se :girl_haha: . Halusin omannäköisen ja kauniin puvun, mutta en neuroottisesti etsinyt mitään tiettyä. Yllättävän helposti se mieleinen puku löytyi. Ja varmaan parempikin, ettei tullut kierrettyä montaa liikettä ja kokeiltua useampia pukua, veikkaanpa, että sitten se valinta kyllä olisi ollut vaikeampaa :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on nyt 08/09 ja pukuja lähdin katsomaan ekan kerran 03/09 lopussa ja parin päivän sisällä tein varauksen.

Puvun toimitusaika oli n. 10-12vkoa eli puku tuli n. 4vkoa ennen häitä Suomeen. Joten aika viimeisillä hetkillä aloin vasta

katselemaan pukuja ja jos olisi ollut vielä pidempi toimitusaika, niin enpä olisi saanut unelmien pukua..

Muokattu: , käyttäjä: miumiu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häihin tänään 1v 12pvä ja puku on killunut kaapissa parisen viikkoa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ostin puvun kesäkuussa 2009 ja häät ovat huhtikuussa 2010.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pukujen katsastamisen aloitin 2009 tammikuussa - itseni tuntien tiesin, että minun pitää kiertää useita liikkeitä ja kokeilla kymmeniä pukuja ennen kuin pystyn valinnan tekemään. Näinhän siinä kävi ja monta kertaa sovitusprosessin aikana mieli muuttui. Oikea puku löytyi lopulta maalis-huhtikuussa 2009. Päädyin tilamaan puvun netin kautta ja lopulta sain sen itselleni heinäkuussa 2009 noin kahdeksan kuukautta ennen juhlia. Puku on 2009-mallistoa, joten ostaminen näin aikaisin oli mielestäni perusteltua (pukua kun ei välttämättä myöhemmin enää valmisteta). :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään