heko

Opiksi muille

141 viestiä aiheessa

Kannattaa panostaa "oikeisiin" asioihin esimerkiksi ruokaan ja juomaan.. itse tein kauhean työn kaikenmaailman koristeiden kanssa, loppujen lopuksi vieraille jää vain pari asiaa häistä mieleen: Millaista ruokaa ja millainen tunnelma häissä oli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, meidän häistä on kaaauan, ja ainoa (?) asia jonka ihmiset (ainakin kaverit) muistaa on että viinaa oli riittävästi!!

No joo, kyllä me kaikkeen muuhunkin panostettiin mutta olenpa itsekin istunut niiin monissa "kuivissa" häissä, että olen ihan tyytyväinen jos mun juhlat muistetaan ilolla edes tästä yhdestä seikasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vieraskirjasta: Meillä ei ollut vieraskirjaa, vaan jokaisen vieraan A5-kokoisesta paperista taitellussa paikkakortissa oli tyhjä sivu, jonka otsikko oli terveisesi hääparille. paikkakortin alla jokaisella oli hääkarkki ja kynä. Illalla nämä kortit kerättin talteen ja paljon ihania terveisiä olikin tullut! Tässä oli se etu, että jokainen sai täyttää kortin silloin kun sopiva hetki oli ja vaikka juttu olisi jäänyt kesken esim. ohjelmanumeron takia, sitä pystyi jatkamaan hetken päästä. Toimi erittäin hyvin kun vieraina oli paljon lapsiperheitä, joilla luonnollisesti sitä hässäkkää piisaa ja keskeytyksiä tulee :) Samassa lehdykäisesä oli myös menu ja visailun "vastauskaavake". Nämä kortit liimaan sitten hääkansioomme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni yksi panostuksen kohde on hyvä seremoniamestari/bestman/kaaso. Joku joka osaa tehdä asioita ja osaa päättää asioista ja johon luottaa. Meillä on kun, niin eipä tarvinnut millään vaivata päätä enää hääpäivänä kun tiesi et jos jotain tulee niin ne osaa hoitaa sen. Voi itse rauhassa keskittyä päivään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Istuttiin sulhasen kanssa omassa, erillisessä pöydässä. Pöydän toiselle puolelle sijoitettiin kaksi ylimääräistä jakkaraa, joille "ohikulkijat" saivat istahtaa tarinoimaan. Ainakin ne, jotka rohkenivat juttusille tulla, kiittelivät kovasti ideaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Panostakaa miljööseen niin säästytte paljolta askartelulta ja koristelulta.

Ammattilaisvalokuvaaja on jokaisen euron arvoinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt häistä viisastuneena.. On hyvä jos hääpari lähtee aiemmin pois. Säästyy illan viimeisiltä murheilta kun alkoholin innoittamat viimeiset vieraat alkavat "keskustella" asioista. Alunperin halusimme juhlia mahdollisimman myöhään vieraiden kanssa, mutta nyt toivon, että olisimme lähteneet aiemmin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät oli pari viikkoa sitten ja kaikki sujui oikein hyvin. Ainoa asia oli, että olisi pitänyt kirjoittaa kaikki esille laitettavat asiat erikseen ylös juhlapaikan henkilökunnalle. He laittoivat siis tavarat paikoilleen ennen juhlaa. Ja vaikkei meillä paljoa ollut esille laitettavaa, niin oli lapsille varatut piirustusvehkeet ja kynät vieraiden terveisiä varten jääneet laittamatta. No, lapset kyllä leikkivät esillä olleilla leluilla ja vieraat jostain kaivoivat kyniä juhlan aikana esiin, että ei mikään suuri juttu. Mutta siis kaikki tarkasti ylös (vaikka suullisesti oli kaikki käyty läpi edellisenä päivänä ja suurin osa asioista oli paperilla).

Vieheissä ja rannekukissa ei ollut mitään kostutussysteemiä kukille (pitäisi kai olla?), joten kukat alkoivat kuihtua jo kirkon jälkeen hiljalleen. Kimppu pääsi veteen joten se ei kärsinyt.

Kovasti saimme kehuja ruoasta ja karkkibuffet oli menestys! Lisäksi kehuttiin vähäohjelmaisia häitä (isien ja sulhasen puheet, yksi piano ja yksi ex-tempore serkkujen lauluesitys :D ): ehti jutustella hyvin vieraiden (100 hlöä) ja vieraat toistensa kanssa. Ja koska juhlaväen ruokailu sujui henkilökunnankin mielestä ennennäkemöttämön nopeasti, aikaa jäi vieläkin enemmän kierrellä vieraiden pöydissä. Drinkkiliput baariin myöskin olivat positiivinen juttu vieraiden mielestä.

Kaiken kaikkiaan kehuttiin rentoja ja tyylikkäitä häitä ilman mitään ylimääräistä hössötystä. Todella lämpimät muistot jäivät myös meidän mieliin. Kaasot ja bestmanit hoitivat kaiken mallikkaasti. Heidän kanssaan oli pari kertaa käyty tarkasti läpi koko päivän kulku ja kaikki oli heillä juhlapäivänä paperilla, välispiikkejä myöten :) Ei siis heidänkään tarvinnut ressata muistavatko jotain vai eivätkö.

Istumajärjestykseen kannattaa panostaa. Meillä oli pöytäkohtainen ja halusimme keskenään tuttujen ihmisten istuvan yhdessä. Istumajärjestystä myös kehuttiin, ei tarvinnut väkipakolla tutustua uusiin ihmisiin.

Meillä myös oli oma päytä sulhon kanssa, mutta laitoimme ylimääräisen tuolin viereen, jossa sitten kahvien aikana muutamat ihmiset istuskelivat.

Aloitimme suunnittelut 5 kk ennen häitä ja aika riitti oikein hyvin. Tarkasti kun suunnittelee, välttyy virheostoksilta ym. rahaa ja aikaa vieviltä hudeilta.

Kannattaa rohkeasti sanoa kampaajalle/meikkajalle, jos koekierrokset ei miellytä. Minulla koemeikki oli epäilyttävä, suttuinen, mutta sanoin selkeästi mitä toivon ja meikki onnistui hääpäivänä upeasti. Ja rohkene vaihtaa ammattilaista, jos liikaa epäilyttää.

Ja se tärkein: ei kannata ressata pienillä yksityiskohdilla. Suuret linjat, hyvä suunnittelu ja rentous takaavat hyvät juhlat! Itse en hääpäivänä jaksanut huolehtia asioista, vaan nautin päivästä täysillä. (No, ehkä kirkko-osuus, sulhon ja isien puheet hiukka jännitti, mutta hyvällä tavalla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Drinkkilippukeskustelu on siirretty tuonne ruoka- ja juomapuolelle. Jatkakaa aiheesta siellä juttua. Kerätään tänne lisää oppi-kokemuksia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Panostakaa miljööseen niin säästytte paljolta askartelulta ja koristelulta.

Tätä korostaisin itsekin. Me valittiin hääpaikaksi luonnon puolesta todella kaunis paikka, joka ei kaivannut juuri koristeluja. Kattaus tehtiin raikkailla väreillä, mutta yksinkertaisesti ja koristeluna oli vain koivua ja ulkona muutama iso kukkaruukku. Eipä ollut paljon siivomista, mutta silti oli UPEAN näköistä, koska luonto ympärillä oli kauneimmillaan ja hääpaikka todellakin sisältäkin miljööltään todella siisti ja kaunis, eli ei kaivannut yhtään enempää koristeluja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Tämä on niin totta. Kannattaa myös muistaa, että aina hinta ja juhlatilan sisustus eivät kulje käsi kädessä eli tyyriin tuntuiset juhlatilat, eivät välttämättä ole yhtään kalliimpia kuin jumppasalit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa käydä koemeikissä jos ylipäätään menette ammattilaisen meikattavaksi (mikä kannattaa kyllä). Itse pihistelin koemeikin kohdalla ja jätin sen väliin. Seurauksena oli muuten onnistunut meikki, mutta mukaan saamani (= meikkaajalta ostamani) puuteri oli ihonväriini aivan liian tummaa, mikä näkyi ikävästi loppuillasta ja kuvissakin naama näyttää kuin solariumista tulleelta. Onneksi vielä alkuillasta ja virallisissa kuvissa on paremman näköinen.

Älkää tehkö minuuttiaikataulua. Tämä on jo ennenkin sanottu, mutta kertaus ei liene pahasta. Meillä oli väljä aikataulu koko ajan, tiukempikin olisi voinut olla. Saatiin rauhassa hoitaa kaikki siirtymiset paikasta toiseen ym.

Kannattaa panostaa niihin juttuihin, jotka tuntuvat itselle tärkeiltä. Senkin uhalla, että olo on välillä bridezillamainen kun häitä suunnittelee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa panostaa bändiin ja valita se huolella. Meidän häissä loistava bändi veti koko ajan juuri sellaista musiikkia kuin olimme toivoneet (ja tiesimme heidän sen hallitsevan myös) ja josta tiesimme suuren osan vierasjoukosta pitävän. Tämän johdosta suuri tanssilattia oli koko kolmen setin ajan aivan täynnä ja meno melkoinen.

Ilman tätä osuutta häämme eivät olisi olleet samat. Myös vierailta on tullut pajon kiitosta juuri bändistä ja musiikkivalinnasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Saisiko tiedustella, Loopie, mikä bändi oli kyseessä?

Oliko bändi Helsingistä?

Muokattu: , käyttäjä: Danielina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka anopit tunkevatkin nenänsä järjestelyihin (ja varsinkin jos vielä rahoittavat osittain), kannattaa antaa heidän tehdä se. Se voi vituttaa suurimman osan ajasta, mutta jos he kunnioittavat lapsiaan, he kuuntelevat toiveita ja tekevät ehdotuksia. Jossain on hyvä joustaa itsekin. Täytyy muistaa että heillä on todennäköisesti enemmän kokemusta isojen juhlien järjestämisistä kuin itsellä on. On tietenkin myös asioita, joissa pitää pitää päänsä, ettei oma mielikuva juhlista mene aivan pilalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kannata häsätä. Hääpäivä on ihana, mutta niin lyhyt ja ohi nopeasti, että se kannattaa ottaa ihan rauhallisesti. NAUTTIA siitä päivästä! Vaikka kaikki asiat eivät olisi valmiina tai jotain olisi unohtunut, se kannattaa jättää mielestä ja keskittyä siihen, että tänään menen naimisiin.

Itsellä tuli vähän liikaa häsättyä ja nyt tuntuu, että olisi voinut yrittää rauhoittua vielä paremmin.

Myös hääkuvia olisi voinut ottaa enemmän, ja eri paikoissa myös hääpaikalla. Meillä on kyllä hyvin hääkuvia, mutta minusta ja miehestäni voisi olla vielä enemmän. Loppujen lopuksi, sadasta kuvasta on korkeintaan kymmenen omasta mielestä hyviä. Kuvilla on siksikin paljon merkitystä, koska niissä se kaikki panostaminen sitten näkyy. Meikki, puku, miljöö, koristelut jne.

Kannattaa siis rauhoittua ja antaa ottaa itsestä PALJON kuvia. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos ei ole tottunut korkokenkien käyttäjä ja hääkenkinä on usean sentin korkkarit, ota varalta matalat vaihtokengät jo juhlapaikalle mukaan.

Itsellä alkoi olla jo juhlien loppupuolella jalta jo niin kipeät, että kävin hotellihuoneesta hakemassa sellaiset hotellin "tohvelit" jalkaan loppuillaksi. :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todella hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tehokkaat kaasot valvovat, että homma toimii loppuun asti eikä paikan päällä tarvitse itse enää edes viimeisinä päivinä käydä. Kun paikka on huolella valittu, henkilöt ammattitaitoisia eikä kasaa itselle askartelua ym. hommaa vaan palkkaa ammattilaiset (floristit koristelemaan) niin jää itselle aikaa rentoutua ja keskittyä olennaiseen jo vkoa ennen häitä...pieneen kasvavaan hermoiluun, ystävien tapaamiseen ja itsensä hemmotteluun. Ihanaa!!

Ei siis turhaa kiirettä enää viimeisille päiville!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nauti päivästä! Älä hermoile turhaan, vaan suunnittele kaikki hyvissä ajoin etukäteen. Jos sitten hääpäivänä joku ei mene ihan niin kuin on suunniteltu, so what? Vieraat eivät sitä huomaa, joten sopeutukaan tilanteeseen. :)

Hääsuunnittelija on hyvä sijoutus! Lisäksi hyvä valokuvaaja (meillä oli 10 tunnin dokumentaarinen kuvaus), energinen bändi ja tarpeeksi iso ja hyvin koristeltu juhlapaikka ovat tärkeitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ota passikuvat uusiin kortteihin jo ennen häitä. Se on ikävä mennä monen päivän herkuttelun jälkeen ottamaan kuvia turvonneella nassulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun neuvoni on : Delegoikaa kaikki mahdollinen omia vessassakäyntejä lukuunottamatta jollekkin muulle! me tehtiin juhlissa vielä itse boolit ja kannettiin ne esille ja pitopalvelunkin kanssa oli pientä vääntöä... jotenkin tyhmänä sitä halusi pitää ohjakset käsissä vielä juhlissakin... mutta se aika oli pois vierailta... ja se aika juoksee ihan todella nopeaan!!!

meilläkin oli lapsille oma huone jossa oli netistä tulostettuja värityskuvia ja erilaisia pelejä, hyvin tekivät kauppansa :) ja saatiin muutama piirros lapsilta lahjaksi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muista kimppu kuvaukseen! Tai ainakin anna jollekin tehtäväksi muistuttaa siitä.

Meidän varsinaiset hääkuvat otettiin juhlapaikalla ruokailun jälkeen, ja kaikessa siinä hässäkässä koko kimppu unohtui. Onneksi on nykyaika ja tekniikka, joten liitetään kimppu toisesta kuvasta toiseen... :give_rose:

Tee ne asiat itse, joihin haluat panostaa.

Jäi soittamatta urkurille, pappi ei katsonut omia muistiinpanojaan, ja jännittynyt sulhanen muisti marssin väärin, joten lopputuloksena oli väärä menomarssi. Jos olisin tiennyt tämän, olisin itse henk.koht. soittanut urkurille ja kertonut mitkä marssit ovat. Harmittaa edelleen... :(

Tee kaikki mahdollinen askartelu ym. niin ajoissa kuin mahdollista.

Kaksi iltaa ennen häitä väkersin vielä menu-paikkakortteja iltamyöhään. Mieluummin olisin ottanut jo rennosti. Ehkä pieni jännityskin olisi ehtinyt silloin tulla. Nyt ei ehtinyt, kun stressasin kaikkea mahdollista lähes viimeiseen asti.

YRITÄ nauttia päivästä!!!!

Tuntui, että koko päivä ja ilta menivät ohi kuin pikakelattuna! Ihan kuin en olisi "ehtinyt" nauttia päivästä tarpeeksi, kun kaikki oli ohi niin äkkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varatkaa riittävästi aikaa kampaukseen ja meikkiin. Ajatelkaa myös, kuinka paljon kaasot tarvitsevat näihin aikaa. Lisätkää varaamaanne aikaan ainakin puoli tuntia tai tunti ylimääräistä, koska kaikkea voi sattua. Meillä aikataulu venähti toisen kaason kampauksen/meikkauksen kestäessä.

Varatkaa jotain helppoa evästä mukaan, koska syöminen voi ennen vihkimistä kaikessa häsellyksessä unohtua tai siihen ei yksinkertaisesti ole aikaa (kaason mies kävi hakemassa meille välipalaa kirkon morsiushuoneeseen).

Puku kannattaa suojata likaa hylkiväksi ennen käyttöä. Oma pukuni selvisi laahuksineen tahrattomaksi pesetyksen jälkeen, vaikka en sitä erityisesti varonut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielettömän kivan ja onnistuneen hääpäivän jälkeen tärkein neuvoni on, että pidä sellaiset häät kuin oikeasti haluat!

Meillä siis oli maistraattivihkimisen jälkeen kesäjuhla-tyyppinen tosi rento yhdessäolo- ja syöpöttelyilta. Pukukoodi on "kesäinen" ja kaikki (!) 50 vierasta noudattivat tätä eikä jäykkiä krakakauloja näkynyt. Lapset hyppivät järvessä ja hyödynsivät rantasaunaa ja aikuiset näyttivät viihtyvän loistavasti. Tarjoilut olivat juuri sellaiset, mistä itse pidimme.

Häissämme ei panostettu koristeluihin eikä siellä ollut "teemaa" eikä mitään perinteisiä hääjuhlajuttuja tai ohjelmia, koska koen ne ihan turhiksi ja kiusallisiksi. Eikä niitä kukaan niitä kaivannut :) Häävalssi tanssittiin vain siksi, koska tanssimisesta pidämme. Sormukset valmistuvat parin kuukauden päästä, eikä niiden puute vaikuttanut hääpäivään mitenkään ;) Häitä valmisteltiin 5 viikkoa ja se riitti mainioisti, rahanmenoa ei juuri tilillä huomannut.

Eli rohkeasti vaan toteuttamaan sellainen päivä kuin itse haluat! ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^kuulostipa hyvälle. Onnittelut onnistuneista omannäköisistä juhlista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään