Jump to content
Naimisiin.info

Alkoholijuomat Tallinnasta


Pinni

Recommended Posts

Onko kokemuksia, mikä on edullisin liike? Onko Prisma vai Sittari halvempi? Entä näiden hinta verrattuna esim. Viinarannasta tms tukkuihin.

Satamassa oleva Cittari oli ehkä hieman edullisempi kuin Viinarasta-tukku. Cittarissa/Prismassa on se hyvä puoli, että siellä on helppo tarkistaa ja valikoida juomiin hyvät parasta ennen-päivämäärät. Meillä muutamat siidericaset oli liian lyhyellä päivämäärällä tuolla Viinarannasta-tukussa, joten en sitten ostanutkaan niitä sieltä, vaan haimme Cittarista tuoreempaa tavaraa. ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 895
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Meillä sama reissu vielä edessä  ;) Olemme menossa hakemaan viinakset eräästä tukusta, joka sijaitsee lähellä Mustanmäentoria. Nimeä en valitettavasti tiedä. Sinne tarvitsee kyllä tukkukortin, mutta ehkäpä joustavat, jos tyhmää turistia esittää ;D Tukkukortin saa kuulema vain antamalla firman rekisterinumeron, joten senkään saaminen ei tuskin vaikeaa, jos jollain tutulla firma löytyy. Korjatkaa, jos väärää tietoa  :)

Link to comment
Share on other sites

Me ostimme syksyllä viinaksemme sataman lähellä sijaitsevasta kaupasta, osoite oli Lootsi 4 ja firman kotisivut löytynevät osoitteesta www.viinarannasta.ee.

Kovin paljoa emme hintavertailuja tehneet, mutta ihan varmasti paikka on edullisimmasta päästä. Ostimme kaksi laatikkoa Törley-kuoharia, kymmenen litraa 80% Viru Valge-vodkaa, nejlä litraa Metsmaasika-likööriä ja vielä jotain hajapulloja sekä lavan tummaa Sakua. 250 euroa kustansi tuo satsi, tosin kuohareita ei olisi vielä kannattanut ostaa.

Yli sadan euron ostoksista sai ilmaisen kyydin terminaalille, ja kun pyysimme tätä, myyjä soitti jonnekin ja noin kymmenen minsan kuluttua pihaan kaahasi vanha ooppeli, jota ajoi hyvin rähjäisen oloinen mies. Hän heitti meidät lasteinemme terminaalille ja kaikki sujui hienosti, vaikka vanha ennakkoluuloisuus meinasikin ensialkuun herätä.

Voin suositella kyseistä liikettä!

Link to comment
Share on other sites

Yritän metsästää jostain tuon tukun osoitteen. Olisi kiva kuulla kokemuksiakin kyseisestä paikasta enemmän tulevaisuutta ajatellen  :)

Link to comment
Share on other sites

Kuulemma pari kilsaa keskustasta Pärnuun päin on joku s-market..siellä on kaiketi halpaa..ja saa s-etukortia vielä vinguttaa. Taksilla kannattaa mennä. Siellä käyvät vanhenpani ja kaikki heidän tuttavat...

Mutta kai ne hinnat muuttuvat aika ajoin, mutta näin ainakin syksyllä...   :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Se tukku jäi vielä kiinnostamaan, eli jos suinkin joku voi laittaa yhteystietoja niin olemme ikionnellisia. Ollaan tietty muutenkin...  ;)

Häihin tulee 300 vierasta, eli roudattavaa on...

Link to comment
Share on other sites

Heips Mika! Satutko muistamaan/tietämään että käykö sillä cittarissa visa electron??

Ja sit semmosta haluaisin kysyä muiltakin että oletteko menneet omalla autolla Tallinnaan? Onko totta että voi olla ettei enää oo autoa ku siellä käy? Ajattelin et omalla autolla ois niin kätsä käydä ni ei ois niin kova roudaaminen...

Link to comment
Share on other sites

Itse Virossa muutamaan otteeseen käyneenä en kovin äkkiä lähtisi sinne autolla. Etenkään omalla, jos sellaisen omistaisin. Varkauksista en niin kovin huolehtisi, sillä onhan siellä vartioituja pysäköintialueita yms, mutta se liikennekulttuuri on jotain järkyttävää. Ensikertalaiselle varsinkin liikennevalot, suojatiet yms perusjututkin vievät aikansa, ennen kuin ne oppii hahmottamaan. Sitä paitsi maksaako vaivaa edes? Auton roudaaminen laivalla maksaa muistaakseni 25€ ja taksin käyttö taasen on halpaa. Puhumattakaan busseista.

Link to comment
Share on other sites

Ihan siihen viereiseen Citymarkettiin ajateltiin mennä autolla ku ostetaan varmaan n. 40 lavaa kaljaa/siideriä + viinaksia niin eihän niitä hullukaan jaksa raahailla laivalla.

Link to comment
Share on other sites

Itse kävin n. vuosi sitten Tallinnassa ja silloin ainakin edullisin oli tuo jo aiemmin ilmoitettu Lasnamäen Prisma. Käsittääkseni on vähän Mustanmäen suunnassa(?) Tai sitten suuntavaistoni oli taas kerran hukassa  ::)

Link to comment
Share on other sites

Me haettiin Citymarketista, siihen kun oli laivasta parinsadan metrin matka. Hintoja en käynyt vertailemassa kun kuitenkin se oli niin halpaa.  ;) Muistaakseni siskon Electron ei siellä käynyt, tämä oli siis viime kesänä.

Link to comment
Share on other sites

Mekin haettiin hääviinat viime kesänä Tallinnasta ja silloin kierrettiin eri kaupat ja tehtiin hintavertailua ja todettiin silloin ja monta kertaa sen jälkeenkin, että Prisma hieman keskustan ulkopuolella Saku-hallin ja Citymarketina ja ison kauppakeskuksen lähellä (Lasnamäen Prisma?) on yksinkertaisesti halvin ja lisäksi kun sieltä saa noi bonukset, toisin kuin Cittarista, niin mikäs sen parempi paikka tehdä viina ostokset! (Ostettiin siis kaljaa, sidukkaa, viinejä, kirkasta, likööriä ja sen semmosta....)

Hinnat oli siis halvemmat kuin tukuissa, joissa myös Tallinnassa käytiin!

Joku puhui Tallinnan kauheesta liikenteestä, mun mielestä se on ihan samanlaista kun esim. isommissa kaupungeissa Suomessa tms., ei sen hurjempaa...oltiin kuitenkin viikonloppuna eli paljon liikennettä! mutta sehän riippuu siitä mihin kukakin on tottunu tms.  =)....

Link to comment
Share on other sites

Eli kauppa oli WineStore. Viinipöntöt oli tollasta 8,5 eur- 12 eur / 3 litran astia. Kaljat oli kymppiä per laatikko ja siiderit kaksitoista / laatikko. Kuoharit oli hieman alle 3 eur / plo.

Minä kävin tuolla eilen ja toin 14 pulloa kuoharia, 3 litraa vodkaa ja muutama pikkupullo juomasekotuksia kaikki yhteensä noin 74 euroa  :o

Harmi, etten jaksanut enempää rahdata (puuttui miesväki matkasta!) mutta uuden hakureissun teen pikimiten  ;D

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Se on just toi Prisma mikä tossa ylläolevassa Miramen linkissä on!!!!!!! Eli

Rocca al Maren Prisma!!!! (on Rocca al Maren kauppakeskuksessa. Osoite on Paldiski maantee 102 . Prismassa on neliöitä n. 8 000 ja valikoimissa on lähes 60 000 tuotetta.)  ;)

Link to comment
Share on other sites

Heips Mika! Satutko muistamaan/tietämään että käykö sillä cittarissa visa electron??

Cittarissa kelpaa visa electron!

Link to comment
Share on other sites

Täytyypä minunkin kantaa korteni tähän kekoon.

Kävimme joulukuun alussa Talinnassa omalla autolla ja kaikki meni hienosti. (Auton mukaan ottamiseen liittyy tiettyjä erikoistoimenpiteitä, lisää aiheesta löytyy muista ketjuista sekä laivayhtiöiden web-sivuilta.) Meillä oli oppaana paikallinen tuttavamme ja kiersimme hänen kanssaan muutamia paikkoja ja ostimme juomamme kolmesta eri kaupasta. Mutta jos lähtisin ilman paikallista opasta matkaan, painelisin suoraan sataman vieressä olevaan Citymarketiin. Sieltä sai kaikkea ja pihan parkkipaikka oli täynnä suomalaisia autoja, joten uskalsimme jättää automme sinne aivan huoletta, kun kävimme vanhassa kaupungissa syömässäkin.

Mutta konjakit ja calvadokset (ainakin) kannattaa ostaa laivalta, siellä oli edullisempaa kuin maissa!

Link to comment
Share on other sites

Viime yönä tultiin Tallinnasta ja positiivisia kokemuksia tuli viinalastin lisäksi. Tehtiin jonkin moista hintavertailua, mutta niin kuin listalla on jo aiemmin ollut puhetta, että toinen on toisessa paikassa halvempaa ja toinen toisessa (siis plus miinus nolla). Käytännön jutut puhuivat myös puolestaan ja ostokset tehtiin sataman lähellä olevasta cittarista ja sen yhteydessä olevasta WineStoresta. Saaliina 18 pulloa kuoharia, 5 l Viru valgeeta 80%, 6.5 l metsmaasika likööriä sekä 2 l tyrnilikööriä ja hinta yhteensä about 200 euroa!!! Suomessa vastaava lasti pitkästi > 400 euroa  :o

Muuten matkaan tarttui kaikkea hääsälää, josta enemmän toisella palstalla...

Link to comment
Share on other sites

Katoin just Viron Brandyjen hinnoista, että litran V.S.O.P:tä tai X.O:ta saa reilulla kymmenelä eurolla. KOnjakit tietysti on kaikkialla kalliinpia...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...