Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

Me valkattiin yksi hääpäivämme aikoihin töissä oleva (monet on hiihtoloma-aikaan tietty lomalla) pappi, ja minä soitin hänelle. Tänään soitin eli 1,5 kuukautta ennen häitä. Pappi soittaa minulle helmikuun alussa. Kanttorin oletan tulevan "automaattisesti" eli siis joku on silloin vuorossa, mutta emme tiedä vielä kuka.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tuttu miespappi tulee.

Olen kerran ollut häissä, missä pappina oli nainen ja kyseinen tilaisuus oli jokseenkin outo... pappi näet hekotteli ja höpisi suht' omituisia juttuja siellä alttarilla. Enkä ole ainoa joka oli samaa mieltä. En väitä, että syy johtui sukupuolesta, olisihan miespappikin voinut tehdä samoin :). Siitä vihkimisestä jäi vaan omituinen olo :-?.

Link to comment
Share on other sites

Meille soitettiin kirkkoherranvirastosta, että itse pitäisi ottaa pappiin yhteyttä. Omasta mielestäni olisi kuitenkin mukavampaa, jos pappi ottaisi meihin yhteyttä. Loppujen lopuksi asia meni niin, että kun meillä on kaksi pappia vihkitilaisuudessa (hellari ja lutku), niin hellaripappi, johon tulee muutenkin oltua paljon yhteydessä, ottaa lutkupappiin yhteyttä. Ja saa nyt nähdä saadaanko kuinka sovittua tapaamiset ja miten tämä homma etenee. No ainakin monimutkaisesti.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest vieras(Guest)

Tulevana pappina minua hieman ihmetyttää melko yleinen käsitys, että naispuoliset papit olisivat jotenkin "maanläheisempiä" tai "rennompia". Kyllähän meitä naisia (kuten miehiäkin) löytyy joka lähtöön. On konservatiiveja, liberaaleja, jäykkiksiä ja huumorinaisia. Hassu on myös stereotypia juhlavasta ja vakuuttavasta miespapista.

Mutta kannattaa valita omimmalta tuntuva henkilö papistosta. Hienoa, että heistäkin löytyy erilaisia persoonallisuuksia - kuten seurakuntalaisistakin. Henkilökemioistahan tuo on paljon kiinni. Vaikka pappien julistama Sana on sama, on jokaisella persoonalleen luonteva tapa esittää se.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä ei ainakaan sanottu, että pappi pitäs olla kotiseurakunnasta. Sen ja vihkipaikan välillä on ensinnäkin 400 km eli miten joku voi vaatia et pappi tulee kotiseurakunnasta. Se mua tässä ihmetyttää et vihkimisaika pitäs tietää kutsujen tekoa varten ainakin kuukautta aikaisemmin ja sehän riippuu siitä, koska papille sopii. Kirkko on varattu meille tällä hetkellä kahdesta eteenpäin, sanoin et halutaan vihkiminen neljäksi mut näin kuulemma toimitaan, ihmetyttää vaan et joku joku pari nyt haluis sit vihkimisen kahdeksi ja varaus on meille koko iltapäiväksi  :-? Kyselin jo varauksen yhteydessä papeista ja vastaus oli et sitten kun me menemme kotiseurakunnassamme esteiden tutkintaan niin he ilmoittavat sitten vihkiseurakuntaan meidän puolesta, että olis papille tarvetta, josta me sitten taas saamme pappien puhelinnumerot  >:( Noilla ihmisillä on vissiin liian vähän töitä kun asioista tehdään noin monimutkaisia  ::) Tai raha määrää taas, kun katsotaan, että mihin kirkollisverot maksetaan. Hassua, että saamme käyttää kuitenkin ilmaiseksi kirkkoa, johon edes vanhempani eivät maksa kirkollisveroa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jos kaikki sitten joskus menee toiveidemme mukaan, niin meidät vihkii avioon minun pappani. Hän on kylläkin jo iäkäs, kuitenkin hyväkuntoinen. Isänisäni on vihkinyt kaikki omat lapsensa ja kastanut lastenlapsensa, joten mielestäni olisi ihanaa, jos hän vain pystyisi meidätkin vihkimään :) Jos pappani ei syystä tai toisesta pystyisi meitä vihkimään, niin silloin vihkijämme olisi perhetuttumme, joka on myöskin mies.

Eli siis kaikille selvyydeksi, meidät todennäköisimmin vihkii mies ;)

Link to comment
Share on other sites

Ollaan kahen vaiheilla, että tuleeko mies vai nainen. Uskon, että valitaan naispappi koska tämä henkilö on isäni tuttuja emmekä tunne tätä miestä lainkaan. Sukupuolella ei ole mitään väliä, nyt kyllä haluaisin välillä nähä naispapin kun aina on kaikilla ollut mies =)

Link to comment
Share on other sites

Kävimme eilen täyttämässä kirkkoherranvirastossa avioliiton esteiden tutkintalomakkeen. Tässä yhteydessä meille lykättiin päivystävän papin numero, ja eilen päivystävälle papille soitinkin. Hän otti tietomme ylös ja sanoi, että noin kolme viikkoa ennen hääpäiväämme pappi ottaa yhteyttä.

Link to comment
Share on other sites

Jos meillä olisi kirkollinen vihkiminen, haluaisin ehdottomasti naispapin. Ihan vain sen takia, että vieraina on uskontoon vakavammin suhtautuvia ja he eivät suostu itse ottamaan esim ehtoollista naispapilta. Haluan kai olla vain ilkeä.  ::)

Valitsimme kuitenkin siviilivihkimisen, joka tulee vieraille yllätyksenä.

Link to comment
Share on other sites

Nonna-Marie, mä tein just noin, että lähetin sähköpostia papille, jonka vihkisaarnan olin kuullut kerran ollessani työtehtävissä. Joten rohkeasti mailia vain. Pappi neuvoo sitten virallisen varaamisen "kiemurat" ja varmasti on imarreltu pyynnöstäsi.

OK, Kiitos! Laitoin sitten äsken meiliä, saas nähdä kuis käy... ;):D

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihkii miespappi.

Mä oon itse uskossa ja lukenut naispappi-aiheesta enkä edelleenkään ole päättänyt mitä mieltä olen.

Jos nyt joku feministi siellä nostais päätään ja kysyis miksei ollu naispappia, enkö hyväksy naispappeutta niin sille sanon, että teologiselta kannalta se ei oo tasa-arvokysymys lainkaan. Koska sitä mieltä kuitenkin olen, että sitä se ei ole. Jumala ei varmasti oo ajatellu että nainen on huono pappina vaan että se on ajatellu että annetaan naisille muita yhtä arvokkaita tehtäviä ja mies olkoon pappi. Jos siis Jumalan tahto on, että papit on miehiä.

Huh tulipa selitys! 8-)

JAA tämän teologian kannattajia lähipiirissäsi. Väittäisin, että riippuu täysin Raamatun tulkintatavasta, miten näkee Paavalin miehen tehtävät/ naisen tehtävät -jaon... onko se kulttuurisidonnaista osaa Raamatussa vai pelastuskysymykseen vaikuttavaa... Itse näen asian niin, että nimenomaan Raamatullisin perustein naispappeus on hyväksyttävää... Armahtavaa mieltä ja aurinkoista kevättä... Niin ja toivottavasti saitte mieluisan vihkipapin  :-X ( meillekin tulee miespappi, mutta sukupuolella ei ollut mitään väliä valintatilanteessa. Persoona ratkaisee.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...