Jump to content
Naimisiin.info

Meikkaako kaikki?


Kirsu

Recommended Posts

Itse kyllä meikkaan, kun meikkaan muutenkin.

Mutta toki jos ei ikinä käytä meikkiä, niin voihan se meikki tuntua hieman vieraalta ja todennäköisesti kaikki tutukin ovat tottuneet silloin näkemään sinut ilman meikkiä, joten ainakaan kovin vahvaa meikkiä en suosittelisi.

Kuitenkin meikillä saa tosiaan huolitellun näköistä ja onhan se kiva siinä kiireen keskellä istahtaa hetkeksi muitten huoliteltavaksi.

Jos meikkaaja on ammattilainen, osaa hän tehdä myös "meikittömän meikin".

esim:

post-23145-1246952975_thumb.jpg

post-23145-1246952985_thumb.jpg

post-23145-1246952992_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mä meikkaan, mutta mulla on esimerkiksi sisko joka ei koskaan arkena meikkaa ja juhliinkin me sitten suurinpiirtein "pakotetaan" sille vähän finninpeittoa naamaan. Jos sisko ilmoittaisi marssivansa alttarille ilman mitään meikkiä, niin puhuisin kyllä kevyen meikkaamisen puolesta: finnit peittämällä ei kenestäkään tule "liian meikatun" näköistä ja edes vähän ripsiväriä tekee silmistä paljon pirteämmän näköiset esimerkiksi valokuvissa. :)

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni esim. ekassa kuvassa näkee aika hyvin, miten kevyt meikkaus kohottaa kasvoja ja vähentää "alakuloisia/valahtaneita" piirteitä. Ja tässä kuvassa meikkaus ei ole edes mitenkään erityisen huomaamaton, eli vieläkin huomattavasti luonnollisemman ja silti kasvoja piristävän meikin tekeminen on mahdollista.

un-natural-beauty.jpg

article-1103555-02C6C624000005DC-821_306x459.jpg

skincare_3.jpg

skincare_2.jpg

865149161.jpg

natural-makeup-300x199.jpg

Itse olen jäänyt siihen käsitykseen, että hääkuvia ei yleensä juurikaan käsitellä, siis ei korjailla ihon virheitä, kiiltoa tms., vaan kuvassa näkyy se, mitä naamassakin.

Olisi itseasiassa kiva nähdä kuvia, joissa morsiamella on juhlapuku ja -kampaus, mutta ei lainkaan meikkiä (siis ei mitään peiteaineita, puutereita tai muita kiillonestäjiä, ripsaria tai kestovärejä ripsissä/kulmissa, huulipunia/-kiiltoja tms.). Minua ainakin kiinnostaisi nähdä, voiko sellaista saada toimimaan, jos kaikki muu on laitettuna paitsi naama. :)

Link to comment
Share on other sites

Omat yo-kuvani ovat omasta mielestäni kauniin näköiset vaikkei minulla ole meikin tippaa naamassani, mutta kai se on mihin on itse tottunut.. :)

Otimme lisäksi yhteiset yo-kuvat minusta ja tulevasta miehestäni eivätkä minusta kuvat mitenkään hassuilta näytä vaikka olenkin suht juhlavasti pukeutunut..

Link to comment
Share on other sites

Itse en meikkaa arkena koskaan, joskus juhliin saatan laittaa hieman puuteria ja ripsiväriä. Hääpäivänä minulla oli kevyt meikki ja sulhaselle tehtiin myös pohjustus. Meikkauksen jälkeen otetut kuvat näyttävät huomattavasti paremmilta kuin loppuillasta otetut kuvat. Olisi pitänyt lisätä puuteria päivän mittaan, mutta koska en sitä tehnyt, loppuillan kuvissa naama kiiltelee kovin ikävästi.

Link to comment
Share on other sites

Omat yo-kuvani ovat omasta mielestäni kauniin näköiset vaikkei minulla ole meikin tippaa naamassani, mutta kai se on mihin on itse tottunut.. :)

Otimme lisäksi yhteiset yo-kuvat minusta ja tulevasta miehestäni eivätkä minusta kuvat mitenkään hassuilta näytä vaikka olenkin suht juhlavasti pukeutunut..

Aika monilla hääpukeutuminen on huomattavasti juhlavampaa kuin yo-pukeutuminen, ja kampauksetkin taitavat olla aika usein hienompia häissä kuin lakkiaisissa. Kun vielä hääpuvut ovat vielä nykyäänkin yleensä vaaleita ja kuvat otetaan voimakkaassa valossa, morsiamen naama näyttää helposti kovin valjulta.

Itseäni kummastuttaa lähinnä se, että harva sanoo, ettei aio laittaa hiuksia häihin. Miksi meikkaaminen on niin eri asia? Miksi huomaamaton meikki on väistämättä sellainen asia, joka hukkaa heti oman persoonan ja tekee vieraan näköiseksi, mutta hiusten laittaminen ja "jopa" värjääminen on ihan luonnollista, kun harva morsian kuitenkaan lähtee häihin tukkaa harjaamatta tai edes samanlaisella tukalla kuin töihin? Minusta laitetut hiukset vaativat kyllä lähes aina kaverikseen edes vähän meikatut kasvot.

Link to comment
Share on other sites

Mä en meikkaa häihin, tuskinpa edes puuteria laitetaan. Ihoni on varsin hyvässä kunnossa, enkä meikkaa normaalistikaan. Haluan olla oma itseni, ja oloni on (ne pari kertaa kun olen meikkiä kokeillut) vähän outo, jotenkin feikki, en osaa selittää.. meikattuna.

Paras että jokainen tekee siten kuin hyvältä tuntuu. Luonnollisuus voi olla kaunista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Arkielämässä en koskaan meikkaa, se vaan ei ole mun juttu. Puuteria oon muutaman kerran laittanut, jos iho on kovasti kiillellyt esim. aurinkorasvan jälkeen. Sen sijaan mut on kyllä meikattu useampaankin otteeseen isompiin juhliin (yo-juhlat, tanssiaiset yms.). Meikattu siksi, että itse en hommaa hallitse.

Olo on meikistä riippuen ollut vähän vieraasta tosi teennäiseen ja pyntättyyn, mikä on pahimmillaan ollut tosi kiusallista. Silloinkin kyseessä oli "meikitön meikki", joka vaan omasta mielestä näytti kasvoilla vieraalta. (Toisaalta monet noista laittamistanne "meikittömän meikin" kuvistakin näyttää musta kovin meikatuilta - oon siis kovin herkkä aiheelle.) Parhaan tuloksen oon saanut, kun meikkaustaitoiset kaverit, jotka tuntevat minut ja naamani, ovat käyneet naaman kimppuun. Ammattimeikkaajat ovat halunneet korostaa jotain nättejä piirteitä ja saaneet oloni tuntumaan tosi vieraalta, vaikka oon nimenomaan pyytänyt huomaamatonta...

Nyt sitten mietityttää, että meikatako häihin vai ei. Luultavasti päädyn meikkaamaan, koska mielestäni iltapuku/morsiuspuku päällä näyttää meikitön olemus viimeistelemättömältä. (Ei sillä, että kenenkään tarttisi siitä huolimatta meikata, mutta itse koen näin.) Vähän kyllä hirvittää, että onko lopputuloksesta mahdollista saada itseni näköistä... Kai se on sitä, etten ole tottunut meikattuun minääni, mutta kovin mielellään sitä ei olisi omissa häissään tosi kiusaantunut.

Sen verran vielä, että mun mielestä kukin saa siis tehdä tässä asiassa omalla tavallaan. Jos meikittömyys sopii persoonaasi, niin siitä vaan. Ja toisaalta, jos olet vahvankin meikin ystävä, niin se on todennäköisesti sinulle "omannäköinen". :)

Link to comment
Share on other sites

Minä olen täysin tyytyväinen omaan naamaani ilman mitään meikkejäkin. En aio laittaa edes puuteria, sillä minusta luonnollinen poskien puna on kaikkein kauneinta mitä on, enkä tahdo olla mikään "posliininaama". Luonnollisuus on kauneinta mitä tiedän. Jos hääpäiväksi yrittää joku iso ja punainen finni kasvaa niin sitten voin ehkä turvautua peitepuikkoon mutta muuten aion olla ihan ilman meikkiä :D Meikeillä pilaa vain kauniin ihonsa.

Link to comment
Share on other sites

Kenenkään ei mielestäni todellakaan tarvitse meikata jos ei tahdo. Itse asiassa tunnen ihmisiä, joiden ulkonäköä meikki ei sanottavammin muuta (onnelliset!) eli meikkauksessa ei ole heidän kannaltaan mitään järkeä. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että aina se luonnollisuus ei suinkaan ole kauneinta.

Minulla on luonnostaan pienet silmät, ja hyvin vahvat miinuslinssit (en pysty käyttämään piiloinssejä joka päivä ja vahvuutta on niin paljon, ettei laserleikkauskaan ole optio). Silmämeikillä saan silmät tulemaan esiin niin, että kasvot näyttävät tasapainoisilta. Ilman meikkiä vaikutelma on kuin olisi silmät jääneet aamulla yöpöydälle ja kyllä sen muutkin huomaa. :) Toki voin lähteä meikittä ulos mutta miksi en samantien kaunistautuisi kun se hoituu viidessä minuutissa? Häihin meikkaan sitten perusteellisemmin, en tosin mitään Martina Aitolehti-luomivärit kulmakarvoihin asti-pakkelia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

minusta kaikki meikkaamattomat voivat mennä ihan rauhassa meikittöminä häihinsä. eikö ole tärkeintä näyttää itseltään, ehkä vähän parannellulta arkilookiin verrattuna, mutta itseltään? :) (no, ehkä ei kaikkien mielestä)

itse meikkaan joka päivä töihin, koska olen sellaisessa "esiintyvässä" ammatissa, jossa olen päivittäin vieriden ihmisten kanssa tekemisissä ja edustan itseni lisäksi myös koko työyhteisöä. Tällöin minusta on syytä olla se paljonpuhuttu "huoliteltu" ja siisti. Minulle se

tarkoittaa siistiä kampausta ja meikkiä. Minusta olisi suoraan sanottuna törkeää mennä töihin tukka sekaisin, naama kiiltävänä ja finnit hehkuen.

kauppaan voin mennä meikittä, koska meikkini ei muuta minua niin paljon, parantaa vain.

häihin meikkaan itse itseni, siistillä luonnollisella meikillä, joka korostaa juhlavaa yleisilmettä ja hyviä puoliani. Jokainen tavallaan, myös hääpäivänä.

Link to comment
Share on other sites

Minä meikkaan todella harvoin arkena. Juhliin kyllä meikkaan, mut sinnekin hillitysti.

Aion kuitenki häihimme käydä ottamassa ihan ammattilaiselta meikin.

Kyllä minusta häihin voi mennä ilman meikkiäki, eihän se ole pääasia siellä ;)

Link to comment
Share on other sites

Minä en ole meikannut yli kuuteen vuoteen yhtään ainutta kertaa, en edes mihinkään juhliin. Olen menossa hääpäivänä ammattilaiselle meikattavaksi, ja aion pyytää tosi kevyen ja luonnollisen meikin. En ole vielä varma oisko se pelkkä meikkivoide/puuteripohja ja ripsiväri, vai tulisiko vielä lisäksi rajaukset silmiin. Huuliin ei kyllä passaa laittaa mitään tai sulhanen ei ilkeä suudella mua ;) Ehkä vähän vahvempi silmämeikki näyttäisi hyvältä valokuvissa - minulla kun on vieläpä voimakkaat miinuslasit jotka tulee olemaan päässä hääpäivänäkin - mutta kun normaalisti olen täysin meikitön niin en olis yhtään oma itseni voimakkaammassa meikissä. Ja haluan näyttää kauniilta ennen kaikkea sulhaseni silmissä, ja hän pitää nimenomaan "luonnollisesta kauneudesta"; oltiin yksissä lestadiolaishäissä ja jälkeenpäin mies kommentoi että kylläpä siellä naiset näytti harvinaisen hyvältä kun eivät olleet pakkeleissa :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Kaisa^
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse meikkailen jonkin verran arkena, vähän melkein sattumaa milloin viitsin, ja juhlaan aina laitan kevyttä meikkiä. Häihin aion meikata kanssa vähän pitemmän kaavan mukaan että kasvot ja ilme erottuu paremmin kuvissa mutta minusta jokaisella on ihan oikeus päättää että mennäänkö naturellina, kevyellä meikillä vai estraditavaralla, eli ei todellakaan kenenkään muun mielipide velvoita näissä. Ja oma meikki on juhlissakin usein niin kevyt ettei siitä varmasti paljoa ole jäljellä iltaa kohden, enkä silti koe että juhlavaatteeni siitä loukkaantuisivat ;)

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä meikkaaminen, ts. huolitellun näköinen, siisteys kertoo kunnioittamisesta tilaisuutta kohtaan.

Se, miten laittautuu (ei tarvitse olla todellakaan kaikki sateenkaaren värit naamassa, vaan ihan vaikka vain se puuteri!), kertoo siitä, kuinka paljon itse arvostaa juhliaan.

Jos menee häihin (jotka ovat mielestäni siis arvokas, iloinen juhla) täysin laittamattomana, niin musta se näyttää tökeröltä. Varsinkin jos päällä on 800 euron satiinipuku ja hiukset upeasti kammattuna. Sorry vaan!

Täällä hoetaan monesti että häät on MUN JUHLA ja MÄ TEEN NIIN KUIN ITSE HALUAN. Joo joo, mutta kai te nyt haluatte kunnioittaa muita läsnäolijoita ja vieraita kuitenkin jonkinlaisella panostuksella? Pienet asiat, kuten kevyt ehostus & laittautuminen on jo itsessään osa juhlaa ja tekee juhlavamman olon.

Mä olin kerran häissä, jossa sulhanen oli farkuissa ja muutenkin tosi arkinen. Voitte arvata, että hän näytti TOSI vaatimattomalta, kun kaikki juhlan muut miesvieraat olivat siisteissä tummissa puvuissaan, kiiltävissä kengissään.. Ja naiset tietysti juhlamekoissaan. Ja eikös hääjuhlien "päätähtien", eli morsiusparin, kuulukin olla ne näyttävimmät ihmiset paikan päällä? :grin:

Link to comment
Share on other sites

Töihin (tehdastyö) ja kauppareissuille en meikkaa.

Jos menen kaverin luo kylään tai porukalla shoppailemaan, niin saatan laittaa meikkivoiteen, puuterin ja ripsarin.

Jos menen illanistujaisiin kavereiden luo, baariin, ristiäisiin, yo-juhliin, häihin jne. niin meikkaan pitkän kaavan mukaan.

Omiin häihin menen ystäväni (ammattilainen) meikattavaksi, se on ollut koko ajan ihan päivänselvää.

:flirt:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse ne juurikaan meikkaa arkena, kestovärit laitan ripsiin ja kulmiin koska olen luonnostani aivan vitivalkoinen ja tukkani ole värjännyt mustaksi niin näytän todella hölmöltä jos en värjäisi kulmia ja ripsiä. Aina kn lähden juhliin laitan meikkiä luonnollisesti koska haluan korostaa omia kauniita piirteitä ja että ne kasvot sopivat siihen asuun.

Ja jokainen tekee miten haluaa ja näyttää miltä halua.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jokainen tekee toki omalla tavallaan, mutta mun mielipide on että mielestäni ehostuksella osoitetaan kunnioitusta juhlaa kohtaan.

Niin kuin My_Dream_Wedding tuossa kirjoittikin, jos päällä on kaunis puku ja hiukset kauniisti laitettuna, niin kyllä se nyt sorry vaan kuuluu asiaan meikatakin hieman. Se on mielestäni sama asia kuin että morsiamella olisi upea kampaus ja meikki, mutta päällä olisi farkut ja t-paita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kaikki ei meikkaa ei tosiaankaan tarvitse.

Tietysti kokonaisuus kannattaa ottaa huomioon: joittenkin pukujen ja korujen kanssa täysin meikkaamattomat kasvot näyttävät valjuilta. Että jos ei aio meikata lainkaan, kannattaa pukunsakin valita sen mukaan.

Itse en aio meikata. Myös kampauksesta tulee hyvin yksinkertainen. Pukuna on kansallispuku, joten luonnollinen tyyli ei varmasti mitenkään pistä silmään. Varsinkaan, kun kyse on minusta; en ole ikinä käyttänyt meikkiä ollenkaan ja sellaisena kaikki ovat tottuneet minut näkemään, juhlissakin.

Mieleeni on kuitenkin tullut jonkinlaisena ongelmana valokuvaus. Pitäisikö sitä varten kuitenkin levittää jotain tasoittavaa voidetta/puuteria (minä en oikeasti edes tiedä, mitä näitä on olemassakaan)? Kunnon valaistuksessa ja tehokkaan kameran edessä naama saattaa näyttää täplikkäämmältä kuin tosielämässä...

Link to comment
Share on other sites

Itse en meikkaa arkisin, mutta menen meikattavaksi hääpäivänä. Pukuni ei kyllä ole mikään 800 euron satiinipuku, vaan hintaa taisi olla 65 euroa. Itse vain koen, että haluan panostaa sen verran, että olen oikein siistin näköinen. Vieraitakaan ei ole tulossa kuin lähin perhe, eikä varsinaisia juhlia ole, joten ihan itseäni varten olen meikkaamassa, en vieraiden vuoksi.

Ole sitä mieltä, että kukin tyylillään, jos ei halua meikata, niin ei tarvitse. On minullakain tuttavia, jotka ovat menneet naimisiin ihan vain arkivaatteissa. Ei se vieraiden asia ole, miten hääpari on päättänyt juhliinsa pukeutua.

Link to comment
Share on other sites

Tulevaan vihkimiseen laitan juuri yhtä vähän meikkiä, kuin lavatansseihin mennessäni. En käytä värivoiteita, enkä puutereita. Eli rajaan silmät yläluomen puolelta, laitan ehkä hyvin vähän jotain harmahtavanvihertävää luomiväriä, mustaa ripsiväriä ja värillisen huulikiillon. Se on siinä. En mene kampaajalle, vaan hiukset värkkään itse kiharoille tai sitten vaan harjaan, koska mulla on pitkä tukka, joka ei kuitenkaan koskaan pysy mitenkään, eikä siinä kestä kiharatkaan, vaikka mitä lakkoja ja vaahtoja laittaisin. Minusta ei siis tule hienoa ja tällättyä hääpäivänä, en ole sitä tosin muulloinkaan

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minä en meikkaa ikinä enkä osaa meikata. Ne kerrat kun joku tai itse olen kokeillut meikkiä, saavat minut tuntemaan itseni epävarmaksi En tykkää yhtään.

Nyt sitten mietin että meikkaisinko omana hääpäivänä. Minusta on järjetöntä mennä laittaan monien kymmenien eurojen meikkiä ammattilaiselle, kun en muuten meikkaa ikinä, ja sitten hääkuvissa olen ikuistettuna jonain muuna, kuin mitä olen normaalisti. Hiuksetkin toivon että olisivat mahdollisemman luonnollisen näköiset.

Olen kysynyt muutamilta tutuilta että jos he voisivat VÄHÄN meikata minua, siis hyvin kevyesti. Kukaan ei edes suostu kokeilemaan! Joten alan kohta taipua sille kannalle että annan olla. Tai sitten pitää alkaa opetteleemaan. PÖH PAH PYH!

Link to comment
Share on other sites

^Kyllä ne ammattilaiset saa hyvinkin luonnollisen meikin aikaan jos vaan pyytää sitä. Sieltä voi pyytää vaikka ihan vaan arkimeikin tai juhlameikin jos tuntuu että morsiusmeikki on turhan hintava.

Link to comment
Share on other sites

Meikkaan kyllä. Kaunis meikki kruunaa mielestäni häälookin enkä voisi kuvitellakaan omalle kohdalleni meikitöntä hääpäivää.

Mutta kukin tavallaan! :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

En käytä meikkiä ollenkaan enkä aio sitä laittaa hääpäivänäkään. Miksei elämän yhtenä tärkeimpänä päivänä saisi näyttää itseltään, vaan pitäisi olla jotain, mitä ei oikeasti ole? Iltapukua vaativissa juhlissakin olen ollut ilman meikkiä, vaikka kampaukseni on laitettu kampaajalla ja korut sekä muut asusteet valittu huolella. Lähinnä olen saanut muilta kiitosta huolitellusta mutta luonnollisesta ilmeestäni. Onneni lienevät synnyinlahjaksi saamani sopivan tummat kulmakarvat ja ripset. Lisäksi naamani on täynnä pisamia, joten niissä on väriä kylliksi.

Eikä pidä käsittää väärin. Ymmärrän hyvin ihmisiä, jotka haluavat meikata arjessa, juhlassa tai molemmissa. Mielestäni meikkaamattomuus ei vain ole yhtään sen suurempaa kanssaihmisten tai juhlien huomioonottamuutta kuin sotamaalausta muistuttava meikkikään. Kukin tyylillään kunhan itsestä tuntuu hyvältä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...