Poppis-78

Mitä olette huomioineet koristeluissa vieraana ollessanne?

143 viestiä aiheessa

Tuli tässä mieleeni, että mihin kaikkeen olette kiinnittäneet huomionne, kun olette olleet toisten häissä? Itse ainakin, kun mietin häitä, joissa olen ollut, ei mieleeni juurikaan tule sen tarkemmin, että miten paikka oli koristeltu, minkälaiset seinät ovat olleet, minkäväriset verhot jne. Lähinnä muistuu mieleen häiden tunnelma.

Näin kun itse on järjestämässä häitään, niin tuntuu, että kiinnittää kaikkeen -varmasti epäoleelliseenkin- huomiota.

Mutta mihin vieraat OIKEASTI kiinnittävät huomionsa? Mikä oikeasti on tärkeää koristeluissa ja juhlapaikan olemuksessa yleensäkin? Mikä teille itsellenne on tärkeintä juhlapaikassa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekin olen miettinyt tätä, sillä en aio "tuhlata" aikaani ja energiaani kaikkeen turhaan.

Minä olen häissä kiinnittänyt huomiota tilaan lähinnä siinä mielessä, että tila on riittävän iso, eivätkä vieraat joudu olemaan liian ahtaasti. En ole kiinnittänyt huomiota mihinkään pikkujuttuun... :rolleyes:

Itse emme koristele hääpaikkaamme juuri lainkaan. Paikka on sinänsä hieno ihan sellaisenaan. Väriä pöytiin tuovat servetit ja ehkä kaitaliina (tapettia), mutta muut koristukset ovat kyllä harkinnan alla; tuleeko vai ei. Luultavasti ei, ja vaikka tulisikin, niin jotain pientä ja simppeliä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en muista muuta rekvisiitta-aiheista kun että yksissä häissä morsiamella oli punaisia ruusuja kampauksessa.. Juurikin se tunnelma jää mieleen, eikä ne pikkuhörsellykset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla jäi mieleeni pöydissä olevat koristeet, niitähän tuli räpläiltyä kun mitään alkoholia en juonut ja ohjelmaa ei pahemmin ollut joten niitä tuli ihmeteltyä moneenkin kertaan.. :rolleyes:

Missään häissä mulla ei oo jäänyt mitään mielikuvaa Buffetin koristuksista, joista itse ajattelin etten laita yhtikäs mitään koristeita siihen, ajatteleppa että maksat kalliit kukka-asetelmat buffe pöytään ja kukaan ei edes muista oliko siinä edes mitään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie olen kiinnittänyt aina ruoan makuun huomiota ja kyllä pöytien koristeluunkin. Morsiameen en taas ole niin älyttömästi huomiotani kiinnittänyt, enemmänkin ehkä tunnelmaan ja ilmapiiriin. Siksi kai itsekin haluan häihini ennenkaikkea mukavan tunnelman, rennot juhlat. Ja kyllä mie olen sortunut värkkäämään koristeita ja panikoimaan ulkonäköänikin, että ei sillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^hih, silläpä juuri. Sitä on alkanut panikoida ja puntaroida jos minkäkin moisia pikkuasioita ja silläpä ajattelin yrittää saada täältä pientä vahvistusta sille, millä oikeasti on merkitystä. Pieni "reality check" on siis mulle paikallaan. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

näin häät jo järjestäneenä palautteesta:

kehuttiin:

tunnelmaa kehuttii erinomaiseksi. oli hyvä fiilis, rento ja leppoisa tunnelma, kaikki otettiin huomioon. myös istumajärjestystä kehuttiin, sillä tiesin ettei esim kaikki sukulaiset viihdy keskenään, joten en niitä yhteen ympännytkään. tehtiin tuttuja pöytiä, sillä se luo tuttuutta ja turvallisuutta. illalla boolin avulla on helpompi tutustua.

ystävämme jotka vihaavat kaiken maailman sukujuhlia kehuivat häitämme yli kaiken. rennoimmat ja mukavimmat häät missä ovat koskaan olleet. Olen otettu!

ruokaa kehuttii todella paljon. osa oli isäni tekemää, osa hääpaikan. ruoka oli meidän näköistämme.

ja bändiä. illan ehdoton kohokohta oli hyvä musiikki. bändi maksoi, mutta oli sen arvoista.

ja koristeita ja kattauksia eli siis vaivannäköämme ihailtiin ja kehuttiin. tehtiin kaikki mahdollinen itse, hauskoja ja omaperäisiä ideoita, erittäin halvalla. eli siis taas meidän näköisemme.

myös minun pukuani kehuttii paljon. olin sen itse suunnitellut ja se oli erikoisempi, turkoosin sininen. ja kimppuani, joka oli osmankäämikimppu, ei siis perinteinen sekään.

ei kiinnitetty huomiota:

mutta kukaan ei kiinnittänyt huomiota esim toisen huoneen pornon värisiin punaisiin verhoihin, jotka ei käynyt sisustukseen mitenkään ja joista joku olisi voinut repiä harmaita hiuksia.

ongelmiin: myöskään kukaan ei kiroillut sitä että kirkon aikana hääpaikalta oli hävinnyt sähköt ja ruokailun taustalla ei soinutkaan tunnelmamusiikki ja vessat toimivat alkuillan ämpärisysteemillä.

majoituksen tasoon, oli aittamajoitusta, ei tähtiä.

eli yhteenvetona:

panostakaa hyvään ruokaan, juomaan ja viihtyvyyteen

unohtakaa tuolinpäälliset, verhot ym joihin ette juurikaan voi vaikuttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieleeni ovat muiden koristeluista jääneet lähinnä

- Liian pienet paikkakortit ja puuttunut (tai piilotettu) pöytäkartta, oman paikan hakeminen ahtaassa juhlatilassa oli hieman tuskaista...

- Paikkakorttien, hääkarkkirasioiden yms. räikeähkö väri, joka ei vaikuttanut ollenkaan morsiamen tyyliseltä valinnalta.

- Luonnonkasvien ja sukulaisten kukkapenkkien hyödyntäminen pöytäasetelmissa.

Seiniä, verhoja tai muuta sellaista en muista juuri mistään juhlista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
- Luonnonkasvien ja sukulaisten kukkapenkkien hyödyntäminen pöytäasetelmissa.

Onko tämä asia jäänyt mieleen positiivisessa vai negatiivisessa mielessä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ihan myönteisessä mielessä. Jäi varmaankin mieleeni siitä syystä, että kukat houkuttelivat perhosia, joista otin lähikuvia. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle on jäänyt aina mieleen vain se tunnelma: on ollut tosi tylsiä :angry: , tylsiä :unsure: , "ihan ok-" :mellow: , kivoja :rolleyes: ja tosikivoja :lol: häitä. Ja sitten yhdet tosi mahtavat :grin: , joissa jatkopaikka oli vauhdikas risteily keskustaan ja bailaaminen yökerhossa aamuun asti. :grin:

Joskus on jäänyt mieleen morsiamen puku, mutta ei mitenkään erityisesti, koska kaikki ovat olleet valkoisia :unsure: . Jos olisi värikäs puku, jäisi ehkä paremmin mieleen :blink: .

Ruokaa ja juomaa en muista, enkä koristeluja. :mellow:

Saatan kuitenkin muistaa jonkinlaisen ärsyyntyneisyyden tunteen :unsure:, mikä saattani johtua liiallisesta koristelusta hääjuhlapaikalla. :blink:

Kutsukortteja tai kiitoksia en muista, enkä muitakaan paperisia tuotoksia, kuten esim. ohjelmat, paikkakortit ja istumajärjestykset. :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tääpäs olikin hyödyllinen ketju.

Voi siis lakata stressaamasta koristeluilla. Ja ihan tottahan se on, hyvä ruoka ja tunnelma ovat ne jotka jäävät mieleen.

Kiitos aloittajalle <_<

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo on totta, että ei sellaisia pikkujuttuja huomaa. Ruoka on äärimmäisen tärkeää ja musiikki. Mutta panostan silti pöytien koristeluun, sillä se jää itselleni kyllä mieleen häistä. Ja kun tykkään niistä itse niin paljon! Mieleen ei jää todellakaan tuolit, verhot tai muut tilan yksityiskohdat, mutta tila kyllä sinällään jää mieleen. Onko siis miellyttävä vai ei.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedän ihmisiä, joita ärsyttää (!) ns. "morsiuskaaret" – ja pöytäliinat, jotka on vedetty "rypyille/laskoksille".

Heille tulee kuulemma sellaisista vähän mieleen "niinkuin alttari tai arkkupöytä". Eli siis niinkuin hautajaisissa. :unsure: Ja jos on kynttilöitäkin ko. pöydässä, ja se kaari takana... :ph34r:

Tiedän ihmisiä, joita jurrittaa :lol: sydän-aiheiset askartelut: sydäntä on niin tienvarsissa, pöydissä kuin erilaisissa kylteissäkin, esim. istumajärjestyksen alustana. Heille tuli sellanen "sydänahdistus", kun "oli niin vimmatusti sitä kuviota joka paikkaan laitettu..." :lol:

Tiedän ihmisiä, joita ns. "vessakorit" ahdistaa (!) häissä – sanovat: "siellä oli tamponejakin, huh, aika noloa...kas kun ei kortsuja!" :unsure:

Olen myös kuullut vauvanvaippojen esillelaitosta (johonkin "apupöytään"): "Vaippoja! Onks nää jotkut kakkajuhlat, vai?" :unsure: (aika tyylitön kommentti, joka tuli vielä juhlien alussa siinä vaiheessa ei-vielä-alkoholia-juoneen aikuisen naisen suusta – morsian sekä pari vierasta, minä mukaanlukien, sattui kuulemaan sen! :angry: EN VOI UNOHTAA!!! :angry: )

Ihmisten suusta sitä vaan kuulee kaikenlaista. :blink:

Iloisia ideoita toivotan kaikille, ja siitä vaan toteuttamaan! Häät on hääparia varten! :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Iloisia ideoita toivotan kaikille, ja siitä vaan toteuttamaan! Häät on hääparia varten! :lol:

Kiitoksia, rouvaksi09 -niin kuin myös kaikki muutkin vastauksistanne. Tuo on kyllä niin totta, että häät ovat hääparia varten, mutta sitten iskee taasen ajatus, että kyllä minä haluaisin häät, joista vieraatkin pitävät. Ja sitten ajatus lähtee jälleen liikkumaan eteenpäin ja huomaa lopulta suunnittelevansa kaiken maailman pieniä yksityiskohtia ja sävyeroja ja sitä, että pitäisikö juhlapaikan verhot vaihtaa!!!

*huokaus* Viimestään siinä vaiheessa pitää saada taukoa kaikkeen suunnitteluun ja ottaa realistinen näkökanta kaikkeen.

Sillä ajattelin kysellä tätä, että mitä kaikkea vieraat oikeasti sitten edes huomaa häissä.

En minä sillä, että olisin kaiken koristelun jättämässä pois ja etsiskelisin täältä vain perusteluja sille. Pöytäkoristeluja tulee ja kyllä muutoinkin koristelua tulee. Morsiuskaarta ei tule, mutta söpö kakunkoriste kyllä. Häiden pitää olla hääparin näköiset, siitä ollaan varmaan kaikki samaa mieltä! ;)

Tääpäs olikin hyödyllinen ketju.

Voi siis lakata stressaamasta koristeluilla. Ja ihan tottahan se on, hyvä ruoka ja tunnelma ovat ne jotka jäävät mieleen.

Kiitos aloittajalle <_<

Jokainen etsii palstalta itselleen sopivat ketjut. Se kai tässä koko sivustossa tarkoituksena on. <_<

Muokattu: , käyttäjä: Poppis-78

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kyllä muistan parhaiten oliko ruoka ja kakku hyvää :D. Ja oliko bändi tms hyvä :D. Teemavärin ehkä hädintuskin muistaa, mutta ei kyllä enempää.

=> Meillä ei seiniä, kirkkoa, vessoja... koristeltu mitenkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen viimeksi ollut häävieraana 08/2007 ja koristelusta + muista sen kaltaisista asioista ovat mieleeni jääneet seuraavat yksityiskohdat:

- morsiamen kaunis, tulipunaisista ruusuista ja muratista koostuva morsiuskimppu telineessä morsiusparin pöydän vieressä

- pöydissä koristeina muratin oksia

- jokaisella vieraalla omalla paikalla odottava hääkaramelli (joiden tekemiseen oli ilmeisesti käytetty reilusti aikaa taikka työvoimaa, sen verran yksityiskohtainen oli ilmiasu) :grin:

- simppelit paikkakortit

- samaa sarjaa oleva pöytäkartta seinällä

Sen sijaan ei minkäänlaista muistikuvaa mm. seuraavista asioista:

- juhlapaikan verhot (oliko sellaisia edes?)

- pöydät + tuolit

- astiat

- servetit

- pöytäliinat

Edit.: Ajatusvirhe

Muokattu: , käyttäjä: Anna-Elina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä yksityiskohdatkin vaikuttavat tunnelmaan, vaikka tietysti kokonaisuus ja isot linjat (kuten ruoka ja musiikki yms.) ovat tärkeintä.... Ja liian pieniä yksityiskohtia on turha jäädä murehtimaan.... ainakin minun mielestäni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse muistan seuraavia juttuja muiden häistä:

- ihanat pienet pöydille ripotellut ja itseaskarrellut koristelut erään kaverin häissä (en tiedä miks se jäi niin hyvin mieleen kun en niitä edes muistoksi ottanut mukaan)

- valtavan hienot kukkakoristeet pöydissä parhaan kaverini häissä

- miehen serkun häistä jäi erityisesti mieleen se että koko hääpaikka oli koristeltu ystävien, tuttavien ja sukulaisten valokuvilla, kun mies on kuvaaja ja niitä kuvia sitten löytyi paljon! Samoista häistä jäi mieleen se että ruoka oli parasta mitä oon KOSKAAN syönyt missään.

- parhaan ystäväni häissä tietysti morsian kokonaisuudessaan; hiukset, meikki, puku, koko paketti

Omista häistäni on jälkeenpäin sanottu

- ruoka oli tosi hyvää, pitopalvelun nimeä kysyi moni jotta tietävät kenet tilaavat omiin menoihinsa

- puvustani kyseltiin (kiitos Rembo!), vähän erikoinen mutta ehkä se jäikin siksi mieleen

- bändi oli mieletön

- moni muisti sen että kaikki koristelut oli samaa teemaa, eli että kutsu oli samaa sarjaa kuin paikkakortit ja pöytänumerot. Koristeluista sanottiin että "olit kyllä nähnyt valtavan vaivan", vaikka itseasiassa hankin tarvikkeet, valmistelin ne helposti aseteltaviksi pari päivää ennen häitä ja tutut kävivät ne laittamassa parissa tunnissa hääaamuna paikalleen

- vanhemmat ihmiset huomauttivat siitä että musa oli kovalla mutta se oli odotettavissa meidän rock-jazz-blues-what ever-musahäissä

- mun hiuksista moni kysyi että oliko laitettu lisäke, ei ollut! :P Melkein tekis mieli laittaa kiitoskortteihin että "PS:Hiukset oli ihan omat"

- se tunnelma; "Parhaat bilehäät ever!"

Mitä en ole itse koskaan ajatellut/huomannut/muistanut jälkeenpäin:

- hääpaikan verhoja, lautasliinoja tms.

- sitä kenellä on vieheet!

- miten kaasot on pukeutuneet

Mutta sen olen huomannut että kun tää häävillitys iski itseeni reilu vuosi sitten niin sen jälkeen on kiinnostanut lähes kaikki asiat häihin liittyen, ja jos olis ollut tässä välissä jonkun häät niin varmasti olisin kiinnittänyt huomioni jokaikiseen pikku detaljiin... Ja varmaan nyt kun itse tietää mikä homma kaiken suunnittelussa on ollut niin tulee jatkossakin katsottua kaikkea eri silmällä! Siis tarkoitan positiivisessa mielessä että arvostaa enemmän häiden järjestäjien näkemän vaivan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mutta sen olen huomannut että kun tää häävillitys iski itseeni reilu vuosi sitten niin sen jälkeen on kiinnostanut lähes kaikki asiat häihin liittyen, ja jos olis ollut tässä välissä jonkun häät niin varmasti olisin kiinnittänyt huomioni jokaikiseen pikku detaljiin... Ja varmaan nyt kun itse tietää mikä homma kaiken suunnittelussa on ollut niin tulee jatkossakin katsottua kaikkea eri silmällä! Siis tarkoitan positiivisessa mielessä että arvostaa enemmän häiden järjestäjien näkemän vaivan!

Tämä on kyllä ihan totta, ainakin minun osaltani. Serkkuni häissä kyllä tutkailin todella paljon kaikkea mahdollista ja olen kyllä näin jälkikäteen arvostanut yhä enemmän häiden järjestämistä, vaikka olen monissa häissä ollut mukana järjestelemässä paikkoja ja toiminut keittiössä/tarjoilijana.

On siinä vaan hommaa.

Ja olen saanut kommenttia monilta jo häitään viettäneiltä, että ymmärtävät kyllä, jos eivät saa kutsua, koska vieraslistan tekeminen/rajaaminen on vaikeaa. Tosin, he ovat olleet juuri niitä, jotka ehdottomasti haluan häihini...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kukka-asetelmat vieraiden pöydissä ovat jääneet mieleen, mikäli sellaisia on ollut. Kaikki lasikivet, pahvihärpäkkeet ym. "krääsät" unohtuvat nopeasti vaikka innokas hääfriikki olenkin ja tutkin aina koristeluita suurella innolla.

Eikä nyt saa vetää hernettä nenään termistä krääsä. Tarkoitin vain, että upeat elävät kukat ovat olleet niitä wow-efektin aiheuttajia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä en suoraan sanottuna muista mitään koristeluja, joten en aio tehdä niitä omiin häihini ollenkaan :D

Itselläni on kahdet viimeisimmät häät menneet täysin pilalle kun minut on sijoitettu istumaan jonnekin nurkkaan täysin tuntemattomien ihmisten kanssa :D

Siinä sitten on tullut vaan vilkuiltua kelloa että koska täältä pääsee äkkiä pois, hih.

Enkä muuten ollut ainoa joka oli sijoitettu todella epäonnistuneesti :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häissä, joissa olen ollut vieraana, on ollut melko yksinkertaiset koristeet. Esimerkiksi joitain ruusunterälehtiä, muutamia tuikkuja tai kynttilöitä. Ohjelma/menukortit ja paikkakortit ovat jääneet mieleeni. Pöytäkarttoihin on tullut kiinnitettyä huomiota. Joissain häissä oli todella pienellä fontilla kirjoitettu istumajärjestys, josta oli hankala löytää omaa paikkaansa. Tärkeintä pöytien koristelussa on mielestäni se, että niitä ei ole ahdettu liian täyteen kaikenlaista. Tietyt värit, kuviot tms. eivät minua ärsytä.

Kiinnitän häissä eniten huomiota morsiuspariin ja heidän pöytäänsä ja sen koristeluun. Tässäkin vähemmän on mielestäni ollut enemmän. Minusta on ollut hienoa, että morsiusparin pöytä erottuu muista pöydistä jotenkin. Yleensä esim. tuolit ovat olleet erilaiset kuin muilla.

En tiedä, kuuluko tämä vielä tähän koristeluun, mutta sanotaan nyt kuitenkin. Esillä olevat valokuvat tai valokuvakansiot tms. ovat mielestäni olleet mukava lisä häissä. Esimerkiksi serkkuni häissä oli seinälle tehty kuvakollaasi morsiusparista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle on jäänyt pöytien kukat mieleen, toisissa häissä ollut mielettömän upeita isoja asetelmia ja taas toisissa aika köyhiä pieniä kyhäelmiä :rolleyes: Mitkään muut pienet tilpehöörit ja kynttilät pöydissä ei ole jääny mieleen :huh: Eikä lautaset, servietit jne...

Ruoka on kanssa jäänyt kaikissa häissä mieleen oliko hyvää tai pahaa, ja oliko juomaa tarpeeksi ja oliko se ilmaista ;)

Morsian on jäänyt mieleen pukuineen ja hiuksineen, kimppuja tai muita yksityiskohtia en taas muista :rolleyes: Sulhon pukua ei muista ellei ole vähän erikoisempi.

Juhlapaikka jää kans mieleen, mutta ei mitkään teemavärit tai teemakoristelut :huh: Valaistukset varsinkin on jääny mieleen jos on ollut kauniit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olen myös kuullut vauvanvaippojen esillelaitosta (johonkin "apupöytään"): "Vaippoja! Onks nää jotkut kakkajuhlat, vai?" :unsure: (aika tyylitön kommentti, joka tuli vielä juhlien alussa siinä vaiheessa ei-vielä-alkoholia-juoneen aikuisen naisen suusta – morsian sekä pari vierasta, minä mukaanlukien, sattui kuulemaan sen! :angry: EN VOI UNOHTAA!!! :angry: )

Tästä pitää antaa kunniamaininta sarjassa: todella mautonta! :o

Siis joillain ollu vaippoja esillä juhlassa? Siis missä juhlissa ylipäänsä on suvaittavaa olla vaippoja jossain sivupöydällä esillä :rolleyes: ei voi käsittää <_< Ihan ymmärrettävä kommentti siksi tältä naisihmiseltä :rolleyes: olisin varmaan sanonut samaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään