Jump to content
Naimisiin.info

Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä tavattiin pappi reilu 2kk ennen häitä. Häät meillä ovat 8.8 ja harjoitukset siinä viikkoa ennen hääpäivää. Joten aika tiukille vaikuttaa teillä menevän. Mutta mikäli pappi tulee ajoissa lomilta niin ehtiihän siinä vielä harjoitukset ja keskustelut käydä. Tosin itse hääparillehan tuosta aiheutuu ylimääräistä stressiä, kun pappia ei saa kiinni :o

Link to comment
Share on other sites

Me vaihdoimme pappia matkan varrella, mutta otimme häneen itse yhteyttä sen jlkeen kuin saimme yhteystiedot jotta ei tulisi tressiä tapaamisesta. Lohdutukseksi se menee varmasti ihan hyvin ja on teillä sentän tuossa aikaa viimesellä viikolla. Toiset sopivat vasta samanapäivänä seremonian kulun. Älä huoli menette heti hänen puheileen, kun palaa lomilta :)

Link to comment
Share on other sites

Hei,

Eikös olekin kohteliasta ja tapa kutsua vihkipappia juhlatilaisuuteen? Pitääkö papin ja hänen vaimonsa etukäteen kutsua vai vasta vihkitilaisuuden jälkeen? Miten te olette toiminneet?

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät 4.10. ja pappi tavataan 1.10. samalla, kun pidetään vihkiharjoitus. Eli hyvin ehditte vielä :)

Link to comment
Share on other sites

Hei

Nykyisin ei enää niin tyypillistä kutsua pappia hähin.

Fiksua se on mutta papin täytyy tietää kutsusta mahdollisiman aikaisin, koska hänellä voi olla monta tilaisuutta samana päivänä.

Link to comment
Share on other sites

Maalla, jossa "koko kylä" muutenkin kutsutaan häihin, on varmaan ihan luonnollista, että myös pappi (puolisoineen?) kutsutaan.

Mutta ainakin meillä isossa kaupungissa kutsuminen on ihan vihkiparista kiinni - ja kutsu koskee lähinnä pappia, harvemmin hänen puolisoaan. Olen itse pappi, eikä minun puolisoni kyllä haluaisi seurassani osallistua tuntemattomien ihmisten häihin, vaan kyse on minun työtehtävästäni, johon kyllä osallistun jos aika antaa periksi (eikä takana ole ylipitkää päivää).

Itse tykkään siitä, että saan kutsun ajoissa, ennen vihkipäivää, ainakin jos vihkipari todella haluaa minun osallistuvan hääjuhlaan. Silloin voin tarvittaessa varata siihen aikaa, enkä järjestä muita menoja. On ikävää nähdä pettymys vihkiparin kasvoilla, jos he esittävät kutsun vasta kirkossa ja joudun siitä kieltäytymään. (Kyllä, meillä papeillakin voi olla omia menoja lauantai-iltaisin :grin: )

Mutta en pahoita mieltäni tai harmistu, vaikka kutsua ei kävisikään. :D

Muokattu: , käyttäjä: tigru
Link to comment
Share on other sites

Pappi on sillai tuttu, että hän on kastanut minut vauvana. Meillä on keskiviikkona tapaaminen hänen kanssa hänen vaimonsa vanhempien luona, eli varmaan silloin annetaan kutsun.

Link to comment
Share on other sites

Elikkä tarkoituksena olisi muistaa pappia jotenkin, kun hän ei tee nykyään enää papin hommia vaan tekee työkseen muuta. Hän siis suostui muun työn ohella vihkimään meidät ja haluaisimme nyt jotenkin "korvata" hänelle sen. Yksi vaihtoehto olisi korvata matkakulut, mutta onko tökeröä antaa muutama euro papille kouraan suoraan? Kun ajattelin, että joku muu muistaminen olisi kivempaa. Pappi on mies ja en tiedä, miten jollain esineellä tms. voisi pappia muistaa..

Link to comment
Share on other sites

Meillä vähan sama tilanne.

Itse ajattelin suoraan kysyä haluaako hän, että maksamme matkakulut (kumminkin noin 100km tulee ajoa).

Päädyin siihen, että emme muista millään "tavaralla" vaan kutsuimme hänet juhlaan samalla tavalla kuin muutkin meille tärkeät ihmiset. Hän saa sitten itse päättää jääkö juhlaan, mutta siinä on minun mielestäni muistamista + laitamme tietenkin hänelle kiitoskortin. Jos hän ei jää juhlaan, niin sitten mietin muistamista uudelleen. Meillä naispappi ja ajattelin jotain kynttiläjuttua tai tiffanytyötä (tai jospa itse saisin jotain taiteiltua hänelle esim. lasienkelin tms..) Meillä kanttori tulee myöskin samalla tavalla eli on tämän vuoden muualla töissä ja hänelle olen ajatellut tuota lasiesine muistamista (mies), jonka toimitan häiden jälkeen kiitoksena.

Link to comment
Share on other sites

Onko tosiaan näin yleistä että pappi tavataan vasta aivan häiden alla?

Olen kovasti odottanut ja miettinyt papin tapaamista, että silloin saisimme kaikki viimeiset epäselvyydet selvitettyä ja vihkimisen kaava muodostettua. Meillä kun ei tule olemaan tavallinen kirkkovihkiminen, vaan pappi tulee juhlapaikalle vihkimään, joten senkin takia olen asiasta vähän hermona. Laitoin viikko sitten papille sähköpostia mieltäni painavista kysymyksistä, mutta hän ei ilmeisesti sähköpostiaan käytä tai sitten vain ole ehtinyt vastaamaan. Pitänee varmaan soittaa joku päivä jos kovin alkaa tuskanhikea pukkaamaan hääjärjestelyjä miettiessä :)

Link to comment
Share on other sites

Me tavataan pappi ja kanttori 7.8 kun häät on 9.8. Hoidetaan harjoitukset ja päätetään musiikit siinä samalla.

Link to comment
Share on other sites

Me kutsuimme harjoituksissa eli muutama päivä ennen vihkimistä ja pappi tuli mielellään vierailemaan myös juhlassamme. Kyseessä tosin oli meille molemmille entuudestaan tuttu pappi..

Link to comment
Share on other sites

Sekä kanttorina että pappina toimineena sanoisin, että kutsu hääjuhlaan ja kiitoskortti (miel. henkilökohtainen) on paras tapa "muistaa". Jos meinaatte antaa lahjan (ei missään tapauksessa "korvausta"), itse askarreltu "arvoton" lahja on ehdottomasti arvokkaampi kuin kaupasta ostettu kallis lahja. Jos pyydätte pappia vielä kastamaan lapsianne, se on ehdottamasti kaunein kiitos.

Jos pappi tulee omalla ajallaan omin kustannuksin, niin yleinen tapa on korvata matkakulut valtion kilometrikorvausten mukaisesti, mikäli matka on merkittävä (yli 25-30 km yhteen suuntaan). Parhaiten tämä onnistuu, jos asiasta sovitaan papin kanssa silloin, kun häntä pyydetään vihkimään. Silloin se on tosi luonteva. Mikäli se jää syystä tai toisesta keskustelematta, kannattaa itse arvioida etukäteen paljonko on sopiva, pyytää seremoniamestaria tai hääparin lähisukulaista/ystävää ojentamaan rahat huomaamattomasti esim. kuoressa ja ilmoittamaan, että kyse on matkakorvauksista, joten papin ei tarvitse protestoida tai olla ottamatta sitä vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Voiko rahaa antaa itse papille ennen vihkitilaisuutta vaikka kirjekuoreen laitettuna kortin kera? Sulhanen oli sitä mieltä, että 50e olisi hyvä summa papille, mutta onko tuo vähän liikaa? Papilla ei taida olla montaa kilometriä kirkolle matkaa. Kysyimme papilta tätä "korvaus"asiaa palaverissa, mutta hän ei ottanut kantaa vaan sanoi, ettei voi pyytää korvausta. Mutta sanoi, että voimme itse päättää "lahjasta", jos näemme semmoisen tarpeelliseksi. Ja mielellään kyllä jotain korvausta antaisin.. Tosin tavaran muodossa kylläkin, kun tietäisin mitä hänelle voisi antaa.

Tuo itse askarreltu juttu olisi kiva, mutta mitähän sellainenkin voisi sitten olla.. Äh, turhaa päänvaivaa tästä tulee ;)

Link to comment
Share on other sites

Miespapille kirja tai CD olisi sopiva lahja, jos et ehdi tai halua tehdä jotakin ihan itse. Vähän iästä, tyypistä ja mausta riippuu, millainen voisi sopia. Kunhan on kyse tuoreesta uutuudesta, riski on pieni, että miehellä on jo kymmenkunta kappaletta odottamassa kierrätystä :)

Vinkit musiikkimaailmasta:

- Jukka Perkon Maan korvessa CD (saksofoni) - tosi vaikuttava ja monen makuun.

- Pekka ja Väinö Simojoen Sinä tunnet minut CD - herkkää mutta samalla miehekästä menoa pojan ja isän esittämänä

Ja kirjoista tulee mieleen:

- Niilo Rauhalan Kirkkailla vesillä -kirja kauniisti kuvitettuna, sopiva lahja Lapin ystäville

- Hannu Nymanin Maan tasalta -kirja on modernimpi ja tosi tyylikkäästi kuvitettu, sis. lyhyitä pakinoita ajankohtaisista asioista (tämä tosin on jo 3-4 vuotta vanha tuote)

Kaikki tuotteet on saatavilla vaivattomasti nettikaupasta.

Link to comment
Share on other sites

Me tavataan pappi noin puoli tuntia ennen avioliiton siunaamista. Pari kertaa hän on soittanut ja kysellyt kaikenmoista.

Link to comment
Share on other sites

Millä ihmeellä teette kirkko-ohjelman jos tapaatte papin pari päivää ennen vihkimistä?!

Meillä siunaus elokuun lopussa ja ajattelin lähipäivinä soitella papille josko ehtis tavara elokuun alussa (ettei oo lomia tms). Sitten vois sopia mitä tulee seremoniaan ja tehdä sen jälkeen kirkko-ohjelman.

Link to comment
Share on other sites

Minulle pappimme soitti viime perjantaina ja ehdotti aikaa hääkeskustelua varten (oli muuten todella mukavan tuntuinen pappi :D ) ja tänään illalla klo 19 olemme sitten menossa juttelemaan papin kanssa. Häihin on vielä reilu 3 viikkoa aikaa. Harjoitukset on sitten häitä edeltävällä viikolla joku päivä, siitä sovitaan tänään.

Jostakin syystä minua aika kovasti jännittää, että mitähän sielä puhutaan! :P

Link to comment
Share on other sites

Me tavataan pappi vasta vihkimistä edellisenä päivänä ja pidetään samalla pieni kirkkoharjotus. Tajusin vasta papin puhelun jälkeen että tarvitsisin kaava ja tietoa raamatun luvusta, joten äsken naputtelin sähköpostia. Toivottavasti lukee niitä!!

Link to comment
Share on other sites

Ei ollut mitään merkitystä, sillä olisi ollut täysin mahdotonta saada kumpaisenkaan kautta ketään tuttua pappia. Varatessani vihkimistä minulta tiedusteltiin, että onko papilla välilä. Kun kerroin, ettei ole, puhelimesta kuului helpottunut vastaus: "No Hyvä.". Tiedä sitten, minkälaista säätöä tekevät puhelimen toisessa päässä.

Kuulutuksia hakiessamme saimme tietää, että naispappi vihkii meidät. Huomenna sitten tutustumme, että minkälälaisesta persoonasta on kyse. Toivottavasti olisi rennon oloinen ja se on meistä sukupuolta tärkeämpää. :)

Link to comment
Share on other sites

Ihan sama että kumpaa sukupuolta se on, mutta

sen haluan, että pappi hyväksyy homoavioliitot ja

jos on mies, niin hyväksyy naispappeuden..

En voisi kuvitellakaan, että ottaisin siunauksen papilta,

joka ei hyväksyisi noita asioita! :blink:

Minä puolestaan välttäisin valitsemasta pappia, jonka tietäisin olevan avoimesti homoliittojen siunaamisen kannalla. Toki homot ovat luojanluomia siinä kuin me muutkin, mutta avioliitto on mielestäni miehen ja naisen välinen asia (älkää pyytäkö raamatunkohtia, sillä niitä minulla ei ole tarjota). Pahoittelen OT:a.

Sitten asiaan: minulle papin sukupuolella ei ole väliä. Mies sen sijaan haluaa miespapin, koska ortodoksikirkossa ei naispappeutta ei hyväksytä ja meille tulee näillä näkymin ekumeeninen vihkiminen. Koska minulle asialla ei ole suurta merkitystä, miespappi käy oikein hyvin. Sitä paitsi rippipappini, jota ajattelimme pyytää, on oikein mukava mies.

Link to comment
Share on other sites

Miespappi. Naispapeilta puuttuu "isällinen johdatus". En ole vielä kohdannut naispappia, joka pystyy ottamaan tilan haltuunsa joko persoonallaan tai sanomallaan.

Missä kohtaa Raamatussa lukee, ettei pappi voi olla nainen? Tätä siis ihan mielenkiinnosta kysyelen. Oli aika yllättävää lukea täältä, että jotkut naiset haluavat ehdottomasti miespapin. Luulisi, että ihan tasa-arvon kannattamisen vuoksi papin sukupuolella ei olisi mitään merkitystä.

Raamatussa sanotaan suoraan, että naisen tehtävä seurakunnassa on pitää suunsa supussa silloin, kun puhutaan asiaa. Kiteytettynä. Nainen SAA puhua seurakunnassa, mutta Raamattu antaa tietyt puhetehtävät vain ja ainoastaan yksiselitteisesti miehelle (opettaminen). Täällä lisää raamatunsäkeitä ja tulkintaa asiaan:

http://www.vapaasatama.net/naispappeus.html#vaikeneminen

Tasa-arvoa taitaa olla helpompi toivoa edistettäväksi esim. yritysmaailmassa, jossa järjellä ja osaamisella on selvä asemansa. Kirkko sen sijaan ei liiemmin perustu järkeen ja osaamiseen, vaan tunteisiin (joku käyttää nimitystä "henkimaailman asiat").

Muokattu: , käyttäjä: Jenny-Maria
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...