Mauritius


suvi09

Recommended Posts

  • Replies 950
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kokemuksia ravintoloiden hintapolitiikasta? Suomen tasoa vai halvempaa? All Inclusive on varmasti ihan hyvä vaihtoehto, mutta liekö ihan hintansa väärti ja sitoo olemaan aika paljon sitten hotellilla, puolihoito voisi olla kaikin puolin järkevin vaihtoehto!!!?? Hotellien ravintoloissa on varmasti hieman laitettu hintaa enemmän, mutta ainakin saaren pääkaupungista luulisi löytyvän ravintolavaihtoehtoja enemmänkin ja kenties hinnatkin ovat kohtuullisia?

Kävin tuolla rommitislaamon ravintolan menua katsomassa ja edullista olivat ruoat. Meillä on hotellilla all inclusive, mutta en osaa sanoa, onko hintansa väärti. Siihen kuitenkin kuului paljon muutakin kuin vain ruoka.

Link to comment
Share on other sites

Olen yrittänyt lueskella näitä Mauritiusketjuja, mutta en ole täysin saanut vastausta kysymykseeni. Eli minkähintaista Mauritiuksella on mm.ruoka? Ostokset jne...? Onko samoissa hinnoissa kuin Euroopassa vai onko siellä halvempaa, mietin tässä vain, kuinka paljon kannattaa varata käyttövaraa parin viikon reissuun! Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Muokattu: , käyttäjä: enkeli81
Link to comment
Share on other sites

"Ikuinen kiistan aihe": Mauritiuksen sää kesällä? Kommentteja tästä? Meillä matka-ajankohtana olisi heinäkuu ja toiset sanovat, että silloin on kylmä jne..Noh suomalaisena on kyllä tottunut hivenen viileämpiinkin kesäkeleihin. Totta toki se, että silloin on talvikausi meneillään siellä, mutta onko se loppupelissä meidän kesäilmoista kovinkaan poikkeavaa?

Link to comment
Share on other sites

Hintatasosta aiempi vastaukseni: "^Ainakin luksushotelleissa uppoaa pieni omaisuus ruokaan ja juomaan eli normaaleissa suomalaisravintoloiden hinnoissa pyöritään, jos ei kuulu hintaan. "Kaukana kaikesta" Mauritiuksella on ruuhka-aikojen ulkopuolella 15min. eli taksilla pääsisi edullisesti lähimpään kylään eristyksissäkin olevasta hotellista ja ruoka kaupasta ostettuna on halpaa, mutta sekään nyt ei oikein sovi tähän luksusteemaan smile.gif Ravintelit kylissä/kaupungeissa ovat hesburger-hinnoissa, mutta pääosin auki vain päiväsaikaan. Isommista kaupungeista ja turistipaikoista löytyi kyllä iltaisinkin auki olevia ravintoloita riittämiin, pienemmistä paikoista en tiedä. Kadulta ostettu ruoka on sitten hieman tulista..."

Pääsääntöisesti kaupoissa (turisti)tavaroista voi olettaa maksavansa puolet vähemmän kuin täällä/Länsi-Euroopassa. Torilta ostettuna tavarat ovat sitten vielä puolet halvempia eli n. 1/4 Suomi-hinnoista, mutta riippuu tietty tuotteesta. Mitään yleistä tinkaussääntöä ei voi antaa, kannattaa verrata hintoja kaupassa ennen kuin suuntaa torille. Elektroniikka yms ulkomailta tuotu tavara maksaa sen mitä täälläkin niin kuin yleensä ottaen kaikissa kehitysmaissa. Ja kaupasta/torilta ruokaa tosiaan saa halvalla. Ainakin hedelmät/vihannekset on torilla valmiiksi hinnoiteltu, niistä ei tarvitse tingata.

Googlettamalla löytyy säätietoja. Tässä yksi sivusto:

http://www.mauritius-weather.info/climate.html

Lämpötiloiltaan Mauritius ei tosiaan poikkea Suomen kesästä juurikaan eli 17-25C asteita kylmimpään aikaan heinäkuussa.

Visan mukaan rahannostopaikkoja Electronille on Mauritiuksella vaikka kuinka paljon, mutta omakohtaista kokemusta on vain varsinaisista luottokorteista, joilla nostaminen onnistui joka pitäjässä.

Link to comment
Share on other sites

"Ikuinen kiistan aihe": Mauritiuksen sää kesällä? Kommentteja tästä? Meillä matka-ajankohtana olisi heinäkuu ja toiset sanovat, että silloin on kylmä jne..Noh suomalaisena on kyllä tottunut hivenen viileämpiinkin kesäkeleihin. Totta toki se, että silloin on talvikausi meneillään siellä, mutta onko se loppupelissä meidän kesäilmoista kovinkaan poikkeavaa?

Lainaan omaa aikaisempaa viestiäni:

^Tämän linkin takaa löytyy Mauritiuksen ilmatieteen laitoksen kuukausittaiset keskiarvot alueittain (itä, etelä, keskus, länsi, pohjoinen): http://metservice.intnet.mu/wclim.htm

--> Tilasto on aina tilasto, mutta tämän perusteella kesä- ja heinäkuu ovat paikallisen ilmaston kylmimmät mutta suomalaisittain katsottuna vielä ihan mukavat, pohjois- ja länsirannikolla vielä vähän enemmän kuin etelä- ja itärannikolla :)

Link to comment
Share on other sites

Terveisiä Mauritiukselta! On aika shokki palata näinkin talviseen Suomeen...

Menimme tosiaan Finnmatkojen kautta Maritimiin.

Emme olleet varanneet istumapaikkoja lennoille, saimme istua vierekkäin, mutta käytäväpaikoilla. Finnmatkat mainostaa suurta jalkatilaansa, joka tavallaan on ihan totta, mutta kapeampia penkkejä en ole koskaan nähnyt. Ykkösluokan istuimet oli ihan Finnairin economy-luokan tasoisia ja kokoisia. Istuimet on niin kapeita, että ahdistaa. Takapuoli niihin vielä ehkä mahtuu, mutta niin kapeaharteisia ihmisiä ei olekaan (no ehkä lapset) ettei esim. superkapeita käytäviä pitkin kävelevät ihmiset ja tarjoiluvaunut joka ikinen kerta töksäytä ohimennessään. Syöminen näissä tiloissa on myös lähes sirkuslaji. Muutenkin ainoa palvelu minkä Finnmatkoilta saimme, oli ne kyydit lentokentältä hotellille ja takaisin. Lennot olivat sentään ajoissa kumpaankin suuntaan. Seuraavan kerran menemme kyllä reittilennoilla ehdottomasti.

Olimme all inclusivella, jota voin kyllä suositella, mikäli todella haluaa lomailla. Lämpötila oli lämpömittarin mukaan n. 30 astetta varjossa lähes jatkuvasti, ja näissä säissä me emme ainakaan välittäneet muusta kuin rannalla makaamisesta ja uimisesta. Emme siis käyneet hotellialueen ulkopuolella ollenkaan :) Kaupunkeja on Suomessakin, mutta näin upeaa rantaa ei. (He, jotka olivat käyneet Port Louisessa, eivät pitäneet siitä ja olivat oikein tyytyväisiä palatessaan takaisin hotellille. Grand Baye oli kuulemma mukavampi kokemus.)

Oli mukavaa maata aurinkotuoleissa ja drinkkeja kannettiin eteen.

Ehdimme kyllä vähän kyllästyä buffet-ravintolan tarjoamiin ruokiin, ne oli aika intialaistyyppisiä, mutta aina saimme vatsan täyteen. Olisimme myös voineet syödä á la carte-ravintolassa pienestä lisähinnasta, mutta tajusimme mahdollisuudet vähän liian myöhään, ja ehdimme syödä sielä vain lähtöpäivänä lounaan. Rahaa meillä kului matkan aikana yhden hammastahnatuubillisen ja muutaman postikortillisen verran, eli vähän turhaan tuli vaihdettua rahaa, mutta Forex vaihtaa ne takaisin, joten ei mitään ongelmaa.

Palvelu hotellissa oli joskus älyttömän hyvää, välillä heikompaa. Se heikompi tarkoittaa tietenkin parempaa palvelua kuin mitä Suomessa olen ikinä saanut, mutta kun ensin palvellaan kuin prinsessaa, sitä odottaa samantasoista palvelua illasta toiseen :)

Mutta kaiken kaikkiaan loma oli upea, ja ihan oikea loma, kun ei tarvinnut itse juurikaan vaivautua muuta kuin rannalle makoilemaan.

Mauritiukselle menisin varmasti uudelleen, toisaalta kiinnostaa vähän kokeilla muitakin saarivaltioita, esim. Seyshellit tai Malediivit :)

Muokattu: , käyttäjä: MimosaX
Link to comment
Share on other sites

Oltiin 2 viikkoa. Hotelli tarjosi vaikka mitä aktiviteettia, mutta aivan ihanaa oli myös maata mukavilla rantatuoleilla ja lukea kaikessa rauhassa ilman kiireen häivää.

Pingistä pelasimme useampana päivänä, snorklaamassa kävimme 2 kertaa, kerran polkuveneellä ja kerran lasipohjaveneellä. Myös madagaskarin jättiläiskilpikonnia käytiin ihmettelemässä. Kaikki kuului all inclusive-pakettiin. Kokeilematta jäi ilmainen golfkenttä, tennis, vesihiihto, melonta ja vaikka kuinka monta muuta hotellin järjestämää aktiviteettia. Tylsää hetkeä ei kyllä tullut.

Link to comment
Share on other sites

Puolihoitoon ei muistaakseni kuulu yleisemmin juomia. Mielestämme oli ihanaa, kun pystyimme tilaamaan vaikka mitä drinkkejä ja juotavaa eikä hintaa tai määriä tarvinnut miettiä. Vettä meni joskus 4-5 litraa päivässä per nokka, kaikkien muiden juomien lisäksi. Olisi kyllä hermot mennyt, jos olisi sellasia määriä joutunut jostain kaupasta kannella. Hotellimme oli kaukana kaikesta, joten mielestäni ei olisi ollut järkeä olla varsinkaan kyseisessä hotellissa ilman all inclusivea.

Kauppojen aukiolot ovat aika rajoitetut Mauritiuksella, ja kosteus ja lämpö sai kyllä meidät varsin laiskaksi, joten ruoan metsästäminen ja veden kantaminen olisi ollut ylivoimasta :) 29 astetta varjossa taisi olla keskiarvo, ilmankosteus n. 60-70%

Link to comment
Share on other sites

^Täysin samaa mieltä: haettiin baarista 4-5 vesipulloa joka päivä, ja olisi kyllä tullut äitiä ikävä, jos niitä olisi pitänyt roudata kaupasta jostain muutaman kilometrin päästä. Vähän kyllä ihmettelin, ettei huoneessa ollut defaultina juomavesikanisteria (näin oli aiemmalla lomalla Dominikaanisessa tasavallassa) - kun siellä kuitenkin kehotettiin välttämään hanavettä juomiseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli All Inclusive paketti, ja oltiin tosi tyytyväisiä. Ruoat aivan ihania! Intialaistyyppistä, kreoliruokaa jne. Teemat vaihteli eri päivinä. Illallisilla oli noin 20-30 eri lämminruokavaihtoehtoa buffetissa, joten jokaiselle varmasti löytyi mieluista! Ja kaikenmaailman drinksuja tuli tilailtua paljon. Rannalla pyöri golfauto, joka toi aina sandwichejä, tuoretta ananasta ja juomaa, vaikka ei ois ollu nälkäkään :girl_haha: Mun mielestä ei kannata lähtä ainakaan syrjässä olevaan hotelliin ilman all inclusivea. Muuten tulee tosi kalliiksi syöminen. Monet hotellit on eristyksissä, joista ei edes helposti pääse syömään muualle. Isommat kaupungit on varmasti sitte asia erikseen. Mut Mauritius onkin mun mielstä just tuota luxushotelli sälää, joka toimii vähän erilailla kuin monet muut matkakohteet. Eli sinne nimen omaan mennään isoille hotellialueille ja siellä pysytään :girl_haha: retkiä lukuun ottamatta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...