Jump to content
Naimisiin.info

Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

Meille tulee toivottavasti naispappi,sama joka on kastanut molemmat lapsemme.Muutenkin luotan enemmän naispappeihin,luottamus vaan kasvaa koska lehdestä on saanut lukea miten "lapsellisia" osa miespapeista voi olla....kieltäytyä nyt pitämästä palvelusta naispapin kanssa.Sekö on ainut keino tuoda mielipiteensä esille naispapeista?Olen kyllä laittanut  nimet muistiin Oulun seurakunnan miespapeista jotka eivät kannata naispappeutta ja en mielellään haluaisi tälläista miespappia vihkijäksi,ihan vaan tasaarvon vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä soittelin itse papille päin tuossa noin puolta vuotta ennen häitä. Varsinkin kun haluttiin tietty pappi vihkimään. Sitten noin kuukausi ennen häitä pappi pyysi vielä ottamaan yhteyttä niin sovitaan sitten tarkemmin päivän ohjelma.

Link to comment
Share on other sites

Tuntuupa kyllä käsittämättömältä että moni sanoo haluavansa miespapin koska se on JUHLAVAMPAA. Siis hetkinen, miten se sukupuoli vaikuttaa johonkin juhlavuuteen?? Hohhoijaa >:(

Link to comment
Share on other sites

Meille ei kyllä ole väliä papin sukupuolella, mutta todennäkösesti meidät vihkii miespappi, koska hän on vihkinyt sulhasen vanhemmat ja kastanut sulhasen ja hänen sisaruksensa ja on muutenkin tuttu.

Link to comment
Share on other sites

Aikaisemmin ajattelin, että ei ole väliä, kumpi vihkii, mies vai nainen.

Mutta nykyisten "kirkonmenojen" aikaan minusta alkoi tuntumaan entistä vahvemmin, että haluan naispapin. Ja kiva, ei tarvinnut edes erikseen pyytää, saimme nuoren naisen vihkimään. Hieno homma! Tosin meidän seurakunnassa valtaosa henkilökunnasta on naisia, joten tarvittu kauheasti arpaonnea.  8-)

Tänä aamuna luin Hesarin mielipidepalstaa, ja olen entistä vakuuttuneempi kannastani...

Link to comment
Share on other sites

Tapaamme papin torstaina, häät ovat saman viikon lauantaina. Hän sanoi puhelimessa, että onpahan sitten ainakin asiat tuoreessa muistissa; En tiedä tarkoittiko itseään vai meitä :D Ehkä molempia.

Kirkko-ohjelmaa emme tee tämän takia ollenkaan, sillä tapaamme papin mentyämme vihkipaikkakunnalle, emmekä siellä ole enää tietokoneiden ym. ulottuvilla.. Pelkän sen takia en rupea aiempaa tapaamista pyytämään, häät on muutenkin pienet ja vaatimmattomat, eiköhän se toimitus kulje ilman kirkko-ohjelmaakin :) Laulakoot vieraat sen virren virsikirjasta, jos eivät muista ulkoa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä  papin kanssa tapaaminen on 6.6. ja häät on 16.6. ;)  Eikä meillä ole kuin se yksi tapaaminen vihkikirkossa. ;)

Link to comment
Share on other sites

Me tavataan pappi kuukautta ennen häitä. Näin aikaisin siksi, että papilla on muita menoja (ja lisäksi on toisen seurakunnan pappi) ja näin kaikki lapsemme ovat paikalla.

Link to comment
Share on other sites

Mekin tavattiin pappi häitä edeltävän viikon perjantaina, samalla vähän harjoiteltiin sitä seremoniaa, kanttoriin oltu yhteydessä vain puhelimitse... Ihan riittävä näin, ja paremmin muistaa mitä se pappi neuvoi. Ja saatiin varma tieto siitä milloin päästään kirkkoon ja ettei siel ole mitään ohjelmaa ennen meidän vihkimistä, muuten nuo olis joutunu erikseen varmistamaan.

Link to comment
Share on other sites

Tapasimme papin jo viime syksyna, koska asumme ulkomailla ja olimme silloin Suomessa - vihkikaava on 2-kielinen ja halusimme keskustella siita. Kesalomat ja samalla vihkipappi varmistui helmikuussa, ja ollaan tassa kevaalla hiottu sita vihkikaavaa meille sopivaksi sahkopostin valityksella. Seuraavan kerran tavataan haita edeltavana paivana vihkiharjoituksen merkeissa!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on nyt kysytty kahta pappia. Molemmat tuttuja ja ihania, ja ovat kutsuttujen listalla joka tapauksessa. Vielä ei olla varmistusta saatu kummaltakaan... Mielessä on näiden lisäksi vielä 2 pappia, joita voidaan sitten kysäistä jos tarvii.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kun varattiin pappi ja kanttori annettiin kirkkoherranvirastossa ymmärtää, että itse pitää ottaa yhteyttä pappiin vajaa kuukauta ennen. No, pappi soitti sitten kuitenkin itse meille noin reilu 2 kk ennen ja sovittiin milloin nähdään. Hyvä homma  :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee (toivottavasti) naispappi. Ilmoitimme jo kirkkoa varatessa toiveestamme ja joka kerta kun on soitettu sinne, on aina muistettu mainita tästä. Meillä siinä mielessä hyvä että meidän seurakunnassa on tosi tosi monta naispappia.

Minusta pappeus ja papin rooli sopii naiselle paremmin kuin miehelle. Siis jos ajattelee uskonnollisesta ja filosofisestan näkökulmasta. Historiallisesta näkökulmasta tietenkin miehet on aina olleet valtaapitäviä ja pappeja. Mutta en pidäkään kirkon historiasta vaikka uskonkin itse.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee miespappi sulhon pyynnöstä.Mulle tolla papin sukupuolella ei olisi ollut väliä,molemmat sopivat,ammattitaito ratkaisee.Mutta taivuin toisen mielipiteen edessä..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pappia käsittääkseni tulee teititellä, mutta esim. meidän seurakunnassa papit ovat nuorekkaita, itseni ikäisiä tai vain vähän vanhempia - kuuluuko siis silti teititellä, vaikka hassulta kuulostaakin (omissa korvissa) heidän tapauksessaan?

Link to comment
Share on other sites

Ei pappia tarvitse teititellä. Minusta pappeihin pätee samat teitittelysäännöt kuin muihinkin ihmisiin, itse teitittelisin vain iäkästä pappia tai hyvin korkeassa asemassa olevaa.

Link to comment
Share on other sites

Ei tarvitse teititellä!  ;D Jos tuntuu pahalta alkaa suoraan sinuttelemaan voi ihan reilusti heti ensimmäisellä tapaamisella tehdä sinun-kaupat. Kannattaa muistaa että pappi ei ole mikään jalustalla oleva korkea virkamies tai nainen vaan ihmisiä varten olemassaoleva sielunpaimen ja kuuntelija ja auttaja.

Link to comment
Share on other sites

En teititellyt puhelimessa kun puhuttiin(ei olla vielä nähty).Kirkkoherranvirastosta kuulin,että kyseessä on n.meidän ikäinen,enkä muutenkaan teitittele ikäisiäni,miksi siis pappi olisi poikkeus?Hän kuulostikin tosi rennolta tyypiltä ja olisi kuulostanut suorastaan hupaisalta,kun hänkin jutteli minulle tuttavallisesti.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee nainen, juuri selvisi pappi. Odotin kyllä jotenkin miestä!? Mutta olen kyllä tyytyväinen, ensimmäinen pappi, joka olisi omasta seurakunnasta tullut, oli aivan hirveä mies!!

Link to comment
Share on other sites

Meille tästä kysymyksestä muodostui todellinen ongelma. Ei meidän oman mielipiteen takia, kannatamme ehdottomasti tasa-arvoa ja naispapit ovat pappeja siinä missä miehetkin, mutta koska mieheni mummo on vakaa naispappeuden vastustaja. Hän on edelleen sitä mieltä että mieheni veli ei oloe vaimonsa kanssa virallisesti namisissa koska heidät vihki naispappi...

Nyt on anakara vääntö meneillään, sillä kirkossamme meille oli laitettu papiksi mies, joka on nimenomaan tämän mummon aivopessyt naispappeutta vastustamaan. Emme missään nimessä haluaisi tätä pappia meitä vihkimään, mutta ainoa vahtoehto on naispappi ja mieheni pelkää että mummo saa sydänkohtauksen jos nainen meidät vihkii. Minä en kuitenkaan halua että tämä miespappi, jonka ajatukset uskosta ja raamatusta ovat niin täysin päinvastaiset kuin itselläni, olisi toimittamassa yhtä elämäni tärkeimmistä seremonioista. Kauhulla ajattelen sitä hetkeä kun hänet pitäisi iloisissa merkeissä kohdata enkä vois ajatella muuta kuin sitä kuinka vastakkain ajatuksemme uskosta oikeasti ovat. Itseni tuntien, väittelyhän siitä seuraa... eikä sellaista kaipaisi omien häidensä alla.

Link to comment
Share on other sites

Mies soitti suoraan seurakuntamme papille, jonka kanssa nuorena pelannut lentopalloa  ;D lupasi järjestää itsensä vuoroon ko päivänä

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa muistaa, että jos haluaa vihkimään papin eri seurakunnasta jonka alueella menee naimsiin, papeille täytyy yleensä maksaa matkakulut (jos kyseessä ei ole tuttu tms.). Kirkkoherranvirastosta tai seurakuntatoimistosta papin saa varattua ja ainakin itselläni tiedusteltiin "pappitoivetta".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...