Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

Minä haluaisin ehdottomasti sen meille tutun ja erittäin mukavan naispapin, joka on kastanut molemmat lapsemme. Kuopuksen kastepäivänä hänellä ei ollut edes työpäivä, mutta lupasi silti tulla ilomielin  :-X Kirkkoherranvirastosta tympeä täti kyllä ilmoitti silloin, että valitettavasti k.o. pappi ei ole silloin töissä vaan joudutte ottamaan päivystävän papin. No minäpän en lannistunut, vaan otin suoraan yhteyttä pappiin ja hän lupautui tulemaan.

Ja näin aion toimia nyttekin, tietysti jos pappi ei jostain syystä kykene tulemaan, niin sitten tyydymme johonkin muuhun pappiin.

Olipas sekavaa selostusta  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me mennään 600 km:n päässä naimisiin nykyisestä kotipaikkakunnasta (kotiseurakunnasta). Kun varasin kirkon viime elokuussa, niin sanottiin että soittele huhtikuussa uudestaan, että kuka on pappina. Pappi tulee siis vihkimisseurakunnasta. Soitin papille nyt noin 2 kuukautta ennen vihkimistä. Sovittiin sitten tapaaminen noin kuukautta ennen vihkimistä.

Eli jos tuntuu siltä, että haluaa ottaa pappiin itse yhteyttä, niin luuri vaan käteen ja soittaen. En usko että papit laittavat pahakseen omaa aktiivisuutta. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee naispappi, mutta sukupuolella ei ollut asiassa merkitystä. Ensin ajattelin rippipappiani (mies) siunaamaan meidän avioliiton, mutta kun siskoni lapsi kastettiin paikalla oli saman seurakunnan naispappi, joka tuntee perheeni hyvin, totesin että hän siunaa. Ja ainakin ristiäisissä puhui todella kauniisti.

Link to comment
Share on other sites

Nuorehko naispappi vihkii meidät. En hae isällisyyttä, vakavuutta tai arvokkuutta vihkimiseen. Haluaisin rentoa ja jopa huumorintajuista tilaisuutta ilman mitään useille vanhemmille miespapeille tyypillistä paatosta.

Eihän se tietysti mitään sukupuolisidonnaista ole, mutta naispappeus on edelleen senverran tuoreempi asia, että mielestäni naispappi edustaa tietynlaista ennakkoluulottomuutta.  8-)

Link to comment
Share on other sites

JAA tämän teologian kannattajia lähipiirissäsi. Väittäisin, että riippuu täysin Raamatun tulkintatavasta, miten näkee Paavalin miehen tehtävät/ naisen tehtävät -jaon... onko se kulttuurisidonnaista osaa Raamatussa vai pelastuskysymykseen vaikuttavaa... Itse näen asian niin, että nimenomaan Raamatullisin perustein naispappeus on hyväksyttävää... Armahtavaa mieltä ja aurinkoista kevättä... Niin ja toivottavasti saitte mieluisan vihkipapin  :-X ( meillekin tulee miespappi, mutta sukupuolella ei ollut mitään väliä valintatilanteessa. Persoona ratkaisee.)

Raamattua ei mielestäni voi jakaa kahtia kulttuurisidonnaiseen ja pelastuskysymykseen vaikuttavaan osaan :-?

Eli sanoisin, että tässä on taas yhden ihmisen mielipide kyseessä. Toiset voi olla toista mieltä ja se pitäisi käsittääkseni pystyä hyväksymään. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee myös naispappi ja aluksi ajatus tuntui pikkasen oudolta mutta se johtunee vaan siitä että kirkollisissa tilaisuuksissa missä olen ollut on aina ollut miespappi! Uskon naispapin selviytyvän tehtävästään ihan yhtä hyvin! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidät vihkii tuttu naispappi. Olemme sulhon kanssa molemmat olleet seurakuntanuoria ja tämä pastori oli nuorisopastorimme. Nykyään hän on jo muualla pappina, muta yhteyttä olemme edelleen pitäneet. Hänen valitseminen vihkipapiksemme tuntui jotenkin luonnolliselta :)

Meillä myös lähipiirissä negatiivisesti naispappeuteen suhtautuvia.. Meille on tulossa morsiusmessu johon kuuluu ehtoollinen. Todennäköisesti nämä henkilöt jättävät ehtoollisen väliin, sillä eivät halua ottaa sitä naispapilta.. Tämä on oletukseni, saa nähdä miten käy. Mutta jokainen tekee niinkuin tuntee hyväksi, eihän ehtoolliselle ketään voi pakottaa :)

Link to comment
Share on other sites

Me halusimme (haluamme) tutun vihkipapin. Olemme olleet aktiivisia seurakuntanuoria ja vaihtoehtoja oli useampia :D Päädyimme omaan nuorisopappiimme :) Hänellä on tosin häiden aikaan kesäloma mutta on lupautunut tulemaan vihkimään :P Hän on eri seurakunnasta kuin missä häämme ovat, mutta se ei tuottanut ongelmaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä pappi asia on vielä vähän auki, mutta sen tiedän, että vihkipaikkakunnan pappi hän ei tule olemaan. Kaikesta huolimatta tahdon "aidon" papin enkä makeilevaa ja jotenkin yli-imelää pappia, josta näkee ettei hän ole pätkääkään luonteva.

Nyt sitten harkitaan. Sulhasen suvussa on yksi pappi, mutta sulho ei häntä liiemmälti rakasta, joten. En sitten tiedä. Päätkösiä tässä pitää vain sitten pikkuhiljaa tehdä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sade_82

Meille selvisi juuri kuka on vihkipappimme. Ei se ensimmäinen toivottu vaihtoehto, eikä toinenkaan.. Mutta tähän tyydytään ;). Ensimmäinen pappi menhtyi pitkälliseen sairauteen :'(. Toiselle papille ei käynytkään :(. Ja yksi oli lomalla ja yhdellä jotain muuta (on kirkkoherra), joten viides kerta se toden sanoo ;).

Link to comment
Share on other sites

Jos meille olisi ehdotettu naispappia, olisin halunnut vaihtaa mieheen. Minä kannatan tasa-arvoa, mutta olen sen verran vanhanaikainen, etten halua naispappia. Lisäksi kaikki tuntemani naispapit tuossa seurakunnassa ovat jotenkin omituisia ;) Olisin kyllä halunnut jonkun paremmin englantia puhuvan miespapin, mutta eiköhän me naimisiin päästä joka tapauksessa.

Lisäksi mies kun on katolinen,hän halusi myös miespapin. Hollantilaiset vieraamme olisivat varmaan ajatelleet ettemme ole virallisesti naimisissa, jos meidät vihkisi naispappi ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kaksi pientä poikaa ja olisin halunnut poikien kastepapin tulevan vihkimään meidät, mutta se ei valitettavasti onnistunutkaan, koska tämä pappi on tällöin juuri lomalla. Hän oli tosi mukava ja rento pappi.  Hän olisi voinut tulla lomallaankin meidät vihkimään ihan meidän takiamme, mutta juuri kyseisenä ajankohtana hän on juuri ulkomailla. Saimme sitten toisen papin, jota en ole koskaan nähnytkään. Hän on myös miespappi. Kaipa hänkin on ihan ok.

Link to comment
Share on other sites

Guest Leena81

Meille ei ollut papin sukupuolella mitään merkitystä. Tärkeintä oli saada rento pappi, jonka kanssa on kiva jutella vihkimisestä ja jonka seurassa ei tarvitse jännittää tai tuntea oloaan vaivautuneeksi. :) Keväällä tapasin (erään tuttavan hautajaisissa) mukavan ja rennonoloisen naispapin ja pyysin häntä vihkipapiksemme samalla kerralla. ;) Meille tulee siis naispappi, ja erittäin mukava sellainen. ;D

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin tämä pappi-asia on vähän tavallisesta poikkeava, sillä meidät vihkii ja tyttäremme kastaa jo eläkkeellä oleva pappi. Tunnemme entuudestaan useammankin tilaisuuden kautta, hän mm. kastoi esikoisemme ja mun nuorimmat sisarukset. Vähän jännitti että pääseekö hän tulemaan, olisi ollut aikamoinen pettymys jos oltaisiin jouduttu vieras pappi ottamaan, sillä esim. meidän yhteinen rippipappi on sitä luokkaa paatoksellinen että emme häntä halua vihkijäksi. Onneksi meidän hää/ristiäispäivä sopi hänen suunnitelmiinsa ihan mukavasti!

Vähän ot, mutta kysyn nyt kuitenkin.. kun tällaiset eläkkeellä olevat papit eivät tietenkään saa enää seurakunnalta palkkaa, niin pitäisikö meidän sitten maksaa hänelle joku kohtuullinen korvaus? Esikoisen ristiäisten aikoihin hän oli jo eläkkeellä ja silloin emme ainakaan hänelle mitään maksaneet, mutta nyt aloin miettimään josko isäni olisi kaikessa hiljaisuudessa hänelle sitten jotain korvausta antanut...

Link to comment
Share on other sites

Kirkkoherranvirastossa sanottiin kuulutuksia hakiessamme, että pappi ottaa sitten yhteyttä viikoa, paria ennen. No, nyt on 12 päivää aikaa vihkimiseen, enkä pystynyt enää odottamaan, joten soitin itse. Tämä kyseinen pappi vastasi itse puhelimeen ja sanoi, että hänpä ei olekaan itse paikalla silloin vihkipäivänämme, vaan yrittää saada jonkun sijaisen!!! :o

Hän pyysi minua soittamaan myös kanttorille. Vähän yhtä nuiva tapaus oli tämä; ei suostunut tulemaan kirkkoon kanssamme erikseen, koska hänelle tulisi ylimääräistä ajoa edestakaisin 60 km! >:( Lupasimme sitten tulla ensi sunnuntaina jumalanpalvelukseen, jonka jälkeen hänellä saattaisi olla aikaa meille. ::) Hieno homma... >:(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä on naispappi. Vaihtoehtoina oli kaksi vanhaa eukkoa, en saanut rippipappiani vaikka olisin halunnut. Rippipappi olisi ollut mies. Mielestäni miesten kanssa on helpompi sopia asioita, ne joustaa eikä vaan nipota jostain pikkuasioista. Sori vaan siskot. Nokialla tuntuu kaikki olevan naisia: kaikki kanttorit, ylivahtimestari, toimistovirkailijat... en ole nähnyt ainoatakaan miestä koko prosessin aikana. Aika hassua, kun ennen seurakunnat oli kirjaimellisesti miehitettyjä.

Link to comment
Share on other sites

Nainen. Meillä oli kaksi suunnilleen yhtä tuttua ja läheistä pappia vaihtoehtoina, toinen nainen, toinen mies. Koska muutama sukulaisistamme kannattaa miespappeutta ( ;)), kysyimme ensiksi miestä. Hän ei päässyt, joten kysyimme seuraavaksi tutulta naiselta - ja hänelle sopi  :)

Sukulaisten ennakkoluulot aiheuttanevat etukäteen mutinoita, mutta tulevan vihkipappimme tuntien luulenpa, että jälkikäteen ei kukaan keksi mitään kielteistä sanottavaa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos näistä kommenteista, pisti ajattelemaan asioita uusilta kanteilta. Itseäni tämä keskustelu nimittäin koskee myös ammatillisesti, mutta näin ennen häitä myös omaa vihkimistä ajatellen. Itse valitsin naispapin, joka ystäväni ja opiskelutoverini. Tiedän, että saan parhaan mahdollisen papin itselleni ja miehelleni.  :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee eräs tietty aika tunnettu miespappi, joka on kastanut poikammekin. En missään vaiheessa edes harkinnut ketään muita. Aloitin koko häävalmistelut sopimalla hänen kanssaan päivän. En ole kovin kirkollinen ihminen, vaikka kirkkoon kuulunkin, ja monet papit ovat liian "pyhiä". Tämä on tyyppinä loistava ja juuri meille sopiva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...