heko

Opiksi muille

141 viestiä aiheessa

MiiraM:n häät kuulostivat todella kivoilta. Olisin mielelläni ollut teidän häissä vieraana :D Samaan fiilikseen mekin pyrimme vaikkakin hieman eri keinoin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli maistraattivihkiminen klo 15.30 perheiden läsnäollessa. Maistraatista suuntasimme meille kotiin juhlimaan. Kotiin oli kutsuttu sitten loput vieraat (=kaverit) klo 16.30. Maistraatista ajoi meille noin vartin, joten olimme kotona jo hyvissä ajoin klo 16 aikoihin. Oli virhe kutsua loput vieraat vasta 16.30, koska odotteluaika tuntui todella pitkältä ja vaivaantuneelta. Lisäksi he olivat myöhässä, joten odottelua oli reilusti yli puoli tuntia. Olisi ollut järkevää kutsua kaverit jo aikaisemmin meille, esim. klo 16, koska olisi ollut parempi että he olisivat odottaneet meitä eikä toisin päin. Meillä kun olisi kotona ollut paikalla jo kahvinkeittäjät, jotka olisivat päästäneet kaverit sisälle.

Tämä oli ainoa, joka jäi kaihertamaan mieltä. Juhla ei päässyt alkamaan niin sujuvasti ja juhlavasti kuin olisin halunnut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koita olla jännittämättä ja nauttia päivästä. Itse jännitin tosi kovasti ennen vihkimistä ja hermokin oli paikka paikoin aika tiukalla. :rolleyes:

Varaa riittävästi aikaa ennen vihkimistä. Meillä vihkiminen oli klo 16 ja kampaukseen menin klo 9. ajattelin etukäteen, että aikaa jää varmasti, mutta lopulta kirkkoon meinasi tulla jopa vähän kiire. Meillä oli siis kuvaus ennen vihkimistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos on tallettanut papin matkapuh.numeron kännykkään, se kannattaa poistaa heti kun sitä ei enää tarvita.

Häiden jälkeen mieheni oli reissussa ja kirjoitin hänelle kaipaavan txt kaikilla herkuilla (pienessä siiderissä, myönnän). Onneksi huomasin ajoissa, sekunnin murto-osa ennen kuin olisin painanut "lähetä", että olin lähettämässä sitä meidän avioliiton siunanneelle papille. Siitä häpeästä en olisi toipunut koskaan... :blink:

Voi ei! Aika paha! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rentoudu, syö kunnollinen aamupala

En tehnyt kumpaakaan ja siitä ei hyvää seurannut.

Huutamalla mikään ei onnistu paremmin tai nopeammin

Tätäkin kokeiltiin ja totta, eipä se ongelmatilanne sen paremmin hoitunut, vaikka kuinka ärisi vesikauhuisen koiran tavoin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

- Tee lista keitä henkilöitä haluat ryhmäkuviin hääparin kanssa. Anna lista kaasolle ja pyydä häntä huolehtimaan ihmiset paikalle.

Tein listan hääpäiväkirjaani ehkä puoli vuotta ennen häitä ja kas kummaa veljeäni ei ollut missään ryhmäkuvassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muista ottaa puska myös ryhmäkuviin! Ja laita sulhasen viehe takaisin jos se on otettu onnittelujen ajaksi pois.. :girl_haha:

Ottakaa poseerauskuvia kyllästymiseen saakka koska tuskin niitä onnistuneita on ikinä liikaa.. =)

Ja puhu vaikka lähipiirin kanssa etukäteen, että haluatte tietää jos joku estyykin hääaamuna tulemasta. On kivempi ehtiä korjaamaan paikat niin, ettei vieraiden välissä ole tyhjiä paikkoja..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa panostaa valintoihin: paikka, ruoka, kampaaja, meikkaaja, floristi, bändi jne. Siis kunnon ammattilaisiin ja hyviä suosituksia/kokemuksia saaneisiin/antaneisiin. Nämä seikat saivat homman toimimaan kun itse ei tarvinnut epäillä lopputulosta eikä olla touhuttamassa että nyt on muka salaattia liian vähän pöydässä.

Ne henkilöt joiden panosta päivän aikana tarvitaan, valitse sellaiset joiden tiedät osaavan ja omaavan niitä kykyjä joista on päivän aikana hyötyä; esiintymisvarmoja ja luotettavia. Valitse useampi henkilö, jaa tehtävät ja backuppaa ne varasuunnitelmaksi jos joku estyykin hoitamasta. Pidä yhteinen suunnittelupalaveri jossa jokaiselle selkiytyy oma ja yhteinen tehtävä ko. päivänä ja ennen/jälkeen. Omalla kohdallamme kaikista parhaiten toimi kun kaasoja oli 3 ja bestmaneja myös 3. Suunnittelu yhdessä ja erikseen oli paljon hauskempaa ja samoin kaasot/bestmanit saivat tukea toisistaan. Kenellekään ei tullut vuorellista hommia, pari tehtävää oli ihan tarpeeksi ja näin ollen heillekin jäi aikaa juhlia yhdessä ja puolisoidensa kanssa. Pakko sanoa että häät läpi käyneenä en suostuisi yksinäni kenenkään kaasoksi.

Ota ensin selvää mitä mikäkin maksaa ja laske kustannuksia yhteen. Vertaa siihen mihin tällä hetkellä tai vuoden päästä on varaa. Siirrä mieluummin häitä vuodella kuin pidä ne tippa silmässä tinkien. Vuosi menee nopeasti ja senkin aikana on jo paljon järjesteltävää, ainakin pääkaupunkiseudulla.

Mieti millaiset on mielestäsi tylstä häät ja aloita suunnittelu siitä, millaiset teille ei ainakaan tule. Moni vieras kiittää siitä. Älä kutsu vieraita joiden tiedät etteivät he viihdy häissäsi. Parempi kaikille niin, ei tule kuluja eikä vieraan tarvitse näyttää hapanta naamaa ja miettiä missä kaikkialla muualla olisi mieluummin.

Nauti päivästä, jos et muuten pysty rentoutumaan niin kuohuviinilasi tai pari aamulla kampaajalla auttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mun neuvoni on : Delegoikaa kaikki mahdollinen omia vessassakäyntejä lukuunottamatta jollekkin muulle!

Aamen tälle. Itse huomasin jännityksen laukeamisen vaikuttaneen niin, etten juhlapaikalle päästyämme muistanut illan aikataulusta mitään. En siis yhtään mitään, vaikka olin säätänyt sitä viimeiset kolme kuukautta. Jouduin katsomaan häälehtisestä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Onneksi MC:llä oli homma hanskassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnittele ajoissa ja perusteellisesti, mutta älä ota mukaan mitään, jota et oikeasti häihisi halua. Tee päätökset itsellesi tärkeissä asioissa ja pidä ne.

Jos jokin tuntuu oudolta tai väärältä, kuuntele vaistoasi. Itse olin varannut häämeikin ammattilaiselta, mutta koemeikin jälkeen aloin empimään... Peruin varauksen ja tein meikkini itse, valinta oli ehdottomasti oikea!

Älä välitä pienistä kommelluksista juhlapäivänä. Meillä esim. kahvin kanssa tarjottavaksi suunnitellut ja booliin menevät liköörit menivät ristiin ja hääkimppu ei ollut sellainen kuin piti. Eteenpäin sanoi mummo lumessa! ^_^

Vedä hääpäivänä hymy korviin jo aamusta alkaen. :D Mun mielestä hyväntuulisuus tarttuu hääparista juhlavieraisiin ja toisin päin. Älä jää odottamaan juhlafiiliksen tuloa, vaan luo se itsellesi. Ota rennosti ja nauti. Katso rakastasi silmiin. Anna oman persoonan näkyä, päivä on teidän kahden!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Avustajia ja vieraita saattaa jännittää yhtä paljon...tai enemmän

Meillä mä jouduin tekemään itse kaikenlaista, ennen juhlan alkua ja sen jälkeen, koska kaaso jäätyi jännityksestä, ja myös vanhempani olivat lamaantuneita. Kannattaa muistaa, että jos on itse tottunut esiintyjä, muut eivät välttämättä ole. Ja saattavat jopa sallia morsiamen itse hoitavan asioita. Mua vaan yksi sukulainen tuli kieltämään, kun sammuttelin hääpaikan kynttilöitä (homma jonka olin nakittanut muille). Harmittaa vieläkin, että osa illasta meni kaikenlaisiin hommiin, osaa sukulaisista en tavannut kättelyjonon jälkeen.

Eli kannattaa siis muistaa toisten jännittäminen (ja olla pahastumatta), mutta myös yrittää valita sellaisia henkilöitä, jotka eivät ihan heti jäädy. Lähipiiristä löytyy varmaan useampi touhukas, joka pärjää jota paremmin kun saa tehdä jotain, eikä vaan tönöttää.

Jos olette ainoat juhlapöydässä, olette ainoat

Jos plaseeraa itsensä ja puolisonsa istumaan erilliseen pöytään, siellähän nakotatte :)- ihmiset eivät helposti kehtaa tulla siihen juttelemaan koska samalla joutuu kaikkien katseiden kohteeksi. Nyt valitisisin toisin eli plaseeraisin meidät mihin tahansa porukkapöytään. Siihen on helpompi vieraidenkin poiketa pulisemaan. Ja itselläkin olisi rennompi olo varmasti.

Alkoholittomaan booliinkin ideaa

Meillä oli huolella maisteltu ja nimetty alkoholitonkin booli, jota kului paljon myös aikuisilla - ja kiiteltiin siitä. Lapsille voi erikseen tehdä vielä pillimehubuffetin, jos haluaa tehdä alkoholittomasta boolista vähän enemmän aikuiseen makuun sopivan (kirpeän, hillityn värisen jne). Häissä mielellään suu napsaa kaikilla ja lasi istuu kädessä, eikä ole hyvä tarjota ainoastaan hauskaa/hyvää viinas-juotavaa.

Iltapala saattaa loppua, jos vieraat viihtyvät pitkään ja kuuntelet ainoastaan pitopalvelun ohjeistusta

Kiistelin pitopalvelun kanssa siitä, onko 70 vieraasta vielä suurin osa syömässä iltapalaa yhdeksän jälkeen. Pitopalvelu väitti tiukkaan, ettei tarvi varata kuin 45:lle. No, meiltä ei juuri kukaan lähtenyt ennen iltapalaa. Itselleni esimerkiksi ei jäänyt mitään kun piti huolehtia, että kaikki saavat jotain - lämmittelin sitten mikrossa päivällisen jämiä.

Ei kannata tuhlata rahaa pieniin piiperryksiin ja sälään

Se unohtuu kuitenkin, tai jää huomaamatta. Säästä mielummin se yksityiskohtien pohdinta ja raha häämatkalle, siellä on ihan eri tavoin aikaa nautiskella pienistä ihanuuksista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miettikää, millaiset häät haluatte ja pitäkää päänne.Jälkikäteen olemme kuulleet kiittelyä, kuinka oli ihan hääparin näköiset häät ja mukava tunnelma.Meidän ohjelmasta vastasi vihkikuvat ja tehtäviä sisältävä vieraskirja.

Plaseerausta ei kannata heittää vasemmalla kädellä. Tunsimme ystävämme, vaikkeivat he kaikki tunteneet toisiaan. Vieruskavereilla riiitti heti juttua keskenään. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos olette ainoat juhlapöydässä, olette ainoat

Jos plaseeraa itsensä ja puolisonsa istumaan erilliseen pöytään, siellähän nakotatte :)- ihmiset eivät helposti kehtaa tulla siihen juttelemaan koska samalla joutuu kaikkien katseiden kohteeksi. Nyt valitisisin toisin eli plaseeraisin meidät mihin tahansa porukkapöytään. Siihen on helpompi vieraidenkin poiketa pulisemaan. Ja itselläkin olisi rennompi olo varmasti.

