Miisaela

Miten paljon voin "kaavaan vaikuttaa"

10 viestiä aiheessa

Maistraatissa on tarkoitus mennä naimisiin ja unelmani onkin, että mies menisi ensin odottamaan minua aivan samalla tavalla, kuin miehet kirkossa odottaa alttarilla. Sitten alkaa soimaan musiikki ja minä tallustan miehen luo...sitten musiikki jää hiljaa taustalle soimaan toimituksen ajaksi.

Saako tällaisen toteuttaa vai joudunko heittämään suunnitelmat ja haaveeni romukoppaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Veikkaisin 95% varmuudella, että saat toteuttaa tuon - olipa vihkiminen sitten maistraatissa tai juhlapaikalla.

Käsittääkseni kohtuuden rajoissa voit vaikuttaa sisältöön. En tiedä mikä on mahdollinen aikaraja (onko sellaista), mutta en ole kuullut koskaan, että esim. runo, laulu tms. olisi ollut niin tilaavievä tai muuten hankala, ettäkö sellaista ei saisi mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi.

Laskin, että tämä minun tyylini vie ehkä sen 15-30 sekuntia enemmän aikaa, joten siksi ajattelin, että jos se mitenkään sopisi, niin näin asian haluaisin tehtävän :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maistraatissa käyty. Meille sanottiin, että asiasta pitää sopia vihkijän knassa, mutta mitään estettä tuskin on :) ihanaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiva että onnistui.

Meille kerrottiin Helsingin maistraatista aikaa varatessamme, että aikaa on 30 min. per hääpari. Joten eiköhän siinä ajassa vaikka minkälaisen shown järjestä! :)

Meille ainakin aika riitti hyvin ja yllätyksenä vihkijä luki vielä runonkin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakin kävi tuo runo mielessä...

Mutta mihin kohtaan sen sitten voisi sijoittaa?

Jos tilaisuus alkaa sillä muksun jamun kävelyllä ja sitten vihitään ja sitten hörpitääs lasilliset kuohuvaa...pitäisikö sen olla kuitenkin ennen sitä kuoharilasia, vai nostetaanko maljat heti?

Toisaalta on hyvä voida skoolata heti hääparille, mutta toisaalta on hyvä, mikäli tulisi ensin ns. virallinen osuus?!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ainakaan Tampereen maistraatin tiloissa ei saa nauttia alkoholijuomia, vaan maljoja on kilisteltävä pysäköintihallissa tai pihalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Raison maistraatissa saa, sillä he nimenomaan sanoivat, että mikäli hautaan kilistellä kuohuvaa tai shampanjaa, niin lasit saadaan kyllä talon puolesta lainaan.

Eikä tarvitse ulos mennä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saakohan jyväskylässä kilistää maistraatin tiloissa..? :rolleyes:

Meillä siis niin että mennään yhden todistajan (kaaso) voimin maistraattiin ja vihkijä lukee runon aluksi, sitten viralliset tahtomiset ja lukee vielä lopuksi pienen tekstin (kysyin suoran vihkijältä ja hän lukee kuulemma mielellään valitsemamme tekstit). Aluksi oli mielessä että kaaso lukisi/puhuisi myös jotain ja se oltaisiin ehkä ajoitettu joko ihan ensin tai runon ja virallisen osuuden välissä.

Mä miellän sen niin että ensin on kaiken maailman höpö höpötystä jos on ollakseen, sitten virallinen osuus (tahtomiset ja sormusten vaihtamiset) ja sitten sen jälkeen olisi enää ns. saatesanat. Kuulostipa hautajaisilta tuo viimeinen... :rolleyes: Ja sit kilistetään joko sisällä tai ulkona.

Muokattu: , käyttäjä: Naz-akkeli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä runo tuli ihan loppuun.

Kilistellä ei periaatteessa olisi saanut, siitä oli odotushuoneessa ihan kieltomerkki, mutta saimme erikoisluvan henkilökunnalta, koska olimme päivän viimeinen hääpari! :)

Tuo kielto ei perustu Helsingissä alkoholiin vaan siihen, ettei maistraatissa ole päivystävää siivoojaa, joka siivoaa roiskuneet kuoharit odotushuoneesta. Siivooja tulee vasta päivän päätyttyä, joten odotushuone olisi melkoisessa kunnossa jos kaikki olisivat poksautelleet pulloja siellä päivän mittaan. Ihan ymmärrettävää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään