Pinni

Alkoholijuomat Tallinnasta

896 viestiä aiheessa

Te, jotka olette olleet auton kanssa Tallinnassa, auttakaa vähän!

Tarvitaanko Virossa jotain vakuutusyhtiön papereita autosta mukaan? Riittääkö rekisteriote ja ajokortti?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omalta vakuutusyhtiöltä saa tilattua matkalle lähtiessä (netin kautta ainakin Tapiolalta) ns. green cardin autolle, oli maksuton. Siitä näkee, että vakuutukset on kunnossa ja oli siinä jotakin muutakin infoa kolarin varalta : )

Sitä kysyttiin meiltä lähtöselvityksessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei te kaikki SuperAlkossa vierailleet (www.viinarannasta.ee):

Saako sieltä ostaa kuljetuskärryjä? Ollaan lähdössä viininhakumatkalle, mutta kuljetus mietityttää? Ei oteta autoa mukaan, joten jotkut pyörät olisi hyvä saada viinilaatikoiden alle. Vai saako niitä kärryjä jostain muualta, laivalta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Superalko on sellainen varastorakennus vain, en mä ainakaan siellä mitään ostettavia kärryjä nähnyt. Ankean näköinen paikka, mutta halpaa oli : )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alinamaria

Laivalta voit ostaa sellaiset "kaljakärryt". En vanno et kaikista laivoista löytyy, mut luulis kyllä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse oltiin viikko sitten viinanhakureissulla ja käytiin juuri tuolla superalkossa.

Oli kyllä aika kolkko paikka mutta todellakin oli halpaa  :)

Siellä ei ollut noita kärryjä mutta laivalla oli, jotka tosin loppui kesken joten kannattaa mennä heti ostamaan kun menee laivaan ja kauppa aukeaa!

Me itse tuotiin ihan käsipelillä kaikki juomat ( 3 litran valkkari pönttöjä 4 kpl, 3 litran punkku pönttöjä 6 kpl, mäyräkoira viru valgeaa, mäyräkoira saarenmaata, kaksi laatikkoa olutta ja yksi laatikko siideriä) ja hyvin meni kun vain pakkasi ne oikein  ;D

Meillä oli yksi pyörillä kulkeva matkalaukku johon laitettiin viinipöntöt ja sitten kaljakärryt johon pakattiin muut kauniiseen pinoon ja hyvin tuli kotiin saakka.

Olihan kädet kyllä aika puhki kun laivasta pääsi vihdoin autolle mutta kyllä sen jaksaa kun tietää että hyvän asian puolesta sen tekee   ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 Me kävimme autolla viime viikonloppuna reissussa... Toimmekin aika määrän:

* 18 plo Skumppaa

* 40 plo Punkkua

* 30 plo valkkaria

* 20 ltk olutta

* 10 ltk siideriä

* 5 ltk lonkeroa

* 3 plo konjamiinia

* 3 plo likööriä

 Me shoppailimme Liviko storessa saimme tutun kautta tarjous hintaan...  ;D Onneksi nyt on shoppailut tehty! Todella helppoa oli auton kanssa - passin tarkastuksessakaan ei mennyt kuin 5min  ;) Se on mielestäni plussaa - inhoan noita tallinnan välin passitarkastus jonoja...  :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis nyt ketkä käyneet tallinnassa omalla autolla esim.huhti-touko-07!!Hankitteko te Green cardin eli vihreän kortin vakuutusyhtiöstä????Tarviiko sen vielä ja miten nopeasti sen saa??

Olis kiva kun joku tietäis...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Siis nyt ketkä käyneet tallinnassa omalla autolla esim.huhti-touko-07!!Hankitteko te Green cardin eli vihreän kortin vakuutusyhtiöstä????Tarviiko sen vielä ja miten nopeasti sen saa??

Olis kiva kun joku tietäis...

 Sehän ei ole nykyään pakollinen. Meillä kuitenkin oli! Green cardia suositellaan, koska jos jotakin sattuisi (esim.kolari) asioiminen yksinkertaistuu jos on näytää Green card. Kävin vakuutusyhtiössä (Tapiola) ja mukanani oli valtakirja (koska auto jolla menimme on isännän nimissä) sain Green cardin heti siitä käteeni. Yksinkertaista & Helppoa!

(ps. Hain itse torstaina, kun perjantaina oli lähtö!)

 Huomioikaahan sitten kaikki, että mikäli autonne on esim.rahoituksen omistama tarvitsette rahoitusyhtiöltä valtakirjan joka oikeuttaa viemään auton ulkomaille. Sen saa ihan soittamalla (ainakin Nordea rahoitukselta - saapuminen postitse otti n.viikon) - Meillä sitä ei rajalla kyselty, mutta sitä olisi voitu kysyä & Matka olisi stopannut siihen jos ei valtakirjaa olisi ollut!!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävimme toukokuun alussa Tallinnassa. Soitimme Tapiolaan ja parissa päivässä tuli postissa green card. Osuuspankki omistaa toistaiseksi automme ja soittamalla hekin postittivat valtakirjan. Valtakirja maksoi noin kympin paikkeilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nordea rahoitus ei veloittanut valtakirjasta ainakaan meiltä mitään...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips kaikille...

Täällä morsian 08 suunnittelee jo Tallinna reissua (hih!). Sulho on sitä mieltä ettei reissu kannata kun säästöä tulee vähän, vaikka ei olla edes vielä laskettu menekkiä ja vertailtu hintoja, kun häihin sattuu olemaan vielä vuosi aikaa! Mutta joka tapauksessa ajattelin hieman tehdä laskelmaa. Ongelma sattuu vaan olemaan se että meillä on iso Mersu Sprinter paku joka on rekisteröity kuorma-autoksi, eli laivalla joudutaan maksamaan ilmeisesti kuorma-autopaikasta mikä on henkilö- tai pakettiautoa kovempi hinta?! Onko kellään kokemusta tällaisesta? Thanks!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me käytiin Tallinnassa henkilöautolla pari viikkoa sitten hakemassa hääviinat. Meinasi käydä huonosti tuon reissun suhteen, kun matka oli 15.pvä ja vasta 10.pvä loppui Tallinnassa tuo viinanmyyntikielto. Mutta onneksi kävi näin  :)

Oltiin tilattu viinat etukäteen tuolta Superalkosta. Vaikka oltiin tilattu kuljetus satamaan, ei autoa näkynyt missään joten soiteltiin sinne ja päätettiin lopulta ajaa itse liikkeen luo. Paikka tosiaan on karu ja aika kolkko ja palvelu lastaajamiesten osalta oli todella töykeää!  >:( Miehenikin oikein ihmetteli että kuka heidän aamumuroihinsa oli pissinyt sinä aamuna, sen verran typerää tekstiä heidän suustaan kuului.

Mutta halvalla päästiin, laskettiin että säästettiin yli 500e viinoissa, vaikka matkakin maksoi 130e. Ostettiin kuitenkin n. 120 hengen häihin viinat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on mies lähdössä kaverinsa kanssa ens viikon lauantaina juomanhakureissulle Tallinnaan pakettiauton kanssa. Meinasivat ajella Liviko Storeen, kun siellä on himpun verran halvempia valtaosa niistä tuotteista, joita ollaan hankkimassa. Hakevat   samalla kerralla lastin sekä meidän että kaverin häihin ja saivat jo tosissaan laskeskella, mahtuuko kaikki juomat siihen pakuun... Kohtuullinen määrä juomaa siis hankinnassa! ;D

Säästöä pitäisi tulla reilusti, vaikka matkat maksavatkin noin 160 euroa. Laskettiin, että pelkästään viineissä säästetään matkan hinta takaisin, jos vertaa Alkon hintoihin. Kaikki muu siihen päälle on sit vaan plussaa.  ;) Ostamme siis kuohuviinit, ruokaviinit, kahvin avecit, booliaineet sekä olutta ja siideriä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies lähti bestmanin kanssa eilen Tallinnaan. Tehtiin Super Alkoon tilaus netin kautta jo pari päivää ennen, ja soittivat sieltä eilen, että tänään ei saa myydä alkoholia, kun on jokin lastensuojelun päivä tmv. MUTTA, ei hätää, jos viinat maksaa etukäteen verkkopankissa, ja kuitissa on päivämäärä 31.5, niin juomat voidaan kyllä LUOVUTTAA tänään. ;D Olivat käyneet lastaamassa ne jo hyvissä ajoin ja ilmeisesti määrätkin oli pitäneet paikkansa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin,mistähän aloittaisin...Teimme myös me ennakkotilauksen superalkossa(netissä) keskiviikkona. Soittivat sieltä sitten torstaina ja sanoivat myös meille että pe 1.6.07 on lastensuojelupäivä eikä missään myydä alkoholia. Maksoimme siis tilauksen etukäteen to ja haimme alkomahoolit perjantaina.

Oli muuten erinomainen palvelu ja nopea.Tavarat olivat lavalla jo valmiina ja ei mennyt kuin 10min niin viinat jo autossa.

Oli muuten monia suomalaisia yrittämässä ostaa viinaa siellä mutta kun ei saaneet myydä niin olivat suomalaiset laivalla vähän "herne nenässä". Monikaan ei tiennyt alkoholimyyntikiellosta kun siitä vasta ilmoitettiin keskiviikko iltana tallinassa. Ja muuten seuraava tällainen myyntikielto oli muistaakseni 28 tai 29.6 - 2.7.07(kysytty kohdevastaavalta). Ottakaa selvää ennenkuin lähdette sinne ettei tule turhaa reissua. Soittakaa vaikka superalkoon ja kysykää.

SUOSITTELEN SuperAlkoa kaikille ja uskaltaa maksaa etukäteen. Se on nyt todettu!!!

PS.Näitä viinakieltoja saattaa sitten tulla pitkin vuotta!!!

Tässä näitä meidän ostoja:

8xolut(koff&karjala)laatikko á 10,58€

3xvalgeviin 40% laatikko (10x50cl) a 33,27€

4xluna negra merlot 13% 200cl a 6,35€

4xluna negra chardonnay 13,5% 200cl a 6,35€

5xgolden cap classic laatikko a 15,77€

1xupcider perry laatikko a 13,91€

2xupcider light summer fruits laatikko a 13,91€

16xtörley talisman demi sec(kuohari) 75cl a 3,27€

4xA. Le coq gin long drink laatikko a 12.11€

Maksoivat yhteensä n.471€+matkat 120€

Siis tässä olisi hääviinat n.100 hengelle,eiköhän nämä riitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten saisi helpoimmalla tuotua viinat ilman autoa? Korkeintaan saadaan kuljetus

Helsingin satamasta kotiin. Kahden henkilön kädet ei riitä kaikkien juomien kantoon.

Kiiruskin jo olisi.....  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Tämä ei ihan varsinaisesti liity aiheeseen, mutta pitäkää varanne:

Tallinnassa on tällä hetkellä rahanvaihtokurssit tooodella villejä, Viron kruunun hinta vaihtelee paljon myyjästä riippuen. Katsokaa tarkkaan vaihtokurssi ennen kuin vaihdatte, ovat tosi vielä tosi ovelia markkinoinnissaan, pirulaiset. Turisteilta rahat pois.

Tässä Forexin tiedote:

Ajankohtaista  

Valuutanvaihdon hinnoissa suuria vaihteluja Tallinnassa

Tukholma 2007-05-25

Tallinnan-matkailijoiden kannattaa vertailla eri valuutanvaihtopisteiden vaihtokursseja ja palvelumaksuja. Viron kuluttajaviraston selvitys paljastaa, että erot voivat olla suuria.  

   Kuluttaja toimii viisaasti jos selvittää jo ennen matkalle lähtöä, onko valuutanvaihto kotimaassa tai laivassa edullisempaa kuin Tallinnassa. Tallinnassa valuuttaa voi vaihtaa pankeissa tai yksityisten valuutanvaihtoyritysten toimipisteissä.

  Selvityksessä vertailtiin, minkä verran Viron kruunuja matkailija saa eri vaihtopisteissä 50 eurolla. Pankeissa ja suurimmassa osassa yksityisistä vaihtotoimistoista asiakas saa noin 800 kruunua. Kuluttajan kannalta epäedullisin vaihtopiste on OÜ Monex, josta 50 eurolla saa ainoastaan 575 kruunua.

  Osa pankeista perii valuutanvaihdosta palvelumaksun. Esimerkiksi Hansapank, SEB Ühispank ja Sampo Bank veloittavat 15 EEK (noin 1 euroa) palvelumaksua, jos vaihtaja ei ole pankin asiakas. Yksityisistä valuutanvaihtotoimistoista OÜ Monex on ainoa, joka perii palvelumaksua. Palvelumaksu on 50-99 EEK riippuen vaihdettavan summan suuruudesta.

  Valuuttaa vaihtava turisti törmää helposti ensimmäisenä juuri Monexin toimistoon. Monexin toimistoja on turistien kannalta keskeisillä paikoilla kuten Tallinnan sataman terminaaleissa, Tallinnan lentokentällä, Viru-keskuksessa, Viru-kadulla ja Raatihuoneen torilla. Monexin omistaa brittiläinen Change Group, jolla on useita valuutanvaihtokonttoreita myös Helsingissä.

  Viron Kuluttajavirasto ja Euroopan kuluttajakeskuksen Viron toimisto ovat kumpikin saaneet valituksia Monexin vaihtokursseista sekä virolaisilta että ulkomaalaisilta turisteilta. Kuluttajat ovat pitäneet Monexin vaihtokurssia ja palvelumaksuja kohtuuttomina, vaikka ovatkin osanneet odottaa, että valuutanvaihto on lentokentällä ja satamassa kalliimpaa kuin maissa.

Lähde: Euroopan kuluttajakeskus www.kuluttajavirasto.fi/ecc

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
SUOSITTELEN SuperAlkoa kaikille ja uskaltaa maksaa etukäteen. Se on nyt todettu!!!

PS.Näitä viinakieltoja saattaa sitten tulla pitkin vuotta!!!

Tässä näitä meidän ostoja:

8xolut(koff&karjala)laatikko á 10,58€

3xvalgeviin 40% laatikko (10x50cl) a 33,27€

4xluna negra merlot 13% 200cl a 6,35€

4xluna negra chardonnay 13,5% 200cl a 6,35€

5xgolden cap classic laatikko a 15,77€

1xupcider perry laatikko a 13,91€

2xupcider light summer fruits laatikko a 13,91€

16xtörley talisman demi sec(kuohari) 75cl a 3,27€

4xA. Le coq gin long drink laatikko a 12.11€

Maksoivat yhteensä n.471€+matkat 120€

Siis tässä olisi hääviinat n.100 hengelle,eiköhän nämä riitä.

Suosittelen myös minä, vaikka itse en reissussa mukana ollutkaan. Näppärästi oli viinojen lastaaminen käynyt, kun tavara oli lavalla valmiina. Ja tosiaan uskaltaa maksaa etukäteen.

P.S. Meidän ostoslista näytti lähes samalta kuin nallepuh78, tosin punkku oli cabernet sauvignonia. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinkas tuolla Superalcossa....Käyvätkö eurot vai täytyykö vaihtaa kruunuja? Ilmeisesti monet ovat maksaneet myös etukäteen, joten käykö verkkopankista tulostettu kuitti heille tositteeksi? Viikon päästä olisi tarkoitus lähteä hakemaan hääjuomat ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli matkassa verkkopankista saatava kuitti(tulostettu omalta koneelta). Se kävi kuitiksi oikein hyvin. Ottivat sen sitten itselleen siellä. Tuosta en tiedä käykö siellä eurot...mutta jos ei käy niin onhan siinä lähellä vaihtopisteitä. Hinnat ovat netissä ilmoitettu kuitenkin euroissa eli eiköhän sinne ne kuitenkin luulisi käyvän. Mutta hyvää matkaa!!!

PS.Toivottavasti eivät keksi sinne mitään viinanmyyntikieltoa siihex...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomaattehan morsmaikut, että Virossa nousee alkoholituotteiden hinnat 20% 1.1.2008 !!!! Hinnan muutos koskee myös tupakkituotteita. Eli kiireellä Viroon.... :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sannuli80

Maksatte autosta sen koon mukaan. Pieni pakettiauto voi mennä henkilöauton hinnalla, näissä on kyllä varmaan yhtiökohtaisia eroja, varmuudella voin puhua vain yhden yhtiön puolesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään