Jump to content
Naimisiin.info

Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Nyky käytännön mukaan papin tulee haastatella morsiusparia hyvissä ajoin ennen vihkimistä vihkikaavan sopimiseksi. Nykyisessä vihkikaavassa on useita vaihtoehtoja jotka teidän tulee sitten papin kanssa yhdessä sopia, siis mitä siihen haluatte. Aika outoa käytöstä tuntuu olevan. Kannattaisi soittaa suoraan vihkivälle papille, niin me teimme ja sovimme papin kanssa tapaamisen kaksi kuukautta ennen häitä. ehkä ymmärsivät väärin siellä toimistossa??? luulivat että sopisitte sitten sen viimeisen tapaamisen ennen vihkimistä??? kerran ollaan papin kanssa harjoiteltu kirkossa ja toisen kerran harjoitellaan vielä pe kun häät on la, koska bestman ja kaaso eivät aikaisemmin harjoituksiin pääse. kyllä täytyy sanoa että mitä aikaisemmin olette papin kanssa jutelleet sen parempi.

meillä meni 1,5kk kirkko-ohjelman työstämiseen (ei kyllä tehty joka päivä kun vaati myös luovaa miettimistä  :D)

Tätähän minäkin jo mietin, että miten varmistatte vihkikaavan kirkko-ohjelmaan jos tapaatte papin ekan kerran vasta häiden alusviikolla??? Minusta oliis hyvä tavata ja käydä läpi vihkikaava jo keväällä ja sitten kirkkoharjoitukset olisivat asia erikseen. Kai tämäkin on mahdollista, minusta jopa aika välttämätöntä.

Link to comment
Share on other sites

Nonniin, siis. häät ovat nyt onnellisesti takanapäin. Eli kun aloitin tämän ketjun, en ollut kuullut papista vielä yhtään mitään. Pappi kuitenkin soitti torstaina(lauantaina vihkiminen) ja tapasimme saman tein. Hän kyseli ajatuksiamme avioliitosta ym, hiukan harjoittelimme sormusvalaa ja kävimme läpi kaavaa. Ei kummempia. Täytyy kyllä myöntää, että toisaalta oli ihan hyvä, että tapasimme papin näin myöhään. Oli kaikki tuoreessa muistissa hääpäivänä. Kirkko-ohjelman olin tehnyt suurinpiirtein valmiiksi etukäteen, joten ei siinäkään kummempaa hommaa enää ollut. Kaikki siis meni ihan ok, vaikka etukäteen stressasin. Ja lisäksi pappi oli todella mukava!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mennään parin viikon päästä vakoilemaan hänen saarnaansa kirkkoon. Meillä on vähän turhan lestadiolainen tuo pappi. Muutoin mukava mutta nuo saarnat ja puheet on melkoisen paatoksellista. Kuitenkin kun hän on minut kastanut ja konfirmoinut niin täytyy ehdottomasti valita. Täytyy yrittää saada hänet positiivikseksi meitä kohtaan, ei näet suvaitse avoliittoja ja ei mm. suostu vihkimään eronneita. Jos alkaa tosi hankalaksi niin vaihdetaan. Ei kyllä aleta häissä kuuntelemaan tuomitsemista avoliitosta. Pohjanmaalla valitettavasti näitä tapauksia riittää.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Mulla ja sulholla ei oo papin sukupuolella väliä, mutta mun isällä on..  :P Hän on sitä mieltä, että vain mies pappi on oikee pappi (tyyliin "nainen vaietkoon seurakunnassa..") Itse en nyt ota hänen mielipiteeseen sen enempää kantaa, mutta valittiin miespappi ihan vaan siksi ettei turhaan isukkia (varmaan muitakin sukulaisia) tarvitse ärsyttää

Eli nyt on miespappi ja (toivottavasti) kaikki tyytyväisiä.  :)

Link to comment
Share on other sites

Näillä näkymin naispappi ja hiukan kauhistuttaa.. ??? Ihan vain siitä syystä, että rippipappini oli nainen eikä hänestä jäänyt kovin positiivista muistikuvaa. :( Toivottavasti "meidän" pappi kumoaa aikaisemman kokemuksen  ;) Olen ollut kaksissa häissä, joissa naispappi. Toisissa juuri rippipappini ja ilmeeni puhetta kuunnelllessa oli varmaan aika tällainen  :o Toinen naispappi taas piti todella kauniin vihkipuheen, ääni kantoi hyvin kirkossa yms yms. En usko että meille merkitsee mitään papin sukupuoli vaan enemmänkin juuri se millainen pappi ja millainen puhe  :) Tosin vielä ei tietoa siitä onko meille osoitettu naispappi palannut sairaslomaltaan jo häiden aikaan vai ei, jännityksellä odotellaan...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...