Jenni

Papin valinta ja varaus

670 viestiä aiheessa

Morsiameni isä on pappi, joten... :)

Lisäksi pari muutakin tuttavapappia tullee mukaan, kirkossa mahdollisesti ehtoollista jakamaan ja ainakin yksi heistä puhumaan hääjuhlassa, jos Herra suo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko minunkin laittaa lusikkani soppaan.

Tulee miettineeksi, kun tätä nais-miespappi keskustelua käydään, että olisi hauska nähdä samanlainen keskustelu jostain muusta ammatista.

Pappien lisäksi gynekologit taitavat olla ainoa ammattikunta, josta ihmisillä on mielipide sukupuolien paremmuudesta. Olisi välillä hauska kysyä naisilta, jotka naispappeutta vastustavat, mikä heidän ammattinsa on ja miltä heistä tuntuisi, jos joku sanoisi heidän ammatikuntansa naisia epäpäteväksi, tiukkapipoiseksi piipittäjäksi.

Nuorena teologina ja naisena suon valinnan vapauden kaikille (pappien on ONNEKSI niin monenlaisia), mutta kyllä sen välillä kovin henkilökohtaisestikin ottaa, kun joku toteaa miehen olevan parempi vain sen vuoksi, että hän on mies. Tuntee taistelevansa tuulimyllyjä vastaan. Mitään Raamatullista perustettahan naispappeuden vastustamiselle ei ole...

No meitä mahtuu moneen junaa. Kukin tallaa tavallaan ja hankki omaan elämänsä pyhyyden haluamallaan tavalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee naispappi! Ihan jo siksi että saadaan sama pappi meidät vihkimään joka on myös kastanut meidän molemmat lapset. Ja parempaa pappia meidän suuntimilta saa etsiä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee miespappi. Ihan yhtä hyvin olisi kyllä kelvannut naispappikin, otettiin vaan ensimmäinen, mitä seurakunnasta ehdotettiin  :D Tänään kirkkoharjoitukset, nyt alkaa jo jännittää lauantai...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme valinneet itse pappia, vaan varasimme kirkon ja muutama viikko sitten pappi soitteli. Nainen saatiin ja mielestäni on aivan sama kumpaa sukupuolta pappimme on, kunhan hoitaa tehtävänsä kunnolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Multa kysyttiin, kun varasin kirkkoa, että onko toiveita papin suhteen ja kun senoin, ettei ole mitään, niin ilmoitettiin, että pappi ottaa sitten yhteyttä lähempänä ajankohtaa,

Ja n.1,5 kk ennen häitä pappi sitten soitti ja kirkkohajoitusajankohta sovittiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään naapuripaikkakunnalla, joten itse piti hommata vihkijä. Laitoin sähköpostia oman seurakuntani papille, joka on kastanut molemmat lapsemme ja näin ollen tuntee meidät. Hän ei ollutkaan enää seurakunnassa töissä, mutta tulee silti vihkimään meidät. Muutama viikko sitten laitoin taas kärsimättömänä meiliä, että koska tapaamme ja hän vastasi että vihkimistä edeltävällä viikolla. Ilmeisesti vasta silloin siksi, että on keskustelumme asiat sitten mielessä, kun puheensa valmistelee. Jos 3kk ennen on tapaaminen, niin ehtiihän siinä jutut unohtua.

Vihkiraamatun ja "naimaluvan"käyn itse hakemassa kirkkoherranvirastosta ensi viikolla ja yritän muistaa ottaa ne mukaan sitten tammikuussa  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee naispappi joka on viimeisillään raskaana!! Hän jää sen viikonlopun jälkeen äitiyslomalle!  ;D

Hän oli 3.vaihtoehtomme, tutuille papeillemme ei sopinut.

Tämä naispappi on kyllä aivan ihana ihminen, ei todellakaan mikään "saarnamies"! Hän kastoi vuosi sitten tyttäremme ja ristiäisiä ennen kun hän kävi meillä juttelemassa, niin tuntui että hyvä ystävä olisi ollut kylässä!

Eli varsin tyytyväisiä ollaan tulevaan vihkipappiimme! :D

                              :-X :-X :-X

Nyt on häät vietetty ja kaikki meni aivan ihanasti. Mulla oli alttarilla varattuna possu-kuvioisia nenäliinoja jos itku tulee. Nooh, kun olimme kääntyneet urkuparvelle päin kun meille laulettiin "Enkelin rukous" niin takaamme alkoi kuulua niiskutusta. Pappi liikuttui  tuosta kappaleesta niin että hän tarvitsi noita possu-nenäliinojani.  ;)

Emme olisi kyllä voineet ihanampaa pappia saada meitä vihkimään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos meille olisi tullut kirkollinen siunaus, niin olisin ehdottomasti halunnut miespapin. Naispappeus on minulle uskon- ei tasa-arvon asia ja tulkitsen raamattua siten, että papin tulee olla mies. Puolisolleni asia olisi ollut ihan sama.

Meille tulee kuitenkin siviilivihkiminen ilman kirkollista siunausta, joten vihkijämme sukupuolella ei meille ollut mitään väliä, ensimmäiseen soittooni vastasi nainen ja hän meidät vihkii, oikein mukavalta ihmiseltä vaikuttaakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee naispappi. Oma ääneensanomaton toiveeni oli saada nuori naispappi vihkimään meidät, jo ihan sen takia, että toivon kirkon uudistuvan hieman ja siihen kuuluvat myös naispapit. Tämä oli minulle vähän sellainen periaatekysymys ei mikään sukulaisten ärsytysasia (vaikka tiedänkin, ettei osa sukulaisista hyväksy naispappeutta) ja sulhollekin sopi mainiosti. Pappimme varmistui muutama viikko sitten ja kuin tilauksesta saimme erittäin mukavan nuoren naispapin! :-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tämä kysymys oli ongelmallinen, koska tuttuja pappeja oli molemmilla, mutta ei yhtäkään sellasta, jonka molemmat tuntis hyvin, eri puolelta Suomea kun ollaan kotosin. Sitä sitten pähkäiltiin pitkään ja hartaasti, koska ollaan molemmat uskossa ja ja tämä oli meille iso kysymys - haluttiin pappi, joka on kans uskossa ja ajattelee samalla lailla ja joka on myös miespappi. Lopulta pyydettiin, vähän kokeilumielessä, josko yksi sulhasen kaveri/tuttu, joka asuu kanssa taas ihan eri puolella Suomea, ehtisi kiireiltään tulla pitkän matkan päähän meidät vihkimään. No kävikin niin, että hän sanoi tulevansa mielellään! Kivi vierähti sydämeltä :) Joten meillä on häät yhdessä osassa Suomea, minä ja sulhanen asutaan toisessa osassa (ei tosin siis yhdessä) ja vihkipappi tulee kolmannesta osasta! On valtakunnalliset häät! Mutta ollaan tosi iloisia ja onnellisia, että saatiin tämä nimenomainen pappi, vaikka en itse häntä henkilökohtasesti tunnekaan, niin oon monissa yhteyksissä kuullu hänen puhuvan (on kristillisen järjestön palveluksessa) ja nyt ollaan pyytämisen jälkeenki nähty muutaman kerran ihan muissa yhteyksissä.

Avioliittokeskustelu järjestetään joskus sitten keväällä, ihan kasvotusten meinataan tavata, on vielä auki missä ja miten :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

nykyy aikana se sopii ;D ;D ja naiset ovat fysisesti erikoinen mutta minäkin hyväksen koska jos mies on isä niin naisetkin on äiti  ;D....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sitä, onko papin ammatissa toimiva henkilö mies vai nainen, ei voi ihan suoraan rinnastaa muihin ammatteihin/tasa-arvoon. Muilla ammatti-aloillahan katsotaan (kai) ensisijaisesti pätevyyttä, mutta kun hengellistä virkaa katsotaan myös Raamatun valossa, aivan kuin Igeli aiemmin sanoi. Eli joillekkin ihmisille se ei ole tasa-arvo kysymys, onko pappi mies vai nainen. Tätä monet eivät ymmärrä. Kun varmasti jokainen (ainakin toivottavasti) kristitty uskoo tasa-arvoon, koska se on Raamatullista. Jumalan edessä mies ja nainen ovat tasa-arvoisia. Eri asia on se, että Jumala on Raamatussa säätänyt miehelle ja naiselle eri tehtävät jotka kummatkin ovat yhtä arvokkaita, mutta erilaisia. Toisin sanoen, joillekkin kristityille tämä on hengellinen kysymys kun varmasti useammalle se on maallinen kysymys. Joten tässä puhutaan nyt vähän "ristiin" ;)

Meidät vihkii mies, joka on meille hyvä ratkaisu. Mutta tästä huolimatta kunnioitan naispappeja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä onneksi sattuu tätini mies olemaan kirkkoherra vihkipaikkakunnallamme ja hän on aivan loistava persoona  ::) Tuntui sydäntälämmittävältä, kun kysyimme häntä viimeviikolla vihkimään meidät ensi kesänä ja hän sanoi kuinka asia on hänelle kunniatehtävä  ::) Tuli oikeasti aivan kyynelsilmään, kun joku toinen on niin koskettavasti mukana tukemassa ja saattamassa meitä yhteiseen tulevaisuuteen  :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen melko vanhoillinen, ja lisäksi meillä liittyy tuohon vihkimiseen selkeästi hengellisyys, kun olemme molemmat uskovaisia kristittyjä. :)

Silti meille tulee naispappi. Sukupuolta tärkeämpää on mielestäni henkilö, ja otan mielummin oikasti uskovaisen papin (vaikka sitten naisen) kuin "leipäpapin" joka on mies.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee naispappi, olen kristitty ja kai minut voi leimata uskovaiseksi, ja minä en tulkitse raamattua siten, että nainen ei muka voisi olla pappi. En ole siihen pätevää syytä löytänyt Raamatusta, mutta tämä tietysti oma tulkintani. Seurakunnassamme on kaksi naispappia, toinen sellainen hiljainen hissukka ja toinen on hieman ronskimpi maanläheinen naisihminen, joka on vihkipappimme. Hän on sydämellinen ja ihana ihminen ja juuri oikea ihminen meille. Kuntamme kirkkoherra on aivan kamala ihminen. Muka niin harras ja uskollinen ja kukaan muu ei ole kunnon uskovainen kuin hän. Pelkkä hänen ajatteleminenkin ällöttää :P Joten meille olisi silti tullut naispappi vaikka olisin sitä ollut henkeen ja vereen vastaan. En edes mene jumalanpalveluksiin jos Kirkkoherramme ne pitää. Yöks.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin naispappi. Hän on meille tuttu ja en haluaisi ketään muuta. Mutta se ei ole vielä 100% varmaa. Täytyisi muuten soittaa ja kysyä. Sitten tulee miespappi jos tämä naispappi ei pääse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Missä kohtaa Raamatussa lukee, ettei pappi voi olla nainen? Tätä siis ihan mielenkiinnosta kysyelen. Oli aika yllättävää lukea täältä, että jotkut naiset haluavat ehdottomasti miespapin. Luulisi, että ihan tasa-arvon kannattamisen vuoksi papin sukupuolella ei olisi mitään merkitystä. En oikein ymmärrä argumenttia "miespapin kanssa tilaisuus on juhlavampi" tai yleistystä siitä, että naiset ovat pikkutarkkoja nipottajia. Kaipa miehetkin osaavat olla ärsyttäviä...

Meille papin sukupuolella ei ole mitään merkitystä. Sulhoni halusi kuitenkin kysyä tuttua, vastavalmistunutta pappia vihkipapiksemme, koska hän tuntee meidät hyvin. Tuttavamme nyt sattuu olemaan mies, mutta yhtä hyvin olisimme voineet pyytää myös naispappia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei papin sukupuolella ole väliä, papiksi ajattelimme pyytää tuttua pappia, joka on kastanut minut ja ollut myös rippipappini. Ja on mies :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kanssa merkitystä kumpaa sukupuolta vihkipappimme on, mies vai nainen. Haluaisin jos mahdollista kuitenkin lapseni kastepapin joka on nainen.. osittain sen takia että on jo "tuttu" ja todella mukava.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse saimme toivoa pappia jo nyt (häät puolen vuoden päästä). Toivoin erästä miespappia, joka on ollut jo aiemmin perheemme juhlatilaisuuksissa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:)Ei papin sukupuolella väliä,muuta sattui miehellenni tuttuperhe jossa pariskunta,molemmat pappeja,mies viellä kirkkoherra.Niin päätimme pyytää rvaa vihkimään meidät. ;D :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eihän sillä sukupuolella väliä ole, mutta semmoinen fiksaatio mulla on päässä, että haluan vihkipapiksi miehen. On jotenkin juhlavamman tuntuista, jostain syystä. Ja ihan yhden tietyn miehen, rippipappini. Muissa tilaisuuksissa (ristiäiset, hautajaiset..) ei väliä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aluksi toivoimme miespappia, mutta seurakunnassamme ei meidän päivänä ole ketään miestä töissä ja meidät vihkii aivan ihana naispappi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti saamme vihkipapiksemme (nais)papin, joka on tuttu monen vuoden takaa. Sukupuolella ei siis ole mitään väliä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään