Jump to content
Naimisiin.info

Kumpi yleisempää; isä saattaa vai sulhon kanssa yhdessä?


Guest Vieras_syysmorsian_*

Recommended Posts

  • Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jos isä vain tahtoo, hän saa minut saattaa. Minusta se olisi hienoa, mutta isä ei ole niin huomion perään, niin saa nähdä mitä mieltä itse on. Yhtä lailla voin kävellä myös sulhasen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Sulhasen kanssa yhdessä astellaan: kun on asunut 15 vuotta omillaan ja parhaimmillaan parin tuhannen kilometrin päässä, niin vaikka kuinka olen "isin tyttö" myös, niin ei minua kyllä kukaan enää luovuta mihinkään ;)

Link to comment
Share on other sites

Isin tyttö minäkin. mutta minulla ongelmana se että isä on pyörätuolissa, en tiedä haluaako luovuttaa minut. uskon että haluaa ja toivon niin. toinen ongelma on että isäpuoleni haluaa luovuttaa minut myös. ja äitini varmaan on isäpuoleni kannalla kun isälläni ja äidilläni on kireät välit.

On ollut suuri ressi saada istumajärjestelyt tehtyä jotta isäni ja äitini suvut eivät alkaisi "taistelemaan" kesken häiden.(etenkin kun booliin siirrytään... )

pelkään että häistä tulee katastrofi. ja päivä joka pitäisi olla ihanin onkin pahin. ja vain jos suku ei osaa käyttäytyä.

:(

serkkuni on tukena ja yrittää tsempata mutta hänkin on huolestunut asiasta. aiomme ensi viikolla pitää puheen molemmille suvuille käyttäytymisestä.. en tiedä minkä kuvan se antaa tulevista häistä--"ja sitten muistatte käyttäytyä plaa plaa..."

Onneksi häihin on puoli vuotta vielä aikaa.. ehkä saan sukujen riidat jotenkin setvittyä.

pieniä vinkkejä saa antaa!!! :)

ja onnea kaikille kauniilla ja ihanilla morsiammille!! :)

Link to comment
Share on other sites

^Kannattaa varmaan antaa jollekin kavereista tms. valtuudet puuttua riitoihin. Silloin ei itse tarvitse välittää riitapukareista ja asia hoidetaan toivon mukaan sivistyneesti ja ihmiset ymmärtää joko poistua tai käyttäytyä..

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin että isä saattais mutta ortodoksinen vihkiminen, joten ei taida onnistua kaavan erilaisuuden vuoksi. Eli yhdessä kävellään.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin ort.häät, mutta silti halusin ja isäkin tietysti halusi saattaa minut, tosin ei siinä ehdi kuin pari askelta ottaa ovella, ja sulhon kanssa marssitaan sitten loppumatka.. :-X ja yritetään pitää kädet irti toisistamme siihen asti kunnes pappi ne sitten yhdistää. Jaiks! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Me kävelimme miehen kanssa kaksistaan. En edes harkinnut muuta.

Perusteluja:

- minulla ei ole isän kanssa läheiset välit

- päätös mennä naimisiin on minun ja mieheni välinen sopimus eikä isäni liity siihen mitenkään.

- en ole isäni luovutettavissa

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tämä ollut pohdinnan alla. Haluaisin, että isä saattaa, mutta on niin arvaamaton persoona, ettei voi luottaa tuleeko häihin ollenkaan.

Toinen vaihtoehto, että kävellään yhdessä ja kolmas että isoveli saattaa.

Mitä mieltä isoveljen saattamisesta, vaikka isä elossa?

Link to comment
Share on other sites

Vielä ei ole lopullista päätöstä tehty, mutta aina olen ajatellut että isä saattaa. Isä oli kyllä äidille puhunut saattavansa minut, mutta saa nähdä miten käy kun lähemmäksi ajankohtaa päästään (isä liikuttuu niin helposti ja pelkää alkavansa kyynelehtimään). Aika näyttää.

Link to comment
Share on other sites

Mun käsittääkseni perinteisempää on se, että isä saattaa. Olen nähnyt sekä isän saattavan, että morsiusparin tulevan yhdessä.

Me mennään vihkijän eteen yhdessä, koska musta tuntuis hassulta, jos isä luovuttais mut. Mulla ja miehellä kun on jo yhteinen lapsikin. :)

Link to comment
Share on other sites

Häissä, joissa olen viimeaikoina ollut on ollut selvästi käytäntönä, että isä saattaa. Meillä isä saattaa kyllä minut. Asia oli sillä selvä, kun isä kysyi, että saahan hän saattaa minut :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä isän kanssa ei ole hirmu läheiset välit, joten luonnolliselta tuntuu kävellä sulhon kanssa yhdessä alttarille. Eipähän tarvitse yksin jännittää, voi tukeutu miehen turvalliseen käteen...=)

Link to comment
Share on other sites

En ole isäni kanssa ollut väleissä 10 vuoteen, ja sitäkin ennen hyvin heikot välit (vanhemmat erosivat, kun olin 11v). Mitä luultavammin pyydän tätini miehen saattajaksi, koska on ollut minulle se isähahmo.

Link to comment
Share on other sites

Minä haluaisin saapastella sulhoni kanssa alttarille. Voi tietysti käydä niin, että isä saattaa asiasta kysellä... Ja toisaalta olisihan se kiva nähdä sulhon ilme kun sieltä oviaukosta ilmestyisi (kun en haluaisi että hän näkisi mua sitä ennen häätamineissa)... Mutta luultavimmin sulhon kanssa, tuo luovuttaminen ei oikein istu tähän tapaukseen vaikka ajatuksena kaunis onkin.

Link to comment
Share on other sites

Mietin asiaa aika pitkään, minulle olisi sopinut kävellä myös sulhasen kanssa. Olen kuitenkin isin tyttö joten kysyin haluaako saattaa. Isä oli ihan hämmentyneen näköinen ja vastasi kyllä. Hämmentyneen näköinen siksi, että oli kai pitänyt asiaa itsestäänselvyytenä. Sulhanenkin haluaa toimia näin, ja haluaisi jopa että isä ojentaisi "alttarilla" minun käteni sulhasen käteen. Siihen en taida suostua, olisi jotenkin korni olo siinä...

Link to comment
Share on other sites

Häissä, joihin olen osallistunut on ollut molempia tapoja. Pentu kun olin, niin useimmiten taisi morsiuspari kävellä yhdessä, lähiaikoina on isä useimmiten morsiamen saattanut. Ajattelin pyytää äitiä saattaamaan, koska miulla ei ole mahdollista pyytää isää eikä isoisää. Kotoa olen asunut poissa yli kymmenen vuotta, mutta silti koen tärkeänä että äiti on henkisenä tukena siinä vierellä.

Piti hieman muokata, koska kyllä mä taidan sittenkin ajatella sitä myös luovuttamisena, vaikka alkuun muuta väitinkin. ;) Äiti on vaan niin rakas, niin haluan äidin saattavan. :)

Muokattu: , käyttäjä: Helmi_09
Link to comment
Share on other sites

Jos isäni olisi elossa, hän saattaisi. Mutta koska se ei ole mahdollista, olen pyöritellyt mielessäni seuraavaa aatosta: vihkikirkkomme on ristin muotoinen, joten olen ajatellut että tulisimme sulhon kanssa sivuovista (siis molemmat omilta puoliltaan) ja kohtaisimme pääkäytävällä. Loppumatka alttarille sitten yhdessä.

En ole tosin koskaan nähnyt noin tehtävän, mutta kertahan se on ensimmäinenkin :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Melkein kaikissa häissä, joissa olen ollut, on isä saattanut ja sulhanen ja bestman on alttarilla jo odottamassa. Missäs ne muuten olisi, jos isä saattaa?

Jonkun vanhan jutun mukaanhan se tietää huonoa onnea, jos sulhanen näkee morsiammen puvussaan, ennen vihkimistä.

Mutta jokainenhan tekee niinkuin parhaalta tuntuu. Aikaisemmin joku kyseli, että mitä mieltä jos veli saattaa isän sijasta, niin jos se tuntuu paremmalta, niin mikä ettei. Yhdellä kaverillani on häät ensi vuonna ja hänen veljensä saattaa hänet ja se on kaikille osapuolelle ihan ok.

Meillä mennään niin, että isä saattaa ja sulhanen tulee puoleenväliin vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Niissä häissä, missä olen itse vieraillut, on ollut isä saattamassa. Mutta tämäkin on tosiaan varmasti ihan morsiusparista ja mielipiteestä kiinni, miten parhaiten tykkää.

Itse en osaa ajatella muuta vaihtoehtoa omalle kohdalle, kuin isän käsipuolessa. Tämä osittain siksi, että olen myös "isin tyttö", ja tiedän sen olevan hänelle myös tärkeää. Ja toisekseen, sulhanen haluaa nähdä minut hääpäivänä vasta kirkossa, ja minusta se on myös ihana ajatus, että hän näkee minut vasta saapuessani alttarille vihkipuvussa jne. ;)

Link to comment
Share on other sites

Yhdessä alttarille sulhaseni kanssa.

Se on yksi ja melkein ainoa asia jota en suostu muuttamaan. Häät on sen verran pitkällä etten isän kanssa ole keskustellut mutta toivon että hän ymmärtää. Harmittaisi jos hän loukkaantuisi.

Tässä asia olen jääräpäinen ja ei ihmekkään, nyt myöhemmin olen kuullut että äidillä oli ihan sama ajatus tämän alttarin luokse kävelemisen kanssa kun minä.

Isä muutti pois kotoa kun olin 12 ja minä muutin yksikseni kun olin 16. Mieheni kassa ollaan asuttu jo pitkään yhdessä ja tämä on meidän yhteinen matka. Kävelemme yhdessä jäykkänä jännityksestä yhdessä sisään ja helpottuneena ja onnellisina ulos.

Se tuntuu olevan oikea tapa meille.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ollut jotenkin itsestään selvyys alusta saakka kun alettiin häistä puhumaan että isä saattais.. Miten niin isin prinsessa? :P Tosin nyt kun aloin miettimään niin olisihan se ihanaa kävellä yhdessä sulkin kanssa.. tosin meille ei tule kirkkohäitä, niin saas nähdä miten käy :D ja pitäähän sitä varmaan noilta miehiltäkin kysyä mielipidettä :D haluaako isi saattaa? haluaako sulkki että kävellään yhdessä? :D tai sitten kunnon diktaattorina vaan kerron mitä tehdään :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...