Jump to content
Naimisiin.info

Mikä kuukausi on paras?


Guest Narskutus

Recommended Posts

olisin kysynyt mielipiteitänne/kokemuksianne, että mikä mahtaa olla paras kuukausi (kullekkin vuodenajalle) häitä ajatellen? Eli esim. kesähäille, onko paras mahdollinen kuukausi vaikkapa kesäkuu? ja talvihäille joulukuu? laittakaa perusteluita myös :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Maaliskuu oli kiva kuukausi talvihäille. Miksei helmikuukin. Ne ovat noin muuten niin "juhlattomia" kuukausia, että häät piristäisivät mukavasti :D

Tammikuu oli hiukan huono, sillä jotenkin joulu & uusi vuosi oli vienyt mehut, että tammikuun vain tahtoi olla rauhassa :D Miehelle tammikuu-häät aiheuttivat päänvaivaa bestmanin roolissa ollessaan. Polttareiden ajoitus oli hankalaa. Joulukuussa kaikilla oli kiire ja tammikuussa ei sitten paljoa aikaa ollutkaan. Ja marraskuu tuntui hassun aikaiselta polttareiden viettoon.

Link to comment
Share on other sites

Me haluttiin häät syksyksi ja valittiin kuukaudeksi syyskuu. Silloin voi olla vielä todella kauniita keleja, suht lämmintä eikä varmastikaan lunta!

Link to comment
Share on other sites

Elokuussa (ainakin alkukuusta) on yleensä lämpimät ja hyvät kelit, joten itse päädyttiin siihen :) Jos itse olisin pitänyt talvihäät,niin olisimme varmaan päätyneet helmikuuhun sään puolesta - joka kylläkin tänä talvena oli poikkeus..

Muokattu: , käyttäjä: elokuu08
Link to comment
Share on other sites

Mä ajattelen myös, että kesähäille parhainta aikaa olisi heinä-elokuun vaihde, jotenka tuolloin myös omat häät.. Silloin yleensä parhaat kelit, vaikkei oo taattua että aurinko paistaisi..

Link to comment
Share on other sites

Meillekin ovat suunnitteilla syksyiset häät, ja mielestäni paras kuukausi siihen on syyskuu (johan sen nimikin sanoo:)). Elokuu on turhan kesäinen, voi olla vielä helteitäkin, mitä meillä on erityisesti tarkoitus vältellä. Syyskuussa (häät meillä siinä puolivälin jälkeen) on jo ruskaa, mutta luonto ei ole niin kuolleen näköistä kun lokakuussa. Ja kuten tuossa aiemmin mainittiin, ei ole pelkoa lumisateista vielä...

Link to comment
Share on other sites

Syyskuussa (häät meillä siinä puolivälin jälkeen) on jo ruskaa, mutta luonto ei ole niin kuolleen näköistä kun lokakuussa. Ja kuten tuossa aiemmin mainittiin, ei ole pelkoa lumisateista vielä...

mahtaako syyskuussa olla pelkoa vesisateista?

Link to comment
Share on other sites

^ Musta syyskuu on usein melko vedetön. Tää on nyt ihan mututuntumaa, mutta muistelisin, että lukuvuoden alkaessa ei ikinä ole mitään vesikelejä (lämmintä kylläkin). Lokakuussa ropsii enemmän.

Nojaa, oliko nyt sarjassamme tarpeellinen viesti...

Link to comment
Share on other sites

^ Musta syyskuu on usein melko vedetön...

Ensimmäisenä tuli mieleeni, että ei kai syyskuussa nyt noin mustaa vielä ole... :D

Käväisin katsomassa tilastotietoa syyskuun sademääristä:

syyssadelumi7100nr1.gif

Eli vaihtelevaahan tuo sää on, jos huono tuuri sattuu kohdalle, niin sitten voi tulla kunnollakin vettä. Mutta voisiko tilata hääpäiväksi kauniin syksyisen auringonpaisteen? :)

Link to comment
Share on other sites

Ehdottomasti elokuu, jos mielii samanmoista tunnelmaa kuin me :)

Siis sellaista loppukesän ihanaa lämpöä ja värikylläistä maisemaa.

Itseasiassa kun olin sovittelemassa hääpukuani, niin myyjä kertoi että elokuu on päihittänyt aivan täysin kesä- ja heinäkuut häiden suhteen. Ainakin viime vuosina elokuussa on tupannut olemaan saman verran häitä kun alkukesästä yhteensä. Johtunee varmaan osittain siitäkin, että ihmiset lomailevat heinäkuussa ja ovat reissussa yms, niin on helpompi pitää silloin häät, kun suurin osa vierasitakin pääsee paikalle.

Link to comment
Share on other sites

Tulen puolustamaan kesäkuuta :grin: Eli jos taas haluaa luonnon olevan juuri puhkeamaisillaan kukkaan ja vihreimmillään (loppukesästähän usein on jo kuivakampaa) niin mielestäni alkukesä, siis touko-kesäkuu on ihan ehdoton aika tälle. :)

Kesäkuussakin voi olla lämmintä, se on ihan tuurista kiinni. Meillä oli viime vuonna hääpäivänämme 9.6. näköjään lämpimämpää kuin heinäkuussa.

lampohuiput_2007.gif

Link to comment
Share on other sites

Helmi-maaliskuu talvihäihin... Varmasti(?) on lunta, eikä vesisade pilaa tunnelmaa. Tunnelmaa saa luotua kynttilöillä jne. todella ihanaksi. Sitä paitsi, kaikken saa vähän helpommin hankittua mitä kesällä (esim. vuokra smokin sai 2pv varoajalla).

Jos kesällä "pitäs" mennä naimisiin niin valitsisin elokuun. Taitaa nykyisin olla elokuun alku kaikista lämpimintä ja kukat jne. vielä kukkii. Ihmiset ovat myös yleensä jo tuolloin lomansa pitäneet.

Link to comment
Share on other sites

Me valitsimme kesäkuun alun hääajankohdaksi seuraavin perustein; luonnon vehreys ja kesästä nauttiminen avioparina. Itse ainakin hieman stressaan häiden järjestämisestä, joten on sitten mukavaa kun loppukesän voi ottaa rennosti. Tosin tässä huonona puolena on se, että kaikki järjestelyt joutuu tekemään työn/koulun ohessa.

Link to comment
Share on other sites

Helmikuu tietenkin :lol: Eiköhän jokainen pidä sitä omaa hääkuukautta parhaimpana :)

Omasta mielestäni meidän valinta toukokuu ei ole mitenkään erityisen "hyvä", saatika sitten paras kuukausi. Pahimmassa tapauksessa silloin on todella pyllyt kelit, räntää ja kylmää ja tyhmää jne. Sattuu vaan aikataulujen puolesta olemaan melkein _ainoa_ vaihtoehto. Ja toki voi tulla kauniskin kevät.

Suosikit olisivat kesälle elo- ja talvelle helmikuu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ja ilmastonmuutoksen ollessa todellisuutta, on vaikea ennustaa millaisia mitkäkin kuukaudet ilmoiltaan ovat :unsure: toivotaan että kesäkuun viimeisellä viikolla on lämmin, eikä sataisi... Naikkaroidessa on huomannut myös talvihäiden mahdollisuudet (ihanan tunnelmallisen näköisiä juhlia ollut!), aiemmin en talvea tajunnut vaihtoehtona ollenkaan, mutta jos hääpäivä ei olisi jo aikaa sitten valittu, saattaisi alkuvuoden talviset häät olla sittenkin se vaihtoehto ^_^

Link to comment
Share on other sites

Minun mielestäni heinäkuu on kesähäille parhain kuukausi. Itsekin olisin halunnut heinäkuun, mutta kesäkuuhun oli pakko siirtyä, kun paikkakuntamme suositun juhlapaikkamme varaukset heinäkuulle oli tehty tyyliin jo vuoteen 2013 asti! huh huh...Joten kesäkuun 27. ompi päivämme vuonna 2009!

Link to comment
Share on other sites

Enpä nyt tiedä mikä on paras, makuasiahan se on! mutta me suositaan kuitenki elokuuta :rolleyes: en oikeastaa muita vaihtoehtoja edes miettiny. Sillon on kuitenkin vielä lämpöstä (toivottavasti) ja kesää jäljellä, mutta kuitenkin alkaa jo illat pimentyä ja siitähän me tykätään! saa laittaa kynttilöitä ja muutenkin hämärä on mun mielestä tunnelmallisempaa <3

Link to comment
Share on other sites

Olen aina ollut kesähäitten kannalla. Kun tajusin että meidän häistä tulee hyvin pienet, olisin halunnutkin syyshäät, mutta sulho on kesäkuun kannalla. Eli kesäkuu sitten kai... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Me päädyttiin heti syyskuulle. Ei enää niin kuuma. inhottavaa jos plus 30 ja pitäs olla vielä hehkeen näköinen hääpuvussa. Ja toivomme että ruska olisi alkanut. Viime syksynä olin häissä syyskuun lopussa ja oli paras ruska mennyt jo ohitse niinpä toivon että meillä napsahtais se kaunein ruska ku pidetään 6.9

Talvihäitä ei siksi pidetty että jos sattuu oleen tiukka pakkanen ja porukka tulee autolla ja eikä olekkaan lämpötolppaa kaikille niin mitäs sitten ku osan auto ei lähdekkää käyntii...

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Me ollaan harkittu kahta vaihtoehtoa. Valinta riippuu täysin siitä kumpi juhlapaikka valitaan. Joko kesähäät elokuun alussa Saimaan rannalla tai syyshäät syyskuun alussa tunnelmallisessa kartanossa.

Syyskuu valittiin, mutta paikka on vielä mietinnässä.

Muokattu: , käyttäjä: Brunetti
Link to comment
Share on other sites

Heinä-elokuu on musta parasta aikaa kesähäille, on jo varmemmin lämmintä. Omat häät kuitenkin kesäkuussa, on siinä tapaamisen vuosipäivän vieressä :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...