Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pappi, joka mulla on nyt mielessä, on mies. Ei johdu sukupuolesta, mielestäni kyseinen pappi on vain hyvä työssään ja vaikuttaa sellaiselta, jonka haluaisin toimittavan vihkimisemme.

En tiedä, kyllä se olisi jotenkin "hassua", jos pappina tuossa hetkessä olisi nainen, mistähän johtuu? ??? Muuten ei minulla ole mitään naispappeja vastaan:)

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhasen ja oman äitini mielestä papin pitää olla mies, nainen pappina ei kuulema ole pappi ollenkaan ::) Itselleni kyllä kelpaisi naispappikin, mutta meille  mitä ilmeisemmin nyt kuitenkin taitaa tulla mies pappi. :)

Link to comment
Share on other sites

meidät vihkii minun tuleva anoppi. hä on erittäin lämmin ja humoristinen tyyppi

ja en voisi kuvitella ketään muuta siunaamassa meitä. :-X :-X

tärkeintä on minusta papissa se minkä tunnelman hän osaa luoda tilaisuuteen

ja eikä aina tärkeintä ole tunteeko papin henkilökohtaisesti.

he kuitenkin ovat yleensä erittäin sosiaalisia ja huomaavaisia, se on heidän työnsä. ;)

P.S

a-m:lle terkkuja kyllä ne on ihan mukavia tapauksia ;D

Link to comment
Share on other sites

Minulle itselleni on ihan sama, onko pappi mies vai nainen, mutta vanhoillisella vihkipaikkakunnallamme ei ole naispappeja... Eli vihkipappimme tulee olemaan mies.

Muistan muuten vieläkin elävästi, kuinka katselin televisiosta, kun ensimmäiset suomalaiset naispapit siunattiin virkaansa - se tapahtui 7-vuotissyntymäpäivänäni :)

Link to comment
Share on other sites

Täällä on taas yksi sovinisti ;D

Mutta en voisi kuvitellakaan että minut vihkisi nainen, tai että lapseni kastaisi nainen.

Olen yrittänyt olla suvaitsevainen ja ymmärtäväinen, mutta kantaani ei muuta mikään ennen kuin kuulen naispapilta kunnon evankelioivan saarnan...

Papin tehtävä kun ei saisi olla mielistellä ihmisiä...

Tulipa vuodatusta ::)

Link to comment
Share on other sites

Guest Syysmorsian05

Kun näitä keskusteluja selailee, huomaa aina, kuinka erilaisia ihmiset ovatkaan  ;) Itse olen sillä kannalla, ettei papin sukupuolella ole merkitystä. Kuten moni muukin jo on todennut, persoona on paljon tärkeämpää. Itselleni tärkeä valintaperuste on myös se, että pappi liittyy jollain tapaa elämääni ja on minulle ns. tuttu. Minulla ja miehellä on sama rippipappi, joten hänet toivoisimme mieluiten päiväämme mukaan. Olen nuorena myös ollut mukana seurakunnan toiminnassa, ja tämä ko. pappi on sitä kautta läheinen. Mikäli hän ei pääse meitä vihkimään, pyydämme seuraavaksi tutuinta  :) Näin siis meille tulee joko mies tai nainen, riippuen siitä, kumpi papeista pääsee juhlaamme mukaan... Kumpikin olisi oikein hyvä!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Papin sukupuolella ei minustakaan niin suurta väliä ole. Kaavailuissa kuitenkin miespuolinen, miellyttävän persoonansa ja esiintymistapansa ansiosta ja veikkaan että häneltä onnistuu 'juuri meille' räätälöidyn vihkipuheen pitäminen. Tässä siis valintaperusteita miksi hänestä pidämme.. :-X  

Jos häntä emme jostain syystä onnistu vihkijäksemme saamaan, niin joko minun rippipappini (miespuolinen) tai sitten naispappi kotiseurakunnastamme.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Grace_Land

Huh, en tajua, miten joku kehtaa esittää jotain ulkonäkökriteerejä vihkipapille!  :o

Mulle on aivan sama, miltä se pappi näyttää. Paljon tärkeämpää on se, millainen hän on ihmisenä.

Meillä ei ole vielä aavistustakaan tulevasta vihkijästä, mutta onpa tuohon hääpäiväänkin vielä aikaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Minä itse asiassa juurikin tänään soittelin yhdelle papille, jonka olen nähnyt yhden vihkimisen suorittanut ja tiedän, että hän on "rento" tyyppi. Ja hänelle sopi meidän vihkiaika.  ;D

Alttarilla varmasti sen verran jännittää, että on rauhoittavaa, että pappi on mukava.  :)

Kuulin joku aika sitten kaasoltani kauhutarinoita miten joku pappi oli sekoillut sulhasen nimessä ja sitten vielä yritti keventää tunnelmaa pyytämällä yhtäkkiä hääparia kääntymään seurakunnan puoleen ja käski vilkuttamaan. Siis mitä??

No meidän tuleva vihkipappi ei toivottavasti moisiin sorru. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häihin on vielä aikaa, mutta papista on miehen kanssa keskusteltu. Vaihtoehtoja on melkein liiankin kanssa. Oma kaste- ja rippipappini ei ole minulle läheinen ja ainakin kasteessa puhe oli niin ärsyttävä, etten häntä halua. Ja miehen rippipappi on nykyään sen verran hihhuli, ettei hän sovi meidän tyyliimme lainkaan. Veljeni vaimon isä ja eno ovat molemmat pappeja ja isän olen pari vihkipuhetta kuullut pitävän. Olivat kauniita ja melko lyhyitä, hän olisi turvallinen valinta. Lisäksi tunnen noin 12 pappia, joista 4 on naisia. Naisista yksi on räväkkä nuori naispappi, kaksi keski-ikäistä rauhallista ja yksi jo eläkkeelle jäänyt arvovaltaisen oloinen pappi. Nuoren naispapin tai toisen rauhallisista ottaisin mielelläni. Miehistä muutamaa en ottaisi vihkimään vaikka maksettaisiin, osa taas heistä on oikeinkin mukavia ja hyviä puhumaan. Ikäjakauma on 35-65. Vaihtoehtoja siis riittää. Kun vaan osaisi päättää.

Papin sukupuolella ei ole meille väliä, enemmän vaikuttaa se minkälainen hän on puhujana ja luonteeltaan. Saapa nähdä, mihin päädymme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...