Kuinka paljon olet valmis maksamaan hääpuvustasi?


mirjami

Recommended Posts

Voi kökkö... Noniin, nyt se unelmien puku seilaili vastaan, mutta hintalappunen näytti kyllä ihan väärin. 1800 €!! En edes tiennyt että hääpuvut voivat maksaa noin paljon... ;).

Ja tähän väliin on pakko kirjoittaa (silläkin uhalla että joku harmistuu), että se on kyllä niin totta että sitä pukua käytetään vain YHDEN KERRAN. Itse en ole vielä päättänyt miten teen puvun kanssa - joko a) maksoi mitä maksoi mutta haluan sen tai B) hintatietoisuus kunniaan, pidetäänhän sitä pukua vain se yksi päivä. Toki tuokin unelmapukuni on yksinkertaisesti aivan ihana. Mutta toisaalta tuntuu älyttömältä maksaa tuollainen summa puvusta, jonka jälleenmyyntiarvo (jos se nyt haluaisi myydä) on korkeintaan 1/3 alkuperäisestä hinnasta. Enkä usko että hääjuhla on yhtään vähemmän ihana tai onnistunut vaikka mulla olisi päällä esim. "vain" 400e maksava puku.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Alunperin budjetoimme hääpukuuni 500 e. Emme halunneet maksaa muutamien tuntien käytöstä hirveitä summia (meille tulee pienet häät). Pienen tutkimusretken jälkeen havaitsin, ettei sen hintaisia pukuja ollut missään, pukujen hinnat näyttivät alkavan 600 e:sta.

Muutimme (yllätyksekseni sulhon ehdotuksesta) budjettia, siten että puku maksaisi 600-800 e ja tämän lisäksi tulisivat vielä korjaukset siten, että loppusumma olisi ehdottomasti alle tonnin.

Halusin olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta puvun ehtisi tilaamaan, ja aloitin nyt vajaa vuosi ennen häitä puvun metsästyksen. Yllättäen löysinkin pukuni 300 e:lla (aiempien vuosien malli, jonka alkuperäinen hinta oli yli 1000 e, eli ehdottomasti budjettimme ulottumattomissa). Puku ylitti kaikki unelmani! Se ei edes todennäköisesti vaadi mitään korjauksia. Ja vaikka puku oli ollut liikkeessä sovitettavana, se oli täysin ehjä ja puhdas. Puku oli lisäksi valmistajalta, jonka pukuja olin ihaillut, mutta pitänyt sellaisen saamista hinnan vuoksi mahdottomana.

Link to comment
Share on other sites

Sulhon mielestä puvun hinta saa olla max.1000 euroa. Musta se on liikaa. Nyt mietin kuumeisesti kahden saman tyylisen puvun välillä. Toinen maksaa 510 euroa ja on siis uusi. Toinen 990 euroa ja myös uusi puku. Luulempa että pukubudjetti menee sinne n.1000 euron kieppeille. Kallista on! Ei voi muuta sanoa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on budjetissa molempien pukeutumiseen varattu kaikkineen noin 700 euroa, ja itse ajattelin että se hääpuku saisi maksaa jotain 400 euroa korkeintaan. Mulla ei siis missään vaiheessa ole ollut ajatuksena, että puvun pitäisi olla uusi, omannäköinen ja hieno sen sijaan kyllä. Nyt mulla oliskin täältä naikkareista yksi ihana puku kiikarissa, josta pyynti on 350 euroa ja siihen luultavimmin päädyn. Liikkeessäkin olen käynyt sovittelemassa, ja siellä katsomieni pukujen hintahaitari oli noin 600-800 euroa. Mun mielestä aivan liikaa yhdestä koltusta, tosin hätätapauksessa voisin sen 600 euroa ehkä juuri maksaa, jos ei käytettynä löytyisikään mieleistä.

Link to comment
Share on other sites

olin antanut itselleni luvan tuhlata 900(sisältäen kengät, puvun, hunnun, tiaran, alusvaatteet ja puvun mahd. korjaukset) näillä näkymin loppusumma pyörii noin 750€ eli hyvin budjetissa, suurin säästö tulee siitä et sain the puvun 250€ luultua halvemmalla ja korjauksiinkaan ei paljon mene kun ainoastaan helman pituudessa on liikaa, muuten istuu kun nappi silmään :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä budjetti oli 700 €, mutta omassa päässäni olin katoksi laittanut 500 €. Lopulta ostin siis puvun jonka lähtöhinta oli n. 800 €, mutta joulualen vuoksi -50% niin pysyttiin budjetin ja kipurajojen sisällä :)

Ja Roslin, täällä meillä päin, Itä-Suomessa, alennusmyynnit tuntuivat olevan nyt loppuvuodesta, jotta saivat tilaa tulevan vuoden malleille. "Suurimmista" aleista en tiedä, tämä ostui itselleni sopivasti :)

Link to comment
Share on other sites

Mä olin varannu 500 euroa pukua varten. Ajattelin ostaa sen yksityiseltä käytettynä, mut sitten löysin liikkeestä käytetyn puvun 400 euroon. Puvun oikea hinta oli tonni. Puvun muutokset tulee maksamaan n. 120 e ja siihen päälle kaikki muut (huntu, alusvaatteet, alushame ym.), joten kaikkinensa tulee mun vaatetus maksamaan sellasen 600-700 e.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Yllättävän moni ostaa näköjään puvun omakseen. En ollut edes ajatellut ostamista vaan minulle oli melkein itsestään selvää, että vuokraan puvun. Löysinkin aivan ihanan puvun ja varasin sen. Puvun vuokra on 450€ ja ostohinta olisi ollut muistaakseni 720€. Nyt kun olen puvun vuokrannut olen alkanut miettimään, että olisiko sittenkin pitänyt ostaa... Eihän ostamisessa toisaalta ole järkeä, koska pidän pukua sen kerran, mutta toisaalta ärsyttävää maksaa puvun "lainaamisesta" noin paljon.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin vuokraan hääpukuni. Vuokraukselle tulee hintaa n. 400 euroa ja ostohinta olisi ollut n. 900 euroa. Vuokrahinta sisältää tarvittavat muokkaukset, kun taas ostohinta ei niitä olisi pitänyt sisällään.

Olisin joka tapauksessa yrittänyt myydä puvun heti pois, koska puvulla ei ole minulle mitään sen ihmeellisempää tunnearvoa. Meillä ei ole myöskään tilaa säilytellä pukua kotona ja kun vielä sattui niin että se minun unelmahääpuku oli vuokrattavien pukujen joukossa, niin puvun vuokraaminen oli kaikkein järkevintä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli miehen kanssa yhteisbudjeiksi pukujen osalta laskettu max 1000e euroa, oman pukuni sain 540e, mutta siihen tehdään vielä hieman korjauksia (n. 100e).

Pukuni alkuperäishinta oli 1080e, kauppaan olis sillä hinnalla jäänyt vaikka oli se THE puku, mutta onnekis liikkeessä oli muuttomyynti ja -50% <3

Link to comment
Share on other sites

Guest Elomorsian

Minä kävin sovittamassa erilaisia pukuja kahdessa hääpukuliikkeessä löytääkseni sopivan mallin.. Ja sehän yllätti olemalla erilainen kuin olin kuvitellut. Tilasin oman pukun omilla mitoillani netistä ja nyt jännityksellä odotan millainen se lopulta on. Pukuni oli malliltaan oikeastaan kopio siitä mitä sovitin..joten jännää nähdä onko sekin yhtä hyvä päällä! Tosin puku tulee niin halvaksi , että vielä kärsii käydä vaikka ompelijalla teettämässä muutoksia tarvittaessa, jos niitä en voi itse tehdä. :girl_smile: Käyn täälä sitten ensi kuussa keromassa mikä oli lopputulos.. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Janina Kallio

Meidän häät tanssitaan jo juhannuksena eikä pukua ole vieläkään :girl_cray2:

Budjetti on noin 500 e mikä hankaloittaa puvun löytymistä.

Nyt löysin halvan alennuspuvun netistä (unelmapuku.fi) hinta 289 e. Serkkuni tilasti tuosta samasta paikasta vanhojentanssipuvun ja puku oli upea, siksi uskaltaisinkin netistä tilata, mutta tämäkään puku ei silti ole ihan sitä mitä etsin..

Haluaisin tämän tyyppisen puvun, ilman noita kukkasia helmassa, eli helma ihan jotain tavallista suoraa kangasta.. Mutta hinta :girl_mad:

Haluaisin täydellisen puvun, mutta nyt näyttää siltä että on otettava vaan se mikä on saatavilla.

Link to comment
Share on other sites

Kun lähdin pukua etsimään asetin ehdottomaksi maksimihinnaksi 150e, koska a) olen köyhä opiskelija b ) olisi minusta tyhmää ostaa kalliilla mekko, jota "käytän vain kerran". Hintarajauksen vuoksi sain sulkea heti alkuunsa pois oikeat hääpuvut ja hääpukuliikkeet. Kyllä oli muuten hankala löytää mieleinen puku tuosta hintahaarukasta! Löysin kuitenkin kivan mekon, ja joulun tienoilla postisetä toi minulle reilun satasen kustantaneen fiftarileninkini. Joten kyllä köyhäkin löytää kun jaksaa vaan etsiä. :girl_hide:

Muokattu: , käyttäjä: GingerKid
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...