Jump to content
Naimisiin.info

Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

Saimme esittää toivomuksen papista, ja toivoimme naista. Se jotenkin tuntui luontevimmalta. Kyllä meille mieskin käy, jos ei naista saada.

Saas nyt sitten nähdä mitä mun anoppi asiaan tuumaa kun kuulee -- mulla on käsitys siitä, että hänen mielestä papin tulisi olla mies :)  Ja sekös minua hymyilyttää..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Siis itku. Me valittiin ja pyydettiin jo vuosi sitten meidän vihkipapiksi mun rippipappi. Hän oli myös eräänä kesänä esimieheni kun olin kesätöissä seurakunnalla. Nytpä selvisi,  kun soittelin kuulutusasioissa tuonne entiseen kotiseurakuntaa, että tämä pappi ei meidä voikaan vihkiä. Joo-o. Olen kuullut kyllä tästä vahvasti lestaadiolaisesta miehestä, että ei suostu vihkimään henkilöitä joilla lapsia tai eronneet. Me ollaan menossa ensimmäistä kertaa yli 30 v naimisiin, 10 vuoden avoliitto oli siis meidän "syntimme" ja ei suostu vihkimään meitä. No, uusi vihkipappimme on hieman rennompaa sorttia ja kenties vihkipuhekaan ei ole niin "paatoksellinen". Näin siis Pohjois-Pohjanmaalla vuonna 2004.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei tuttua pappia seurakunnassa. Pappi määräytyy oikeastaan pappien kesälomien mukaan.

Link to comment
Share on other sites

No niin! Pitihän sattua, että kauhistus oli oikeutettua... (aikaisemmassa vastauksessani) Naispappi jonka alunperin piti vihkiä meidät on edelleen sairaslomalla ja sijaisena keikkapappi :o joka samaa sukupuolta. Ei siinä mitään, varmasti mukava ihminen yms, mutta jo puhelimessa kauhuskenaarioni saivat vahvistuksen :( Pappimme KIMITTÄÄ!!! :o >:( :-/ Jos ääni kuulostaa siltä jo puhelimessa, mitä voi odottaa puheelta kirkossa, jossa äänen jo akustiikkasyistä tarvitsee olla kantava?!? Elän toivossa, että puhe on niin kaunis ettei ääni häiritse meitä, mutta sukulaisilla ja ystävillä voi olla vaikeuksia kuulla koko puhetta sillä niin piipertävän kimeä ääni vihkipapillamme on. Ei voi olla totta!

No, kirkkoharjoituksessahan siitä saa jo osviittaa, joten toivottavasti pelkoni on turha (tosin harjoituspaikastakin sai vääntää kättä, sillä pappi olisi pitänyt hjarjoitukset eri kirkossa kuin missä meidät vihitään  :o)-> ymmärrettävää jos kirkot kaukana toisistaan tms, mutta näin ei ole. Sanoin että joko vihkikirkossa tai sitten ei harjoitella ollenkaan,pidetään vain keskustelusessio.Mielestäni ei järkeä harjoitella vihkiseremoniaa alusta loppuun,jollei paikka kuitenkaan ole sama -> nuori sulhaspoika kantamassa sormustyynyä, morsiushuone eri paikassa yms, no onneksi kädenväännön voitimme me ja harjoitus pidetän vihkikirkossa niin sulhaspoikakin voi tulla harjoittelemaan. Menihän hankalaksi tämäkin homma >:(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meille ehdottomasti naispappi - ja varsin mukava sellainen.  Pyydettiin häntä

heti aluksi ja onneksi saimme.  Sulho vähän nikotteli, mutta sanoi että saan

päättää kun mulle tuo juttu on niin paljon tärkeempi.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee tuttu naispappi... Sukupuolella ei ollut väliä, mutta tämä tuttu sattui vaan olemaan nainen :D

Link to comment
Share on other sites

Ensin valittiin naispappi, mutta kommunikointi ongelmien takia vaihdoimme papin ja nyt meillä on miespappi.

Link to comment
Share on other sites

Itse haluisin meille mun oman rippipappini,joka sattuu olemaan nainen.Sukupuolella ei sinänsä ole mitään väliä kunhan naimisiin päästään. :-X

Link to comment
Share on other sites

Pyysimme vihkipapiksemme jo eläkkeellä olevaa rovastia, joka n. 30 vuotta sitten vihki sulhasen vanhemmat. (Olivat silloin eka tai toinen vihkipari hänen urallaan.  :D) Olisi ollut ihana ajatus.  :-X Hän on muutenkin ollut vähän sellainen sulhasen sukupappi. Harmiksemme hän ei kuitenkaan pääse tulemaan.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Ihan ehdottomasti miespappi. Perustelut jääköön tällä erää, mutta pappi, jonka haluan vihkimään on enivei mies.

Link to comment
Share on other sites

Meille ilmoitettiin kirkkoherrnvirastosta pappia kysellessämme, että he ilmoittavat kesän aikana, kuka hääpäivänämme on työvuorossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Huh, kyllä minuakin hieman järkyttää tämä nuorten naisten ehdoton usko miesten "arvokkuuteen" ja "juhlavuuteen". No, Intiassakin kastilaitosta kuulemma kannattavat innokkaimmin alimpien kastien ihmiset.

Ainoa syy, miksi voisin haluta miespapin, on se, että pidän matalan äänen kuuntelemisesta. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä arvokkuuden tai uskottavuuden kanssa. En kuitenkaan aio ottaa stressiä papin sukupuolesta. Tuntuisi todella kummalliselta vaatia miespappia, varsinkin kun itse on nainen....

Tärkeintä papissa olisi se, että hän on mukava eikä paasaa liikaa, siis negatiivisessa mielessä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä naispappi ja se sama on konfirmoinu miehen siskon ja kastanu mun siskon lapset  :) Tosi mukava ihminen ja sen takia haluttiin se  :D

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihkii naispappi. Olisimme halunneet molempien rippipapin (mies), mutta hän on juuri silloin vuosilomalla. Tämä naispappi on kohtalaisen tuttu, joten hän oli toisena vaihtoehtonamme ja hänen sitten saimme. Meille ei ollut merkitystä papin sukupuolella.

Link to comment
Share on other sites

Hmm...mielenkiintoisia mielipiteitä suuntaan ja toiseen! Tästä aiheesta huomaa kuinka voimakkaita tunteita matkan varrella alttarille saattaa tulla vastaan. Onko kenelläkään tullut aiheesta riitaa sukulaisten/puolison kanssa?

Meillä vihkipappi on nainen. Mielestäni sillä ei ole mitään väliä mitä sukupuolta pappi on, tai minkä värinen tai kokoinen on. En ole itse asiassa tavannut vielä pappiamme mutta puhelimessa hän kuulosti todella mukavalta ja lämpimältä ihmiseltä. Käyn tällä hetkellä "riparia" ja kyseinen pappi on tulevan seurakuntani pappi ja ainoa kontaktini kirkkomaailmaan. Olen hurjan tyytyväinen että "ripittäjäni" sekä vihkijäni on nainen, tuntuu että hänen kanssa on helpompi puhua vaikeistakin asioista (kuin miehen?).

Tästä aiheesta voikin jatkaa sitten toisessa ketjussa  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin on ortodoksihäät, joten pappi on tietysti mies. Tyttäremme kastettiin luterilaiseksi  >:( pienestä vastustelustani huolimatta (itepähän annoin ukkokullan päättää...) ja hänet risti naispappi, sillä päätin, että otetaan nyt sitten kaikki irti tuosta luterilaisesta kasteesta  ;) Minulle on itsestään selvää, että "omat" pappini ovat miehiä, mutta luterilaisista papeista minusta miehet ja naiset seisovat ihan samalla viivalla...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ei ole mitään väliä, vihkiikö meidät mies- vai naispappi. Mulle on aivan sama, millaiset vehkeet papilla kaapunsa (ja alusvaatteidensa, I hope so) on. Ei voisi siinä vaiheessa vähempää kiinnostaa eikä kiinnosta muutenkaan ;) En pysty ymmärtämään tällaista vanhanaikaista miesnaiskeskustelua.

Joku sanoi jossain täällä, että hänellä on huonoja kokemuksia naispapeista, koska sai sellaisesta trauman rippileirillä. Johtuukohan tämä "trauma" nimenomaan siitä, että hän on nainen..? Enpä usko. Mitä jos miespappi olisi käyttäytynyt samalla tavalla kuin tämä naispappi, olisiko pappi ollut silloin vain "hieman hämärä"..Onko oikein leimata kaikki naispapit huonoiksi yhden "traumaattisen" perusteella?

Äh, en jatka enää tätä viestiäni, tai vuodatukselleni ei tule loppua. Aloittaja on tosiaan aloittanut hyvän aiheen..

Link to comment
Share on other sites

Meille on ainakin ihan sama, onko pappina nainen vai mies. Enemmän painoarvoa laittaisin sitten kyseisen henkilön persoonaan, oli kumpaa laatua tahansa!

Näin meilläkin. Mies ei meidän seurakunnan pappeja tunne, joten minä sain valita papin. Niinpä valitsin oman suosikkini, joka sattuu olemaan nainen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...