Jenni

Papin valinta ja varaus

670 viestiä aiheessa

Minkä perusteella valitsette vihkipappinne? Onko hän joku tuttu tms?

Meillä ei ole mitään "tuttuja" pappeja täällä päin, joten ei ole mitään tietoa tulevasta vihkipapista.

Voiko seurakunnan pappeja tavata, ja päättää sitten?

???  ???  ???

Edit: Muokkasin vähän otsikkoa. T:Marzie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihkii sama pappi, joka siunas mun isän kolmisen vuotta sitten. Halusin hänet, sillä hän oli fiksu ja asiallinen pappi ja tietää isän kuolemasta ym. ja siis tavallaan tuntee meidät ja me hänet.

Soita paikkakuntasi seurakuntavirastoon (tms.) ja kysäise, ketä he suosittelevat ja voisitteko mahdollisesti tavata joitakin pappeja. Uskon, että se onnistuu!  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on mun rippipappi. Se on mun mielestä hyvä tyyppi, ei todellakaan mikään tiukkapipo. En ole nähnyt häntä sitten rippikoulun, mutta meillä on yhteisiä tuttuja, joten tiedän suunnilleen minkätyylinen hän on nykyäänkin. En halunnut oman seurakunnan pappia, kun niitä yhtään tunne. Me oltais saatu tietää oman seurakunnan pappi huhtikuussa, häät on heinäkuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään eri paikkakunnalla, missä olemme kirjoilla. Onneksi tämä vihkipaikkakunta on entinen asuinpaikkakuntani, joten mulla on siellä tuttu pappi. Hän on mun rippipappi ja toivoisin, että hän voisi vihkiä meidät. Ei osannut vielä luvata, kun työlistat tehdään vasta huhtikuussa, mutta yrittää. Toki tunnen muitakin ko. seurakunnan pappeja, mutta he eivät olisi yhtä mieluisia. :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä papiksi tulee sen kyseisen viikonlopun jumalanpalveluspappi. Emme siis tiedä vielä kuka. Hän joka silloin on työvuorossa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluttais yks nuori pappi, joka me "tiedetään" opiskeluajoilta (oltiin siis samassa yliopistossa ja osakunnassa). Ei kyllä tunneta häntä kovin henikökohtaisesti, mutta tiedetään että on mukava ja sujuvasanainen kaveri. Onneksi sattuu olemaan nyt virassa meidän kotikaupaungissa! "Näyttöä" hänestä näimme tässä jo kun hän kastoi kummipoikamme.

Toivottavasti siis tälle papille sopii; muita kun emme ollenkaan tältä paikkakunnalta tunne. Omat rippipappimme ym. tutummat on jo eläkkeellä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me saimme esittää toiveen papista samalla, kun varasimme kirkkoa. Koska kyseessä on syntymäseurakuntani, joskaan ei nykyinen kirjoillaoloseurakuntani, tunsin kaikkien pappien tyylin. Ei tietenkään varmuudella voi sanoa, saammeko juuri sen, kenet haluamme, mutta kaksi toivetta jätin varmuuden vuoksi. Sulhanenkin "tunsi" heistä toisen.

Ihan yleisenä vinkkinä sen verran, että kannattaa käydä kirkossa kuuntelemassa nimenomaan saarnaa, koska siitä saa yleensä aika paljon vihiä papin luonteesta ja tyylistä, millainen sanaseppo hän on, ja laukooko vitsejä  :D Ja jumalanpalveluksen jälkeenhän voi käydä sitten ihan muuten vaan justkaamassa ja tunnustelemassa, että oiskohan tuo nyt meille sopiva.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee rippipappini, joka on tässä vuosien varrella tullut tutuksi monesta yhteydestä. Uskoisin, että koht passeli puhe tulee  :) Papin kutsun vaimoineen myös hääjuhliimme pistäytymään, joten toivottavasti saamme tiivistelmän puheesta sitten illalla uudemman kerran...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensin mielessäni mietin rippipappiamme  (olimme samalla riparilla) joka on tuttumme monen vuoden ajalta seurakunnasta silloin kun siellä vielä pyörimme, mutta sitten anoppini kertoi että hänen pikkuveljensä on pappi ja tottakai hän vihkii meidät:) Sulhasen mielestä se oli ainoa oikea vaihtoehto ja minusta myös.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä papit vihkivät pääasiassa työvuorojen mukaan. Eli meillä ei seurakunnan puolesta suositella ketään, hyvä kun joku saadaan paikalle. Papeistahan ei ole kovin moni kerrallaan töissä, kun on lomia ja vapaapäiviä, leirejä ja kursseja.

Työtoverini kokevat suht loukkaavina joidenkin vihittävien seurakuntasihteerille esittämät toiveet, jotka kohdistuvat vain papin ulkonäköön. Esim. että ei saa olla liian vanha, täytyy olla hoikka, ei saa olla liian kalju, ei saa olla partaa mutta pitää olla viikset jne.

Ja eräskään vihkipari ei meinannut millään uskoa, että nuoren naispapin vihkiminen oli pätevä, vaan kyselivät että "pitääkö tämä nyt vielä jonkun toisen papin jotenkin vahvistaa".

Muistakaa, että se papin asia on tärkeämpi kuin pappi itse. Jokainen pappi pystyy vihkimisen toimittamaan, ja toimitus on yhtä virallinen, olipa pappi minkänäköinen tahansa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on yksi pappi jota emme missään nimessä halua meitä vihkimään vaikka hän rippipappini onkin. Esitämme toivomuksen että saisimme erään tietyn papin vihkimään meidät, mutta ei todellakaan ole maailman loppu mikäli emme häntä saa. Asia tulee sitten enemmän ajankohtaiseksi kunhan srk:n kesän työvuorot valmistuvat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yritän saada ystäväni vihkimään. Hänellä kun on ihan pikkunen vauva, niin en tiedä pääseekö hän lähtemään toiselta puolelta Suomea.

Mun mielestä on ihan järkevää, jos vihkisi sellainen pappi, jonka jo tuntee edes vähän. Tulee puheistakin yms. vähän henkilökohtaisempia kuin jos ottaa ihan tuntemattoman. Tuntemattomaan mekin joudutaan turvautumaan jos ei tuo ystäväni voi meitä vihkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihkii isosiskoni, joka  pääsi vuosikausia kiusaamaan minua vanhaksipiiaksi  >:(

Sisko on läheinen ja luonteeltaan  ilkikurinen, joten puheen suhteen odotettavissa voi olla mitä vaan - varmasti mieleenpainuvaa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sun kannattaa soittaa sen seurakunnan kirkkoherranvirastoon, missä teidät vihitään ja reilusti vaan kysyä kanslistilta, kuka pappi on kiva. Kyllä he osaavat sanoa, jos vaikka pyydät ettei mitään tiukkapipo-nipo-pappia, tai joku nuorten kanssa toimeentuleva tai minkalaisen te nyt haluatte. Olen itse ollut töissä kirkkoherranvirastossa ja monesti morsiamet kysyivät tätä asiaa, jos eivät pappeja tunteneet. Varsinkin, jos on isompi seurakunta, luulisi löytyvän kiva pappi.

Itse pyydettiin meidät vihkimään meidän molempien rippipappina ollutta pappia, joka muutenkin on meille vähän sellainen "perhepappi" (papan hautajaiset yms.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis uskomatonta, jos joku tosiaan valitsee papin ulkonäön perusteella, kuten Marko kertoi... Ymmärrän kyllä, jos perusteina on, että haluaa tutun papin, joka on jollain tapaa morsiusparille läheinen tms. Tollasta ulkonäköasiaa en kyllä ymmärrä... Koskaan tullut edes ajatelleeksi!  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille (toivottavasti) tulee edesmenneen veljeni hyvä ystävä, jonka pitäisi valmistua papiksi tässä keväällä... Jos hän ei ehdi valmistua, pyydämme vihkipapiksi eläkkeellä olevaa pappia, joka viime kesänä kastoi poikamme. Hän on eläkkeellä, joten ehtii varmaan kysyä myöhemminkin. Meillä siis tämä pappiasia vielä ihan auki... :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse haluaisin vihkipapiksemme meidän "perhepapin", siis miehen joka on kaikki meidät isän vanhempien lapsenlapset (hieman hankalasti ilmaistu   ;)) kastanut. Hän on myös vihkinyt vanhempani. Ja hänen isänsä on isäni rippipappi ja isäni vanhempien vihkipappi. Ongelmana vaan on, että pappi pääsi eläkkeelle viime syksynä, joten en tiedä toteutuuko haaveeni. Kysymällähän se selviää   ;). Toisaalta nyt olemme harkinneet myös avioitumista 100 kilometrin päässä asuinpaikkakunnaltamme, jolloin tämän kyseisen papin saaminen vihkimään varmastikin hankalaoituu entisestään  :'(.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kanssa pähkäilimme "ongelman" kanssa, koska kummallakaan meillä ei ollut ns. merkityksellistä pappia menneisyydestä. Itse en pitänyt hirveästi rippipapistani  :P ja sulhoni kaiketi vielä vähemmän.  ::) Halusimme kuitenkin jonkun "hyväntyypin". Asiaa pähkäiltyämme keksimme pyytää

korkeakoulupastoriamme vihkijäksi. Olen ollut hänen kanssaan jonkin verran tekemisissä ja sitä kautta tiesin hänen olevan mukava nainen. Hän suostuikin ilomielin  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille toivottavasti tulee rippipappini. Juttelin hänen kanssaan joulukirkossa ja aikoi laittaa päivän heti kalenteriin ylös, että eiköhän onnistu. Kirkkoherranvirastoon ilmoitin myös toivomukseni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme ajatelleet pyytää sulhoni rippipappia, joka on myöskin vihkinyt sulhoni vanhemmat... Pienellä paikkakunnalla ja tuttujen kesken ei luulisi tulevan ongelmia toteuttaa toivettamme  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihkii sulhon puolelta kaukaisempi sukulainen. Ollaan tavattu muutaman kerran, kun pappi on toimitellut sulhon veljen kirkollisia toimituksia. Oikein mukavan oloinen, ja edes vähän tuttu. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät toivottavasti vihkii sulhasen rippipappi. Valitettavasti kesän 2003 aikataulut tulee jakoon vasta kyseisenä keväänä. Sulho soitti kuitenkin papille, joka aikoi laittaa päivän ja ajan ylös. Jos hän ei pääse niin meneekin sitten vähän vaikeammaksi. Omasta rippipapistani en kauheasti tykännyt... Samahan se loppujen lopuksi on kuka vihkii (paitsi sulhanen sanoo jyrkän ei:n naispapille ::)) kunhan vihkii  ;).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on vielä vihkipappi hakusessa ja häät elokuussa... Tilanne on hieman hassu, sillä häihimme tulee kyllä ainakin 6 pastoria (ja yksi apupastori = sulhaseni;), mutta yhdelläkään heistä ei ole vihkilupaa ev.lut. seurakunnassa! Yritämmekin saada vihkitilaisuudesta "kahden miehen shown" eli oman seurakuntamme pastorin pitämään puheen ym. "henk.koht. osuudet" ja ev.lut. papin suorittamaan vihkimisen laillisen puolen. Naispappia emme halua opillisista syistä eikä henk.koht. mieltymysten takia.

Kaupunkimme ev.lut. pääseurakunnan kappalainen on mukavan oloinen mies ja vielä erittäin hyvä laulaja (jos nyt edes virttä otamme kaavaan mukaan), mutta emme ole vielä rohjenneet esittää hänelle asiaa. Tuntuu hieman tunkeilevalta pyytää seurakunnan kakkosmiestä toimimaan kotikirkossaan sivuroolissa - loukkaantuu vielä...

No, ehkä pyydämme erästä pappia Etelä-Suomesta, jonka sulhaseni tuntee jo kouluajoiltaan. Siinä on vain ongelmana vihkiharjoitukset, kun oman seurakunnan pastorikin asuu n. 4 h:n ajomatkan päässä... Onkohan kellään muulla kahta pappia toimittamassa vihkimistä?      

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Selitys: En ole ajatuksiltani erityisen uskonnollinen ja kannatan kaikessa tasa-arvoa. Mielestäni ei ole mitään perustelua sille, etteikö nainen voisi toimia pappina MUTTA siltikin haluaisin vihkijäksi miespuolisen papin., koska se vaan tuntuu juhlavammalta..

(Toisaalta taasen haluaisin tulevaisuudessa lasteni kastajaksi naispapin.. stereotyyppistä ajatteluako  )

Siis: Miten teillä? Ja saatteko /saitteko itse "valita" pappinne ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sinällään minulle ei ole väliä vihkiikö nais- vai miespappi. Oulun seurakuntien papeissa meillä ei olisi ollut kamalasti vara valita. Olisi pitänyt ottaa joku sinä viikonloppuna töissä olevista Tuiran seurakunnan papeista. Emme tunne ketään heistä.

Päädyimme kysymään papiksi vanhan kotiseurakuntani kirkkoherraa, joka on perhetuttumme. Hän nyt sitten vain on mies. Yhtä hyvin meidät olisi voinut vihkiä myös teologiystäväni, joka vihittiin papiksi kesällä. Hän olisi ollut nainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään