Jump to content
Naimisiin.info

Papin valinta ja varaus


Jenni

Recommended Posts

Soitin eilen, kahdeksan päivää ennen vihkimistä, seurakuntasihteerille kyselläkseni kuka on vihkipappimme ja kuka toimii kanttorina. Soitin sen jälkeen papille (kanttori vapaalla) ja sovittiin tapaaminen täksi päiväksi.

Ei kovin aikaisin liikkeellä, mutta ehkä ei tarvitsekaan olla ellei toivo jotain tiettyä pappia tai kanttoria.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä oli ajatuksena pyytää papiksi samainen ihana pappi, joka viime syksynä kastoi tyttäremme. Ihan ajateltiin, että olisi kiva saada oma perhepappi, joka sitten tulisi tutuksi ja voisi olla mukana perheemme tärkeissä kirkollisissa tapahtumissa. Alkuperäiseen kysymykseen vastauksena, naispappi :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä toiveissa saada eräs tuttumme papiksi. Hän on nainen ja äärettömän mukava ihminen. Ongelmana vain hänen työvuoronsa. Eli ei ole meidän oman seurakunnan pappi, niin pystyy varmistamaan tulonsa vasta kun saa työvuorolistansa reilu viikon päästä.

Peukut pystyssä odotamme että hänelle ei ole osunut töitä vihkipäivällemme :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Seurakunnassa, jossa meidät vihitään, on enemmän nais- kuin miespappeja. Itselleni sukupuolella ei ole väliä, mutta tuleva mieheni haluaisi mieluummin miespapin. Hän kun on ulkomaalainen eikä koskaan ole naispappia tavannut niin se tietysti vaikuttaa mielikuviin. Pappia emme kuitenkaan itse pysty valitsemaan eli siihen on tyydyttävä miten papeilla vihkivuorot menee.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee naispappi. Periaatteessa sillä ei ole hirveästi merkitystä kumpaa sukupuolta pappi edustaa, mutta koska emme tunne seurakuntamme pappeja oikeastaan ollenkaan, ja meille on tärkeää, ettei pappimme ole naispappeuden vastustaja. Siispä naispappi on siinä mielessä turvallinen valinta :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee miespappi, tällä hetkellä ei avon lapsuusajan kotiseurakunnassa taida muita ollakaan. Papin sukupuolella ei ollut meille mitään väliä, mutta ilmoitin kyllä että jos työvuorojen mukaan meitä tulisi vihkimään eräs karsastamani pappi, niin saisivat luvan järjestää paikalle jonkun toisen tai häät pidettäisiin maistraatissa. En nimittäin halunnut koko vihkimisen ajan pelätä, mitä kummallisia raamatunkohtia tämä pappi siteeraisi puheissaan - eräissä rippijuhlissa hän puhui mm. pettämisestä ja avioerosta..

Mutta niin, meille on onneksi tulossa oikein mukava pappi ihan työvuorojenkin mukaan. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ei olla vielä tavattu pappia, tiedetään hänet kyllä entuudestaan. Sain kirkkoherranvirastosta papin laatiman "kyselykaavakkeen", joka on molempien tarkoitus täyttää etukäteen. Siinä on seuraavat kohdat: Minun tarinani, Meidän tarinamme, Tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita/Yhteiset ja omat, Miksi naimisiin ja miksi nyt. Se lähetetään papille sähköpostitse jo etukäteen. Mielestäni tuo on tosi hyvä homma, koska asioita tulee pohdittua jo etukäteen, ja vihkikeskustelu on helpompi rakentaa sen pohjalta. Pappi saa jo käsityksen siitä, minkä tyylisiä ihmisiä ollaan, ja voi kenties jo alkaa valmistella puhetta tuon perusteella.

Link to comment
Share on other sites

Kysyin meidän (ennestään tuntemattomalta) papilta, pitäisikö muidenkin kuin meidän kahden (esim. morsiamen isän, joka saattaa sekä kaasojen ja bestmanin) olla paikalla papin tapaamisessa. Vähän tuntui oudolta kun vastaus oli että "ei tämä nyt niin ihmeellinen tilaisuus ole"! Aivan kuin minä, joka (toivottavasti) yhden ainoan kerran olen ko. tilaisuuden käy elämässään läpi, tietäisi mitä kuka missäkin vaiheessa tekee - puhumattakaan muusta em. hääväestä jotka kaikki ovat ekaa kertaa rooleissaan... :girl_impossible:

Meni ns. jauhot suuhun enkä sitten osannut vängätä vastaan. Mutta jos yhtään tuntuu siltä että yhteisharjoitusta tarvitaan, täytyy vaatia uutta otosta. Vai onko varsinainen harjoitustilanne tyypillisesti vasta päivää, kahta ennen vihkimistä?

Link to comment
Share on other sites

Meillekin pappi sanoi, että paikalla ei tarvita muita kuin me, että ei se tilaisuus niin vaikea ole. En kyllä ottanut sitä mitenkään negatiivisesti sillä onhan se niin että kaason ja bestmanin tehtävät ei siellä kirkossa ole kauhean haasteellisia... Ja ehkäpä papit olettaa että morsiuspari kertoo sitten avustajilleen heidän tehtävänsä kirkossa.

Mua jännitti kauheasti ennen papin tapaamista, mutta hän oli todella mukava ja rauhoittava. Kyseli meidän tapaamisesta ja elämäntilanteesta ja siitä, mihin ihastuttiin toisissamme ja mitä odotamme tulevaisuudelta. Oli ihana tapaaminen ja uskon, että pappi kirjoittaa tosi kauniin puheen häihimme.

Link to comment
Share on other sites

Me pyydettiin eka yhtä mun tuttua pappia, hänet halusin sen takia, että on niin ihmisläheinen ja rakkauskeskeinen, mutta työvuorot ei natsannu... Olisi ollut nainen. No pyydettiin sitten omasta seurakunnasta pappia ja sieltä valikoitiin meijän puolesta pappi, joka myös on nainen. Papin sukupuolella ei ole väliä, kunhan kemiat muuten kohtaa. Esim. joku hyvin vanhoollinen pappi ei sopisi meile yhtään, jo ihan sen takia että meillä on lapsi ennen ku mennään naimisiin yms.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Meillä ois lauantaina häät (4 päivän päästä) ja monista yhteydenottoyrityksistä/soittopyynnöistä/sähköposteista huolimatta ei oo saatu pappia kiinni. Vähän rupee harmittaan ja jännittään, että mahdetaanko saada pappia kiinni lainkaan...

Huhhuijaa... Aikamoista!! :girl_impossible: Tiedättekö kuitenkin kuka teidät vihkii?! Ihan kuin häissä ei muutenkin olisi vaikka mitä jännitettävää, tuo on jo ihan turhaa ja turhauttavaa :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Juu, tiedetään kyllä papin nimi ja puhelinnumero. Ollaan siis soiteltu kirkkoherranvirastoon ja jätetty soittopyyntöjä (4kpl), sen lisäks on soitettu useempia kertoja suoraan papin kännykkään ja lähetetty sähköpostiakin, mutta mihinkään näihin ei oo pappi viä vastannu.

Onhan tässä toki vielä 4 päivää aikaa, mutta jotenkin ois ollu kiva ainakin sopia etukäteen koska nähdään, ettei se sitten tuu niin, että pappi soittaa perjantaina, että nähdäänkö tänään. Jos meille ei sitten sillon sovikaan, ni mitäs sitten...

No oon yrittäny ajatella sen niin, että eipä se hääjuhlan tärkein anti oo se pappi vaan vieraat ja juhla. Jos ei pappia kiinni saa tai jos se ei paikalle ilmesty, ni mennään sitten hoitaan ens viikolla virallinen osuus maistraatissa ja juhlitaan vaan juhlat jo viikonloppuna.

Toivottavasti kuitenkaa näin ei käy, mutta oon halunnu varautua jo pahimpaankin, ettei sitten lauantai menis sen takia pilalle, että harmittaa liikaa.

Link to comment
Share on other sites

Inhottavaa :girl_sad: Ettäs kehtaa olla vielä tyly ton kaiken jälkeen!!!! :girl_mad: Jos se on tyly vielä huomenna, niin ottakaa sit sen esimieheen yhteys, eli kirkkoherraan. Papit osaa kyllä joskus olla ihan käsittämättömiä tapauksia.

T. Seurakunnan työntekijä ;)

Juu, reklamaatio lähtee kyllä häiden jälkeen, jos tyyli jatkuu samanlaisena. Ennen häitä ei viitsi kauheasti russuttaa, ettei pappi oo sitten vielä kamalampi häissä.

Kiva kun oot jaksanu kommentoida ja olla myötätuntoinen, oma olo kevenee, kun surut saa jakaa :-X

Link to comment
Share on other sites

Eilen oli sitten keskustelu papin kanssa. Se "hiillosti" meitä 1,5h oikeesti vaikeilla kysymyksillä :girl_haha:

Vähän vielä kaihersi mieltä sen aikasempi tylyys ja se, ettei se aiemmin ottanu yhteyttä, mutta pelkästään eilisen perusteella se oli kyllä tosi mukava pappi.

Kaiken kaikkiaan mulle jäi tosi hyvä mieli eilisestä ja nyt on kiva, ku ei tarvi huomenna sitä sitten jännittää. :-X

Muokattu: , käyttäjä: Perhoneito
Link to comment
Share on other sites

Me oltiin papin puheilla tänään ja häät on vasta reilun kuukauden päästä, että on tässä pitkä aika jännittää itse tilaisuutta. Mutta onneksi pappi on mukava ja rento mies, joten sen suhteen ei tarttee jännätä....Paljon ei tarvinnu papin kysellä, kun mies puhui kuin papupata..liekkö hieman jännittäny :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meidän vihkiseurakunnassa on ainoastaan kaksi miespappia vuorossa meidän hääpäivänämme, joten miespappi meidät sitten vihkii. Sukupuolella nyt ei ole minkään valtakunnan merkitystä meille, mutta toivoimme näistä kahdesta miesvaihtoehdosta sitä nuorempaa. Ajatuksena tuntuu mukavammalta, että pappi on suunnilleen samaa sukupolvea kanssamme, eikä isovanhempiemme ikäinen. Onkohan se sitten ikärasismia, että ei haluttu vanhaa pappia? Ja onko se toisaalta yhtään sopivampaa kuin se, että on toiveita vihkijän sukupuolen suhteen... Saman toimituksen he kaikki kuitenkin suorittavat, ja se siinä se pääasia on.

Muokattu: , käyttäjä: ipana
Link to comment
Share on other sites

Me oltaisiin tahdottu omasta seurakunnasta naispappi, joka on kastanut lapsiammekin. Mutta ikäväkyllä, hän on kesälomalla, joten päädyttiin ottamaan pappi siitä seurakunnasta jossa vihkiminen on. Vaihtoehtoja meidän päivälle oli kolme pappia ja kun ketään ei heistä tiedetty, valittiin sitten naispappi, koska se oli ollut alkuperäisessäkin suunnitelmassa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...