Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

Ekana varataan kirkko (jos kirkossa vihkiminen tietty) sen kirkon seurakunnasta missä se kirkko on. Omasta seurakunnasta tulee pappi jonka joku määrää sieltä työvuorolistojen mukaan kun soitatte sinne seurakuntaan ja pyydätte pappia. TAI jos haluatte tutun papin, se sovitaan itse ja ilmoitetaan sinne seurakuntaan minkä kirkossa teitit vihitään.

Tulipa TOOOSI hankalasti  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No, niin. Saatiin sitten pappi kotiseurakunnasta. Meidän nykyisestä kotiseurakunnasta sanottiin, että jos lakia oikein luetaan, niin pappi pitäisi tulla siitä seurakunnasta, missä vihitään, ei siis välttämättä kotiseurakunnasta. Mutta Helsingillä on kuulemma sellainen käytäntö, että pk-seudun (HKI, Espoo, Vantaa) ulkopuolelta tulevien vihittävien on tuotava oman kotiseurakunnan pappi mukanaan. Ihme säätöä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli nainen, tietysti sanoo tämä äidin pikku femakko  ;), no ei sillä tosiaankaan oo mitään oleellista merkitystä, mutta kun kerran oli hyvä nainen vaihtoehtona, niin tottakai otimme sen! Huippu oli, piti ihanan puheen, jota kehui moni vieraskin, ettei ollu kuullu yhtä lämmintä puhetta ennen. Meillä Tampereella pappina siis Messukylän Kaisa Yrjölä. Kiitos vielä hänelle!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest hienostolainen

Tästä väännetään... En halua sovinistia, mikä riski on olemassa miespappien kanssa, valitettavasti. Eli mun mielestä naispappi, mies kannattaa miespappia. Varmaan katsotaan sitten, kuka on työvuorossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä on aika erikoinen(?) tilanne, sillä meille tulee 2 pappia:mies ja nainen. Emme osanneet sulhon kanssa valita kumman haluaisimme papiksi, joten päätimme ottaa molemmat. He ovat ennenkin vihkineet yhdessä ja ovathan he yhdessä naimisissakin  :)

Olisihan meillä toki vielä aikaa miettiä papin valintaa, mutta tämä ratkaisu tuntuu hyvältä.

Link to comment
Share on other sites

Naispappi. Syynä ei ole sukupuoli, vaan se että kyseinen henkilö on todella mukava ja olen ollut häneen yhteyksissä ihan muista yhteyksistä.

Kenenkään valintoihin tarkemmin puuttumatta...mutta, itse olen tulevaisuudessa teologiksi valmistumassa ja papin työ tällä hetkellä kiinnostaa, tuntuu minusta kummalliselta että mahdollisesti minut valittaisiin/tai jätettäisiin valitsematta papiksi elämän tärkeään tilanteeseen vain siksi että olen nainen. Mielestäni persoona ratkaisee, ei sukupuoli. Tietysti jos seurakunnan papit eivät ole lainkaan tuttuja, voi valintaan vaikuttaa ulkopuoliset tekijät.

sts: kuulostaa hauskalta valinnalta :)  

Link to comment
Share on other sites

Naispappeus on kuitenkin verrattain uusi asia, siksi ehkä monista tuntuu, että miespappi on luontevampi valinta. Minulle papin valinta ei ole vielä ajankohtaista, mutta uskoakseni tulemme aikanaan pyytämään erästä pappiystäväämme. Hän on nainen. Ellei näin olisi, valitsisimme varmaankin miespapin... Tuntuisi jotenkin "perinteisemmältä". Olen kuitenkin iloinen että tuo naispuolinen ystävämme on pappi, hän on osoittanut monille epäilijöille, että nainen voi olla aivan yhtä vakuuttava pappi kuin mieskin. Toivottavasti hän aikanaan pääsee meidät vihkimään, olisi ihanan henkilökohtaista.  :)

Link to comment
Share on other sites

Sulhon molemmat vanhemmat ovat pappeja, isä hoitaa suvun vihkimiset ja äiti on hoitanut ristiäiset, konfirmaatiot, hautajaiset yms.

Joten eiköhän se appiukko meidätkin sitten hoitele ;D Ehkä parempi niin että isä, koska jos anoppi vihkisi, koko konkkaronkka alttarilla vaan itkisi itkemistään. Appi saattaa kyetä hillitsemään tunteenpurkauksensa paremmin  8)

Link to comment
Share on other sites

Laitetaan tämä kysymys nyt uuden otsikon alle, että otsikointi liippais edes hiukankaan sitä mitä haetaan ::)

Elikkäs, otsikossahan se jo tulikin (varmasti tyhmä kysymys), mutta mistä pappi varataan, ts. mihin pitää puhelua ottaa?!?

Miten niin ihan pihalla näistä kuvioista... ???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...