Pinni

Alkoholijuomat Tallinnasta

896 viestiä aiheessa

Mä tässä pohdin, mistä ostaa juomat. Alko tuntuu niin paljon helpommalta, kuin lähteä Viroon.

Asiaan... Saako viron puolelta näitä kahta kuoharia Yellowglen Pink ja Taltarni

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^En löytänyt, tässä Superalkon kuoharit;  Tallink Pre-orderin kuoharit; Sadamarketin kuoharit; Livikon kuoharivalikoima.

 

Tässä on muuten Baltic Guiden artikkeli, jossa on vertailtu kuohareiden hintoja Suomessa ja Tallinnassa vuodenvaihteessa 2012-13. Siitä käy myös ilmi, ettei Yellowglen Pinkiä myydä Tallinnassa.

Edit:typo

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haettiin eilen hääjuomat. Teimme Vikinglinen kautta pre order tilauksen ja tilasimme sitä kautta oluet, lonkerot, 4 lavaa sidua, viinit ja skumpat. Meillä oli auto laivassa matkan ajan ja juomat toimitettiin paluumatkalla auton viereen ja meidän tarvitsi itse vain lastata juomat autoon. Superalkosta haettiin kävellen konjakit, likööriä, 3 lavaa sidua ja 4 limsalavaa ja muutama pullo skumppaa boolia varten. Pre orderin kautta kävi kaikki niin sujuvasti, olin tosi hämmästynyt että kaikki meni niin mutkattomasti. Saatiin lisäksi 3 risteilylahjakorttia pre order tilauksesta. 2 hengen matka ja auto laivaan maksoi vain 30 euroa, niin kaikenkaikkiaan tämä juttu meni paremmin kuin hyvin ja budjetissa pysyttiin. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos tiedoista!

Voi höh!

Mitähän sitä osais ostaa kuohuviiniksi? Haluaisin rose kuoharin. Olisi kiva maistaa ennen kuin ostaa monta pulloa viiniä.

Muokattu: , käyttäjä: Tinka-78

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olisin halunnut Fragolaa alkumaljaksi, mutta ei taida löytyä Viron puolelta, ainakaan ennakkotilaussysteemeistä :( Vaihtoehdoiksi jää meille varmaankin Gancia Asti, Asti Butterfly tai Fresita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymys: MITÄ viiniä kannattaa ostaa Tallinkin pre-orderista tai SuperAlkosta/tms.? Siis tarkoitan sillä, että mulle hlökohtaisesti viinissä on pääasia ne prosentit... :girl_drink1: Eli mistään merkeistä/täyteläisyyksistä/yhteensopivuuksista/turvallisesta valinnasta ei ole mitään tietoa. Mitä siis kannattaisi valita (ruokana sekä kalaa että lihaa + muita lisukkeita, menu päikyssä)? Joku yleispätevä punkku ja valkkari olisi kiva löytää.

 

Kuoharivaihtoehdot on jo, joko yyberhalpa Törley Talisman (12 ploa 29,90 €, maistelupullo on olemassa ja se tuhotaan vappuna) tai Gansia Asti (mun lemppari, mutta hintaa tulee sitten satasen pintaan meidän määrillä SuperAlkosta ostettuna). Oluet, lonkero, siiderit ja viinat osaan kyllä itse hankkia mutta viinit.. Kaikki viininystävät, pliis antakaa suosituksia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin ostamaan SuperAlkosta pullopunkuksi Emiliana Cabernet Sauvignon. Tehtiin maisteluita, tämä voitti (jopa mieheni mielestä, joka ei ole mikään viiniasiantuntija, eli toisaalta hyvä maistelemaan tällaisia joiden pitäisi soveltua kaikille). Lisäplussana pidettiin myös sitä, ettei sitä saa Suomesta Alkosta, niin on uusi tuttavuus sitten.

 

Valkkaripulloviiniksi valittiin Tall Horse Yellow Tail Chardonnay. Tämä tosin vaihtui sähläysten vuoksi, siitä taisinkin täällä kirjoittaa enkä tähän hätään muista nyt uuden viinin nimeä. Hyvin samanmakuista kuitenkin. Ei olla valkkariystäviä, joten tämä valittiin myös aika random-perustein, maisteltiin kuitenkin ensin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä taidan päätyä ostamaan kuohuviinit alkosta, jotta saan sitä mitä haluan. En välitä valkoviinistä, saati punaviinistä. Ne voin hakea Virosta, mutta jos niistäkään ei mieleisiä löydy, niin onneksi on alko.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin marraskuussa tallinnassa ja ostetiin muutama maistijaispullo.. Toivekuoharina Fresita (makea aitoa mansikkaa sisältävä tumma pinkki), kun on ainoa mistä sulhanen tykkää, ja sopii värin puolesta teemaan :) Ostettiin sieltä siis semmosia alle 4n euron vaihtoehtoisia fresitan tapaisia kuohareita. Yksi rosekuohari mikä ostettiin oli ihan hirvee.. Ja pari mansikkakuoharia eivät vastanneet odotuksia, eli varmaan päädytään ihan aitoon Fresitaan, onhan kuitenkin siellä tallinnassa alkoa edullisempi! Aklossa maksaa n. 10€, laivalta viimeksi ostettiin fresitaa koko laatikko ja saiyhden kaupan päälle, ja hintaa yhdelle pullolle jäi muistaakseni 6,??€.

Mutta pointtina sis että noi meidän testaamat kaikista halvimmat kuoharit oli aika hirveitä...

Tinka-78: kyllä tuolta viron puolelta saa ihan samoja kuohareita kun alkostakin löytyy, mutta vähän vaan halvemmalla, ja sit tosiaan laivaltakin voi bongata hyviä tarjouksia ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedättekö onko Super alkossa paikan päällä laajempi valikoima kuin ennakkotilausjärjestelmässä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedättekö onko Super alkossa paikan päällä laajempi valikoima kuin ennakkotilausjärjestelmässä?

Enpäs osaa muuten sanoa.. mutta sen huomasin että kun siinä satamassakin on monta liikettä on niissä vaihtelua valikoimassa.. Lisäksi myös laivalta voi löytyä jotakin hyvään hintaan, kannattaa seurata myös niiden tarjouksia ja sen mukaan valita millä paatilla lähteen ;)

 

Kaveri myös sanonut sitä että voi olla jossakin kauempana satamasta parempia hintoja (jos kuitenkin on autolla liikkeellä), plus voipi käydä siellä hakemassa muitakin tarpeita häihin liittyen samalla! Esim. prismassa tallinnassa myös alkoholitarjouksia: https://www.prismamarket.ee/fi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis tama asia nyt tuntuu tuottavan eniten paanvaivaa!  :skilletgirl: Me ollaan varattu pakiettiauto juomanhakureissua varten...Mutta sen ottaminen risteilylle tuntuu olevan kamalan kallista! Tai sitten ei ylipaansa ole hintoja esilla esim. Viking Linella, joka muuten vaikuttaisi edullisimmalta, jos ottaa auton (ainakin nain kun ei ole s-etukorttia tms., ja ulkomaanelavina emme sellaista saa..). Tarkoitus on ottaa paku laivaan, tilata pre-orderin kautta suurin osa juomista, ja sitten kasipelilla hakea jotain tuotteita maista Tallinnan paassa. Tietaako kukaan, miten tarkkoja siella ollaan noiden autojen koon kanssa?? Kun nettisivuilla puhutaan jostain maks. pituudesta/korkeudesta. 

 

Muoks. Silmailin vahan noita pre-orderhintoja, ja Tallinkilla nayttaisi olevan todella paljon edullisemmat oluet! A'le Coq maksaa 15.90 Vikingilla ja 10.48 Siljalla! Vai tuleeko niihin Siljan hintoihin viela pantti paalle?

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

2 hengen matka ja auto laivaan maksoi vain 30 euroa, niin kaikenkaikkiaan tämä juttu meni paremmin kuin hyvin ja budjetissa pysyttiin. :lol:

Miten te saitte noin halvalla matkan? Oliko teilla henkilo-auto? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ma nyt spammailen tata ketjua, jos joku osais vastata mun kysymyksiin  :D Myydaanko Tallinnanlaivoilla ja Tallinnassa yleisesti paljon miniatyyripulloja? Tietaako kukaan, mita ne maksaa suunnilleen? Entas osaako kukaan sanoa, kuinka paljon auton parkki Helsinin satamassa maksaa, jos ei ota autoa laivaan? Viela yksi kysymys, onko esim. Tallinkin pre-orderissa jokin maksimi maara, jonka saa tilata ja joka toimitetaan noutopisteeseen Helsingissa? Meille on tulossa iso juomatilaus... :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kassoilla ainakin on niitä minipulloja :) Hintaa en ole koskaan tullut katsoneeksi.

 

Länsiterminaalin sivujen loppupuolella sanotaan:

Pitkäaikainen pysäköinti P1 (rajoittamaton pysäköintiaika)
- 6 ensimmäistä tuntia 2,00 €/h
- 8 seuraavaa tuntia 1,00 €/h
- sitä seuraavat 0,60 €/h

 

Katajanokka:

Pitkäaikainen pysäköinti P3(rajoittamaton pysäköintiaika)
Pitkäaikainen pysäköinti P5 (rajoittamaton pysäköintiaika)

samat hinnat
 

Nimimerkillä, mitään en itse, mutta google kertoi :) Varmaan on muitakin...

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siljan hintoihin ei lisätä panttia.

 

Meillä on sitimaasturi, aika isokokoinen sellainen, mutta meni henkilöautosta. Siellä ei mittailtu ainakaan minunnähden mitään autoa, mutta pakettiauto on toki pakettiauto, ja jos varaat matkan henkilöautolle niin sitten saattavatkin mitata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tipzilla ja Marakatti! Nuo parkkihinnat ei kylla kovin pahoja ole, siis pelkasin paljon pahempaa...

 

Ma nyt edelleen arvon, etta onko jarkevinta vaan jattaa auto satamaan...Onko se juomien saaminen oikeasti niin katevaa, kun taalla on puhuttu, siis jos on oikeasti aika iso tilaus.  :girl_sigh: Mietin myos, etta onko ennakkotilauksessa joku maksimi maara jalkamatkuistajille, jostain olin lukevinani etta juomia voidaan toimittaa rajoitettu maara. Ei sitten sentarkemmin sanottu, enka edes muista kenen sivuilta luin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole tilannut (vielä, tuun lukemaan sun kokemukset päikystä) mutta se mitä olen nähnyt niin rullakolla ihmiset ovat tilauksiaan kärränneet parkkikselle. Siis koko rullakko täynnä laatikoita (kelmutettu etteivät tipu) ja joskus ollut parikin ihmistä lykkimässä omia kärryjään autoille (samaa porukkaa oletettavasi kun ovat keskenään jutelleet tuttavalliseen tyyliin). Parkkimaksusta, joskus jätetty Viikkarin parkkiin viikonlopun risteily ajaksi, taidettiin maksaa 15 € (loppu viiden aikaan aamulla, mutta ei ollut sakkoa vielä puoli yhdentoista kieppeillä kun laivasta tultiin). Vähemmän tuo oli kuin parkkisakko.

 

Muoks. ne minipullot ovat muutama euron kappale

Muokattu: , käyttäjä: manaljah

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Joo, kylla ma ehka alan kallistua sille kannalle, etta jatetaan auto satamaan! Jos me tehdaan tilaus hyvissa ajoin ennen matkaa, ja ne sen hyvaksyy, niin taytyyhan sen sitten toimia! Eikvaa? Nain maa tan jakeilen  :D Sitapaitsi, miekkonen lahtee sinne kahden muun miehen kanssa, niin eikohan se homma toimi! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ma voisin nyt viela paivittaa tanne, etta tosiaan tehtiin juomatilaus Tallinkille. Mies ja yksi kaveri hoitivat homman, auto jai Helsinkiin parkkiin. takaisin saavuttaessa kaveri meni noutamaan juomia, jotka oli pakattu rullakkoon. Mies meni autolle, ja sitten pakkasivat juomat rullakosta yhdessa. Homma toimi siis hyvin, ei ongelmia, eika sita autoa ole mikaan pakko sinne laivaan ottaa tosiaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko tuoreita kokemuksia juomien ennakkotilaamisesta laivalta? Tai lähinnä kiinostaa tämän http://www.hs.fi/kotimaa/a1383122404784 uuden käytännön tuomat järjestelyt, että miten ne juomat sieltä laivalta saa tuotua? Onko niitä pakattu mitenkään vai pitäänkö ne kirjaimellisesti itse kantaa laivasta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^No voi hyva tavaton. Kyllapa tehdaan taas vaikeaksi. Taytyy sanoa, etta  olen tosi iloinen, ettei tuo ollut voimassa viela kesalla.. En tieda minka verran olitte ajatelleet alkoholia hakea, mutta tuo 70 litraa, jonka jalkamatkustajat saavat tuon uuden saannon puitteissa (Tallinkilta) tuoda, kuulostaa ihan naurettavan pienelta maaralta haihin; meidan tilauksemme esimerkiksi oli yli 400 litraa yhteensa! Ok, se oli jokseenkin ylakanttiin, ja juomia oli tarkoitus jaada myos seuraavalle paivalle grillibileisiin (niin kuin jaikin), ja juomia jai jonkin verran yli. Yli ei kuitenkaan jaanyt kovin paljon, ja me ainakin halusimmekin mieluummin, etta juomia jaisi vahan yli eika loppuisi kesken. Meilla oli siis n. 80-hengen haat. 

 

Eli en niinkaan olisi huolissani juomien rehaamisesta (uskon, etta onnistuu, jos varautuu jollakin karrysysteemilla ja on pari ihmista kimpassa), vaan miettisin tuota maaraa, jonka saa tuoda. Ehka sinne pitaa lahtea sitten isommalla porukalla, ja jokainen tekee erillisen tilauksen. tai sitten autolla, autollahan saa edelleen tuoda enemman. Mutta, tassakin kannattaa olla tarkkana, silla yksi menneen kesan morsian oli juomanhakumatkalla saanut kuulla olevansa jalkamatkustaja, vaikka auto olikin laivassa. Mutta kun autoa ei ajettu Tallinan paassa lainkaan ulos laivasta, teki tama hanesta kuulemma jalkamatkustajan.  

 

Muoks. nakojaan tuo 70-litran saanto onkin kai vaan Tallinkilla, ei muilla laivoilla. Mutta eihan sita saa kasipelilla maaraansa enempaa laivasta rahdattua, kun ei kuitenkaan kunnon rullakkoa sinne laivaan voi ottaa.

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Mekin vielä mietitään että otetaanko auto laivaan mukaan ei. Näillä näkymin meitä olisi kuitenkin lähdössä 4hlöä eli kikkailemalla saisi tuon litramäärän kuitenkin 280 litraan (skumppia emme hae Tallinnasta), mikä varmaan riittäisi. Olisihan siinä vain vaivaa tehdä yhteensä 4 eri tilausta ja sitten tietysti juomien raahaaminen autolla, mutta jostain olin lukevinani, että tähän saa kuitenkin rullakkoa tms. lainaksi ettei ihan käsipelillä tarvii kaikkia kantaa... Juomia ei kuitenkaan enään kaiketi pakata asiakkaille valmiiksi.

Muokattu: , käyttäjä: Tinkaliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Siis rullakon on saanut maissa, tuskin siella laivassa saa mitaan rullakkoa? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään