Miten häissänne huomioidaan lapset?


salliska

Recommended Posts

Meidän vieraslistalla on n.30 alle 12v lasta,joten pitänee oikeasti keksiä jotain kivaa puuhaa ettei mene ihan hulinoiksi.Ajatuksena on ainakin pitää limudisco,kun käytössämme on ihan erillinen rakennus tanssia varten.Lisäksi varmaan itse juhlatilaan tulee joku puuhanurkka jossa vanhemmat voivat pitää lapsia silmällä vaikka itse istuvat pöydissä,sinne varmaan näitä värityskirjoja yms.Piha-aluettakin hyödynnetään säiden salliessa,jotain pihapelejä ja kilpailuja pitäisi keksiä.Lisäksi pienimpiä vieraita ajatellen yritetään järkätä invavessaan jonkinlainen hoitotaso vaipanvaihtoa helpottamaan,sikäli kun sinne vaan mahtuu,ei muistettu katsoa sitä vessaa kun käytiin juhlapaikalla.Mahdollisesti lapsille tulee myös oma noutopöytä ruokailuun,nopeuttamaan sekä lasten että aikuisten ruuan saamista ja siellä olisi sitten juhlaruokien ohella joku lasten makuun oleva perusruoka.Pienet ovat varmasti jo nälkäisiä siinä vaiheessa kun päästään syömään,niin eipähän tarviis odotella että me ja kaikki mummonkupelot ovat ehtineet ekana hakea ruuat ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidän häissä on kymmenen alle 12-vuotiasta vierasta. Pienille vieraille on varattu häämenun lisäksi myös lasten menu, jossa nakkeja, lihapullia ja ranskalaisia. Lisäksi lapsilla on leikkihuone, jossa on sipsejä, karkkeja ja muita herkkuja, piirustuspaperia ja lasten elokuvia. Lapset istuvat juhlassa vanhempiensa vieressä.

Muokattu: , käyttäjä: --Riina--
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Miten voisi keksiä lapsille jonkun puuhapussin tms kun en tee nimettyjä paikkoja? ja onko tylsää jos isommille lapsille ei sitten ole mitään erikoista varattuna. Mietin myös onko törkeää jos ei huomioi lapsia mitenkään erityisesti? omatkin lähtevät alkuillasta pois ja en ajatellut ainakaan mitään erillistä leikkitilaa koska sitten vanhemmat joutuisivat mennä vahtimaan ja juhla kärsisi mun mielestä

Link to comment
Share on other sites

Täällä kyllä löytää hyviä ideoita lapsia varten.

Ihan ehdottomasti laitetaan johkin nurkkapöytään lapsille/nuorille sarjakuvia, lautapelejä,väritysjuttuja ja ulos jotakin ulkopelejä. Meillä oli ensin mielessä että viedään meijän vanha pleikka tai wii mutta tulee vähän hankalaks löytää jostain telkku minkä uskaltais viedä sinne ja ylipäätään se vienti...

Link to comment
Share on other sites

Guest i_sabel

Minä tein kaikille lapsille puuhapussin jossa on värikyniä, puuhavihko, blankko piirustusvihko, saippuakuplia, muovailuvahaa, sorminukke ja kertakäyttökamera agenttiohjelman kera. Sit on erikseen viel penskoille leikkitila jonne saa mennä taiteilee, leikkii ja muovailee. Pelikonetta en ota vaikka telkku oiskin että vältytään turhilta riidoilta ja toisekseen olen sitä mieltä että jos ei häissä lapsille muka parempaa tekemistä keksi ni jääkööt kotio. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä lapsia on vain alle kymmenen, joista pari ihan pientä vauvaa ja muutama jo isoja, murkkuiän kynnyksellä olevia lapsia. Leikki-ikäisille laitetaan rauhalliseen nurkkaan muutamia leluja, jokunen peli, palapeli, sekä värikyniä ja paperia :) Lastenhoitajaa/-viihdyttäjää meille ei tule, vaan kukin vieraista huolehtii itse omasta jälkikasvustaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Meille ovat tervetulleita sukulaislapset, mutta eivät ystävien lapset. Johonkin täytyy raja vetästä. Lapset ovat iältään ihan vaavelista teini-ikäisiin. Juhlapaikallamme on puuhahuone leluineen ja tv:n kera ennestään, joten tämä on aivan loistavaa viihdykettä. Ei tarvitse sen kummemmin asiaa ressata. Juhlapaikka on myös syrjässä, valtavalla pihalla / läänillä varustettuna, joten varmasti peuhaavat myös pihalla.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mun mielestä ei lapsia tarvi kauhean paljon erikseen huomioda. Onhan se tietysti huomaavaista, mutta en ainakaan koskaan ole ajatellut vieraana, että minun lapsilleni pitäisi keksiä jotain tekemistä, viihdykettä. Meidän lapset on ainakin alun jäykistelyn jälkeen kaikkein mieluiten leikkimässä toisten lasten kanssa, mitä nyt keksivät. Piirrustusnurkkauksetkin ovat jääneet suht vähälle käytölle. Toisten lapset pelailee puhelimilla yms. kun pitää olla hiljaa.

 

Olen kyllä ajatellut omiin häihin, JOS jaksan, tehdä puuhapussit, missä olis värikyniä, värityskuvia, pulmatehtäviä yms., isommille sarjiksia. Ulos olen ajatellut mölkkypeliä ja mahdollisesti hulavanteita, hyppynaruja. Meidän juhlatilasta on nopea siirtyä ulos ja seurailla mitä lapset tekee. Sinne tulee myös teltta. Lisäteksaa on ehkä myös paperilennokeista, jotka ajattelin riisin korvikkeeksi kirkon pihalle. (Pongasin tämän idean viimevuoden Me naiset Hää-lehdestä ja minusta se oli hauska, pitäis kokeilla sattuuko se.) Lennokkeja voisi tehdä erilaisia teemaväreissä ja niillä vois järjestää pituus- ja tarkkuskisaa saaviin yms. Veikkaisin, että pojat vois olla näistä kiinnostuneita ja ehkä keräilisivät lennokit siellä kirkon pihamaalla :grin: .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meille tulee lapsille hoitajat (lapsia n.10) ja hoitajia 2. :)  Lapsille on leikkihuone, missä askartelua, herkkuja ja tekemistä. Ihanaa että lapset pääsevät häihimme, mutta illalla kaikki ovat hankkineet lapsilleen hoitajat, voimme sitten jatkaa iltaa aikuisten kesken. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häissä 11 lasta, ikähaarukka 3kk-12v. Juhlapaikalla oli onneksi kiva parvi josta näki alas juhlasaliin (voi vanhemmat mennä vahtimaan lapsia ilman että menee ohjelma ohi), ja parvella lasten pöydät ja tuolit. Sinne olimme tuoneet dubloja, kyniä, paperia, puuhakirjaa ja hieman luettavaa. Itse täytyy kyllä tunnustaa että ei mitään käsitystä mitä lapset tekivät juhlan aikana. :D Ainakaan ei meidän juhlintaamme häirinneet, joten ilmeisesti viihtyivät?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 months later...

Meillä oli lapsille oma leikkinurkkaus missä leluja, saippuakuplia, paperia + kyniä ja kannettavalta tuli piirrettyjä. Lattialla oli tyynyjä ja vilttejä että sai myös lepäillä ja olla rennosti. Nämä kaikki oli siis itsellä + kaasoilla valmiiksi eli mitään suuria hankintoja ei tarvinnut tehdä. Lisäksi karkkibuffet mikä oli tietty kaikille mutta ihastutti varsinkin lapsia. Eniten lapsille taisi kuitenkin olla ohjelmaa toisissaan eli leikkivät keskenään uusien ja vanhojen kavereidensa kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Lapsille varataan ainakin värityskirjoja tms. ja saippuakuplia, joita toki aikuisetkin saavat puhallella. Hulavanteet olisivat myös ihan hauskat. Juhlapaikalla on iso ja aika suojaisa piha, jossa lapsilla on varmaan ihan keskenään kiva leikkiä ja juoksennella ilman suurta virikemäärääkin. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meille lapsia on tulossa juhliin alustavasti parisenkymmentä ikähaitarille 1-16 vuotta. Osa lapsellisista on kysynyt ovatko lapset tervetulleita. Tottakai ovat. Onhan nuo meidän omatkin tulossa. Koska suurin osa lapsista on ikäluokkaa 7-12, meinasin lapsille laittaa oman pöydän, johon pöytäliina tulee piirrustuspaperista, keskelle pöytää kynäpurkkeja, sarjakuvia ja jotain leluja. Lisäksi niille lapsille, jotka ovat meille kotiin tulossa yöksi (eli omilleni ja ainakin yhden ystävän lapsille) ajattelin varata tänne omat herkut ja muutaman leffan, että viihtyvät loppuillan lastenvahtien kanssa. Juhlapaikalle erillistä tilaa ei ole mahdollista järjestää.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...