Jump to content
Naimisiin.info

Punastuminen


Recommended Posts

Guest Minimorsio

Mulla on myös tapana punastella silloin tällöin (yleensä vielä ihan oudoissa tilanteissa, joissa en edes ollenkaan jännitä) ja olen kyllä kanssa ihan helakanpunainen silloin. Mun henkilökohtainen kokemus kuitenkin on, että hyvät meikkivoiteet/puuterit peittää punastumisen tehokkaasti. Ehkä jotain orastavaa punertavuutta näkyy läpi, mutta ei mitään sellaista minkä muut huomaisivat. Itse olen ihastunut Grimasin kakkupuuteriin, jota laitetaan kostealla sienellä. Lopputulos on peittävä olematta kuitenkaan maskimainen. Hääpäivänä menen ammattimeikkaajan käsittelyyn, mutta eiköhän hänellä ole sen verran laadukkaat tuotteet, että peittävyys on myös riittävä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Täällä yksi tosi punasteleva morsian.

Kävin vasta soveltuvuuskokeessa, ja voi taivas kun katsoin sen jälkeen peiliin :( Ei niinkään kasvot, vaan dekolteen alue - täynnä tulenpunaisia laikkuja, joiden haalenemiseen meni vajaa puolituntia. Pelottaa jo ihan kauheasti häät, tiedän että kun kirkon käytävää astelen ja KAIKKI vieraat tuijottaa, punastun. :( Olen miettinyt, että kun minua niin kauheasti jännittää, pitäiskö jotain rauhoittavia hankkia ennen häitä. Kuulostaa kamalalta, mutta tiedän että jännitys ja punastelu tulee häiritsemään päiväämme paljon. :(

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^ Mä sanoisin tuon saman, mitä kirjoitin tuossa ylempänä: eli peittävät meikkituotteet käyttöön. Hyvä meikkivoide/puuteri ei näytä naamiolta, vaikka se peittääkin tehokkaasti. Jos sulla tulee laikkuja nimen omaan rintaan niin sitten meikkivoide myös siihen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^ Täytyy sanoa, että jos hakee beetasalpaajia niin kannattaa kokeilla niitä jo etukäteen, jotta tietää millainen olo niistä seuraa ja miten ne kenelläkin toimivat. Pelkkä voimakas punastuminen ei kyllä mun mielestä vaadi mitään beetasalpaajia, jos taas on jotain oikein voimakkaita, suorastaan paniikkihäiriöön viittaavia oireita niin sitten voi harkita.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heips,

Itsekin kärsin punastelusta ja etenki kaula punottaa todella helposti ilman, että sen kummemmin jännittää. Se ehkä helpottuu, kun ei pidä asiaa niin isona. Jotenkin jo täällä näitä juttuja lukiessa alkaa tuntumaan, että ei se ounastuminen nyt niin vajavaa ole ja muutkin puanstuu niin miksi jännittää. Siitä se punastuminenkin lakkaa. Joo, mutta helpommin sanottu kuin tehty, teidän! :)

Ja haluaisin noihin betasalpaajiin kyllä vakavasti ottaen kommentoida, että en suosittele ellei todella kärsi jostain paniikkikohtauksesta. Sillä ne väsyttävät todella paljon yleisesti ottain. Punastumista ei kyllä ilmene, mutta saattaa olla jo kuuden aikaan illalla niin poikki, että ei jaksa iltaa loppuun asti juhlia. Samoin kävelu saattaa olla horjuvaista ja puhekin sekavaa, jos yhtään liian ison annoksen nappaa..En suosittele. Päivä saattaa mennä pilalle moisen pillerin takia.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minäkin olen punastelija. Olen miettinyt meikkaajalla käyntiä, mutta en usko, että parhaatkaan voiteet peittää mun punastumista; oikeastaan violetti on parempi sana sitä kuvaamaan :D Varsinkin, kun puna leviää hiusrajalle asti, korviin jne.

Mulla punastelu liittyy epävarmuuteen, joten yritän tehdä ennen häitä mielikuvaharjoittelua, sitä teen myös esimerkiksi ennen esitelmiä ja muita hankalia tilanteita. Vannotan itselleni, että olen nätti ja fiksu ja päätän olla ylpeä siitä mitä teen tai sanon. Monesti se auttaa, mutta yllättävissä tilanteissa lehahdan kyllä silti punajuureksi.

Rauhoittavia lääkkeitä tai muita en omalle kohdalleni edes harkitse, ja kuten sanottua, jos niitä aikoo käyttää, kannattaa kokeilla useita kertoja ennen häitä, miten ne vaikuttavat.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen käynyt lääkärissä ja saanut beetasalpaajia jännitysoireisiin tarvittaessa, en tosin häiden vaan yleisesti jännittämisen takia. En missään tapauksessa kannata lääkkeitä, mutta uskon että ne tekee hääpäivästäni sellaisen kuin toivon, en halua muistaa niitä vain rapuna olemisesta. Jännitykseen helpottaa jo nyt tieto siitä että apua on saatavilla jos siltä tuntuu. Olen jo kokeillut lääkkeitä enkä tunne mitään eroa normaalioloon(jännitystunne häviää kuitenkin!), ei ole huonovointisuutta eikä väsymystä.

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin yks punanaama :)

Tosin en ole jännittäjä, vaan heti kun innostun/ilahdun/riehaannun tai liikutun, niin *pof* olen punainen, mahdollisesti loppuillan :)

Menen ammattilaiselle meikkiin ja pohjaan kiinnitetään extrahuomiota, mutta en ota punaisuudesta paineita. Sulhanen aina sanookin, että jos olen punainen niin hän tietää minun viihtyvän <3

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Täällä ilmoittautuu kans yks tomaatti :girl_haha:

Joe Blascon meikkivoide on itelle ihan ehdoton ja otan ton putelin mukaan kyllä häämeikkiinki. Itelle tulee jo jotenki rennompi oloki jännittävissä tilanteissa kun tietää ettei naama ole ihan kirkuvan punainen.. Äitilta olen siis perinyt tämän punaisuuden ja meistä kumpikaan ei voisi enää olla ilman Blascoa :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Kai ne meikkitaiteilijat tietää, että mikä on hyvä tuote etenkin jos punastelee herkästi? Mulla kans posket lehahtaa tosi herkästi, kaikki sanoo et se on 'tosi söpöä' ja mun mielestä vaan tosi ärsyttävää! :D Mut jos kerta meikkaajalle meen, ni ei kai sitä sit tarvi nii pal miettiä sitä meikkivoidevalintaa?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Punastelen myös ja olen luullut olevani ainoa laikukas! Laikkuja tulee naamana, kaulaan, rinnan päälle, joskus jopa käsiin ja selässäkin on joskus ollu!! Mulle ainakin iskee paniikki kun huomaan, että punotan. Sitten kun alkaa ressaan niin se vaan pahenee :P Mutta oon huomannu, että ripulilääke imodium on auttanu... Siinä kai on jonki verran rauhottavaa.. En tiedä onko tää mun mielen tepposia vai mikä mutta sillon oon ollu rauhallisempi enkä oo niin punotellu :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostelen tätä vanhaa ketjua! Itseä jännittää kovin, että olenko ihan punainen kävellessäni alttarille :/ Kaikki jännittävät tilanteet nostavat punan kasvoille ja tietoisuus siitä vain pahentaa asiaa. Pitäisi pystyä keskittymään ihan muuhun. Lisäksi kokemuksesta tiedän, että mitä enemmän sitä mielessäni pyörittelen ja pelkään, niin sitä todennäköisemmin olen punainen. Nyt on siis käynnissä henkien taisto ja yritän saada itseni ajattelemaan käänteisesti aina kun pelko punastumisesta tulee mieleen!

 

Lisäksi olen menossa ammattimeikkaajalle ja jo koemeikissä meillä oli tästä puhe :) Onko  muilla hyviä vinkkejä tähän? Miten valmistautua jännään tilanteeseen?

Link to comment
Share on other sites

Ikuinen punastelija ilmoittautuu! Olen pikkutytöstä asti saanut kuulla "ihanista omenaposkista" ja sitä iänikuista ihmettelyä jonkun esitelmän tai muun julkisen esiintymisen jälkeen, miten "sulla onkin posket noin punaset".

Toisinaan jaksaa sanoa jotain takaisin, yleensä ei.  <_<

 

Itse käytän päivittäisessä meikissäni teatterimeikkinä käytettyä Grimas-merkkistä peiteväriä (sävy G1). Peittävyys on yhtä hyvä kuin Joe Blascossa, mutta hinta vain murto-osa sen hinnasta. Samalla linjalla jatkan myös juhlapäivänä, sillä viimeinen asia, mitä haluan tuolloin miettiä on naamani punaisuus tai nähdä sen myöhemmin valokuvissa.

Ajattelin myös nauttia lasillisen tai kaksi kuohuviiniä ennen vihkimistä, jotta pahin terä hermostuneisuudesta olisi poissa ja punastuminen ei niin automaattista. Toisille auttaa mielikuvaharjoitteet, toisille hengitysharjoitukset ja toisille (kuten allekirjoittaneelle) skumppa.  :D

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Täältäkin ilmoittautuu yksi punastelija. Ei oo todellakaan mitään suloista poskien punoitusta, kun koko naama lehahtaa punaiseksi. Joku rentoutumisdrinksu vain pahentaisi asiaa, koska mun naama helottaa punaisena myös jo yhden alkoannoksen jälkeen. Lienee sentin pakkelikerros ainoa pelastus. Toivottavasti ei tuu itku, ettei oo puvun rintamus ihonvärinen :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Täällä kans yks... Ite olen onnistunut saamaan tämän asian suhteen hieman itseluottamusta Joe Blascon avulla. Käytän siis Red Neutralizeria meikkivoiteena, siihen päälle ohut kerros puuteria. Se tietoisuus siitä ettei enää näytä niin punaselta mitä ilman meikkiä, on helpottanu tässä asiassa. Ainut ongelma on, etten ole keksiny miten tuon neutralisoijan saa pysymään tasaisena koko päivän, ku olen kova hikoilemaan kasvoistakin. Etenkin nenän kohalla näyttää joskus aika kaameelta..oisko kellään tähän vinkkejä? 

Link to comment
Share on other sites

Käytätkö Joe Blascon alla mitään pohjustajaa? Se varmasti auttaisi pysyvyyteen. Kannattaa myös ostaa meikinkorjailuun tarkoitettua kasvopaperia, jolla voit painella kasvoilta enimmät rasvat/hikoilut. Tämän jälkeen voit korjata meikkiä kivipuuterilla. Itse ostin meikin korjailuun Lumenen uuden CC-puuterin, jossa oli niin paljon pigmenttiä että sillä meikkipohjan korjailu oli tosi vaivatonta ja tuli hyvännäköistä jälkeä. Peittävyyttä siinä oli paljon enemmän kuin tavallisessa puuterissa (enemmänkin kuin meikkipuuteri), joten annostelussa sai alkuun olla aika varovainen. Suosittelen kyllä :)

 

Mulle ammattimeikkaaja teki pohjan niin, että ensin pohjusti, sitten laittoi Joe Blascon Red neutralizeria ongelmakohtiin ja päälle sitten kuultava meikkivoide. Pohja oli superhyvä ja kesti koko päivän! :) Enkä punastellut lainkaan niinkuin pelkäsin. Taisi mielikuvaharjoittelut auttaa :)

Muokattu: , käyttäjä: cherria
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...