Pinni

Alkoholijuomat Tallinnasta

896 viestiä aiheessa

Me käytiin sulhon kanssa muutama päivä sitten hakemassa Tallinnasta hääjuomat.. Matkustettiin Eckerö Linen Nordlandia-laivalla ja kaikki sujui hyvin vaikka oltiinkin ensimmäistä kertaa auton kanssa liikkeellä Suomen ulkopuolella :) Oltiin tehty ennakkotilaus D-terminaalin lähellä olevaan Super-Alkoon jo etukäteen. Mennessämme Super-Alkoon, väkeä oli kovasti, mutta saimme ruuhkasta huolimatta tilaamamme tuotteet valmiiksi lastattuna n. 15 minuutissa. Siinä sitten vain maksoimme juomat ja siirsimme ne autoon (meidän pieni Opel Kadett joutui koville, mutta kesti :)) ja homma oli sillä selvä. Kannatan siis tilauksen tekemistä jo etukäteen!

Ollaan myös lähdössä samalla suunnitelmalla juoman hakuun ja askarruttaa, että uskaltaako auton jättää Super-Alkon edustalle, jos lähtee keskustassa käymään? Miten te toimitte? Kiitos Suuri jo etukäteen!! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tuo pre orderin sisältö oli silloin pääsiasiassa kaljaa ja siideria :P Mutta me otettiin ne tosiaan mukaan vasta Helsingistä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hei MimosaX ja Safira86! Itse olen kanssa kallistumassa tuohon Pre Order -mahdollisuuteen. Miten käytännössä toimi tuotteiden nouto? Otitteko ne vastaan jo Tallinnassa vai vasta Suomen päässä? :rolleyes:

Tilasiko teistä kumpikaan Misiones Merlot merkkistä punaviiniä? Jos tilasi, niin onko tullut testattua, millaista on? Viini ei kuulu alkon valikoimiin... <_<

Käytännössä homma menee niin, että Tallinnassa käydään Tallinkin netshopping tiskillä allekirjoittamassa 2 paperia, ja sitten heti Länsisatamaan terminaalirakennukseen päästyä, juomat odottelee sinua tiskin takana. Jos juomia ei itse tarvitse Tallinnassa, en näe mitään syytä lunastaa niitä vielä siellä itselleen, kun ne niin vaivattomasti saa Helsinkiin.

Mekään ei tilattu sitä Misionesia, mutta ihan hyvältähän se vaikutti, kuului ainakin Altian valikoimaan, joten täältä voi lukea jotain viinistä http://www.altia.fi/Altia/altianet.nsf/siv...ED6F9&tree=

Ainakin Jacob's Creekit on hyviä, tietenkin vähän hintavampia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äh, eihän toi tosiaan olekaan sama viini, kun rypälelajike on eri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitokset Mimosax & Safira86 :D:D:D

Muokattu: , käyttäjä: morsmaikku1979

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tilasimme juomat etukäteen valmiiksi odottamaan viinarannasta.ee ja voin suositella :) Tilatut tuotteet olivat valmiiksi lavalla odottamassa kun menimme niitä noutamaan. Kävimme myyjän kanssa lavalla olevat tuotteet läpi ja maksun jälkeen pakkasimme tuotteet autoon :) Jos emme olisi käynyt vielä siinä kaupan puolella, olisimme selvinneet kaupasta ulos alle kymmenessä minuutissa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on mun vanhemmat menossa hakemaan viinoja ja toi viinarannasta.ee oli todellinen löytö ! Vanhemmat on ihan innoissaan, kun ei tarvii nähdä paljoa vaivaa :)

Kuulostaa huipulta, todellakin tilataan tuolta ! Kiitos vinkistä kaikille :)

Siellä oli limppariakin halvalla (2 litran Sprite 1,22 €), vois lantrinkit tilata myös ehkä kenties sieltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tallinnasta lähdetään juomat hakemaan. Kysyn nyt tässä ketjussa, että miten olette juomien riittävyyden laskeneet? Kuinka monta tölkkiä per pää ja viinilasillisia? On sekin noloa jos juomat loppuu..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät tulossa kohta puoleen ja viinasten määrä mietittiin vähän mutu-tuntumalla sekä täältä viestiketjuja lukemalla. Jos etsit hakutoiminnolla, niin varmaan löydät aiheesta tarinaa, ainakin tuolla Häiden jälkeen -osiossa taitaa olla ketju "paljonko viinaksia oikeasti meni" tjsp.

Meillä tulossa 85 täysi-ikäistä vierasta ja juomia hommattiin seuraavasti:

9 lavaa (24x0,33 l) olutta

6 lavaa siideriä

42 pulloa (0,75) punkkua

30 pulloa (0,75) valkkaria

20 pulloa (0,75) kuoharia

4 litraa konjakkia

2 litraa viskiä

1 litra giniä

Noilla mennään, varmaan jotain jää yli tai sitten ei... toivottavasto ei ainakaan lopu kesken.

Tosta viinarannasta.ee (SuperAlko) muuten sellainen juttu, joka meille aiheutti vähän harmistusta. Kun SuperAlkon rahtausäijät olivat satamassa odottamassa viinaksien kanssa, niin vasta siellä selvisi, että tilaamaamme punkkua, toista konjakkia (3 ploa á 1 l) eikä viskiä ollutkaan lainkaan. Vaikka tilausta tehdessämme ja itse asiassa edelleenkin SuperAlkon sivut näyttävät, että niitä on suoraan varastossa. Lisäksi hakupäivänä SuperAlkosta tulleesta puhelusta vielä varmistivat, että tilaus on ok. Rahtausäijät vain sanoivat, että sorgen, ei ollutkaan, nettisivut eivät ole ajan tasalla ja käykää hakemassa muualta.

Siiinä sitten ravaamaan muita viinakauppoja, joissa suppeammat/kalliimmat valikoimat jne. Lopulta oli pakko ottaa kahta eri merkkiä punkkua, kun näissä kahdessa muussa lähimmässä kaupassa (Rimi ja Wine Store) ei ollut haluamaamme määrää haluamaamme juomaa.

Tiedoksi muillekin, että varautukaa siis tällaiseenkin mahdollisuuteen. Onneksi meillä oli myöhempi laivan lähtöaika, että ehdittiin nuo ravaamiset suorittaa. Jos oltaisi otettu aikaisempi paluu, niin olisipa jäänyt punkut ostamatta. Toki laivalta olisi sitten varmaan jotain voinut hankkia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^

Unohtui edellisestä, lisäksi 2 litraa Bailey's -likööriä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terve,

olemme mekin tekemässä päivä retken Eckerö Line -laivalla Tallinnaan hakemaan alkomahooli tuotteita.

Tarkoituksena mennä joko Sikupillin Prismaan (s-etua... :D ) tai sitten Rocca Al Mareen. Mutta tottakai jos hintaerot on merkittävät (kuten nyt katselin esim. oluissa prismassa 2€ kalliimmat/ltk) ostamme me sitten alcoexpressistä tai SuperAlcosta.

Pakettiauto ja kaksi aikuista (lapsestamme ei tarvitse maksaa) menopaluu lauantaina 140€

Tässä alkon hinnastolla ja ihan netissä viinakauppojen kotisivuilta tekemäni hintavertailut, oluita, siidereitä, lonkeroita ei mielestäni voi verrata kuin alkon hintoihin KOSKA kyseessä on IVA eikä kaupoissa myytävää keppanaa!

KUOHUVIINI

Törley charmant doux 0,75L

Superalco 3,14€ Alko 6,48€

PUNAVIINI

Gato Negro Cabernet Sauvignon 3L

Superalco 15,58€ Alko 24,70€

VALKOVIINI

Gato Blanco 2L

Superalco 15,58€ Alko 22,90€

OLUET

Saku Orginaal 24x0,33L

Superalco 10,83€ (+pantti) Alko 36,30€ (pantiton)

Koff IVA 24x0,33L

Superalco 13,97€ (+pantti) Alko 28,32€(pantiton)

Heineken 24x0,33L

Superalco 14,61€ (+pantti) Alko 49,44€ (pantiton)

A.Le Coq Premiun 24x0,33L

Auperalco 10,96€ (+pantti) Alko 39,92€ (pantiton)

SIIDERIT

Upcider light Perry 24x0,33L

Superalco 15,51 (+pantti) Alko 38,22€(pantiton)

Fizz Orginal Dry 24x0,33L

Superalco 12,82€ (+pantti) Alko 37,59€ (pantiton)

LONKKU

Gin Long Drink 24x0,33L

Superalco 16,99€ (+pantti) Alko 44,20€(pantiton)

VOTKAT

Saaremaa vodka 40% 10x0,5L

Superalco 51,92€ Alko 109,80€

Viru Valge 40% 10x0,5L

Superalco 51,92€ Alko 102,45€

LIKÖÖRI

Disaronno (Amaretto) 1L

Superalco 19,36€ Alko 30,14€

Vana Tallinna Cream (kooreliköör) 4x0,5L

Superalco 20,70€ Alko 39,04€

Passoa 1L

Superalco 13,97€ Alko 22,47€

KONJAKKI

Rémy Martin V.S.O.P. 1L

Superalco 47,50€ Alko 69,71€

VISKI

Jack Daniel's Tennessee 1L

Superalco 31,28€ Alko 41,14€

Tästä voi sitten jokainen laskea ihan itse. hinnat on otettu netistä tosiaan elokuussa 2008 ja laitoin vain superalcon hinnat, alcoexpress oli monessakin "tuotteessa" edullisempi (joitakin senttejä) ja varmasti valuuttakurssikin heittelee hieman.

matkoineen tulemme säästämään SILTIKIN yli 300€!!!

Bensoja emme laskeneet tähän kuluun, koska se on kuitenkin eestissä halvempaaa, joten täytämme tankin siellä ja toiseksi, olisimme kuitenkin menneet helsinkiin, samalla tämä nyt menee!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haettiin kanssa pre-orderista Tallinkilta. Päästiin viettämään kivaa päivää Tallinnassa, ei tarvinut maksaa autoa mukaan ja saatiin kaikki (paitsi shamppanjat) pre-orderin kautta. Hinnat ei olleet mitenkään huomattavasti kalliimmat, kuin maissa ja laskeskeltiin, että säästettiin n. 600€ matkat mukaanlukien. Siis verrattuna, että oltaisiin ostettu alkosta. Valikoima oli kyllä pieni, mutta meillä on tulossa sellaiset enemmän bile-häät, joten viiniä ruoan kanssa, ja sitten loppuilta olutta, lonkeroa ja siideriä ja niitäkin ihan peruslaatuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

iinuli, äkkiseltään katsoen ainakin Super Alko ja Alco Express.

Me haimme juomat tuolta Alco Expressistä. Halusimme tietyt juomat, vaikkeivät mitkään ihmeelliset valinnat olekaan ja se oli nettisivujen perusteella ainoa paikka, josta haluamamme tuotteet sai samasta paikasta. Varasimme kaksi reittimatkaa TallinkSiljan pika-aluksilta. Menimme Starilla ja tulimme takaisin Superfast IX:llä. Starilla on hyvä taxfree ja Superfastilla aivan onneton.

Lähdimme 10.30 lähtevällä laivalla, joka oli Tallinnassa 12.30. Takaisin tulimme klo 15.30 lähtevällä laivalla. Meillä oli siis kolme tuntia aikaa olla Tallinnassa. Tosin tämän voinee laskea vain kahdeksi, sillä satamassa on automatkustajien oltava tuntia ennen lähtöä.

Teimme tilauksen Alco Expressin sivujen kautta maanantaina ja meille lähetettiin vahvistus tilauksesta sähköpostilla. Alco Express sijaitsee todella lähellä satamaa ja vaikka heidänkin on mahdollista kuljettaa riittävän isot tilaukset esimerkiksi satamaan (ja muualle Tallinnan keskustan alueella) ilmaiseksi, se ei mieletämme ollut mitenkään tarpeen. Liikkeellä on todella suojainen sisäpiha, missä oli mukava kaikessa rauhassa lastata juomat autoon. Farmariimme mahdutettiin 22 laatikkoa olutta ja lonkeroa sekä 10 laatikkoa viinejä (yhdessä laatikossa 6 pulloa). Hirveästi enempää ei olisi autoomme järkevästi mahtunut. Juomien maksamiseen ja pakkaamiseen meni alle puoli tuntia. Maksamiseen meni siis alle 5 min, suurin osa ajasta meni siihen, että mietimme, miten saisimme parhaiten pakattua auton. Meille jäi siis vielä ihan mukavasti aikaa ennen takaisin lähtöä.

Helppo oli juomien haku.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noista Tallinkin pre-order-viineistä kyselisin kokemuksia, kun ei hirveästi löydy tuotetietoja netistä eikä pulloja alkosta :). Siis mitä olette maistaneet? Ihan perusviinejä haetaan, itse en viini-ihmisiä oikein ole joten en niistä mtn ymmärräkään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkos jollain tietoa, nouseeko Virossa alkoholivero vuoden vaihteessa?

Kun semmoinen hämärä muistikuva on, mutta kun en löydä googlettamalla mitään oikeanlaisia linkkejä ko. asiaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eiku tyhmä minä, siis edellisellä sivulla joku kirjotti että se vero nousikin jo 1.7.2008 -mutta siis onko se nyt näin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viro siirtyy euro-aikaan 1.1.09, joten luulisin että se "perinteinen hinnan pyöristys" ainakin tulee vuoden alusta. Muistellen suomen euroon siirtymistä, kun "hinnathan eivät nousseet, mutta iltalehtikin pyöristettiin 5mk:sta 1 euroon...

Itse ollaan tänään lähdössä Tallinnaan viinojen hakuun (Bussi mukana Tallinnssa reissu EXPRessillä). Tavotteena ostaa skumpat, viinit ja liköörit, Siskoni osti jo aiemmin omalta reissultaan kirkkaat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Hmm.. mistä moinen tieto? Käsittääkseni Viro siirtyy euroon todennäköisesti vasta 2010. Vai alkaakos tuosta se siirtymäaika?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajateltu hakea Tallink Pre-Orderin kautta nuo juotavat, mutta kuohuviiniosasto tuottaa ongelmia. Onko jollain kokemusta tuosta Codorniu Cuvee -kuohuviinistä? En millään uskalla tilata 20 pulloa sitä, jos se osoittautuukin huonoksi valinnaksi. Googlettamalla ei löytynyt tietoa, ellei kyseessä sitten ole Codorniu Cuvee Raventos... Meillä on tarkoitus mennä ihan ilman autoa niin, että otetaan tavarat mukaan sitten Helsingin päästä, joten juomat on pakko ottaa noista Tallinkin valikoimista. Osaakohan kukaan auttaa tässä asiassa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Tallinkilta tuota Codorniu Cuveeta häissämme. Ihan hyvä kuohari, aika kirpsakka tavallaan, eli siis hapokas ja kuivahko.

Mutta jos epäilyttää, voittehan ottaa kuoharit maista, sitähän ei nyt kumminkaan ihan hirveän montaa pullollista mene.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan taipumassa kanssa Tallinkin Pre Orderiin.. Mitä viinejä ootte valinneet? Tarjolla olevat pulloviinit eivät sano yhtikäs mitään. Vaihtoehtoja näyttäis olevan aika hintsusti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tallinnasta haimme farkun perän täyteen pari viikkoa sitten. Kävimme tietysti perinteisessä SuperAlkossakin, mutta todella erinomaista palvelua saimme Lootsi-kadun Livikosta ihan siitä D-terminaalin kupeesta. Ja hintakin oli kohdallaan. Ei voi muuta kuin kehua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään