Jump to content
Naimisiin.info

Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Papin tehtävä kun ei saisi olla mielistellä ihmisiä...

Minä en kyllä ymmärtänyt miten naispapit mielistelisivät ihmisiä sen enempää kuin miehetkään. Tasa-arvoa kannatan pappiasiassakin ja olen sitä mieltä että ihmisen usko tulee sisältäpäin, ei suinkaan sukupuolesta. Toisekseen minä en ymmärrä miksi saarnojen pitäisi olla jotenkin evankelistaisia (kamala sana) tai muutenkaan tulikivenkatkuisia tai tuomitsevia. No, meni vähän uskonnon puolelle mutta tässä se vastaus: meille tulee miespappi koska seurakunnassa ei ole naispappeja. Naispappi olisi kelvannut vallan mainiosti. Jos olisimme menneet naimisiin Kuopiossa olisimme halunneet esikoisemme kastaneen naispapin joka oli mukava, asiallinen, lempeä ja ihan riittävän papillinen :) Kuopuksemme taas kastoi Suonenjoen kirkkoherra, erittäin mukava pappi hänkin - ja siis mies. Häntä sitten pyysimmekin vihkipapiksi mutta saa nähdä.

Link to comment
Share on other sites

Meille ehdottomasti NAISpappi ja sellainen saatiinkiin, kun kirkko varauksen yhteydessä toivottiin sitä.

Syy: Koska vastustan naispappien vastustamista  :-X

Olen samoilla linjoilla. Näen punaista aina kun vastustetaan naispappeja, joten taidan kantaa korteni kekoon :) Eikö voitaisi jo alkaa puhua PAPEISTA ilman etuliitteitä?

-HP-

Link to comment
Share on other sites

Huhhuijaa..

kaikenlaisia juttuja sitä kuuleekin, nimittäin tänään töissä yks työkaveri kerto hurjanpuoleisia juttuja meidän toivevihkipapista, tarkemmin sanottuna hänen menneisyydestään..  :o Meidän hääsuunnitelmista, saati sitten pappitoiveesta tuolla ihmisellä ei ollut aavistusta, eikä ole vieläkään.. kyseisestä papista tuli muuta kautta puhetta töiden lomassa.

Itse olen saanut kyseisestä papista todella miellyttävän kuvan ja siksi minun on vaikea yhdistää tänään kuulemiani juttuja tuohon ihmiseen.

Toisaalta tuntuu hölmöltä kuunnella 'huhupuheita', kun ei tiedä, paljonko niissä sitten on totuutta mukana. Parasta varmaan luottaa kuitenkin omaan arvioon.. ja voihan tuo henkilö vain yksinkertaisesti olla kovasti muuttunut vuosien aikana.

Mutta toisaalta, jos kuulemani pitää paikkaansa, niin minkälaisen siunauksen avioliittomme mahtaa saadakaan..

Totta on, että papitkin ovat vain ihmisiä, eikä papin menneisyys vihittävälle parille kuulu (useimmilla ei taida olla siitä aavistustakaan). Nyt oloni on kuitenkin hieman ristiriitainen. Haluaisin uskoa omaan arviooni tuosta ihmisestä ja jättää panettelevat huhut omaan arvoonsa..  

Link to comment
Share on other sites

Guest pandajanina

Tappuralle:

nämä papeista tai nuorisotyöntekijöistä liikkuvat jutut ja huhut ovat aina mielenkiintoisia... nykyään on menty jo sille linjalle, että konfirmaation jälkeen seurakunnan työntekijät eivät saa (pappisliiton suositus) antaa onnitteluhalausta rippikoululaiselle. juttuja on mennyt, ja tulkintoja tehty. tällaisia tapauksia on tuomiokapitulissa selvitelty läjäpäin, ja aika suuri prosentti niistä tulee takaisin tutkinnan jälkeen, ja syytetty onkin syytön. maine vain ehti jo mennä, ja sitä ei tämän kokoisessa maassa hevillä takaisin saada. aina joku tuntee jonkun joka jostain taas tietää jonkun...

tuntuu vain, että seurakunnan työntekijöistä liikkuu todella villejä huhuja, jotka muuttavat muotoaan kuten lapsuuden rikkinäinen puhelin -leikissä jutut.

toki näihin huhujen syntymiseen ei yhtään auta se, että Turun piispa ja Vihdin kirkkoherra kunnostautuvat iltapäivälehtien sivuilla. no, ihmisiähän hekin ovat!-aivan kuten sanoit.

mutta jos omaa vihkipapin valintaa mietit, niin perusta se sille mitä tiedät! tiedät, että harkitsemasi tyyppi on mukava, ja varmasti osaa asiansa!

ja jos sitä siunausta mietit, niin kyllä se on Jumalan siunaus joka teille tulee, on sitä sitten toimittamassa puhtaan taustan omaava pappi tai juorupiireissä kunnostautunut virkaveli.

joten ohjeena omasta kokemuksestani juoru-papeista: luota omaan harkintakykyysi ja arvostelukykyyn!

Link to comment
Share on other sites

Me saatiin se pappi, joka haluttiinkin. Tai nykyään se toimii kyl rovastina. Se on kans tosi mukava ja haluttiin välttämättä just se. Sille kävi se aika ja merkkas heti ylös itelleen muistiin. Muut meiän jälkee vihittävät ei luultavasti saa sitä pappia. Et kannattaa kyl ehdottomasti varata pappi, jos haluu jonkun tietyn.

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihkii tuttu pappi, joka on todella mukava. Tunnemme hänet ja hän suostui ilomielin kun kysyimme. :D

Tappuralle, ei kannata uskoa huhuihin. Meidänkin seurakunnassa liikkui huhuja aikanaan (tai ei seurakunnasta lähtöisin) mutta ne osoittautuivat aivan päättömiksi. Tiedä sitten mistä ne oli tempaistu, mutta työntekijältä meni maine. Ilkeitä ihmisiä riittää kyllä. >:(

Parasta on kun tutustuu itse ihmiseen ja muodostaa sitten oman käsityksensä, eikä välitä mistään huhuista.

Link to comment
Share on other sites

Me ei saatu sitä pappia, jota pyydettiin. Joten sanoin sitten kirkkoherranviraston tädille, että yhdistää ihan kenelle vaan ja mukava pappi saatiin! Ensi viikolla on tapaaminen!

Muokkaus: Viikko sitten tavattiin tämä pappi ja hän oli todella ihana ja sympaattinen ihminen. Kyseli paljon meistä ja korosti moneen kertaan, että haluaa tehdä vihkipuheesta hyvin henkilökohtaisen!

Link to comment
Share on other sites

No meillä on pari vaihtoehtoa..

Jos mennään naimisiin kunnassa missä mies on asunut suurimman osan elämästään ja sen kunnan pappi on vielä virassaan(joka on vihkinyt miehen siskot) niin otetaan se vihkipapiksi.

Ja jos kuitenkin päätetään mennä JKL:n kaupungin kirkossa niin mä haluan itselleni tutun papin vihkipapiksi, jonka kanssa olen joskus ollut isoiskoulutuksissa tekemisissä. Se on paljon kivempi toisaalta, kuin joku tuntematon vaikka mulla ei ole tuntematonta pappia mitään vastaan. ::)

Link to comment
Share on other sites

  Miespapin pyysimme, mutta ei ole varmaa saammeko

  haluammamme henkilön meidät vihkimään. Meille ei

  ole mitään estetä naispapille. Tämä valitsemamme

  pappi on vain ainut kenet ns. tiedämme ja tunnemme.

  Ja jos meille pappien kokouksessa laitetaan naispappi,

  ei sillä ole mitään väliä. Tasarvo kunniaan!

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda25

Meidät vihki naispappi, toivoinkin salaa niin.. Tämä pappi oli uusi seurakunnassa ja todella hyvä! Niin rento, eikä mikään "jeesustelija", että vihkimistilaisuus oli vieraidenkin mielestä todella ihana.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vihkipappi on tuttumme, halusimme nimenomaan hänet. Harmiksemme kuulimme viime viikolla että hän on kesälomalla juuri silloin, mutta asiasta juteltuamme ja kalenteriaan selailtuaan suostuu kuitenkin vihkimään meidät kun kerran on kaupungissa  :) Ihana ihminen  8)

Niin ja vihkiharjoituksista sovimme alustavasti niin, että ne olisivat paria päivää ennen vihkimistä niin ei pääse unohtumaan  ;)

Link to comment
Share on other sites

Heh, onneksi meillä on pappi omasta takaa (sulhasen isä), voi luottaa siihen, että asiat tulee hoidetuiksi, päivä pysyy muistissa, puhe on henkilökohtainen ja nimet menevät oikein  ;D

Toivottavasti myös muut vihimiseen liittyvät asiat, lähinnä se kanttori, hoituvat kunnolla.

Link to comment
Share on other sites

Syntimäkotikuntamme papit ovat vaihtuneet. Toinen pappi oli tuttu on ollu konfirmaatiossa ja kastanut mun siskon. Pappi on kuitenkin mielestäni vähän tökerö. Toiselle papille sopi vihkiminen ja sovin jo hänen kanssaan, mutta sulho olis kuitenkin ollu sen ekan papin kannalla. No enää en kehtaa muuttaa, joten toivon että tapaamisen jälkeen kaikki ovat tyytyväisiä. Ja uskon näin.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...