Gamka

Häämarssi muulla soittimella kuin urulla - mikä marssiksi?

14 viestiä aiheessa

Suunnitelmissa olisi saada häämarssit joko saksofonilla, kahdella saksofonilla taikka saksofoni + säestys (urut/piano). Onko kellään ollut muuta soitinta kuin pelkät urut? Mikä on ollut marssina?

Itse en haluaisi niitä kaikkein perinteisimpiä (Prinsessa Ruusunen, Kuula, Mendehlsson). Pitäisi varmaan vierailla kirjastossa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei meillä ihan saksofoni"marssia" ole suunnitelmissa, mutta tulemme sisään Pachelbellin Canonin tahtiin, jonka soittavat meille sello + 3 viulua. Ei siis urkuja lainkaan. Kappale on todella kaunis ja herkkä. Ei mikään marssi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla miehen veli soitti Kuulan haamarssin viululla ja se oli aivan ihana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee Prinsessa ruusunen kahdella kitaralla ja syntsalla. Vihkiminen on ulkona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marssihan voi olla mikä tahansa biisi, jonka valitsee ja soittimiksi voi ottaa mitä haluaa :) Jos sulla on soittimiet ja soittajat tiedossa, nii sit vaan heittelee ideoita ja kyselee, mitä biisejä voi soittaa (mikä kuulostaa hyvältä esim. pelkillä saxofoneilla)

Meillä oli syna, basso, kitara ja zembe (miten ikinä kirjoitetaankaan) ja biisinä A whole new world. Biisi päätettiin teemaan sopivaksi ja oli oikeesti tosi ihana (liian ihana, ku morsmaikun meikit oli vaarassa ;) ). Meillä ei siis ollu kirkkohäitä (helluntaipastori siunas), joten en tiedä miten tällaset järjestelyt onnistuu siellä. Saxofoneille biisejä kannattaa varmaan ettiä jazzista/bluesista jne. (Hieno instrumenttivalinta! )

Muokattu: , käyttäjä: Anna-Caro

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos harkitsee saksofonia ja urkusäestystä, kannattaa ottaa selvää millaiset urut vihkikirkossa on.

Romanttistyylinen katedraalisoitin voisi sopia jonkun mahtipontisen tai mystisen kappaleen saksofonisovitukseen.

Pikku neobarokkiuruilla kannattaa säestellä ennemmin jotain suoraviivaisia barokkikappaleita.

Miten tällaisen spesiaalitietämystä vaativan asian sitten saa selville? No, heti vaan pirauttamaan vihkikirkon kanttorille. Samalla tulee selvitettyä sekin, millä pelisäännöillä musiikkivalinnat tehdään.

Terveisin

Kanttori

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa valikoida itseä miellyttäviä marsseja ja kysyä sitten soittajalta, onnistuuko ja miten onnistuu. Meille siis tulee urkujen sijaan tavallinen piano, ja valitsemamme ammattimuusikko heti ensimmäiseksi varoitti, että ei sitten kuulosta ollenkaan samalta. Eli karsimme heti mahtipontisen pauhaavat vaihtoehdot ja keskityimme herkkiin ja melodisiin sävellyksiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirkossa täytyy muistaa ottaa huomioon kappaleen sopivuus tilaisuuden jumalanpalvelusluonteeseen. Kanttori vastaa vihkitilaisuuden musiikkivalinnoista vaikka ei itse olisi soittamassakaan. Eri seurakunnilla on erilaisia periaatteita, jokin kappale joka menee toisessa seurakunnassa läpi, ei käykään toisessa. Eli kanttoriin kannattaa olla joka tapauksessa yhteydessä vaikka muusikot löytyisivätkin omasta takaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kannattaa valikoida itseä miellyttäviä marsseja ja kysyä sitten soittajalta, onnistuuko ja miten onnistuu.

Mistä kaikkia marsseja sitten oikeen löytyy? Pitääkö ihan kirjastoon lähteä vai onko joku esimerkiksi netistä jostain löytänyt?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan sulhon kans mietitty, että haluttais häämarssit soitettavaks panhuilulla ja jousisoittimilla, mahdollisesti myös urut mukana jos sopii, mutta kappaleet on vielä ihan hukassa. On tässä vielä reilu 7kk aikaa, mutta pikkuisen silti hirvittää mistä löydetään soittajat ja mitkä kappaleet soitetaan. Onko kenelläkään muulla ollut panhuilua häämarsseissa soittimena?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään