Kirsu

Meikkaako kaikki?

107 viestiä aiheessa

Ei varmaankaan kaikki meikkaa tai ehosta, mutta uskon että suurin osa kuitenkin. Käytän työssäni kevyttä ehostusta päivittäin,aika useinkin olen erikoistilanteissa olen käyttänyt ammattilaista. Mutta....

Hääpäivänäni en käytä, koska en halua liian voimakasta meikkiä, mikä valitettavasti on toistunut ammatilaisten käsissä kerta toisensa jälkeen. Näyttää varmasti kuvissa kivalta, mutta kauneus tulee myös siitä että nauttii olostaan ja meikissä on juuri ne pkkujutut jotka miellyttää itseä saaden sitä kautta naisellisen itsetunnon hehkumaan.

Muokattu: , käyttäjä: Suli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en normaalisti meikkaa ollenkaan, mutta

hääpäiväksi meinasin laitattaa ihan kevyen meikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 22.8.2013 at 22.27, goldilocks said:

Enpä oo kyllä koskaan nähnyt eläessäi siistiä ja huoliteltua meikkaamatonta ihmistä. Tosin jokaisella se standarditaso on siinäkin eri ilmeisesti. Me suomalaiset ollaan valvuja ja vaisuja ja vaaleita ilman mitään ehostusta, jos siitä on itse ja etenkin se puoliso ylpeä eikä tykkää nätimmästä niin toki se on oma valinta :)

Täällä on nyt sitten aina ei-huoliteltu ja epäsiisti nainen, kun en koskaan meikkaa, muulloin kuin esiintyessäni lavalla (tanssiharrastuksen puitteissa). Aika ihmeellisiä näkemyksiä joillakin, mutta kuten sanottu, se on jokaisen oma valinta. Mä tunnen itseni ihan siistiksi ilman meikkiä, eikä kukaan vastaantulija/harrastukseni tai opiskelun takia tapaamani ihminen ole juossut karkuun tai nyrpistellyt nenäänsä. Mulla on silti kavereita, jotka kehtaa liikkua mun kanssa kaupungilla, vaikka näytänkin tältä. Ja uskokaa tai älkää, mun mies tykkää musta eniten ilman meikkiä! Käytin ennen hänen tapaamistaan meikkivoidetta ja peitepuikkoa, ja kihlattuni sanottua, että näytän paremmalta ilman niitä, jätin ne pois. Ja iho on oikeastaan ollut paremmassa kunnossa meikittä. Ne jotka haluaa meikata, saa niin tehdä - ei ole mun asia kritisoida ketään.

Aion mennä häitä varten meikattavaksi ammattilaiselle, mutta haluan luonnollisen meikin. En halua näyttää ihan toiselta ihmiseltä, mutta sen verran turhamainen myönnän olevani, että haluan ihon näyttävän hyvältä. Ei silti mitään vahvoja rajauksia ja luomivärejä tai selvästi erottuvia tekoripsiä minulle. Kannustan silti niitä, jotka haluavat olla meikittä hääpäivänä. Miksi pitäisi muita ihmisiä miellyttääkseen meikata, edes hääpäivänä, joka on kuitenkin etusijassa hääparin päivä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 22.8.2013 at 9:27 PM, goldilocks said:

Enpä oo kyllä koskaan nähnyt eläessäi siistiä ja huoliteltua meikkaamatonta ihmistä. Tosin jokaisella se standarditaso on siinäkin eri ilmeisesti. Me suomalaiset ollaan valvuja ja vaisuja ja vaaleita ilman mitään ehostusta, jos siitä on itse ja etenkin se puoliso ylpeä eikä tykkää nätimmästä niin toki se on oma valinta :)

Tämä ja ketjun muut vastaavat kommentit on oikeastaan aika ikäviä ja syyllistäviä. Koska en meikkaa olen siis mitä luultavimmin epäsiisti ja huolittelematon. Toisen kommentin mukaan epäkunnioittavakin kanssaihmisiäni kohtaan. En tunnista itseäni näistä kuvauksista, enkä voi kuvitellakaan miltä ne tuntuvat ihmisestä joka ei pysty meikkaamaan vaikka iho-ongelmien takia.

Ennen kuin luin ketjun ajattelin, että tietenkään ei kenenkään tarvitse meikata häihinsä. Nyt valkeni kuitenkin tämä yhtenäisyysargumentti, jota jotkut esittivät - siis jos puvussa, kampauksessa ja yleisessä ilmeessä tavoitellaan prinsessa-/malli-/poptähtityylistä täydellisyyttä ja kuvia ilman yhtään irtohiusta tai ihohuokosta, niin meikittömät kasvot ovat helposti eripariset tuon tavoitteen kanssa. Siis JOS sellaiselta tahtoo näyttää, pitää luultavasti meikata. Ja ehdottomasti saa tahtoa ja tehdä itsestään niiden tiettyjen nykykauneusstandardien mukaisesti täydellisen naisen tai miehen, en tuomitse. Toivon kuitenkin ymmärtämään, että kyse on sosiaalisesti kehittyneistä ja myös tietoisesti kehitellyistä standardeista joiden noudattamista muilta ihmisiltä ei mielellään tarvitsisi vaatia, ellei sitten sitä ihmistä pidä elämässään nimenomaan ulkonäön vuoksi.

Itse tavoittelen jotain vähän muuta. En halua yleisilmeestäni sellaista kiiltävää ja ehostuksella yksinkertaistettua, joka kelpaisi mainoskuvaksi. Pidän niistä elämän pienistä "epätäydellisistä" yksityiskohdista, jotka meikillä tai korseteilla tai hiuslakalla usein häivytetään pois. Tiedän esimerkiksi senkin että kasvoni punoittavat välillä tunnekuohuista, mutta jos näin tapahtuu, ainakin muistan erinomaisesti sen tunteen jälkikäteen kuvistakin. Se, minkä toivon itse ja muiden muistavan omasta ulkonäöstäni jälkikäteen on lähinnä korvasta toiseen ulottuva leveä hymy. Ajattelen toki ulkonäköäni ja meikittömyydestä huolimatta laittaudun, koska laitan erilaisen puvun kuin arkena ja tukallekin teen varmaan muutakin kuin harjaan, mutta tämä ei ole se pääasia, eikä sen tarvitse olla jotta olisi yhteiskuntakelpoinen nainen. (Ainakin hetero-)Miehillehän tää koko kasvojen ehostusasia on melko non-issue, etenkin kun risuparratkin on aika muodissa.

TL;DR: Ihmisillä on erilaisia käsityksiä kauneudesta. Pakkojen luominen luo vain tyytymättömyyttä ja ahdistusta, siis vältetään sellaista kaikki, jooko?

Vaniella, inanna, Aleze and 1 other like this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En meikkaa häihin. En meikkaa oikeastaan koskaan. Lisäksi mulla on autoimmuuninen perhosihottuma kasvoilla, tosin ei kauheen voimakkaana. Vois pahempikin olla.

En silti meikkaa. En mä tarvii meikkiä ollakseni nätti tai täydellinen. Mä oon nätti näin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään