Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka aikaisin hääpukujen katsastus?


Hetukka

Recommended Posts

  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oon vähän sitä mieltä että ei oo olemassa ns. "oikeeta ajankohtaa" hommata sitä pukua minkä haluaa. Jos se vain tulee vastaan niin se vain tulee, silloin se pitää ottaa sillä muuten sitä ei enää olekkaan ja kuten tuolla aiemmin mainittiin saattaa kestää sen tilauskin erittäin pitkään..

Ite päädyin teettämään pukuni kun on hiukan erikoisempi. Ompelijalla kävin maanantaina jotta sai minust mitat ylös ja tekee puvusta alkuvedoksen kertakäyttölakanaan jotta nähdään paljon sitä kangasta lopult menee ja miten pitkän laahuksen haluan..

Samalla sanoi että on ihan hyvä että oon ajoissa liikkeellä sillä kuulemma ens kevät on kiireistä, plus kun alussa aloin miettimään teetetystä mietin et oonko liian ajoissa, mut oon  nyt ihanne painossani joten kun joulu tulee niin ei ole ainakaan "kinkku-kilot" ympärillä ja sit voi kevään hyvillä mielin laihduttaa sen muutaman kilon joka jouluna pääs tulemaan ja tällein tiedän paljonko miun täytyy painaa ens vuonna jotta mahdun pukuuni..olipas hassusti selitetty, mut näin olen sen omalla logiikallani selittänyt ittelleni.  ;)

Eikä yksikään ihminen ole pitäny outona kun oon nyt jo liikentees..joten ihan huoletta menkää hommaamaan pukuja jos siltä tuntuu. ;D

muoks. niin ja jos se oikea puku tulee vastaan.. :D

Link to comment
Share on other sites

Häät ovat elokuussa 2008 ja puvun teettäminen aloitettiin heinäkuun lopulla. Puvun pitäisi valmistua viimeistään jouluksi, mikä on mielestäni sopivan ajoissa. Kun puku on valmiina hyvissä ajoin ennen häitä, jää kenkien, korujen ja muiden asusteiden etsimiseen riittävästi aikaa. :)

Minä rupesin miettimään pukuasiaa jo alkukeväästä, ja kesti heinäkuuhun ennen kuin tiesin varmasti minkälaisen puvun haluan...Jos olisin ruvennut katselemaan pukuja vasta ensi keväänä, ei teettämiseen ehkä olisi enää ollut aikaa. Mielestäni on ihan hyvä idea olla aikaisin liikkeellä, jollei päässä ole selkeää kuvaa siitä, minkälaisen puvun haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin häät elokuussa 2008 ja kolme päivää sitten ostin puvun. Ensimmäistä kertaa olin sovittelemassa pukuja pari viikkoa sitten ja silloin kyseinen puku jäi mieleen. Netistä katselin lisää pukuja ja mikään ei kolahtanut samalla tavalla, niin nyt sitten ostin puvun. Juuri minun näköinen ja oloinen, ihana  :-X Tuskin mieli tässä enää muuttuu, pitkään ollut jo selvillä minkä tyyppisen puvun haluan ja nyt se löytyi.

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät elokuussa 2008 ja itseni tuntien saattaa vartalon malli muuttua jonkin verran vuodessa... :)

Nyt olen pikkuisen liian hyvin grillimakkaraa kesän aikana syönyt ja tiedän ne kriittiset pari kiloa laihtuneempana olevani taas hieman eri mallinen, joten kai mä alan pukua keväällä teettää, ja ensi kesän grilliherkut jättää vähemmälle... ! Onpahan hyvä syy kun pitää normaalimitoissa pysyä häiden vuoksi!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Ankkuliini

Meillä häät elokuussa 2009 ja puvun siis ostin viime viikolla :-[

Se oli ensimmäinen asia mistä oon höyrynnyt häiden suhteen, jotenkin tuntui että kun puku löytyy, kaikki muu rakentuu sitten sen ympärille ja oikeassa olin ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest WishfulThinking
Apua, mä olin ihan ajatellut mennä sovittelemaan paria kuukautta ennen häitä... Tässähän tulee vielä kiire laihduttamisen suhteen ;D . Meillä on häät tammikuussa-08, joten taidan marssia sovituskierrokselle joskus kevättalvella...

Jaahas, täytyypäs päivitellä tilannetta. En todellakaan mennyt ostoksille kevättalvella vaan vasta nyt elokuun lopussa :) . Ja puku löytyi - vieläpä edullisesti kun poistivat vanhaa mallistoa uuden tieltä :) .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itekin ajattelin mennä vasta vuodenvaihteen jälkeen ostoksille, häät on kesäkuussa 2008. Mutta kun intoa löytyy ja huomasin et on alennusmyyntiaika, taidan lähteä jo nyt liikeelle. Saapahan mieskin sit levon, ettei aina tietokoneelta kuulu: "Kulta, tuu katsomaan, oisko tää nätti/hyvä/mun oloinen/liian kallis..."  ;D

Link to comment
Share on other sites

Voi apua! Meillä häät helmikuussa, eikä mitään tietoa puvusta! Jotenki mä muka ajattelin että on vielä aikaa..

No, mä olen varannu nyt ajan sovitukseen lokakuun alusta. Onkohan ne alet siis vielä sillon??

Täällä meillä päin kun ei ole edes noita liikkeitä, vaan kauemmaks on lähettävä..

Mutta jos ne alet on vain tän kuun loppuun, niin täytyy yrittää saada aika aikasemmin...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Heippa!

Ongelmani on siis seuraavanlainen, häät on elokuun puolenvälin jälkeen ja ennen sitä olisi tarkoitus pudottaa painoa reippaammanlaisesti koska olen melkoisesti ylipainoinen <_<

Kuitenkin olen lukenut että hääpukua kannattaa alkaa valitsemaan jo suurinpiirtein 1/2 vuotta ennen häitä. Jos kuitenkin aion pudottaa painoani vielä niin eihän siinä ole mitään järkeä. Jos siis lähden hääpukuostoksille vasta kesäkuun aikana olenko jo auttamattomasti myöhässä? Onko kellään kokemuksia moisesta?

Link to comment
Share on other sites

Itelläni haaveissa puottaa ennen häitä noin 10kg ja häät ovat heinäkuun alussa. Pukua ajattelin alkaa tilaileen joko helmikuun tai maaliskuun lopussa, toennäköisimmin maaliskuun puolessa välissä. En sitte osaa sanoa, että ootko myöhässä omalla aikataulullasi, mutta ite uskon, että kerkeän sen puvun hommata, jos lähen ettiin 3-4kk ennen häitä.

Link to comment
Share on other sites

Riippuu tietenkin mistä sen puvun aikoo hommata. Meillä on häät maaliskuun alussa ja pari viikkoa sitten löysin pukuni. Tosin pukua ei tarvitse mistää erikseen tilata. Löysin puvun morsiusgalleriasta Tampereelta. Laihduttamisen takia pyysin korjausompelukset mahdollisimman myöhään ja tämä onnistuikin, koska helmikuussa ei ole mikään ruuhka-aika.

Kannattaa varmaan käydä huvikseen sovittelemassa pukuja ja katsella vähän mikä malli sopii. Sittenhän on olemassa pukuja nyörityksellä joten ihan hyvin voi löytää jonkun puvun vaikka laihtuisikin vielä.

Morsiusgallerian myyjä muuten sanoi, etten ole yhtään liian myöhään liikkeellä vaikka häihin oli puvun ostohetkellä vain kaksi kuukautta aikaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Minä bongasin aivan ihanan puvun täältä Naikkareista ja olen parin viikon päästä sitä menossa kokeilemaan. Jos se on hyvä ja tulee ostettua, niin ajoissa olen, sillä häihin melkein vuosi vielä :lol: Mutta hirveästi en ole ajatellut laihduttaa, korkeintaan koetan kiinteytyä ennen häitä, eli sinänsä jos puku nyt sopii, niin ei vaan pidä lihoa vuoden aikana, onpahan sitten hyvä kannustin siihenkin :) Ja pitää katsoa josko puvussa olisi hieman pelivaraa pienennyttää /suurennuttaa kaiken varalta...

Link to comment
Share on other sites

Mä ostin pukuni jo joulukuussa ja häät ovat vasta elokuussa. Pukuja oli enää yksi kappale liikkeessä ja valmistus lopetettu, joten tavallaan "pakon" edessä olin liikkeellä näin aikaisin. Itselläni myöskin tarkoitus pudottaa painoa reilusti, joten hieman siinä pähkäilin, että onko järkeä olla näin aikaisin liikkeellä. Puku oli jo nyt sopiva ja myyjä sanoi, että sitä on mahdollista kaventaa reilustikin, jos oikein innostun laihduttamisen kanssa. Myyjän kanssa sovimme, että menen heinäkuun alussa eli kuukautta aikaisemmin sovittamaan pukua. Sanoipa hän vielä, että sesonkiaikana on tärkeää, että n. kuukautta aikaisemmin katsotaan korjaukset ja, että jos nyt meinaan laihduttaa niin tuskimpa sitten viimeisen kuukauden aikana enää niin paljoa painoa tippuu, että se vaikuttaisi jotenkin ratkaisevasti puvun muutoksiin.

Kannattaa myös huomioida se, että jos pukua valmistetaan ulkomailla ja liike joutuu sen tilaamaan sieltä, voi tilausajat olla n. 3-4 kk:ta tai kenties enemmänkin.

Onnea puvun etsintään. :)

Link to comment
Share on other sites

Taidan vetäistä porukan pohjat :lol: Meillä häät elokuun loppupuolella ja hääpukuni ostin jo viime elokuun alussa. Sattui vaan mitoiltaan ja hinnaltaan sopiva puku, joka oli juuri sellainen kuin olin etsinytkin, joten pakkohan se oli ostaa pois. Hääpäikyssä kuva, jos jotakuta kiinnostaa käydä katsomassa, mitä 40 eurolla saa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Guest Eevis77

Juu, kannattaa ottaa huomioon pukua katsastellessa se, että näköjään joidenkin pukujen tilaukseen voi mennä yli 8kk. Minulla tämä tilanne, eikä puvun tulemisesta ole mitään tietoa vieläkään. Jos olisin tämän tiennyt, niin en olisi ainakaan kyseisestä liikkeestä tilannut yhtään mitään.

Alkaa vähän epäilyttämään tuleeko puku ollenkaan. Tekisi mieli melkein hankkia varalle toinen puku mutta rahaa palaa jo tarpeeksi muutenkin. Pientä stressiä tuo pukkaa, vaikka häihin onkin vielä nelisen kuukautta aikaa, mutta aikaa pitäisi olla myös korjauksille näin kesäsesongin alkaessa.

Ärsyttää suunnattomasti !!! <_<

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...