Innoton kaaso / kaasoa ei kiinnosta (yhdistetty)


Guest Vieras_morsio09_*

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

onneksi en ole tämän asian kanssa yksin.. mulla on 2 kaasoa, toinen sisareni joka asuu aika kaukana. sieltä käsin hän ei pysty oaljon häitä järjestelemään, enkä vaadikaan. mutta toinen kaasoni.. huoh. oli oikein innoissaan kun pyysin kaasoksi. häät on kesäkuussa ja joskus maaliskuussa otti viimeksi yhteyttä, aletaanko askartelemaan kutsukortteja. jaa-a, tehtiin jo miehen kanssa yhdessä. hän on myös lupautunut pienentämään hääpukuani, olen vienyt hääpuvun hänelle, ja jotenkin pelkään että se jää häneltä tekemättä. näen miltei jokayö unta, että joudun ilmastointiteipillä sitomaan hääpuvun päälleni.

kaasoni asuu melko lähellä, mutta emme ole nähneet n. pariin kuukauteen. hän ei soita, ei kysy, tuntuu vaan että ei kiinnosta. en oikeastaan osaa edes ajatella että hänelle voisi jotain tehtäviä ns. "määrätä", koska olen tottunut tekemään kaiken aina itse ja en rupea aikuisia ihmisiä erikseen määräilemään, luotan siihen että aivot on jokaisella.

listan ilmoittautuneista vieraista hän sentään lähetti minulle --> 2 viikkoa liian myöhään. onneksi osasin varautua siihen, olin laittanut tarkoituksella vp:n päivämäärän melko aikaiseen ajankohtaan. en tykkää tehdä kiireessä asioita, mutta tosissaan stressaa kun toinen, se lähellä asuva kaaso ei vaivaudu edes kuulumisia kyselemään.

ymmärrän toki, että hän on tavannut uuden miehen. hänellä on lapsi. hän on hullaantunut siihen mieheen jne jne jne. mutta itselläni ei koskaan ole yksikään mies mennyt ystävyyden edelle.

ainoa mitä toivoisin kaasoltani, on se, että hän vaikka kysyisi joskus että mitä kuuluu. ilmeisesti liikaa vaadittu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oletko itse pitänyt yhteyttä kaasoon? Mitä jos hän ajattelee samallalailla sinusta?

no kyllä tässä on yritetty pitää yhteyttä. kävi tuossa eräs lauantai, mitattiin hääpuku, että paljonko täytyy pienentää jne. ehkä tässä pikkuhiljaa alkaa yhteydenpito taas elpymään, mutta vähän on harmittanut kun ei tunnu häntä paljon kiinnostavan. toki hänelläkin on ollut monenlaista omassa elämässä, ymmärrän sen. oletin kuitenkin juuri kaasoa valitessa, että tahdon hyvän ystävän joka häistä tietää jotain.. mutta, on osoittautunut siten, että toinen kaasoni, jonka häät olivat äärimmäisen pienimuotoiset, on osoittautut paljon innokkaamaksi, luvannut juontaa, hoitaa kaitaliinat jne.. että enemmän hänen kanssaan ollaan hömpötelty häiden suhteen. onneksi on muitakin avustajia, ettei ole pelkästään minun kaasoistani kiinni :girl_haha: anoppi on osoittautunut kullanarvoiseksi avuksi ja jaksaa aina hömpöttää häistä. hän olisi myöskin järkännyt minulle polttarit, mutta käytännön syistä jätettiin sitten väliin (olisi tullut ehkä turhan villi ilta.. :grin: ) kun taas sitten tuo "innoton kaaso" ei halunnut polttareita järkätä, vaikka ne on perinteisesti olleet kaason hommia. toki vapaaehtoisia hommia, mutta kuitenkin..

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Oon erittäin harmissani, kun kaasoani ei tunnu yhtään kiinnostavan tulevat hääni. Vähän aikaa sitten ajattelin vielä, että ehkä se sitten innostuu, kun häät ovat lähempänä, mutta nyt häihin enää 4 kuukautta eikä vieläkään mitään.. :girl_sad: Yhden kerran on kysynyt, että kuinka hääjärjestelyt etenee, mutta yleensä jos jotain häistä puhun niin äkkiä vaihtaa puheenaihetta. Enkä ainakaan omasta mielestäni ole "kyllästymiseen asti" häistäni höpöttänyt!!

Enkä usko, että kyse olisi siitä ettei tahtoisi kaasona olla.

Eihän se nyt sinänsä mikään ongelma ole, mutta olis vaan niin kiva, kun olis joku jonka kanssa jakaa kaikki tämä hääfiilistely (siis sulhon lisäksi, jonka mielestä kaikki hömpöttäminen on naisten hommaa! :girl_wink: ).

Tuli vaan tarve purkaa tuntojaan ja mikäs sen parempi paikka kuin tää foorumi! :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

tiedän Niin hyvin mistä edellinen kirjoittaja puhuu,, meillä ihan sama juttu. Into meidän häiden suunnittelusta käänsi suuntaa aika yllättäen.

Kun ilmoitimme kaveriporukalle häistä ja pyysin ystäväni kaasoksi hän oli todella liikuttunut ja onnellinen. No ei mene aikaakaan kun tämä kaasoni ilmoittaa että ovat menneet kihloihin ja koko homma kääntyy niin päin että hän on ruvennut puhumaan minulle miten Hänen häitään on jo suvun kesken suunniteltu! Puhuin hänelle esim. yhdestä biisistä jonka haluaisin meidän häätanssiin soitettavaksi niin hän on nyt yhtäkkiä keksinyt että hän haluaa sen laulajan omiin häihinsä. Puhuu koko ajan kuinka Hän on käynyt katselemassa sormuksia ja kuinka He ovat jo miettineet vihkimispaikkaa. Olen pyytänyt häntä kaason tehtävissä mukaan esim katselemaan meidän hääjuhlapaikkaa, mutta hänellä oli tärkeämpää tekemistä juuri silloin. Kertaakaan ei ole kysynyt mitään suunnitelmista niin en enää kehtaa niitä hänelle tuputtaakaan. Mitä minä nyt tuollaisella kaasolla hyödyn... :girl_cray:

Kysyin nyt toisen rakkaan ystävän kaasoksi ja hänellä on aivan eri ääni kellossa, hänen kasvoilta näkee että hän kuuntelee! :-X

Link to comment
Share on other sites

Mä pyysin kaasokseni ystävää, jonka kanssa olen ollut eniten tekemisissä nyt viimevuosina.

Ystäväni on vain hyvin omalaatuinen. Suuttuu herkästi, on ujo ( muiden kuin minun seurassani) vaikka toisaalta hän kyllä on hyvin sosiaalinen jos on porukassa jossa tuntee kaikki tai jos veressä on hieman alkomaholia. Hän on kyllä mitä mahtavin tyyppi kun hänet oppii tuntemaan, mutta jääräpäinen kuin mikä ;D

Pyysin häntä kaasokseni ja hän oli todella otettu ja innoissaan ja höpisi polttareista sun muista. Innostus tuntui kyllä loppuvan kuin seinään.

En vaadi häneltä mitään erityistä. En osallistumaan järjestelyihin. En vaadi häntä järjestämään polttareita ( ellei hän halua). Mielipiteitä toki kysyn ja toivoisin että hän silloin itse THE PÄIVÄNÄ olisi tukena ja turvanani, koska silloin olen varmasti hermostunut ja stressaan liikaa. Toivoisin ( mutta en vaadi), että hän myös toimisi BM:n kanssa yhdessä seremoniamestarina, eli ilmottaisi vieraille koska tehdään ja mitäkin ja neuvoisi ja opastaisi, koska eiväthän vieraat tiedä automaattisesti mitä/missä/milloin tapahtuu ja niinpoispäin. olen myös hänelle tulevan puvun värin olen päättänyt ( enkä sitä muuta), koska haluan että BM & Kaaso noudattaa teemavärejämme puvuissaan.

Noh. Olen tässä nyt kysellyt häneltä onko hän katsellut pukuja niin vastaukseksi sain, että ei ole kerennyt.

Töissä hän käy, mutta vapaa-aikansa viettää kotona löhöillen, joskus käy salilla ja shoppaillen yms.

Sanoin hänelle, että löysin yhden puvun jota voisit tulla katsomaan kanssani. "No sitten ku ehdi" sain vastaukseksi.

Kuitenkin hän pyörii samassa kauppakeskuksessa harvase päivä ( missä puku on myynnissä), mutta itselleen vaatteiden löytäminen tuntuu olevan tärkeämpää.

Vapaapäivinä kun olen kysynyt voisiko hän nyt lähteä katsomaan pukua niin ei. On kynsihuoltoa, ripsihuoltoa, kampaajaa ja lässynlässyn lää. Sanoin että sen puvun sovittaminen vaatii 15 minuuttia, että eikö sen vertaa löydy niin ei kun "olen varannut ajan sillon ja sillon" sitten kun kysyn että no kun tulet takaisin sieltä niin jos sitten löytyy se 15 min niin ei ku sitte pitää mennä kotiin laittaa ruokaa ymsymsyms. Vaikka ehdotan, että voisin tarjota safkat jossain nii ei.

Tuntuu että se oma kauneus on paljon tärkeämpää tai se, että voi maata sohvalla ja syödäroskaruokaa telkkaria katsellen.

Päätin kysyä häneltä vielä kerran haluatko oikeasti tulla mun kaasoks vai et? ja samalla sanoin, että tiedät varmaan että kaasona oleminen ei ole vaan sitä, että näytät vaan kauniilta ja seisot kirkossa mun kimppua pidellen, vaan se tarkoittaa sitä et olet mun tuki ja turva sinä päivänä ja autat järjestelyissä. Hän sanoi taas, että tottakai mä tiedän ja oon sanonu 100 kertaa et kyllä tulen sun kaasoks... Silti hän ei edes koskaan soita ja kysy häistä eikä ota niitä puheen aiheeks. Sen halusi kyllä tietää missä ovat jatkot ja kuinka paljon sinkkumiehiä sinne tulee.

Mietin jo alunalkaen, että ottaisin 2 kaasoa itselleni. Otin sitten vain yhden, koska hän olisi mitä luultavimmin loukkaantunut jos olisin pyytänyt myös jotain toista. Hohhoijaa... en tiiä mitä pitäis tehdä?

Link to comment
Share on other sites

Guest Pyytäkää kakkoskaaso

Kannattaa ottaa ehdottomasti toinen kaaso, jos vähääkään tuntuu siltä, että jo pyydetty kaaso ei innostu hommastaan.

Oma ensiksi pyytämäni kaaso ei tehnyt oikeastaan mitään häiden tai polttareiden eteen. Hän ei innostunut missään vaiheessa häistä vaan häntä kiinnosti ainoastaan oma hauskanpito ja ulkonäkö. Häissä hän vaati kokoajan huomiotani, kun yritin seurustella muiden vieraiden kanssa. Pukujen sovitteluun hän läksi yhteen liikkeeseen mukaan mutta muuten ei mitään.

Toiseksi pyytämäni kaaso teki aivan valtavasti töitä häissä ja etukäteen ja suurimman osan pyytämättä. Hän oli mukana koekampauksessa, useissa pukusovituksissa, järjesti yksin polttarit, koristeli kanssani juhlapaikan, veti ohjelmaa häissä jne. Ajatelkaa, missä hirveässä pulassa olisin ollut ilman tätä kakkoskaasoa! Harmittaa, että hänen työtaakkansa oli innottoman kaason vuoksi niin suuri, mutta olen todella kiitollinen hänen avustaan ja onnellinen, että pyysin myös hänet kaasoksi.

Molempia kiitin ja annoin kiitoslahjat, mutta aion vielä lisäksi kutsua toisen (sen paljon töitä tehneen) jonnekin syömään tms. En tiedä, millainen kiitos olisi riittävä...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moi!

Minulla myös innoton kaaso. Ensin kuvittelin että "kakkoskaaso" voisi olla se ongelma, mutta hän osoittautui oikein kiinnostuneeksi, vaikkei häähullu olekaan.

Toinen kaaso, läheinen sukulainen, on ollut pettymys. Aluksi hän määräili kamalasti, mutta nyt on luovuttanut kokonaan. Ilmeisesti jollei saa päättää häistäni (mitä laitan päälle, miten hiukset...) ei halua olla yhteydessä ollenkaan. yli kuukauden radiohiljaisuus jo, pari kertaa yritin ottaa yhteyttä mutta ei kiinnosta. Viimeksi kun nähtiin hän sanoi että "en sitten todellakaan ota yhtään lomaa ennen sun häitä, viime kesän loma meni pilalle kun tein remonttia joten tätä kesää en pilaa töillä". Kerran olen pyytänyt kaason mukaan hääpukuostoksille. En mitään muuta. Kaiken olen tehnyt itse. Lisäksi hän ilmoitti että häistäni on hänestä vain vaivaa ja se on vain työtä hänelle. EN YMMÄRRÄ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minun ensimmäinen kaaso ei ole vieläkään osoittanut kiinnostusta- itseasiassa kysyin häneltä että jos se tuottaa hänelle pään vaivaa tai jos ei vain halua olla ,ilmoittaisi sen mieluummin ja tulisi häihin vieraan roolissa. Hän loukkaantui kysymyksestä syvästi ja käänsi asian niin päin että hän ei kelpaa minulle kaason rooliin... Kaikki läheiset tuttavani toitottavat jatkuvasti että minun pitäisi vain ilmoittaa etten halua häntä kaasoksi, mutta tuntuu tyhmältä kun olen hänet alunperin siihen rooliin kysynyt... kyllä on naiset vaikeita :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest talven morsian

Minusta taas tuntuu että joudun rauhoittelemaan kaasoani, että kyllä kaikki järjestyy. En nyt tiedä kuinka, niin sanotusti oikeutettua on, että kaaso panikoi häistä enemmän kuin morsian. Jos minä alan panikoimaan, kaaso ei ainakaan minua rauhoita. Luulin valinneeni kaasoksi parhaan ystäväni, joka osaa tarjota oikeat vastaukset asiaan kuin asiaan ja järjestelee mielellään häitä kanssani. Nyt kumminkin viimeiaikaiset keskustelut häistä ajautuvat aina siihen, että kaaso panikoi tehtävien määrää (joka ei ole mitään isoa tai vaikeaa), minä rauhoittelen ja lupaan tehdä asiat hänen puolestaan valmiiksi, ettei hänelle tulisi liikaa stressiä. Kotona ajattelen, joudunko rauhoittelemaan kaasoa häissäkin ja koko ajan "vahtimaan", että hommat hoituvat. Eikös kaaso ja bestman ole juuri sitä varten, että heillekin voi jakaa tehtäviä, eikä kaikki kaadu itse hääparin vastuulle. Nyt kuitenkin tuntuu juuri sille, ettei hääjärjestelyissä ole paljon apua saatavilla. :girl_cray:

Kyllä kaasoni aina ehdottaa, että hän voi ottaa nämä asiat vastuulleen ja tarjoaa itseään avuksi, mutta sitten kumminkin päädymme aina tuohon paniikki lopputulokseen ja siihen, että joudun rauhoittelemaan. Mikähän tähän olisi avuksi?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Kristiina

Häät on elokuun puolessa välissä ja tuntuu ettei kumpaakaan kaasoa kiinnosta yhtään! Toki ongelmana on että molemmat asuu kaukana minusta, mutta kuvittelin että esimerkiksi FB:n välityksellä voisin asiasta täpinöidä yhdessä. Nyt kuitenkin kun oon jotain kirjoitellut, niin kumpikin kuittaa vaan jollain lyhyellä sanalla/ei sano asioihin yhtään mitään.

Aluksi ajattelin, että kyse on siitä kun häihin on heidän mittapuullaan vielä pitkä aika. Mutta mun mielestä nyt, kun häihin on vähän päälle 4kk, niin voi jo alkaa kyllä ihan ns. todenteolla suunnittelemaan.

Alkaa melkein kaduttaa omat kaasovalinnat. Puhun paljon enemmän häistäni yhden toisen kaverini kanssa jota en sitten kaasoksi valinnut. Hän tuntuu olevan paljon enemmän täpinöissä häistämme ja ottaa lähes päivittäin oma-aloitteisesti asian esiin :rolleyes:

Eli mikähän on homman nimi, vinkkejä otetaan vastaan....

Link to comment
Share on other sites

Mikset lisäisi kaasojesi määrää ja ottaisi tuon innokkaan ystäväsi mukaan? Hän varmaan ottaisi pestin mielellään vastaan ja sinä saisit sellaisen kaason, jonka kanssa täpinöidä. Ei ole mitään sääntöä, etteikö kaasoja saisi olla enemmänkin ja että niiden määrää ei saisi lisätä tässä vaiheessa. Ehkä tämä olisi helpotus myös "vähemmän innokkaille" kaasoillesi.

Minulla tulee kaasoja olemaan neljä. Ei haittaa, jos eivät kaikki olisikaan yhtä lailla aktiivisia, eiköhän tuosta joukosta löydy kuitenkin riittävästi apua ja tukea.=)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

harmittaa ihan kamalasti :( Meillä on häät ensi syksynä ja olen valinnut itselleni kaksi kaasoa. Tilanne on siitä erikoinen että meidän kaveriporukasta toisella ystävällä on häät kolme viikkoa ennen meidän häitämme. Ongelma on tämä: oma kaasoni on suunnattoman paljon enemmän kiinnostunut toisen ystävämme häistä JONKA KAASO HÄN EI OLE, kuin minun. Hän on käynyt tutustumassa ystävämme kanssa hänen hääpaikkaansa, valinneet yhdessä hääpuvun ym ja kaasoni kehuu minulle tämän toisen morsiamen hääpaikkaa ja pukua ym kun taas meidän juttuihin ei ole ottanut mitään kantaa/tarjonnut apuaan. Ja olen pyytänyt häntä mukaani katsomaan hääpukua/hääpaikkaa/kutsukortteja niin hän on kohteliaimmin kieltäytynyt koska asuinpaikkakunnillamme on välimatkaa. Eikä hän asu tämän toisenkaan ystävän kanssa samalla paikkakunnalla.

Olenko aivan kohtuuton kun olen loukkaantunut? En ole saanut sanottua tätä kaasolleni mutta olen tosi surullinen :( Tuntuu päinvastoin että hän sanoo inhottavia kommentteja meidän häistämme (paikka ym), tai sitten vaan kuvittelen :( Aika pahalta tuntuu kuunnella hehkutusta toisen häistä kun meidän häistämme ei sano mitään positiivista. MITÄ VOIN TEHDÄ? Tiedän että välit menee jos asiasta pahasti sanon... Ymmärtäisin ehkä jotenkin jos hän ei jostain syystä olisi kamalan kiinnostunut häähommista esim sillä perusteella ettei ole hääihminen, mutta se että hän on toisen häistä kiinnostunut ja ei minun tuntuu tosi pahalle.

Link to comment
Share on other sites

Hän ei tietysti mitään sille voi, että on päätynyt sinun valitsemaksi kaasoksi. Ehkä hän ihan oikeasti olisikin halunnut mieluummin olla sen toisen kaverin kaaso?

Sano hänelle ihan suoraan, että olet huomannut hänen innottomuutensa ja kysy, haluaisiko hän vapautua tehtävästä, kun tosiaan asuu niin kaukana, että muutenkin kaikkien juttujen tekeminen ja hoitaminen olisi hänelle työlästä. Näin pääset tukalasta tilanteesta ja voit kysyä jotakuta toista, joka suhtautuu myönteisemmin, kuin tämä henkilö.

Link to comment
Share on other sites

Minusta sinulla on oikeus olla loukkaantunut. Olisihan ystäväsi voinut kieltäytyä, kun pyysit häntä kaasoksi. Mielestäni voisit asiallisesti hänelle kertoa, että sinusta tuntuu, ettet saa häneltä tarvitsemaasi tukea ja apua, sekä tiedustella, tahtooko hän oikeasti toimia kaasonasi. Voisit myös ehdottaa, että pyydät hänen tilalleen jonkun toisen, mikäli hän ei olekaan tehtävästä innostunut.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mun kaasolla on ollut todella vaikeata viime aikoina, tappaa melkein itsensä rankoilla siivoustöilla, tekee eroa miehestään ja eipä tuossa tilanteessa jaksa olla hirveen kiinnostunut minun onnestani. on alkanut kaiken lisäksi polttaa pilveä.. hänen pitäisi laulaa kirkossa pari laulua, mutta ei tiedä jaksaako..?! siis tosi upeeta jos kirkkoon ei saakaan häneltä musiikkia, kiva jos viime hetkellä peruu..oon antanu parikin mahdollisuutta kieltäytyä koko tehtävästä, mutta hänellä ei oo pokkaa kieltäytyä epävarmuudesta huolimatta. pitää varmaan keksiä joku varasuunnitelma..

Link to comment
Share on other sites

...

Olenko aivan kohtuuton kun olen loukkaantunut?

...

Ei ollenkaan! Tuntisin tilanteessasi todellakin samoin! Tuolla niinkuin joku jo sanoikin, että kysyt ihan suoraan, että onko hänestä tehtävään, että hänen ei todellakaan ole pakko olla sinun kaasosi, jos homma ei tunnu kiinnostavan.

Itsellä kans vähän epävarmuutta kolmannen kaason kanssa. Jotenkin harmittaa, että siihen kaason hommaan voi sanoa ihan suoraan, jos ei pysty/jaksa/tms. Onko se sitten niin, ettei meidän naisten itsetunto anna periksi sanoa ei kaason hommille? :D

Link to comment
Share on other sites

Minusta tuntuu ettei kovin moni "kehtaa" kieltäytyä. Ja ei ehkä tule sillä hetkellä ajatelluksi kuinka paljon hommaan tarvitsee (tämähän toki riippuu myös morsiamesta) panostaa.

Minun kaasoni oli myös erään ystävänsä kaasona tänä kesänä (meillä häät siis vasta ensi kesänä), vaikka kaasoja oli tuolloin(kin) kaksi, jäi hänelle järjettömästi hommaa ja tuli paljon rahanmenoa. Hän sanoi minulle suoraan että tällä hetkellä vain veetuttaa ihmiset ja niiden häät. Tarjosin heti mahdollisuutta luopua kaason hommasta, mutta ei halunnut. Minulla siis myös kaksi kaasoa, joista toinen on kyllä super-innolla mukana. Katsellaan miten tämän ystävän mieli muuttuu, en todellakaan loukkaannu jos haluaa luopua tehtävästään, minulla on myös muita ihmisiä jotka toivoisivat kaason roolia (vaikka asuvatkin kauempana yms.). En myöskään oleta kaasojen panostavan rahallisesti tai ajallisesti niin että alkaa ottamaan päähän! Se olisi kauheaa.

Aloittajalle, ota toinenkin kaaso. Ei sitten yksi ihminen ole vastuussa kaikesta, vaan saa apua toiselta. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ihana kun on joku paikka avautua, vaikkei tämä kovin aktiivinen keskustelu olekaan. :)

Minulla kaasona on vanha ystävä, jonka kanssa ollaan oltu todella läheisiä. Teininä puhuttiin hääjutuista ja puhuttiin kuinka toinen on sitten toisen kaasona ja järjestetään ja tehdään kaikkea. Eipä sitten mennytkään niin. Kaaso on etäinen ja häntä ei tunnu kiinnostavan hääni ollenkaan. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että hänen kanssaan puhun vähemmän häistä kuin muiden kavereiden. Yritän välillä sanoa jotain, mutta keskustelu kuolee hyvin nopeasti. Harmittaa todenteolla.

Yksi uudempi ystävä on enemmän innoissaan ja olisi ihana saada hänenlaisensa kaaso, mutta en halua loukata nykyistä kaasoani pyytämällä uutta kaasoa. Saa nähdä miten tästä eteenpäin. Saatanpa ottaa asian puheeksi kaasoni kanssa..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...