Olisin tästä kyllä eri mieltä. Jos isoissa häissä haluaa muutamia hetkiä edes keskittyä siihen tuoreeseen aviopuolisoonsa tai vaikkapa vain haluaa syödä ruokansa (sen mitä malttaa), kannattaa istua omassa pöydässä. Pöytä toki kannattaa sijoittaa siten, ettei se ole liian kaukana muista. Meillä oli isot häät, mutta ehdin silti jutella kaikkien vieraitten kanssa jotain.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei tehtäisi muuten toiste, mutta oltaisiin lähetetty kutsut kahvitukseen vasta naimisen jälkeen. Mentiin siis ulkomailla naimisiin ja kahvitus on tällä viikolla. Koska vieraita oli kutsuttu 60 ja joista vain 28 tulee, niin emme olisi järjestäneet lainkaan näin "suuria" juhlia Olavinlinnassa vaan olisimme kustantaneet vanhemmille (+mahdollisesti sisarruksille) ravintolaillan ja näin säästäneet hurjasti rahaa, aikaa ja hermoja ja ei tarvitsisi käyttää talvilomapäiviä tälläiseen. Pahoittelen jo nyt meidän asennetta, mutta mielestämme tämä on aivan turhaa rahan tuhlausta (siis tämä kahvitus). Naimisen jälkeen olimme nimittäin sitä mieltä, että juhlat on aivan turhat. Osittain tähän fiilikseen varmasti vaikutti se, että niin vähän sukulaisia ilmottautui.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Me ei tehtäisi muuten toiste, mutta oltaisiin lähetetty kutsut kahvitukseen vasta naimisen jälkeen. Mentiin siis ulkomailla naimisiin ja kahvitus on tällä viikolla. Koska vieraita oli kutsuttu 60 ja joista vain 28 tulee, niin emme olisi järjestäneet lainkaan näin "suuria" juhlia Olavinlinnassa vaan olisimme kustantaneet vanhemmille (+mahdollisesti sisarruksille) ravintolaillan ja näin säästäneet hurjasti rahaa, aikaa ja hermoja ja ei tarvitsisi käyttää talvilomapäiviä tälläiseen. Pahoittelen jo nyt meidän asennetta, mutta mielestämme tämä on aivan turhaa rahan tuhlausta (siis tämä kahvitus). Naimisen jälkeen olimme nimittäin sitä mieltä, että juhlat on aivan turhat. Osittain tähän fiilikseen varmasti vaikutti se, että niin vähän sukulaisia ilmottautui.

No varmasti tuo vieraiden vähäinen läsnäolo harmitta, kun on nähnyt paljon aikaa ja vaivaa järjestelyihin :girl_sigh: Yrittäkää silti nauttia tuosta kahvituksestakin täysin rinnoin. Saatte paistatella onnellisina ja syödä kakkua :D Jaksamista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä lista omia kokemuksiani tulevien morsiamien neuvoksi. Ensin ne, joissa itse onnistuin

Kuuntele kihlattusi mielipidettä, sillä kyseessä on myös hänen (toivottavasti ainoat) häänsä. Älä kuuntelee liikaa kaasojen/anoppien/hääammatilaisten/nettikeskustelijoiden/jne. mielipiteitä. Ennakkosuunnitelmia ei kannata liikaa mainostaa, koska muuten kuulet varmasti krittiikkiä siitä, kuinka häänne ovat liian perinteiset/omituiset, iso/pienet, kalliit/halvat...

Kaikkia ei voi miellyttää, ja koska mikään ei pilaa häitä paremmin, kuin murjottava morsiuspari, niin tee häistäsi sellaiset, joissa varmasti viihdyt. Oli kyse ruuasta, musiikista tai koristeista, niin valitse sellaiset vaihtoehdot, jotka miellyttävät omaa (ja kumppanisi) makua eniten.

Jos pelkäät, että suvun Rähinä Roope tai kaveripiirin Riitaisa Riitta pilaa juhlan käytöksellään, niin keskustele asiasta hyvissä ajoin etukäteen. Jos viesti ei mene perille, niin jätä ongelmatapaus kutsumatta. Hääparilla ja vierailla on kaikilla mukavampaa, kun ei tarvitse koko ajan jännittää, että "mitähän Se Yksi tällä kertaa keksii..."

Vaikka käytössäsi olisi muhkeat säästöt ja hulppea budjetti, niin mietti tarkkaan, haluatko todellakin syytää kaikki euronne yhteen päivään. Yhteinen elämä on mukavampi aloittaa, kun jokainen postiluukusta tipahtava lasku ei saa pinnaa kiristymään.

Älä silti tingi asioista, jotka ovat sinulle todella tärkeitä. Jollekin häiden tärkein juttu on puku, toiselle kukat ja kolmannelle se, että koko suku pikkuserkkuineen saadaan paikalle. Panosta niihin asioihin, joita ilman häänne eivät ole teidän häät. Pihistele sitten niistä asioista, jotka eivät ole sinulle ja kihlatullesi tärkeitä.

Koska joka tapauksessa häät syövät aika paljon rahaa, kysy tarjouksia useammasta eri paikasta ennen ostopäätöksen tekemistä. Tarjouspyyntö kannattaa lähettää myös kalliiksi miellettyihin paikkoihin, koska välillä ne ovat todellisuudessa halvempia kuin vähemmän hinnakkaina tunnetut paikat. Oma unelmieni hääkakkuni löytyi yllättäen kaupungin (koko maan?) kalleimmaksi mieltämästäni konditoriasta huomattavasti kilpailijoitaan halvemmalla. :girl_smile:

Harjoittele hääkengillä kävelemistä - mitä enemmän, sitä parempi. Kengät ehtivät mukautua jalkoihisi ja ovat mukavammat jalassa juhlapäivänä. Jos vannehame ei kuulu vakiopukeutumiseesi, niin kannattaa treenata myös sen kanssa liikkumista (ja istumista) kotioloissa. Pienellä harjoittelulla liikut kuin aito siniverinen.

Vaikka hääjuhlassa ei olisikaan tiukkaa aikataulua, suunnittele päivän kulku etukäteen ja kerro aikataulusi järjestelyistä vastaaville ihmisille. Kaaso(je)n ja bestmani(e)n on myös hyvä olla tietoisia kuvioista. Parempi laittaa asioista mustaa valkoiselle etukäteen kuin luottaa siihen, että paikalla on ajatustenlukijoita.

Hanki kampaaja läheltä vihkipaikkaa. Itse löysin kampaajan kävelymatkan päästä vihkipaikalta. Kun meikkaaja vielä saapui kampaamoon, saatoin keskittyä hääpäivän aamuna rentoutumiseen sen sijaan, että olisin juossut ympäri kaupunkia kampaajalta meikkiin, meikistä puettavaksi ja siitä vielä vihkipaikalle.

Kokoa varaudu-kaikkeen-setti ja anna se kaason kuljetettavaksi. Pelkästään tieto siitä, että päänsärkylääkettä, tahranpoistoainetta, rakkolaastereita ja vaihtosukkiset on nopeasti kädenulottuvilla auttaa rentoutumaan, kun jokaiseen pieneen vastoinkäymiseen on ratkaisu.

Jos saisin toisen mahdollisuuden, niin näissä skarppaisin...

Ota lomaa ennen häitä! Hääviikolla pomon tuuraaminen ei ollut kovin fiksu idea. Noh, enpähän ehtinyt stressata häitä, kun vielä häiden kynnykselläkin painoin extrapitkää päivää töissä :lol:

Jos hääjuhlan tarjoilusta vastaa pitopalvelu tai muu ostettu henkilökunta, niin kannattaa varmistaa etukäteen, montako tarjoilijaa on juhliin tulossa. Omissa häissämme ravintolan henkilökunta katoili vähän väliä muualle, jonka takia ruokailu ei sujunut ihan niin sujuvasti kuin olin haaveillut.

Panosta hyvään videokuvaajaan. Kavereiden ja sukulaisten kotivideoihin luottaminen voi kaduttaa suunnattomasti jälkikäteen, ellei kameran takana ole joku, joka työkseenkin kuvaa. :hysteric:

Jos pukuasi muokataan, niin pyydä kaaso tms. mukaan viimeiseen sovitukseen. Omassa unelmapuvussasi pyöriessäsi et välttämättä kiinnitä huomiota jokaiseen yksityiskohtaan, joten toinen silmäpari on avuksi. Oman pukuni helmaa ja laahusnostoja oli hiottu niin tarkasti, että yläosa jäi ihan paitsioon. Ompelija ei ollut kaventanut yläosaa tarpeeksi vyötärön kohdalta, joten pukuuni jäi rumat rypyt vyötärölle ja toisaalta kainalosta vilkkui rintaliivit. Näiden ongelmien ratkaisemikseksi kaasot kiristivät puvun nyörit äärimmilleen, joka ei kuitenkaan poistanut ongelmia, vaan ainoastaan puristi rintani hassusti ulos. :girl_mad:

Lopuksi vielä lause, jolla olen itse lohduttanut itseäni häämokia harmitellessani:

Jos hääkuvaa katsoessasi jokin kaduttaa, niin tärkeintä on, ettei se ole vieressäsi seisova henkilö. Varmasti parempi ajatella puvusta/kimpusta/juhlapaikasta/säästä/kuvaajasta/kampauksesta kuin tuoreesta aviopuolisosta, että paremmankin olisi voinut saada :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^TM Whitney, todella kullan arvoisia vinkkejä meille tuleville morsioille! Kiitos siis tuhannesti. Tuo viimeinen kohta oli ihanin ja NIIN totta: Vaikka kimppu tai kampaus ei olisikaan juuri sitä mitä olet toivonut, niin se mies on sitä vielä enemmän. :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieti istumajärjestys huolella. Meillä taisi olla ihan onnistunut plaseeraus ja vähän vähemmän porukkaa tuntevat vieraatkin viihtyivät. Vältimme myös ne sudenkuopat, että vähän karsaasti toisiaan katsovat ihmiset eivät joutuneet istumaan samassa pöydässä. Muista kuitenkin, että aina joutuu tekemään kompromisseja.

Palaveeraa avustajien kanssa etukäteen ja jaa tehtävät. Anna yhdelle tai kahdelle ihmiselle lista asioista, mitä häissä tapahtuu tai keneltä (muilta kuin morsiusparilta) voi kysyä, jos ei tiedä. Pyydä jotakuta hoitamaan juonnot.

Potrettikuvien ottaminen ennen vihkimistä oli tosi hyvä idea. Se oli päivän paras rentoutumishetki: vain me kaksi ja kuvaaja.

Ruokaan kannattaa panostaa. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Livemusiikki oli yksi häiden parhaista jutuista. Meillä bändi soitti jo ruokailun aikana, mikä varmaan osaltaan lisäsi rentoa meininkiä. Lisäksi tiesimme, että vieraina on paljon tanssitaitoisia- ja haluisia ihmisiä, joten siinäkin mielessä bändi oli kullanarvoinen tunnelman nostattaja.

Jos puvussasi on hankala tanssia ja haluat tanssia paljon, kannattaa harkita kakkospukua. Vaihdoin kakkospuvun häävalssien jälkeen (morsiamenryöstön aikana), ja vaihdossa oli kaksi hyvää puolta: 1) päivä oli kuuma, joten olin hionnut - mikään ei raikasta kuin vaatteiden vaihto, 2) kakkospuku oli rennompi ja kuin tehty tanssimiseen (vaihdoin samalla tanssikengät jalkaan).

Morsiamenryöstön suunnitteleminen itse ei ole huono idea. Me teimme hommasta show'ta ja kirvoitimme monet naurut. Tietty kiitos kuuluu myös ystäville, jotka esittivät roolinsa ihan kybällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aina löytyisi jotain pientä paranneltavaa, vaikka juhlat sujuivat mahtavasti muuten!

- Potrettikuvat. Näistä on puhuttu paljon jo aiemmissa viesteissä ja niistä viisastuneena huolehdin kyllä, että saimme hyvät poseeraukset vanhempien ja avustajien kanssa. Kuitenkin unohdimme ottaa kuvia meistä itsestämme kahdestaan - siis kunnon poseerauksia. Kuvia esim. pöydästä, kakunleikkauksesta ja tanssista on, mutta näistä mikään ei oikein kiitoskorttiin sovi. Onneksi kävimme päivällä myös studiossa, joten ilman kuvia ei kuitenkaan jääty.

- Muista lisätä huulipunaa. Itse en normaalisti punaa juuri käytä, joten säännöllinen lisäys unohtui. Ei sinänsä haittaa, mutta joistain kuvista punan kuluneisuuden kyllä huomaa.

- Lähtekää heti syötyänne seurustelemaan ihmisten kanssa pöytiin. Me teimme näin ja jälkeenpäin huomasin, ettemme olisi sitä myöhemmin enää ehtineet tehdäkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa varata juhlapaikalle itselle varakengiksi täysin matalapohjaiset kengät. Itselleni nämä ainakin tulivat tarpeeseen, koska hääpäivän seisomisen jälkeen jalkoja alkoi särkeä loppuillasta ja ballerinat olivat pelastus tässä vaiheessa. Omat matalapohjaiset kenkäni tilasin täältä ja hinta ei tosiaan päätä huimannut - ehdottomasti hintansa väärti:

http://www.elegantsteps.co.uk/products/Elegant-Steps-Prima-Dyeable-Wedding-and-Bridesmaid-Shoes.html

Rakkolaastarit kannattaa myös varata mukaan.

Tämä on mainittu moneen kertaan, mutta päivä menee nopeasti eli kannattaa nauttia joka hetkestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyviä vinkkejä tullut :girl_sigh:

Kenkätreenin lisäksi suosittelisin koeajamaan hääpuvun alle tulevat alusvaatteet kunnolla. Itse pidin puvun alle tulevia rintsikoita pari päivää ennen häitä ja mutta silti ne onnistuivat painamaan verijäljet kylkiini. :girl_haha: Hääpäivänä en huomannut tätä ollenkaan, vasta hääsviitissä huomasin että rintsikat on veressä ja selkä näyttää siltä kuin minut olisi piesty. :girl_blum: Nyt 2 päivää häiden jälkeen niihin on jo tullut ruvet, toivottavasti ei jää arpia. (kauneuden takia täytyy kärsiä)

Kannattaa ottaa hääpäiväksi hyvin rento asenne ja pelkästään nauttia! Itse stressasin ennen häitä kaikesta mahdollisesta ja olin varma, että saan vatsahaavan tai jotain muuta kamalaa. :girl_impossible: Hääpäivänä minulla oli asenne: ihan sama, ei kiinnosta, jos joku tyrii se on sen ongelma, ei minun ja mikäli jotain ongelmia tulee, en halua kuulla niistä vaan jonkun toisen on hoidettava ne. :girl_haha: Olin paljon rennompi ja rauhallisempi kuin kaikki muut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miljoonasti kiitoksia vinkeistä kaikille!! Minäkin kirjottelin pitkät pötköt muistilistaa asioista, joita en tosiaan olisi tullut muuten aatelleeksi ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

1) Älkää pihistelkö juhlapaikan älkääkä ruuan suhteen. Hieno juhlapaikka ei ylimääräisiä koristeita kaipaa, ja hyvä pitopalvelu on kullanarvoinen, vaikka maksaisikin vähän enemmän.

2) Pöytäkoristeisiin ei kannata satsata hirveästi rahaa, niitä ei nimittäin huomaa juuri kukaan, ja jos niitä on liikaa, ovat vain tiellä.

3) Valitkaa kaaso ja bm huolella! Valitkaa sellaiset ihmiset, joihin voitte luottaa sataprosenttisesti, ja antakaa heidän hoitaa juhlaa eteenpäin ilman että teidän tarvitsee tehdä muuta kuin nauttia! Päivä vilahtaa niin nopeasti, että jokainen hetki kannattaa käyttää juuri siihen mitä ikinä haluatkin hääpäivänäsi tehdä.

4) Hyvä valokuvaaja on korvaamaton! Kakku syödään ja koristeet heitetään roskiin, mutta hyvät valokuvat säilyvät 150 vuotta! Bestmanin veljen kaverin ottolapsen kummin kaima EI välttämättä ole "hyvä valokuvaaja" vaikka sillä olisikin järkkärikamera. Jälkeenpäin vaan harmittaa kun kaikki sisällä otetut kuvat on alivalottuneita tai epätarkkoja, tai sitten kaikkien naamat kiiltelevät hiestä salamavaloissa... Dokumentaarinen kuvaus ammattikuvaajalta vaikka kuudeksi tunniksi on kallis, mutta joka pennin arvoinen.

5) Suhtaudu varauksella "kyl me teitä sit autetaan järjestelyissä" -lupauksiin! Niistä lupailijoita nimittäin ehkä 1 tai 2 aikoo oikeasti olla hyödyksi. Talkootyöllä voi toki tehdä jotain järjestelyjä, mutta esim. "valokuvaaja" tai tarjoilemaan lupautuneet kun peruvat tulonsa 2 päivää ennen häitä, niin lirissä olette!

6) Älä yritä säästää kaikessa, se nimittäin näkyy myös vieraille. Tekokukat, kertakäyttöliinat ym. kammotukset antavat koko juhlasta halvan ja krääsämäisen vaikutelman. Jos rahaa ei ole käytössä enempää, niin A) Pysy mahdollisimman yksinkertaisella linjalla ilman turhia hörsellyksiä B) Lainaa kavereilta/sukulaisilta koristeiksi sopivia tavaroita C)SIIRRÄ HÄÄSUUNNITELMIA SELLAISEEN AJANKOHTAAN ETTÄ TEILLÄ VARMASTI ON VARAA. Yhden päivän takia ei kannata vetää itseään vararikkoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos olette ainoat juhlapöydässä, olette ainoat

Jos plaseeraa itsensä ja puolisonsa istumaan erilliseen pöytään, siellähän nakotatte :)- ihmiset eivät helposti kehtaa tulla siihen juttelemaan koska samalla joutuu kaikkien katseiden kohteeksi. Nyt valitisisin toisin eli plaseeraisin meidät mihin tahansa porukkapöytään. Siihen on helpompi vieraidenkin poiketa pulisemaan. Ja itselläkin olisi rennompi olo varmasti.

Olisin tästä kyllä eri mieltä. Jos isoissa häissä haluaa muutamia hetkiä edes keskittyä siihen tuoreeseen aviopuolisoonsa tai vaikkapa vain haluaa syödä ruokansa (sen mitä malttaa), kannattaa istua omassa pöydässä. Pöytä toki kannattaa sijoittaa siten, ettei se ole liian kaukana muista. Meillä oli isot häät, mutta ehdin silti jutella kaikkien vieraitten kanssa jotain.

mekin olimme omassa pöydässä mutta kuitenkin lähellä vieraita, joita muutenkin vain oli se 40. Eipä siinä silti kauaa jaksanut kerralla istua ruokailunajan toki ja kahvin ja kakun syömisen ajan. Sitten vain perse ylös ja kyllä sitä kaikki hyvin sai läpi keskusteltua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään