Poppis-78

Mitä olette huomioineet koristeluissa vieraana ollessanne?

143 viestiä aiheessa

Todella hyvä ketju, joka palauttaa maan pinnalle myös omissa suunnitelmissa. Mä olen ollut kohtalaisen harvoissa häissä viime vuosien aikana, mutta seuraavassa listattuna joitakin mieleen jääneitä asioita.

Häät numero 1

- Sulhanen on miehen vanha hyvä ystävä, enkä itse tuntenut (silloin vielä) paria kovinkaan hyvin. Isot juhlat, varmasti 200 vierasta.

- Morsiamella todella ihana puku, kunnon leveät helmat, jotka sopivat kantajalleen. Häämessu, kirkko ihan täynnä porukkaa. Hääpari loisti koko illan kilpaa auringon kanssa.

- Hieno häälehti, jonka tekemiseen oli nähty vaivaa. Siisti värituloste aikakausilehtimäisellä kiiltävällä pinnalla, ja mielenkiintoista asiaa parin historiasta.

- Tunteellinen musiikkiesitys kaasolta morsiusparille. Itsekin herkistyin.

- Upea noutopöydän koristelu, jossa käytetty syksyisiä omenoita ja pihlajaa hyödyksi.

- Ei bilemeininkiä, vaan vanhan ajan romanttiset ja arvokkaat juhlat.

Häät numero 2

- Sulhanen miehen kaveri, enkä taaskaan tuntenut paria henkilökohtaisesti hyvin. Tästä huolimatta juttu luisti samassa pöydässä istuvien kanssa hyvin, ja hauskaa oli. Kahden kulttuurin häät, keskikokoiset.

- Kaunis kirkko-osuus. Pari oli järkännyt bussikuljetuksen halukkaille vieraille niin kirkkoon, kuin kirkosta juhlapaikalle ja vielä yön pikkutunteina takaisin kaupungin keskustaan. Nappi veto, koska juhlapaikka itsessään keskellä metsää.

- Parasta antia oli illan bändi, ja sulhasen lauluesitys vastavihitylle vaimolle. Taas mä herkistyin.

- Loppuilta oli aika kostea, ja porukka viihtyi hyvin tanssilattialla, minä mukaan luettuna..

- Koristeluista ei mitään mielikuvaa.. Niitä ei tainnut juurikaan olla.

Häät numero 3

- Sukulaisparin häät, näistä kaikista kyllä tylsimmät, koska vierasjoukkokin oli suurimmilta osin sukulaisia, hiljaisia hämäläisiä.Saattaa kyllä johtua siitäkin, että olin itse hieman kipeä, enkä sosiaalisimmillani.

- Jälleen morsian oli kaunis, varsinkin kampaus sopi todella hyvin. Yritin ottaa valokuvia vieraista, mutta moni kääntyi vaivaantuneena pois.

- Koristelut vähän tönköt, mutta mulla olikin niitä kipeänä aikaa tiirailla tarkemmalla silmällä, kuin yleensä. Kokonaisuudessaan käytetty värejä hyvin, ja tunnelma kesäinen, toteutus van vähän kiireessä tehdyn oloinen.

Muokattu: , käyttäjä: Evigt

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse muistan kaikista häistä vain hyvän tunnelman (ehkä ENITEN merkitystä!) ja hyvän ruuan :) Samoin merkitystä on hyvällä tiedottamisella -> juhlakansa tietää missä mennään.

Sitten taas koristeiluista/teemaväreistä yms ei ole mitään muistikuvaa. Lohduttaa itseäkin järjestelyissä, ehkä ihan kaiken ei tarvitse olla aivan vimpan päälle mietitty ja suunniteltu, koska luultavasti ihmiset eivät muista kuitenkaan muutaman vuoden päästä juhlien värimaailmaa tms. asioita. Tupppaa vaan stressaamaan silti :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä taas rakastan yksityiskohtia! Mun silmät on kuin kameran zoomi... mä näen kaikki ne pienet detaljit ja nautin suunnattomasti esim. ravintolassa siitä, jos mun ruoka-annos on ulkonäöltään kaunis. Koristeet, pienet ja vaatimattomatkin on musta tarkastelun arvoisia... Joskus tulee naureskeltua sisäisesti värivalinnoille ja sille, että morsian on nähtävästi päättänyt yksin kaikesta ja miespolo on alistettu pukeutumaan pinkkiin kauluspaitaan. (Ei saa hermostua!) Harvemmin kiinnitän huomiota morsiammeen niin yksityiskohtaisesti, että muistaisin miten oli hiukset jne. Puvustakin yleensä jää mieleen vaan se, oliko morsiammen näköinen, tai se jos oli totaalinen hasardi.

Harvemmin muistan mitään ohjelmia tai sen sellaisia, koska yleensä kun se tylsä paasaaminen ja hoilaaminen alkaa, mä siirryn vaikka ulos. Kaikki Tuttu Juttu-leikit ja muut höpönlöpöt ei kiinnosta yhtään. Jos morsian/sulhanen/anoppi ryöstetään, niin tulee melkein aina sellanen olo, että olisi tehnyt mieli lähteä ryöstöporukan mukaan, niillä on varmaan paljon kivempaa.

Kiinnitän yleisesti huomiota siihen, miten hyvin kaikki toimii... jos on paljon odottelua ja jonottelua se on enemmänkin tylsää, mutta ainahan sille ei mitään voi. Myös se, että joku kertoo kokoajan vieraille mitä tapahtuu on plussaa.

Myös se kiinnittää mun huomion, että miten hyvin vieraat on yleisesti otettu huomioon. Olen ollut yksissä häissä, joissa jokainen vieras sai hääkarkin lisäksi hääparin itsensä kirjoittaman kiitosviestin. Jokainen viesti oli erilainen ja käsin kauniisti kirjoitettu. Jokainen viesti oli laadittu saajalleen ja esim. minulla avecina ja hääparille tuntemattomana kiitettiin siitä, että hääpari sai tutustua minuun (vaikka muutamaa sanaa enempää en heidän kanssaan vaihtanutkaan). :-X

Toisissa häissä taas jokainen meistä kaveripöydässsä istuneista tiesi, että me olemme toisarvoisia vieraita, sillä kukaan ei sinne takahuoneeseen edes ilmoittanut, että ruokailu on jo ajat sitten alkanut. Kolmannet häät haisivat isolle rahalle jo kaukaa, mutta kaikki panostus oli morsiammen ulkonäössä, sormuksissa, hääyössä ja häämatkassa... ruokaa oli, mutta se oli niin erikoista, että suurin osa jätti ruokansa syömättä (kiinnitimme mieheni kanssa tähän huomiota) ja ohjelma powerpointteineen (voi tylsyys) oli niin pitkästyttävä, että huh huh. Kaiken kruunasi se (järkyttävä) viulukvartetti jonka "soittolava" oli kaveripöydässä kiinni ja jonka ansiosta kukaan ei päässyt pöydästä pois häiritsemättä soittoa. Okei, mä inhoan viulun valittavaa ja narisevaa ääntä... :girl_blum:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme järjestämässä elokuussa häitä ja itselleni on iskenyt kamala paniikki kaikkien koristelujen suhteen. Nyt kun luin tätä ketjua, stressi hieman helpotti, sillä tajusin, etteivät vieraat todellakaan jokaiseen yksityiskohtaan kiinnitä huomiota.

Olemme järjestämässä pienen budjetin häitä, jossa kaikki tehdään itse. Ainoastaan ruoka tulee pitopalvelulta. Olen käynyt häissä viimeksi lapsena, joten muiden häistä en ole saanut vinkkejä omiini. Hääpaikkamme on vanhahko nuorisotalo, jossa on yksi iso sali ja toinen pienempi buffetpöytää varten. Salissa on muutama asia, jotka häiritsevät minua todella paljon, kuten verhot ja lavan taustakuva&verhot. Lisäksi pienemmässä salissa on mielestäni rumat verhot ja sitäkin voisi mielestäni koristella viihtyisämmäksi. Haluaisin myös pöytiin muutakin koristelua kuin pöytäliinat. Paikka ei ole mikään hieno, ihan ok. Koristelemalla siitä saa viihtyisän. Paras asia paikassa on se, että vieraat mahtuvat yhteen tilaan, joka on suhteellisen iso, eli kaikki mahtuvat samaan tilaan ilman että siellä tulee ahdasta.

Ongelmana tässä vain on, että budjetti alkaa paukkua yli ja nyt en tiedä ollenkaan, mihin asiaan pitäisi panostaa. Olen saanut tästä ketjusta sen käsityksen, että verhot eivät kiinnosta ketään? Vai pitäisikö minun jättää se pienempi sali (jossa siis buffetpöytä) vähemmälle koristelulle? Kuinka paljon olette kiinnittäneet huomiota kukkiin? Olisiko parempi, jos muut koristelut jäisivät vähemmälle ja kukkia olisi enemmän? Voisivatko suurin osa kukista olla luonnonkukkia?

Haluaisin vielä, että häissämme olisi jotain pieniä hauskoja yksityiskohtia esimerkiksi juuri koristelussa. Ei vain tule oikein muuta mieleen kuin juuri ne vessakorit. Hääkarkkeja meille ei tule, eikä käytetä sydämiä koristeluun :) Kaaso järjestää ohjelman, joten siitä meillä ei ole mitään tietoa. Musiikki tulee cd:ltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen esteetikko minkä vuoksi kiinnitän huomiota yleensä myös pikkuasioihin. Häissä, yksiä lukuunottamatta, olen todennut saman. Kaikki koristukset on vähän sinnepäin. On mietitty, että servetti sopii väreiltään morsiamen puvun nauhaan, mutta se servetti on paperia, ja taiteltukin miten sattuu. Valitettavasti lähes poikkeuksetta petyn koristeluihin häissä.

Yleisesti ottaen koristeita on joko liian vähän tilaan nähden, tai ne on sullottu kaikki yhteen kohtaan. Tasapainoinen koristelu on vaativa laji, ja sitä aika harva hallitsee.

Täysin samaa mieltä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen ollut kaksissa häissä vieraana.

Ensimmäisissä kesäkuun häissä mieleen jäi meriteema, sinisiä koristeluja, kivoja pieniä helmiaskarteluja, halvan näköiset pilttipurkkituikkukupit, liian pientä pöytäkoristelua, kiva tila, ruoka ihan hyvää, juomat loppui kesken mutta saatiin haettua lisää (olin raskaana ja en juonut), morsiammella tylsä puku mielestäni, dj soittamassa hääparin tyylistä musiikkia, morsiamen ja sulhasen isät pitivät muka viroksi hääparille puheen, hienot polttarikansiot.

Toiset olivat syksyhäät mieleen jäi syksyteeman koristeluja vaahteranlehdillä, oikea orkesteri, juomajääkaapit, pöydissä mielenkiintoiset vihot missä oli jokaisesta vieraasta jotain, morsiammen täti piti pitkän sekavan puheen sukulaisuussuhteista (naton serkku ja kälyn lanko jne.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä oon ollut vaikka kuinka monissa häissä, enkä muista koristeluista yhtään mitään!

Mutta se ei tarkoita, etteikö koristelut ja somistukset voisi olla tärkeitä siellä juhlan aikana! Unohtuuhan ne, mutta ne luovat kuitenkin juhlaaan tunnelmaa, omalta osaltaan, jos ovat onnistuneet - tai vastaavasti jos ovat epäonnistuneet.

Meillä tulossa pöytäkoristeiksi yksinkertaisia kukkalaitteita ja kynttilöitä, ja sitten on menukortit ja paikkakortit, eikä muuta. Ehkä lisäksi konvehteja tai jotain ripottelen pöytiin "hääkarkeiksi" että voi vieraat niitä halutessaan natustaa. Eli somistukseen ei käytetä hirveästi aikaa eikä vaivaa, pöytäkukkia nyt lukuun ottamatta (tulevat kukkakaupasta eli jonkin verran rahaa niihin laitetaan).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä voin sanoa rehellisesti olevani esteetikko, ja ehkä liian pikkutarkkakin sellainen..

Mutta olen nyt ollut niin monissa häissä, että näihin asioihin vain kiinnittää luonnostaan huomion:

- Ohjelman sujuvuus. (Onko odottelua, sähläystä/epäselvyyksiä, tökkiikö juonnot ym.)

- Viihtyvyys. (WC-korit on ehdoton must ;)!)

- Koristelujen omaperäisyys. (Pahvisydämet ja suklaasydämet on nähty nyt sen tuhat kertaa, joten ne eivät enää säväytä, sorry!)

Sanoisin siis tärkeimpänä juttuna VIERAIDEN VIIHTYVYYTEEN PANOSTAMISEN. Vaikka "pienen budjetin häät" on nykyään joku muotijuttu, se ei tarkoita kuitenkaan vieraiden unohtamista ja tekosyytä sille, ettei pöydissä ole mitään koristeluja.. Kaikki on järjestelystä kiinni.

Hyvät juhlat yleensäkin vaatii sen, että sujuvuuteen & mukavuuteen panostetaan, ja sitä ei voi rahassa mitata.. Mutta harmikseni olen huomannut sen, että monet häät suunnitellaan vain raha mielessä (ja sen säästäminen), ja se kyllä huomataan! :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse pidän enemmän minimalistisesta ja huolella tehdystä kuin runsaasta ja hutaisten viimeistellystä. Olin tänä kesänä eräissä häissä, joissa morsian oli tehnyt lähes kaiken pöytäliinoista ja verhoista alkaen itse. Esteetikkona itseäni kuitenkin häiritsi suunnattomasti, kun paikkakortit, ohjelmakolmiot ym. oli nidottu yhteen miten sattuu ja papereiden reunat näyttivät 5-vuotiaan leikkaamilta. En muista mikä oli morsiamen itseompelemien verhojen väri, mutta tämän muistan...

Omissa häissäni ei ole paljon koristeluja, koska itse tilat ovat niin kauniita etteivät sitä vaadi, mutta kaikki mitä tehdään, tehdään todella huolella ja miettien.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan Lumikkoa! Itseäni ärsyttää eniten sellainen ylitsepursuva hörsellys ja liian monenlaiset koristeet. Kerran istuin pöydässä, jossa hädin tuskin mahtui syömään kun oli karkkeja ja koristekiviä (hyvä ettei vahingossa maistanut näitä, olivat melko samannäköisiä kuin karkit) ja kukkia ja tuikkuja ja pieniä lahjahärpäkkeitä ja ohjelmia ja ja ja... Paljon hienompaa on mielestäni se, kun on uskallettu tehdä valintoja ja koristella yksinkertaisesti mutta tyylikkäästi.

Yksissä häissä oli kevyesti poltettu valkoiselle paperille painetun menun reunat. Olivat tosi hienot!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Esteetikkona itseäni kuitenkin häiritsi suunnattomasti, kun paikkakortit, ohjelmakolmiot ym. oli nidottu yhteen miten sattuu ja papereiden reunat näyttivät 5-vuotiaan leikkaamilta.

Totta, niin häiritsee minuakin! :hysteric: Mielummin kannattaa jättää tekemättä kokonaan, kuin tehdä vähän sinne päin suunnilleen. :girl_sigh: Monia juuri tällä tavoin tehtyjä kutsukortteja olen nähnyt ja ihan harmittaa hääparin puolesta, vaikka ovat yleensä ne itse tehneet. Sanoisin että tuo kutsukortti on yksi tärkeimmistä "koristeista" häissä, johon kannattaa panostaa. Sitä tutkitaan kotona tarkasti ja se antaa kuvan tulevista häistä. Jos se on tehty hutaisemalla ja huolimattomasti, se antaa häistä eri kuvan kuin huolella tehty, yksinkertainenkin, kutsukortti, vaikka kyseessä olisi täysin samanlaiset häät. Askartelumateriaalit ei ole ilmaisia, joten kun alkaa askartelemaan, niin eikö sitä voisi tehdä kunnolla...

(Tein itse kaikki meidän häiden askartelut, sillä olisin ajanut apujoukot hulluuden partaalle: "Se A4 taitetaan millilleen oikein, jos reunojen heitto on 2mm, otetaan uusi ja tehdään se kunnolla!!" :girl_haha: )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselleni on parhaiten jääneet mieleen yksistä kesähäistä, kun bändi soitti loppuillan tyhjälle salille :( Oli kuuma hellepäivä, ja porukka oli suurimmaksi osaksi ulkona, koska sisällä oli kuuma, ei sillä etteikö ulkonakin olisi ollut. Oli surkuhupaisaa, kun bändi veti biisiä toisensa perään tyhjälle salille, jossa istuskeli vain muutama vieras. Aivan juhlien lopulla taisi nuorempaa väkeä innostua sitten tanssimisesta vähän. Niinpä meille ei tule bändiä, vaan musiikki saa riittää DJ:n soittamana. Tietty jos tietää, että vieraat ovat innokkaita tanssijoita, niin sitten tietenkin bändiä kannatan :flirt:

Ainiin, ja samoissa häissä kiinnitin huomiota, että jokin sukulaismiesporukka vei loppuillasta humaltuessaan koko boolimaljan omaan ulkopöytäänsä ja turisivat siellä keskenään!!! Huippua :wacko:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä somistus taitaa olla sellanen jota "ei tavallaan huomaa". Se sopii niin hyvin että se näyttää itsestäänselvältä ja normaalilta, eikä herätä sen enempää huomiota. Jos somistuksen muistaa vuosien päästä niin siinä on todennäkösesti ollu jotain tosi huomiota herättävää, joko yliampuvaa tai sit muuten vaan menny vähän pieleen.. Toki siis kauniskin somistus herättää huomiota! mutta ehkä tiedätte mitä tarkotan..

Oon ollut muistaakseni neljissä häissä.

Ekat oli sukulaisen häät. olin lapsi, jotain alle 10. Ainoo mitä muistan on kivat hääkarkit :D muistan ne kyllä todella tarkasti, vaikka häistä on siis yli 10 vuotta.

Tokat oli exän sukulaisen, ja häissä oli todella hauskaa, vaikken sieltä juuri ketään tuntenutkaan. Kirkosta en muista oikeastaan mitään. Häihin oli järkätty bussikuljetus hääpaikalle ja takaisin. Hääpaikka oli upea, vanha lato -tyylinen paikka. Somistuksista ei jäänyt sen kummempaa mieleen.. Bändi soittamassa, ihan kiva häälehti, hyvä tunnelma. Juomaa riitti. Morsiuspari säteili, ja vietti tasapuolisesti mahdollsiimman paljon aikaa vieraiden kanssa, vaikka vieraita oli todella paljon.

Kolmannet oman sukulaisen häät. Mukavat ravintolahäät, melko paljon vieraita. Vähän jäykkä tunnelma, kun vieraat lähinnä sukulaisia. Kaunis paikka, ja hyvä ala carte -ruoka. Ei jäänyt paljoa muuta mieleen.

Kolmannet olivat oman perheenjäsenen pienit häät ravintolassa. Todella rento ja mukava tunnelma, muistan kyllä kaiken somistuksesta lähtien kun häistä niin vähän aikaa. Tila oli tyylikäs ja tunnelmallinen. Päällimmäisenä jäi mieleen todella hyvä ruoka seisovasta pöydästä, mukava hääparin tyylinen musiikki, ja säteilevä, onnellinen hääpari.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselleni on parhaiten jääneet mieleen yksistä kesähäistä, kun bändi soitti loppuillan tyhjälle salille :( Oli kuuma hellepäivä, ja porukka oli suurimmaksi osaksi ulkona, koska sisällä oli kuuma, ei sillä etteikö ulkonakin olisi ollut. Oli surkuhupaisaa, kun bändi veti biisiä toisensa perään tyhjälle salille, jossa istuskeli vain muutama vieras. Aivan juhlien lopulla taisi nuorempaa väkeä innostua sitten tanssimisesta vähän.

Olin ihan samanlaisissa häissä viime kesänä ja niinpä meillekkin tulee sitten DJ omiin häihimme sattuneesta syystä:P Kävi bändiä kyllä kauhea surku kun olivat kuitenkin todella hyviä :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos tekee ja askartelee itse, se homma pitää myös sitten osata. Yksissäkin häissä kutsun ja muiden koristeiden idea oli ihan kiva, näin kyllä mitä oli ajettu takaa ja mitä tunnelmaa oli tavoiteltu, mutta lopputulos oli tosi itseaskarrellun näköinen ja halpa. Huomasi, että oma kutsuni oli morsion ja kaason sen yön se viidessadas kappale, johon ei vaan silmät ristissä enää jaksanut panostaa. Muissakin koristeluissa, vaikka teemaväriä ja -tyyliä olivatkin, huomasi, että niitä oli väännetty sarjatyönä ja jossain vaiheessa oli liimapuikko lipsunut.

Jos rahaa koristeluun ei ole paljon, kannattaa päättää teemavärit saatavilla olevan halvan mutta kauniin materiaalin mukaan (kangas, tuikkukipot, halvimmat kukat jne.) eikä oman maun ja sitten tehdään mieliväreissä keskenään riitelevää, puolihuolimatonta ja suttuista jälkeä.

Sininen ja sininen eivät välttämättä muuten sovi yhteen tai edes näytä samanvärisiltä. KYLLÄ, sen pienenkin eron huomaa.

Eli samaa väriä ja sävyä, tummuusastetta voi sitten vaihdella. Murrettu sävy, esim. harmaansininen on helpompi kuin puhtaan sininen, koska harmaansiniseen sopivat myös harmaat yksityiskohdat, puhtaan sinisen samoja sävyjä on tosi vaikea löytää.

Tämän värisävyjutun suhteen on sama kuin kirjoitusvirheiden kutsuissa ja menussa: läheskään kaikki eivät koko juttua huomaa, mutta niitä, jotka huomaavat, häiritsee todella paljon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle jää ennemminkin mieleen just morsiamen puku ja kampaus. Sitten hääkarkit ja tarjoilu (ruoka ta / ja kahvi)

..Ja sitten jos on jtn säälittäviä vaaleanpuinaisia pahvisydämiä seinillä :wacko: Jos ei viitsi panostaa koristeluihin, niin ei kannata koristella ollenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut viime vuosina lukuisissa häissä ja mun silmääni osuu se, miten kokonaisuus toimii. Muutamissa häissä koristelut ja oikeastaan kaikki elementit morsiamen kampausta myöten sopivat yhteen ja tukivat toisiaan. Tällainen toimivuus säväytti ja oikeasti loi omanlaistaan vahvaa tunnelmaa. Enemmän on sitten pllut niitä, joissa koristeet sinänsä ovat olleet ihan hienoja, mutta ne ovat olleet sopimattomassa ympäristössä tai liian pieniä tilaan nähden tai niitä on ollut liian vähän/siroteltu hullusti. Ja niitäkin, joiden koristukset ovat olleet sitä sun tätä. Mutta kertaakaan koristelu tai sen puute ei ole vienyt juhlamieltäni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän likkaporukasta on mennyt naimisiin kaksi nyt ja kun heidän häitään muistelen niin ensimmäisistä mieleen nousee sika-ahdas paikka ja että kaverit oli istutettu takahuoneeseen. Noutopöydästä omaan pöytään suunnistaessa kulku meni kahden pitkän pöydän välistä ja siinä vielä pylväs, joutui aina pyytämään morsiusparin sukulaisia vetämään tuoliaan lähemmäs pöytää että pääsee ohi.

Koristeet eivät ole jääneet mieleen edes värin verran. Kakun muistan että se oli suklainen. Morsian oli niin kaunis kimalteisessa meikissään ja huh miten laihtunut. Seremoniasta muistan kuinka koskettava ja liikuttava se oli ja sai meidät jopa nauramaankin pariin otteeseen kun tuttu pappi kertoi ystävistämme hauskoja asioita.

Muuta mieleenjäävää päivästä oli että kaaso oli komentelevainen, eikä yhtään ystävällinen missään vaiheessa päivää.

Toisen ystäväni häistä muistan koristeena olleet vaalean lilat terälehdet, morsiamen puvun, sulhasen kontillaan ruoholla laulamassa morsiantaan takaisin kaappareilta, mahtavan makuisen juustokakun, ystävällisen ja tehokkaan kaason mekon sekä loistavan tunnelman! nämä häät olivat ihan huiput: paikalla oli bändi, joka soitti kaksi-kolme valssia ja vaihtoi sitten rennompaan ja kaikki tanssivat niitä, myös vanhempi väki! ainut miinus tuli pitopalvelulle ettei teevalikoima ollut sitä mitä morsiuspari pyysi.

Viime kesänä hyvä miespuolinen kaverini meni naimisiin ja niistä häistä muistan isot ruusut kupeissa, tylsän tunnelman kun kaikki vain nuokkui että koska tuo liian kovalla soittava bändi lopettaa (rummut ja korkeaääninen laulaja eivät ehkä olisi tarvinneet mikrofoneja niin pienessä tilassa) sääliksi kävi lähempänä istuvia. Näissä häissä morsiuspari katosi yks kaks kuudelta illalla, mikä oli outoa koska olimme joka ikinen vieraista ajaneet keski suomeen viettämään juhlaa heidän kanssaan ja jäimme keskenämme. Paikasta muistan mäntyseinät, katossa kulkevat isot hopeaiset putket ja ahtaan vessan. Lapsille ei ollut mitään tilaa missä olla ja leikkiä vaikka he saivatkin piirustus tarvikkeet lahjapusseistaan.

Kyllä minusta onnistuneet häät tulevat tunnelmasta ja kuinka tervetulleeksi ja rakkaaksi kukin vieras itsensä tuntee sinä päivänä, jos hääpari ei heitä huomioi edes hetken katsekontaktilla, niin kannattiko paikalle raahautua toiselta puolen suomea?

Itse panikoin täällä kolmen viikon päästä koittavaan päiväämme ja pyrin huomioimaan vieraamme, emme katoa kesken päivää vaan juhlimme heidän kanssaan kunnes virta katkeaa kehosta, niin harvoin kaikkia näkee nykyään että tämä päivä on paluu nuoruuteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksistä häistä jäi parhaiten kyllä mieleen koristelut. Niihin oli nähty valtavasti vaivaa. Ne olivat myös valtavan kokoisia. Pöydissä syöminen ja seurustelu oli todella hankalaa, hyvä jos näki sitä vastapäätä istuvaa sen koristeen takaa :D Olivathan ne kyllä todella upeita ja yksityiskohtaisia, morsian harrastikin kukkasia.

Parhaiten häistä jää kyllä mieleen parin tunnelma, se miten rakastuneilta he vaikuttavat ja vaikuttavatko onnellisilta vai stressaantuneilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle jää useimmin mieleen ne räikeät epäkohdat, ei niinkään se, että mikä oli tehty hienosti! (Peruspessimisti :D)

Tyylillisesti ole itse less is more & Artek- valkoinen on hyvä sisustuväri. Ohessa listausta epäkohdista:

Ruoka loppuu kesken (tiedän ainakin pari paikkaa, missä en Turussa järjestäisi juhlia)

Juhlat ovat alkoholittomat (ei mainittu kutsussa, enkä tiennyt, että morsiamen vanhemmat jotain uskonlahkolaisia)

On askarreltu hirveästi kaikkea sälää ja painatettu kaikkeen sormuksia, nimikirjaimia päivämäärä etc.

Teemaväri menee yli. Ihan kiva jos on teemaväri, mutta kaiken ei tarvitse olla sinistä.

Järjestetään häät, jossa juhla-aika pari tuntia. Istumapaikat loppuvat kesken, (me ajateltiin, et lapset syö omassa huoneessa + pöytä&tuolit niin pieniä, ettei aikuinen mahdu niihin)joten istuimme sohvalla. Oltiin myös prioriteettina viimeisiä, niin kaikki"herkut" oli jo loppu noutopöydästä. Vähän jäi sellanen fiilis, et miks edes järjestettiin? Haluttiinko vaan kalastella lahjoja...

Bändi ei osaa lausua englantia (ei muuten ole osannut yksissäköön häissä). Tiedän olevani hirveä kielipoliisi, mutta rallienglanti on vaan tosi törkeää laulettuna.

Vieraat/hääpari pakotetaan johonkin väkinäisiin leikkeihin. Nimimerkillä serkun mies käpälöi säärtäni ja yrittää arvata olenko hänen vaimonsa.

Seuraintalot ja vastaavat mäntypaneloidut "ladot" ja yritelmät saada niistä nättejä leikatuilla pahvisydämillä.

Hääparia odotellaan pari tuntia kuvauksesta. Kauhea nälkä ja booli tyhjään vatsaan muodostaa erikoisia tilanteita.

Häät ympätty täyteen ohjelmaa, kokoajan revitään johonkin suuntaan.

Miksi häät on useinmiten kesällä & keskellä maaseutua? Tuskahiki kaikilla ja siirtymät maalle kestää tuntitolkulla.

Lisäyksenä vielä sokkeloiset juhlatilat, joissa jokainen tönöttää eri huoneessa/parvella

Kovaa tilitystä & kritisointia, mutta jokaisissa häissä olen ollut hymyilevällä naamalla. Toisen roska on toisen aarre ja vice versa, eli ei tarvitse ottaa henkilökohtaisesti! :)

Muokattu: , käyttäjä: PallasAthene

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika vähän mulla on koristeluista mieleen jäänyt häissä. Ei niihin ole sillälailla tullut kiinnitettyä huomiota, tosin nyt kun omat häät on takana niitä varmaan tulisikin katsottua tarkemmin. No, kommentoin sitten mitä yleensä on häistä jäänyt mieleen niin kuin muutkin näyttävät tehneen, vaikka pelkistä koristeluista taisi alunperin olla puhe.

-Ekoissa häissä olin joskus 6-7 vuotiaana, niin niistä en muista oikeen mitään. Yhden hääkarkin äitini on sieltä säästänyt, ja se oli johonkin vaaleanpunaiseen tylliin kiedottu, hyvin perinteinen. Häät oli kesällä jossain työväentalolla, morsiamen puku oli silloin pikkutytön mielestä tosi ihan (sellanen 90-luvun kermakakku).

-Seuraavat oli pienimuotoiset kahden uudelleen avioituvan häät, vihkiminen seurakuntatalolla ja lähipiirin kanssa ravintolaan. Ei varmaan mitään ihmeempiä koristeluja.

-Seuraavat oli joskus 2000-luvun alkupuolella. Isot häät juhannuksena, vanha kartanomiljöö, morsiamella kaunis historiallistyylinen puku. Koristeista en muista mitään, varmaan aika perinteistä linjaa. Osa ohjelmasta ulkona, kaunis ilma. Ruoka oli hyvää. Oli muistaakseni kivat häät, itse olin sillon varmaan jotain 12.

-Näistä ehkä vuoden päästä oli naapurin tyttären häät, aika suuret muistaakseni (pieniin häihin ei varmaan mitään äidin naapureita yleensä kutsuta). Juhlapaikkana vanha ruukkimiljöö, joka oli tosi nätti mutta helteellä ahdistavan kuuma. Ohjelmaa oli aika paljon ja se oli ihan hauskaa. Jotenkin muistelisin, että väreissä olisi ollut aika paljon punaista, ja häälehti näillä vissiin oli. Ruuasta ei mitään muistikuvaa.

-Paria kolmea vuotta myöhemmin kesähäät samassa kartanossa kun nuo yhdet aiemmat (sukuyritys). Muistan että painatetut kutsut oli ja koristeissa kullansävyä. Morsiamella oli nätti ja aika perinteinen puku. Ruuat, ohjelmat yms. noudatti aika samaa kaavaa kuin edellisissäkin saman perheen häissä.

-Taas saman suvun häät samassa kartanossa, tällä kertaa itsenäisyyspäivänä pari vuotta sitten. Sopi hyvin, koska pari on aika isänmaallinen. Koristelut aika hillittyjä, kukissa ja karkeissa taisi olla sinivalkoista. Ohjelmavihkoseen oli kerrottu kaikista vieraista muutamalla sanalla, mikä oli ihan hauska idea. Ruoka oli taas hyvää, ohjelma aika perinteistä mut ihan hauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näin jälkeenpäin en muista juuri mitään häiden koristelusta.. :grin:

Mieleen on jäänyt hääpaikka kokonaisuudessaan. Tämä on minun mielipiteeni, mutta mielestäni häissä kannattaa panostaa hienoon paikkaan, jossa on kaunis pihapiiri jne. etenkin kesähäissä.

Talvella kaikki on lumen peitossa, joten koristelu voi tulla talvella tärkeämmäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koristeluista ensimmäisinä tulee mieleen kutsukortit! Jos niitä voidaan laskea.. Ne ovat jääneet hyvin mieleen, sillä ne ovat ensimmäinen kosketus tulevaan hääjuhlaan ja itse olen ainakin säilyttänyt kaikki kutsut kiitos-korttien kanssa. Muuten koristeluista muistuu mieleen pöytäkoristeet jos niitä on ollut ja menu-/infokortit, jotka pöydässä on ollut. Niitä on kuitenkin juhlan aikana tiirannut useampaan kertaan. Hääkarkki on jäänyt mieleen, mutta ei kyllä sen koristelut :). Myös lahjapöytä on jäänyt mieleen useammista häistä.

Muuten ei ole mitään hajua, esim. buffet-pöydän tai morsiusparin pöydän koristeluista. Yllättävän vähän sitä jää mieleen useampien vuosien jälkeen, vaikka itse tykkään huomioida yksityiskohtia siinä hetkessä.

Juhlapaikat yleensä ovat jääneet aika hyvin mieleen sellaisena kuin ne ovat ja mikä fiilis niissä on, eikä niinkään se miten sitä on yritetty koristella tai miten siellä ollaan yritetty peitellä jotain asioita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieleeni kaverini viime syksyn häistä jäi ainakin kertakäyttöiset lautasliinat, kun niihin oli painettu hääparin nimet ja päivämäärä. Häät ei olleet kamalan isolla budjetilla toteutettu, joten tämä jäi itselleni mieleen "luxuksena". Siis pelkästään hyvänä asiana. :girl_smile:

Pari viikkoa sitten oli serkkuni ihanat talvihäät. Sieltä jäi ainoana miinuksena mieleen tuoli, jolla istuin, kun sen selkänojasta törrötti niitti (onneksi alaspäin niin, ettei se suoraan repinyt selkää)! Vähin äänin vaihdoin tuolin seinustalla olevaan, enkä sanonut hääparille mitää, etteivät vaan harmistuisi asiasta. Ajattelin kuitenkin heti, että meidän häissä tulee olemaan tuoleissa huput, ettei varmasti kukaan häävieraista revi juhlavaatteitaan niihin. Mutta saas nyt nähä, mihin se raha sitten riittää..:P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on häistä jäänyt eniten mieleen juhlapaikka ja muutenkin juhlamiljöö ja juhlien tunnelma. Kutsut ja kiitoskortit jäävät mieleen koska säilytän ne. Kaverin häissä mietin, että teemavärin mukainen kaitaliina olis ollut jees, heillä oli vain valkoiset pöytäliinat.

Mieleen on jäänyt hääpaikka kokonaisuudessaan. Tämä on minun mielipiteeni, mutta mielestäni häissä kannattaa panostaa hienoon paikkaan, jossa on kaunis pihapiiri jne. etenkin kesähäissä.

Samaa mieltä. Jos juhlapaikka näyttää jumppasalilta, näyttää se siltä kukkapuskienkin kanssa...

Muokattu: , käyttäjä: Minku

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään